Just nu känns det bra!

Som sagt blir det ju lite vajsing med träningen då jag stämplat lite bläck på ryggen. Hade ställt in mig på några dagar i total vila då jag insåg.. What? Varför ska jag sitta STILL? Det finns ju en hel värld av möjligheter. Sagt och gjort drog jag med mig hunden på en 1,5 timmars snabb promenad. Jäkligt skönt att ha fått något gjort, trots ett giltigt frikort. ;)
 
Middag då?
S Å  J Ä K L A  G O T T
Wasabilax. Har ni prövat det någon gång? :) Det enklaste som finns, och bland det godaste. 
 
Du behöver:
Tinade laxfiléer
Färskost light, ex. philadelphia light
Wasabi
 
Gör såhär:
Blanda ihop färskost med lagom mängd wasabi. Lägg laxen i en form och salta och peppra. Bre över ett ordentligt lager med wasabiost och kör i ugnen (ca 225 grader) tills laxen är precis genomlagad. Det går ganska fort, och man vill inte att den ska vara i för länge så att den blir torr. 
 
Servera såhär:
Jag käkade den med blomkålspuré och en grönsallad. Blomkålspuré är hur enkelt som helst att göra. Koka blomkål tills den är mjuk och mixa med en mixerstav och lite lättmjölk till en purékonsistens. Smaka av med salt och peppar. Den är dessutom väldigt mild och neutral i smaken, så wasabi- och laxsmaken balanseras bra. 
 
Lunch då?
Ett ägg mosat med fetaost (godaste röran ever, om man gillar ägg och feta ;)) tillsammans med kallrökt lax som vändes i en het stekpanna precis innan servering. Det blir även hur gott som helst med broccoli istället för lax. :)
 
Som ni förstår har veckans matschema blivit lite omförflyttat. Det gör inget dock, det flyter på bra iallafall. Det är bara dagarna som är lite omkastade. :) Imorgon ska jag dessutom grava lite kött. Brukar ni göra det? Jag brukar grava en del kött då jag fått tag på någon fin bit. Det är enkelt, hur gott som helst, och sköter sig själv i kylskåpet medan de "tillagas". Slänger upp recept och tillvägagångssätt imorgon!
 
Nu är det dags att hoppa till sängs. Är trött och har lite huvudvärk efter tatuerandet. Men jag är glad och peppad, känns förjävla bra!
 
Kramar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0