Magövningar

Här kommer ett par videos på två olka magövningar som är bra. Man kommer verkligen åt de sneda magmusklerna och det gäller att vara ordentligt stark för att utföra dessa korrekt. Som tränare är det några av mina favoritövningar.
 
Dessa videos spelades in då en av min adepter (och lillebror) fick åka hit till mig för att utföra olika tester på vårat labb. Detta gjordes för att kunna utforma ett så bra träningsprogram som möjligt, vilket också funkade bra då han hoppade över 2 meter i höjd i början av sommaren. :)
  

Original Video - More videos at TinyPic
 
Här ovan ser ni alltså den första övningen. Den utförs genom ett tydligt enkelriktat vridmoment i magen. Övningen startar med pannan ner mot marken, men något höjd. Pannan och överdelen av bröstkorgen ska aldrig ta i marken. Därefter vrids överkroppen in och upp mot den övre höften, för att sedan vridas tillbaka till ursprungsläget.
 

Original Video - More videos at TinyPic
 
Här ovan ser ni den andra övningen, och även den tyngre övningen. Utgångsläget är med blickan framåt, och överarmen som precis nuddar i marken, utan att du lägger någon vikt på den. Den är bara ett mått hur hur högt din bröstkorg ska vara. Därefter utförs ett vridmoment, men bakåt istället. På videon ser det ut som att ansiktet riktas neråt, men det ska alltså vridas så långt bakåt som möjligt. Det är tungt. ;) Överkroppen ska vara lyft från höften under hela momentet, och får inte röra i marken. Ansiktet ska riktas bakåt och kroppen ska vridas och lyftas så högt som möjligt åt fel håll, innan överkroppen vrids tillbaka till utgångsläget för att sedan startas om på nytt. Kom ihåg, ingen vikt ska ligga på överarmen utan kroppen ska hållas upp med magens sidomuskler.
 
Har man ingen som kan hålla i fötterna kan man köra fast dem under en ribbstol det brukar fungera bra. Kom bara ihåg att inte använda benmusklerna, utan magmusklerna!
 
Dessa övningar kompleterar varandra bra och man får jobba både med stabilitet och dynamisk styrka. Vill man ha det extra tungt kan man naturligtvis jobba med viktplatta, men då kan en ställning vara att föredra, då man får större range of motion och viktplattan ej kommer vara i vägen för pendlingen nära golvet.
 
Hoppas detta uppskattades. :) Skriv gärna i så fall, och nämn om ni vill ha mer tips då övningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0