Vilodag och tankar kring hösten

Ja, som sagt tar jag en vilodag idag. Känns som ett klokt beslut, benen måste få semesteri någon dag. ;)
 
På tal om ben.. Haha, jag har alltid haft extrema benmuskler då jag tränat ungefär 7 ggr/vecka sedan jag var 7 år. Innan dess tränade jag några gånger i veckan. Jag började exempelvis åka slalom själv utan lina då jag var 3 år. Yes, you heard me. 3 år. Konståkning har jag åkt länge länge, och då jag var som bäst hamnade jag på pallen på varenda tävling, och kände mig mer bekväm med att ta mig fram på skridskor än till fots. Detta har alltså resulterat i  extremt starka ben och en väldigt vältränad kropp. Då jag tränade som mest smällde jag i mig en halv familjepizza på myskvällarna bara för att få mig alla kcal jag behövde. ;) Jag har en bild på min garderob, jag i baddräkt då jag var yngre. Alla som ser den skrattar bara, eftersom det ser så sjukt ut med min smala kropp, och de otroliga bemusklerna till. Som två träd typ, haha. Detta är ett komplex som jag har haft väldiga problem med mentalt. Nu har jag kommit över det. Jag har hellre stora benmuskler och är stark än tvärt om. Våga älska dina muskler!
 
Ett av mina mål med träningen är att närma mig den formen jag förut hade. 300 situps + var inga problem, och benpress på 250 kilo var en baggis. Hm, det är en lång väg dit. ;) Men omöjlig ska den väl inte vara?
 
Hur som helst, hösten börjar kika hit. Jag kunde inte vara lyckligare. Hösten har nog alltid varit min favoritårstid. Den är så härligt melankolisk och färgerna är troliga. Den krispiga kyliga klara luften får mig att längta upp till fjällen. Hade verkligen önskat att jag hann med en fjällsvandring nu i höst, men jag tror att skolans ätter stopp tyvärr. Tur att det kommer fler år!
 
Att ta en långpromenad eller jogga i hösten alla fina färger är som godis för mig. Att komma hem till tofflor, filt i soffan och en stor kopp te är grädden på moset. Tända ljus och stjärnskådning nere vid sjön. Rotsaker, hemlagad saftsoppa och myskvällar med mustiga (och nyttiga ;)) grytor och rött vin. Åh vad jag längtar!
 
Ett löfte till mig själv är att tillåta mig att njuta ordentligt av hösten. :) Jag ska även försöka hinna med träningen i samband med skolan. Då min skola är i samma byggnad som gymmet (jag läser om träning och idrott) är det rimligt och smart. Jag går ändå i träningskläder hela dagarna. ;)
 

Dagens träning

Tungt. SÅ TUNGT. Tur att det var kul, för det kändes ordentligt i benen och rumpan efter gårdagens spinning. Imorgon får benen en vilodag. :) Känslan var sådär, varken bra eller dålig. Jag orkade ta i och svettas fullt ut, men kör jag en dag till utan vila kommer jag inte kunna få ut max av passet. Då tar jag hellre en dag med vila och ev överkroppsstyrke för att ladda energiförråden igen. :)
 
En av låtarna i bodycombaten (dagens pass) innehåller förresten typ 230+ sparkar. Det är helt sjukt härligt segt för benen att ta sig igenom den. I love it. 
 
Just nu står en kastrull med palt på kokning. Mmm. 

Uppladdning

Laddar upp inför gymmet med en timmes promenad. Det var en såndär härlig promenad då tankarna flödade och man nästan var ledsen över att komma hem. Sådant ger verkligen guldkant i vardagen. ♥ Hunden är åter igen nöjd, och jag lyxar till det med ett hembakt segt havreflarn, the hobbit-nörderi och en kopp te. Om en halvtimme hoppar jag på cykeln till gymmet!
 
Ikväll blir det palt till middag. Så.. Jäkla.. Gott. Särskilt hemkokt. ;)
 
 
Har ni förresten sett den gamla tecknade The hobbit? Så söt. Här ovanför är det urgulliga soundtracket, och vill ni se hela filmen kan ni göra det härhttp://www.youtube.com/watch?v=yLEEvPMA54E

Torsdag + 10 grymma veckor

Torsdag här, nästan helg. :) Känner mig precis lagom mysig i kroppen efter gårdagens träningspass. Har ett bodycombatpass inplanerat i eftermiddag, vilket ska bli sjukt kul. Bodycombat är fantastiskt roligt, och man får svettas rejält. Det bästa är att det går att anpassa helt efter vilken grad man vill ta ut sig. Naturligtvis kör jag stenhårt hela vägen. ;)
 
Annars är jag rätt tillfreds. Städad lägenhet, aktiverad hund, och en matlåda redo att värmas. Couscous med courngryta. Så fort pengar har kommit in på kontot igen så blir det strikt strikt. På måndag börjar ju nämligen 10 GRYMMA VECKOR. Någon annan som kör efter det konceptet? Det är så jäääääkla kul, särskilt om man har en träningspartner att peppa med. Men om någon vill vara med så är det ju bara att vi peppar varandra över bloggarna. :)
 
Jag filurar fortfarande på "regler" för 10 grymma veckor. Jag ogillar egentligen ordet regler, men... Riktlinjer kanske? :) Antal träningspass/veckan, antal steg/dag, matguide etc. Så fort jag blivit på det hela med mina riktlinjer så postar jag de här naturligtvis. Om någon har tips på regler tar jag hemskt gärna emot dem! Hade varit jättekul. :)
 
Då 10 grymma veckor sätter igång kommer även bloggen här bli lite "striktare". En ordentlig matdagbok varje dag, träningsbeskrivning, steg/dag, tankar, upp- och nedgångar. Allt av relevans så att säga. Ska bli sjukt kul! I samband med 10 grymma veckor sätter även dansen igång! Wow, ser fram emot det enormt mycket. 
 
Nej, nu ska jag sluta lalla på och fixa lunch istället. Ha en toppentorsdag!

Dagens träning + mat

Har precis kommit hem från gymmet. Varit där sedan strax innan fyra. Rätt tom på energi nu. ;) Det blev ett afro powerdance-pass, 30 min rehab och bicepsträming med 10 kg-hantlar (gud vad svag jag har blivit. Bara 10 kg??) och avslutade med 40 minuter jäkligt intensiv spinning. Det är knappt så eftersvettningarna slutat än.. ;)
 
Men träning gick bra. Jag kände mig peppad och stark. Kul! Då jag väl ÄR på gymmet hade jag kunnat köra på i hur många timmar som helst. 
 
Nu står maten på spisen. Köttfärssås av sojaprotein och tomater, samt min goda goda kålsallad. Nyttigt och riktigt jäkla gott. 
 
Återkommer då jag har mer energi och vett i huvudet. ;)

Det här med kosten

Bara jag äter en lätt frukost känner jag mig uppblåst och som ett mongo. Inte i huvudet, utan rent av att min mage reagerar otroligt starkt på något. Ingen aning om vad det är, och jag är lite förvirrad. Jag tror jag ska köra en uteslutningsperiod ett tag, och se om det blir bättre. Vad jag misstänker är det vanliga. Gluten, laktos och eventuellt feta produkter. 
 
Det är verkligen obekvämt, och ser helt galet ut. Så jag kommer nog att utesluta allt till att börja med, och sedan plocka in ett i taget och se om det blir någon skillnad. Hoppas. :)

Träningsmusik

Det här med träningsmusik är ett faschinerande fenomen. Jag älskar att ha musik i öronen då jag tränar, det gör det hela så mycket roligare. Igår på SH'BAM så shufflade hela rummet omkring till Part rock anthem, och struttade omkring till Sexy and I know it. Alltid lika roligt att ta ut svängarna till en låt man gillar. 
 
Just det där ordet tror jag är viktigt. Gillar. Jag tror att det är mycket svårt att komma upp med en träningslåt som alla gillar, och jag håller fast vid att den bästa träningsmusiken är något som får DIG PERSONLIGEN att ge gärnet. Kanske vill man ha en tung ilsken låt som får en att bita ihop och köra på ordentligt. Kanske ska det vara en glad låt som får dig sprallig och hoppig. Kanske en låt med favoritbandet.
 
Naturligtvis finns det forskning och liknande kring detta fenomen. Där är beatet i låten otroligt viktig. Ska du springa eller cykla vill man ha en låt med snabbt beat, men ska du lyfta skivstång till musik vill du snarare ha ett lågt beat. Ska du dansa vill du ha en låt i ett beat där du hinner röra dig och ta ut rörelserna, men det får inte få för långsamt, pulsen ska ju upp också. 
 
Då jag i grund och botten är ett riktigt metalhead så lyssnar jag gärna på lite tyngre låtar då jag tränar, men givetvis har även jag undantag. Party rock anthem och Sexy and I know it har jag redan nämnt. Även om jag inte lyssnar på de privat är de låtar som man kan utan och innan, och det är lätt att dansa loss till dem. 
 
Även Darins Nobody knows gillar jag. Särskillt till spinning. Beatet är bra och man kan riktigt höra tempot och intervallerna i skiftningarna mellan vers och refräng. 
  
Hör ni?
 
Till bodypump och liknande är detta favoriten. Eat some more av Alice Cooper. Så skönt lugnt beat, och härligt rivig tung musik.
 
Mmm. Bra till långsamma bodypumpövningar. Kanske en tung benlåt?
 
Annars har jag några favoritlåtar jag gärna har i öronen då jag tränar överlag. Några smakprov kommer här nedan:
 
Toppenlåt att springa/spinna till. 
 
 
Även denna gillar jag att springa till.
 
 
Skönaste gymlåten någonsin.
 
Mmm, nu ska jag fortsätta med plugget. :) Ha en toppendag!

Träningsschema

Tänkte dela med mig av ett litet tips, som jag fått via min utbildning och jobb. För ett träningsschema veckovis. Inte ett sådant du fyller i i förhand, utan som en slags utvärdering efter varje pass. Då detta schema innefattar känslor, ansträngning, tid, aktivitet och ett fält för anteckningar (skador, mens, väder etc) är det ganska heltäckande. 
 
 
 
Här ser ni ett upplägg, som naturligtvis går att anpassa efter varje person. VIll man vara ännu mer nogrann kan man dela in i förmiddags- och eftermiddagspass också. Då jag mest tränar på eftermiddagen kände jag inte att detta var nödvändigt, utan jag skriver det i anteckningar istället.

Detta schema gör att man blir mer medveten om hur man tränar, och hur det käns. Ta skattningsskalan, här har jag valt Borgs CR 10 (googla för mer info, eller be mig berätta). Igår så kom jag upp till en 5:a. Jag hade gärna velat nå en 6:a, men då jag kände mig seg så lyckades jag inte. Däremot var jag trött efteråt. 
 
Känslodelen betecknas med en smily.
:) = bra
:| = varken bra eller dåligt
:( = dåligt
Enkelt att förstå och snabbt att skriva ner. 
 
Dessa scheman är verkligen nyttiga att ha. Om inte annat för att du har svart på vitt hur mycket du tränat, och bara det i sig är en superbra motivation. Jag gjorde ett nytt schema igår, så än så länge är bara måndagen ifylld. :)
 
Detta schema är ett bra komplement till träningsdagbok. Mitt schema hänger i köket där jag ofta ser den.

Tunga tisdag

Känner mig opeppad på allt idag. Jag hatar den känslan! Kroppen känns uppsvälld, pga naturliga orsaker, och jag blir irriterad. Idag är en av veckans två vilodagar. Nästa är på Lördag. Det känns faktiskt lagom.
 
Hur som helst, träningen igår gick bra. Jag kände mig opeppad och seg i kroppen även då, men jag vet att det är bara att köra på iallafall. Jag vet ju varför jag är seg och trött. Och jag känner mig själv. Ger jag vika och sitter hemma och äter BJ så kommer det att smitta av sig även på resten av månaden. Och det vore otroligt tråkigt. DÄrför kändes det jättebra att köra ordentligt igår. Cykling till och från gymmet i typ storm och sådan motvind att man inte ens rullade naturligt i nedförsbackarna. ;) Ett svettigt SH'BAM-pass och ett skönt bodybalance pass efteråt. Blandningen av den tunga cyklingen, den statiska benträningen i bodybalance och hålligånget och hoppen i SH'BAM pumpade ut all gnutta energi som jag hade i benen. Jag och min roomie (som körde spinning och core) satt bara och skrattade åt oss själva då vi kom hem, så slut var vi. Och så vaknade jag upp med ett SMS från henne. "OMG JAG HAR INTE TRÄNINGSVÄRK!" Ungefär så kände jag mig också. Förvånad. Klart jag är lite mör, men träningsvärken har inte hittat hit. 
 
Kvällen avslutades med att hjälpa en kompis köpa bord, bära bord, skruva bord, bära bord upp på vinden, bära stolar, skruva stolar och skratta. En sen middag gjorde att jag inte riktigt hann fylla på förrådet av kolhydrater i tid, och hjärnan blev som en fnittrig mosig hög. Att jag dessutom hjälpte min kära vän att göra slut på en vinflaska hjälpte nog till. ;) Black tower. Fan det godaste vita vinet jag druckit. Som saft. 
 
Nåja, den enda aktiviteten som är inplanerad idag är en långis med hunden. Just nu ligger hon under täcket och snarkar. ;) Sötaste. Är så glad att jag har henne, och att jag investerade ett år att ha valp igen. Funderade länge på om jag skulle ta en omplacering denna gång, då universitetet tar mycket tid, men bestämde mig att jag vill ha relationen som man bara får om det är vi två sedan 8 veckor. Det är nog det bästa valet jag tagit. Visst, det har varit stressigt och flängigt och jobbigt, men nu har vi hittat hem. En hund som är det gladaste jag någonsin träffat, som kan vara själv utan problem (SOM vi jobbat med det), kan slöa i några dagar, kan träna lydnad effektivt, kan gå i spårskogen och hänga med överallt. Detta året blir förhoppningsvis lugnare, nu när vi skapat en bra grund att stå på. 
 
Nåja, idag ska jag tillbringa större delen av dagen med att plugga. Planerar ett inlägg om träningsmusik senare idag! Det är ett fenomen som jag tycker är fantastiskt intressant, och tillsammans med mitt musikintresse så kan det ju inte annat än att ge extra krydda till träningen. 
 
Okej, detta inlägg blev en smärre roman, haha!  Undrar om någon orkar läsa detta. Tror inte riktigt min hjärna återhämtat sig efter kolhydratstömningen. ;) Ska hjälpa den på traven med en kopp te och några mackor med västerbottensost på. Har inte druckigt mitt vätskedrivande te på ett par dagar. Kanske är bra att prova på nu då jag känner mig så uppsvälld? I think I will. :)
 
  
 
Detta är alltså teet. Ni ser att innehållet är naturligt och bra. Nästa sommar ska jag torka och göra eget. Jag är löjligt intresserad av örter, så det blir nog jättekul. :)

Veckans delmål + träning

Ptja, jag har ju som sagt valt att inte väga mig den här veckan, då det är that time of the month, och jag lägger alltid på mig ett par kilo vätska då. Så istället sätter jag samma mål för nästa vecka, och hoppas att det hinner ge med sig. Känns bra! Målet är alltså 78 kilo på måndag den 3/9! Heja heja!
 
Annars har jag lite träningsvärk från igår. Det känns riktigt bra! I eftermiddag ska jag pallra mig iväg på SH'BAM och Bodybalance. Hade tänkt ta en riktigt lång promenad, men regnet öser ner ute. Inte riktigt det roligaste vädret att gå ut och gå i, eller? Hunden gillar det hur som helst inte, utan har lagt sig under täcket för att sova. ;) Hihi, sötaste lilla bullen i världen är hon. 
 
Hur har veckan gått?
Jodå. Helt okej. Har inte tränat alls lika mycket denna vecka, bara tre dagar och totalt 295 minuter. Alltså nästan 5 timmar. Hm. Denna vecka som kommer ska jag träna 5 dagar iallafall. Borde inte vara något problem. Och maten har jag skött bra i veckan. :)
 
Nästa vecka börjar dessutom 10 grymma veckor för mig och min träningskompanjon. Känns kul, och lite skrämmande. ;)
 
Nåja, jag ska fortsätta ladda och peppa inför träningen ikväll. Förhoppningsvis har regnet slutat tills dess. :)

Matprat

 
 
Ser ni dessa skönheter? Bananplättar! Jag har prövat en drös olika recept för att få till de perfekta bananplättarna. Efter ett flertal försök gav jag upp, tills jag insåg att jag inte prövat det isärklass lättaste. En mosad banan + ett ägg. Rör ihop och stek. Räcker till ungefär tre plättar/pannkakor. 
 
De blev riktigt goda! Jag är jättenöjd, och kommer definitivt göra dessa igen. Här äts de med en klick kesella, men vill man lyxa till de hade de varit sjukt goda med lättvispad grädde och blåbär. Mmm. De smakar banan, inte så konstigt, och var lätta att steka och vända. Höll ihop bra och blev snygga. 
 
Förstå ni vilket lyxigt och nyttigt mellanmål? :) Iväg med er och prova. De är mjölfria, smörfria och fria från tillsatt socker!
 
Själv ska jag fortsätta dagen i matens anda och steka upp ett rejält lager kålsallad. Smidigt att ha i kylskåpet och bara sleva upp då suget faller på. ;) Mindre att förbereda till middag och lätt att slänga i lunchlådan. Vitkålen är dessutom billig nu. Mycket mat för nästan inga pengar. 
 
Jag tror förresten inte att jag skrivit receptet på vitkålssalladen här?
  • Vitkål
  • Soja
  • Gurka
  • Röd pesto
Strimla vitkål och lägg i en liten marinad av japansk soja. Stek upp tills det är genomskinligt och har fått lite stekyta. Blanda i hackad gurka och en liten klick pesto. Rör om och njut! Hur enkelt som helst. :) Och GOTT. Har fått båda tummarna upp av både familj och vänner som kikat förbi. 

Detta med mått och vikt

I morgon är det dags för den veckliga vägningen. Jag har funderat lite fram och tillbaka, och jag tror jag skippar den i veckan. Det är den tiden i månaden då man gärna lägger på sig något extrakilo, och extravätska, sååå jag hoppar den. ;)

Wooow, dans!

Åh, är precis hemma från två timmars dans. Provade på dancehall och modernt. Modernt visste jag redan innan att jag ville börja, och visst fick jag en härlig endorfinkick av att svänga runt på golvet i en timme. :) Gud vad jag har saknat att dansa, särskilt modernt. Det svåra valet är bara vilken svårighetsgrad... Hm, jag har tre steg att välja på och vill nästan börja på det svåraste, bara för att jag har dansat hela livet. Pratade lite med ledaren och hon sa att det bara var att byta grupp om det inte skulle funka, så det är ju helt okej. :)
 
En timmes svettig cykling på det och jag har tränat nästan tre timmar idag. Hur gick det till? Dock har det varit en fantastiskt dålig matdag. Mådde illa i morse och det enda jag kunde pressa i mig var yoghurt. Dock fanns det bara ca fyra matskedar kvar, så det var inte så mycket att stå sig på. Köpte en macka som jag skulle pressa i mig innan dansen, men den hade blivit dålig. Uäk..! Nu står jag alltså här framför datorn med en skål lättyoghurt och musli, som första mål idag. Känns snopet och jobbigt, då jag tycker mat är så viktigt. Nåja, yoghurten är god iallafall, och jag har hållit mig vid liv på endorfiner. ;)
 

Dagens mat

Till middag blir det marinerad (utan olja) quornfilé i bitar, tillsammans med lök och kikärtor. Stekt vitkål i sojamarinad (utan olja), samt sötpotatis i ugn. Blir nog bara ett par sötpotatisbitar för mig, men lite mer kål. Min roomie behöver dock äta upp dig lite, så hon kan gott trycka i sig sötpotatis.. ;) Det luktar faktastiskt i hela lägenheten dock. Mmm.

Lördag

Förmiddagen och morgonen bjöd på diverse motgångar som gjorde att jag missade passet. Lite irriterad sitter jag här framför datorn och surar. Har fått mig en promenad med hunden i finvädret. Tråkigt nog är det alldeles för varmt ute för både mig och hunden, vi trivs i svalare väder. Så här på sommaren tar vi våra promenader på nätterna. Det är skönast och funkar bäst för båda. 
 
Hur som helst, hur blir det med dagens träning då? Inte fasiken vet jag. Det går inga mer pass på gymmet idag, och jag får fortfarande inte lyfta skivstänger och fria vikter pga rehaben. Maskiner tycker jag är så ofantligt tråkiga, och de ger så himla lite då de är så låsta. Det skippar jag helst. ;)
 
Jag får se om jag far ut och joggar ikväll, eller kör ett slags yogapass hemma. Annars har jag ju både hantlar, hopprep, balansboll och gummiband, så något ska väl gå att hitta på. ;)
 
Planerar lördagsmys med bra sällskap, film och god mat!

Skor

Ja, skor blir genast ett dilemma då man tränar. Ska jag köpa dyra träningsskor? Hur länge kommer de hålla? Ska jag springa i mina träningsskor eller bara använda i gymmet? Ska jag promenera i dem, de är ju så sköna? Ska jag inte använda de till vardags också, jag är ju frälst?
 
Resultatet?
 
 
Ett par till gym, ett par till promenad, ett par till löpning, ett par till vardags. Det är då tur man har levt med träning hela livet. ;) Ser ni något tema förresten? Rosa? Färg är härligt då man tränar, eller hur? 

Det här med endorfiner...

Fy fan vad kul det var att dansa. Jag är så glad att jag tog mig i kragen och pallrade mig dit. :) Bestämde mig en låt in i passet att nu jävlar ska jag ge allt. För det är kul att dansa. Då jag dansar är jag som lyckligast. Så jag gav allt och svettades bort det trötta (tro mig, det går faktiskt). Just nu dansar jag på små endorfinmoln och ska sätta igång med middagen. Kör på den extra vilda varianten. ;)
 
Och ärligt.. Man är väl aldrig så glad som då man har en endorfin-high..?

Dagens vikt!

Jaaaaaa, alltså kunde inte låta bli att väga mig nyss. Borde avskaffa våg, man får sådan ångest då vikten ändras under dagen. ;) Hur som helst, jag går efter morgonvikt, då min vikt ändras rätt mycket under dagen. Just nu, mitt på dagen efter några mål mat etc, ligger viktenpå 79 kg. Jag brukar väga mindre på morgonen. Målet är alltså att nå 78 kg tills på måndag. Just nu ser det ut att gå helt okej. Jag hoppas det håller i sig. :)
 
 
Nej, dags att börja peppa inför gymmet!

Härliga fredag!

Hälsar fredagen välkommen med öppna armar. Tillåtet mig själv att inte plugga och ser fram emot en kväll med god middag, bok och film. Vilken film det blir har jag ännu inte bestämt, men jag är säker på att jag kommer gilla den. ;)
 
Ute är himlen grå och regnet öser ner. En perfekt dag att pallra sig till gymmet för lite SH'BAM, eller hur? Avbokade passet jag hade i morse (skyller på tillfällig sinnesförvirring), men blev tjurig på mig själv och bokade ett nytt pass så nära inpå att jag inte hinner ändra mig. Det blir alltså regnkläder på och promenad snart. Kul! Jag är riktigt taggad. :) Dessutom har jag redan hunnit med en 1,5 timmar promenad. Och en timme till ikväll med hunden är inplanerad.
 
Den goda middagen då? Min vildmarkslax! Fy f*n vad den är god, och galet enkel att göra. 
  • Laxfiléer
  • Grädde eller valfritt alternativ
  • Lingonsylt
  • Kalvfond
Lägg laxen i en form med höga kanter. Salta och peppra lite. Blanda grädde med valfri mängd kalvfond och lingonsylt. Jag brukar fläska på med ganska mycket lingonsylt, blir så himla gott då. ;) In i ugnen på typ 220 grader tills laxen är klar. Serverad med exempelvis god grönsallad, couscous eller stekt zucchini. För att få det hela enligt LCHF, eller bara nyttigare, kan man använda ett alternativ till grädde med lågt fettinnehåll och en sylt utan socker. Det blir lika gott iallafall. Själv äter jag inte enligt LCHF, så jag drar gärna ner på fetthalten i grädden. Vill man ha en ännu "vildare" och höstigare smak kan man ta lite viltfond även. Mums! Så simpelt. 
 
Matlåda i form av lasagne till lunch/frukost, lax till middag och en inplanerad tomat och gurksallad till mellanmål. ca 3 timmars promenad på det, plus ett SH'BAMpass på gymmet. Helt okej dag. ;) Kan hända att jag tar cykeln till gymmet istället. 

Matprat

Det blev ingen bodycombat. Det blev spa och varma härliga bassänger istället. ;) Helt okej ändå och kroppen jublar. 
 
Firar in denna härliga torsdagskväll med en vegetarisk lasagn som fanns i en matlåda. Hade ingen pepp att laga middag. Dessutom är denna egenkomponerade lasagnen fantastiskt god, med bas av ajvar relish, bönor, lök och lite färskost. Omnomnom. 
 
Jag känner mig rätt vile på det här med vegetarisk mat. SJälv är jag en köttmänniska innifrån och ut, men då min inneboende inte äter kött eller fågel hänger jag på. Roligt att pröva på och se hur kroppen reagerar. Ibland mår jag inte jättebra efter att ha ätit kött, till mitt stora förtret. Men fisk serveras flera dagar i veckan, och det är hur gott som helst. 
 
Iallafall, om någon vänlig själ har ett favoritrecept som är vegetariskt (eller inte vegetariskt för all del, I love kött), dela gärna med er! Wow, det har varit riktigt kul att pröva på!
 
En favoritsallad, som i vanliga fall serveras med lufttorkad skinka, skulle nog vara jättegod vegetarisk. Ugnsrostad fänkål, ruccola, skivade päron, granatäppelkärnor och smulad gräddädelost från kvibille. Pröva den om lusten faller på. 
 
En annan god sallad har basen i ruccola, varma rödbetor (ugnsrostade på saltbädd med skalet på i ett par timmar), smulad gräddädelost, lufttorkad skinka och lite balsamico.
 
Då jag ska äta vegetariskt är det väldigt lätt för mig att hamna i pastaträsket. Jag är inget big fan av pasta alls och byter gärna ut det mot ex zucchini. Därför är jag alltid ute efter inspiration, då mat är ett av mina största intressen, näst efter träning.

Veckans träning

Torsdag: Bodycombat + 60min promenad till och från gym
 
Fredag: SH'BAM + 60min promenad till och från gym
 
Lördag: SH'BAM + 60min promenad till och från gym
 
Söndag: Olika danser inför höstens danskurser
 
Utöver detta tillkommer hundpromenader. Har vilat nu i början av veckan, så kör på lite grann nu i slutet. SH'BAMpassen är inte särskillt ansträngande, men man får igång svettet och det är kul. ;) 

Positivt och negativt

Var så fruktansvärt uttråkad igår, så jag fick ett svagt ögonblick och käkade ett par nävar chips. Hehe. Det känns dock inte allt för dramatiskt och jag är rätt lugn. :) 
 
Då jag var ute med hunden i morse träffade jag på en granne. Hon kommenterade att det blivit lite mindre av mig. Kul! Själv ser jag absolut ingen skillnad, men jag tar till mig varje komplimang jag kan få. Det gav mig ny pepp och jag ska kicka igång dagen (sovmorgon ;)) med en härlig frukost och nyaste sytycd. Gymmet ikväll och bodycombat!
 
 

Dagens som varit, och tankar om te

Vad har jag gjort idag? Absolut ingenting. Städat och glott framför datorn. Promenad med hunden. Vilat kroppen som har en liten svacka. Det är viktigt att lyssna och inte bara stressa fram. :)
 
Jag ska göra en kopp te och mysa till so you think you can dance. Nyaste planen är att återuppta dansen förresten. Har nog aldrig haft så kul som då jag dansat. ♥ Btw, godaste tesorten? Jag är ständigt på jakt efter nya teer, särskilt då hösten börjar smyga sig närmare. Hittills har jag utsett två favoriter, svart te båda. 
 
  • Brunkullans orginal, det doftar nästan gelehallon och är galet gott.
  • Varm chocklad med grädde (köpt på Village). Underbart med lite lättmjölk i, och en skvätt honung kanske. Mmm, jag längtar till mörka höstkvällar med film, filt, hårdbröd och detta te. 
Har någon ett riktigt bra favoritte, gärna svart, får ni hemskt gärna tipsa om detta. :)

Det här med matlådor

Det är så fantastiskt smidigt med matlådor, även under lediga dagar. Jag brukar alltid ha ett par i kylskpået, redo att värmas. Då suget sätter igång och man blir akuthungrig är det bara att ta fram en låda. Risken för att ta något annat snabbt och onyttigt minskas enormt. Hur bra är inte det?
 
Just nu står en härlig lunch på värmning. Rödbetor, potatis och quorn, stuvade med lite grädde. Fantastiskt gott måste jag säga. :)

Förresten..

Delmål 1 är ju avklarat. Under 80 kg. :) Delmål två är under 75 kilo. Spännande! Jag peppar järnet.

Angående vikt, mått, fett och muskler

Då jag kikar på mina mått, jämfört med min vikt, så är midjan inte jättestor. Jag SER inte särskilt stor ut heller. Visst, jag är inte smal, men jag har väldigt mycket muskler som gömmer sig under fettet. ;) Det betyder bra hållning och folk brukar säga att det syns att jag har muskler på sättet jag rör mig. Muskler väger som bekant mer än fett, och mina ben kommer alltid vara biffiga. Men jag har hellre stora muskler än små, så det bekymrar mig inte alls. Hell, jag ÄLSKAR muskler och skulle gråta om de försvann från mina ben. Jag är utbildad i träning och har tränar hela mitt liv. Vikten är sekundär, alltid. Dock vill jag få bort överflödigt fett. Inte för att jag inte trivs med formen, utan för att jag vill känna mig som mig själv igen.

Onsdag + mått och vikt

Ensam i lägenheten idag till imorgon då min kära inneboende är ute med skolan på äventyr. :) Jag ska passa på att röja här medan. Har sovit sjukt sjukt dåligt, så kroppen är inte peppad för att träna heller, får se vad jag gör/hur det känns ikväll. Det enda jag hade för mig igår var en timmes promenad med hunden. Det skriver jag inte ens ner på träningsschemat då jag gör det varje dag. ;)
 
Vägde mig i morse. 78,5. What? Vätskedrivande I suppose. Undra vart det här slutar. Det enda jag verkligen hoppas på är att det hjälper för fingrarna. 
 
Min midja, jag lovade ju måttet. 79 cm. Största delen på magen är dock 97. Hm, lite att jobba på alltså. 
 
Ha en bra onsdag nu!

Funderingar kring vätskedrivande

Jag var så sjukt törstig att jag drack minst en liter vatten, haha. Det där kilot som försvann tror jag inte riktigt jag kan räkna med. ;) Ska prova vätskesdrivande i en vecka iallafall, i små mängder, och se om fingrarna känns bättre. Jag hoppas det, det är sjukt jobbigt iallafall!
 
Laddar för långpromenad med hunden!

Tisdag

Vad hände den här natten? Vågen står på 79 kg blankt idag. Förvånad+ ja. Det vätskedrivande téet kanske funkade. Den enda anledningen att jag tar det är för att mina fingrar ska svullna mindre då det är varmt ute. Hm.
 
Hur som helst är jag rätt mör i kroppen idag. Sov dåligt och är stel och jävlig. tror jag ska ta en dag hemma, utan träning och sådant. En ordentlig vilodag. Känns som att kroppen vill ha dt, så kör jag igång imorgon igen!
 
Gårdagens träning bestod av en mils promenad. Skönt. :)

Dagens vikt!

Kan ju inte skriva mått då jag som bekant inte har ett måttband. Men vikten idag ligger på 80 kg blankt, samma som igår. Det efter att jag ätit frukost. Glömde bort att väga mig innan. ;) Men det känns riktigt bra!
 
Nu ska jag ut med finaste hunden i världen, sedan ansluta mig till min partner in crime och handla. 

Ny vecka!

En ny vecka påbörjad. Känns bra. :) Det blir mycket fokus på träning denna vecka. Och maten känns bra och stabil. Det är lättare då man är två. :)
 
Vad som känns riktigt skönt är att jag inte kör efter någon särskild diet. Då jag går den utbildningen jag går (träning) så har jag redan en bestämd åsikt ang hur fjantigt det är att ex inte äta kolhydrater. Visst, är långsamma härliga nyttiga kolhydrater istället för snabba, men uteslut de inte helt. Så att äta vettigt, men allt känns som en brefielse. Och uppenbarligen ser jag ju ändå resultat. 
 
Idag ska ett måttband köpas, så att jag kan hålla koll och mäta midjan!
 
Målet för denna vecka är att tappa ytterligare 2 kg! Det hade varit fantastiskt, även om jag tror det kommer bli riktigt svårt. ;)
 
Kramar!
 

Helgen!

Min tillfälliga inneboende har hittat hit. Hon har godislöfte och äter inte kött. Misstänker att det kommer gynna mina matvanor.. ;) Vi ska dessutom dra på ett body combat-pass om ett par timmar. Härligt!
 
80 kg blankt nu. Det går neråt. Tror inte jag lyckas gå ner kilo tills imorgon dock, men vem vet? :) hehe. Så länge det går stadigt neråt är jag nöjd. 
 
I morgon har jag gjort detta i en vecka. Sedan dess har 2 kg farit bort. Jag gissar att det är mycket vatten nu i början, men det är ju ändå kul att se. Jag ska göra allt för att detta ska hålla i sig. Hur känner jag inför framtiden? Helt okej. Min träningspartner in crime föreslog att vi skulle peppa 10 grymma veckor. Jag är absolut på! Kommer bli grymt!
 
Målet är fortfarande 10 kg till jul. Två avklarade. Funderar på om jag ska säga 10 kg till jul, från och med nu? Då ligger målet på 70 kg. Det känns lagom och bra. Vilken jääävla bedrift det hade varit. :) Jag vill komma hem till familjen i jul och att de då ska se en tydlig jäkla skillnad. ♥ Dessutom ska vi åka utomlands då. Att gå omkring i bikini och känna sig helt okej hade varit trevligt. :)

Kramar!

Hur ser min träning ut?

  • 30 minuters promenad till gymmet
  • ca 55 minuters träning
  • ev hemgång 30 minuter/alt 15-45 minuters vila och snabb återhämtning med mellanmål, beroende på hur lång paus jag tar
  • ca 55 minuters träning
  • hemgång 30 minuter
  • Mat!
 
Jag utnyttjar alltså avståndet till gymmet som upp- och nedvärmning, istället för att ta bilen dit. Ett mellanmål försöker jag också få med de dagar jag tränar länge. 

Fredag

Fredag och sista dagen på tentan. Efter det kommer mitt liv bli mycket lättare. :) Skippar träningen idag och kör imorgon istället. Känns bra. :)
 
Ha en bra dag!

Det blev träning igår!

Yes, jag sprang till gymmet innan jag han tänka efter ordentligt. ;) Om jag vet att jag borde träna ringer jag bara mamma och säger "ska jag träna?". Hon svarar alltid ja, och då är det bara att pallra sig till gymmet. Ett spinningpass blev det. Benen var rätt slut på energi, men det var roligt hur som helst. Där på slutet ville jag egentligen mest lägga mig ner på golvet och gråta dock, men tog mig igenom det. ;) Nu blir det inte spinning på ett par dagar så att benen får återhämta sig. Men hur som helst är jag stolt över att jag faktiskt tog mig till gymmet och tränade. 
 
Idag så tror jag träningen uteblir. Har en tenta som ska in imorgon så jag planerar att sitta med den hela dagen. Känns vettigt. :) Förhoppningsvis blir jag klar ikväll, så slipper jag jobba med den imorgon. Då kan jag ägna den dagen åt att träna och städa innan min inneboende komme rpå lördag. Hon har slutat äta kött, så jag kör nog en rätt köttfattig kost ett tag framöver. Spännande, då jag älskar kött över allt annat. Fisk will do the thing. 
 
Då fokus inte har legat på träningen de senaste dagarna har jag inte tappat asmycket. 80,5 kg tror jag vågen står på ungefär. Men ändå. :) Alltid något!
 
Annars var gårdagskvällen skitdålig, och förmiddagen idag asbra. Något som jag oroat mig gråhårig över hela sommaren har löst sig. Happy. Ska följa min mammas råd och gå och köpa en glass att fira med. Twister. ♥ Godaste glassen och inte jättemånga kcal.
 
Bra musik i högtalarna och lunchlageri ska få peppa igång tentaplugget. :)
Ha det toppenbra!
 
Kram!

Ingen träning igår

Vettetusan om det blir träning idag. Om jag jobbar på ordentligt så kanske jag hinner klart. Mitt kriterium för att få träna är att hinna klart med andra tentafrågan. Hoppas. :) Så jag ska väl egentligen inte sitta här, utan skriva så fingrarna glöder. ;)
 
Man känner i kroppen då man inte tränar. Mycket tröttare och mer uppblåst. Hm, roligt att man märker en skillnad på att man mår bättre av att träna. :) 
 
Edit: Kan väl tillägga hur matdagen kommer att se ut!
Frukost: Vaknade sent så den utgick
Lunch: Tomatsoppa
Mellanmål: Två bitar mörk choklad
Middag: Tomatsoppa
Mellanmål: 2 knäckebröd med färskost, en kopp té och några mandlar
 
Åter igen, whaaaat, måste få struktur på maten och upplägget. Hann inte göra en matlista igår, men får hit en inneboende på fredag. Hade väl tänkt att lägga upp en lista tillsammans med henne då. :) Tjo!
 
 
Nu peppar jag med plugg. ;)  Förhoppningsvis är jag klar till 17,00 så jag hinner på ett spinningpass!
Kram!

Dagsform

Ja, jag har fortfarande inget måttband, men kunde inte låta bli att väga mig då jag gick upp i morse. 81 kg, precis som igår. Känns bra att de höll sig jämnt iallafall. :) Jag satsar på 79 kg till på måndag. Can I do it? I think I can. :)
Go go go!
 

Tisdag

Tisdag här och hjärnan går på högvarv. Har mycket som ska göras, tentor som ska skrivas, tentor som ska pluggas till. Just nu sitter jag och skriver hemtenta. Kul? Nej, men inte så himla farligt. :)
 
Kikade på min fina träningstabell. På 5 dagar har jag tränat 6 pass, med en vilodag. Känns rätt lagom att börja med. Är hemskt sugen påa tt träna idag med, men vi får se. Hinner jag klart med första delen av hemtentan så drar jag till gymmet ikväll, annars är jag hemma och pluggar. OM jag far till gymmet blir det nog ett enda pass, eventuellt Zumba eller något liknande. Sedan hem och plugga igen. :)
 
Frukost: Två knäckebröd med färskost på. Vatten.
Mellanmål: En bit mörk choklad och en näve special K.
Lunch: ??
Middag: Potatissoppa.
Mellanmål: Varmakoppen.
 
Dålig matdag idag. Strukturen finns liksom inte riktigt där. Nåja, ska skriva ett matschema då första tentafrågan är skriven. :)
 

Dagen som varit

Ja nej men hur har dagen varit då? Asbra. Sort of. :) Härlig mysig och NYTTIG lunch/middag med finaste vännen och tränings-partner in crime. Stekt fläskkött med lök och paprika i en god hemmagjord wooksås. Hett och gott. ;) Lite färska grönsaker till det och magen var nöjd och glad. Ett SH'BAM-pass och nästan en timme spinning avverkades på gymmet. Mysigt. Måste faktiskt medge att spinningen var roligare än jag minns den. Senast jag var på spinning tänkte jag hela tiden "OH GOD WHY kan inte tiden gå fortare???", men idag vaknade kämparglöden och det var riktigt härligt att känna svetten rinna. :) Och SH'BAM var kul som vanligt. Alltid roligt att få skaka lite på rumpa och tuttar, am I right?
 
Till mellanmål mellan passen blev det en RAW BITE-bar. Innehållslistan ser typ ut såhär: Frukt, nötter, kakao. Not kidding, helt fantastiskt att man kan käka så naturligt. Mätt blir man också. Dessutom är den inte upphettad utan funkar fint enligt standarden för raw food, vilket hörs på namnet. Skönt att veta att man inte får i sig massa onödiga tillsatser. Tummen upp från mig! Det finns lite olika smaker, så de ska testas inom en snar framtid. :)
 

Long time no see

Eh, ja.. Vad säger man? Hej sommar, hejdå motivation? Sommaren har inneburit extremt lite träning och massa annat kul. Trots det har jag gått upp 1 kilo endast. Ja, alltså innan sommaren började, innan dess hade jag gått upp två kilo till. ;) Så 82 kilo ligger vågen på just nu. Känns... Ja, jag vet inte, lite halvers. Inte jättetråkigt om jag ska vara ärlig. Tre kilo hit eller dit är verkligen en liten skillnad för mig, och det kan jag variera ganska fort beroende på dagsformen. Vad som känns riktigt kasst är att ligga över 80strecket. DET är inte roligt.
 
Nåja, hur ser läget ut just nu då? Helt okej. Lite stressad över tentor och liknande, men det känns ändå hanterbart. Jag har äntligen skaffat mig älskade gymkort åter. Tjoho! Sprang in och fixade dealen i torsdags och tränade ett pass body combat då jag ändå var i farten. I fredags blev det både sh'bam och body balance. Kul! Lördags var vilodag och idag blir det sh'bam, vila en timme med mellis, sedan spinning! Målet är liksom att köra slut på kroppen (särskilt benen) ordentligt, så att promenaden hem ska kännas som ett helvete. ;) I need it. Sista dagen idag innan fetplugget börjar.
 
Jag kör igång ganska hårt med träningen såhär i början, mest för att skapa en rutin och vänja kroppen. 
Maten är lite halvers. Funderar på att en pulverkur snar, jag har ju ett lager här hemma. ;) Vi får se vad framtiden utvisar, och vad min tränings-partner in crime säger.
 
 
Målet? Ja, det är väl långsiktigt 20 kilon fortfarande. Egentligen är inte siffran på vågen viktig. Jag vill hitta tillbaka till mig själv och trivas med min kropp. Jag vill ha en STARK kropp. Som det är nu så, ja, jag har muskler, men under ett lager fett. ;) Då jag har väldigt lätt att bygga muskler kommer jag endast köra muskelkondition, kondition och rehab fram till jul. Kondition är min svaga sida och jag vill verkligen ta tag i det. Därför passar diverse pass bra, och dessutom är det väldigt motivationshöjande för mig. :) I like. 
 
Kortsiktigt mål? Yes.. Yes, there is one. I jul ska jag på utlandssemester med familjen. Jag vill känna mig bekväm att gå runt i bikini då. Jag har alltså en hel del att jobba på. Just nu så har jag inte riktigt lagt upp mina rutiner ordentligt, men jag ska diskutera dem med min kära vän över middag ikväll, innan träningen. Just nu är jag egentligen inte ens sugen på att träna, men helvete... Absolut att jag ska. Det är väl till stor del därför jag sitter här. För att peppa mig själv. Och jag tror faktiskt att det fungerar. ;)
 
Annars då? Jag funderar på att ta före-bilder varje månad. Ärliga bilder liksom. De hur kroppen utvecklas. Svart på vitt. I think I need it.
 

RSS 2.0