Tjena!

Ja vad fan... Less och trött är jag, med värk i den trasiga axeln. Redovisning i skolan och halvt panik. Meneeee.. Allt kan ju inte vara rosa rosor och smultron hela tiden? ;) Imorgon är det iallafall fredag, vilket innebär träning efter redovisningen, en ledig kväll och sedan helg! Helgen ska uppfyllas av kemi, vin och idrottsmedicinplugg. Askul. Eller? Ptja, vinet iallafall. ;)
 
Dagens träning har varit 60-90 minuters promenad, samt 55 minuters spinning. Det kändes tungt att träna idag, men jag kämpade på. Kanske har jag en förkylning i kroppen trots allt?

Myskväll

Kvällen blev ändå helt okej. Mys med hunden samt Agent X9 innehållande Modesty Blaise och Sherlock Holmes. Lycka. :)


Stressigt

Jag har massvis att göra, som ni säkert märker (pga den dåliga och flamsiga uppdateringen). Men imorgon ska jag hinna med ett pass på gymmet, bara för att få det gjort. Blir armar, löpband och kanske spinning. Kanske. Hade varit kul, får se hur tiden hinns med. :) Det får bli morgondagens vardagslyx. Ett par timmar enbart för mig själv på gymmet. I like. ♥

Hur blir man snabbast förkyld?

Jag är seriös. Hur blir man förkyld snabbast? Gärna utan att sticka tungan i halsen på en snorig karl, tack. Jag är nämligen med i en studie för att prova ett nytt episkt nässpray, och få 900 spänn för besväret (=rakt ner i reskassan till Nya Zeeland). Men då måste jag ju bli sjuk först. 
 
För en fattig student är 900 spänn mycket att lägga undan och spara. I wants. Så.... Hur??

Plugg

What, läget? Sitter och pluggar med gruppen! Kaffe räddar mig. :) Gott! Kanske vågar mig på ett armpass sen?




Avslutar dagen...

...med att lyssna på lite Alice Cooper. Jävlar i fan vad han är en vettig människa. För att inte tala om musiken. Jag är så jävla glad att jag hade en barndomsidol som å ena sidan (under framträdanden etc) var en icon för blod, skräck, halshuggningar på scenen, svartrock, läder, nitar, smink, metal, horror och annat mysigt, MEN som samtidigt är en familjefar, nykterist, go och trevlig karl, går i kyrkan, värderar vänner högt, är medmänsklig, behandlar folk med respekt och är allmänt genomjävlasnäll. ♥ Även om jag inte tror jättehårt på gud, eller gillar golf, eller dittan och dattan, så är det så viktigt att bryta stereotyper och vara sig själv. Sluta upp med fördomar världen? Tack på förhand! :)
 
För mig är det verkligen så viktigt att bryta stereotyper, och försöka få folk att inse att alla är inte stöpta i samma ram. Och denne man är ju ett typexempel på detta.
 
 
 
Jag önskade att fler unga människor uppskattade denna kloka karl som varit med och grundat metal och svartrocken som den ser ut idag. 

Godmorgon!

Jag är smårisig och har tilbringat gårdagen och även denna dag hemma och inne. En promenad med hunden tvingade jag mig till igår, trots illamående. Det var nollgradigt och en ljus natt, så jag tog en sväng på isen och lät bullsozern till hund springa lös och bränna lite energi. Tog på mina krafter, men det var värt det att se hur glad hon blev. Lillan. :)
 
Jag har även hunnit med att rensa i skafferiet. Nu är det bara fräscha varor där. Städade också till det så att allt har sin egen plats i tydliga rader och på rätt hylla. Även kryddorna fick flytta från hyllorna ovanför spisen in i skafferiet. Det är rätt praktiskt att ha de framme, men de tar så mycket plats. Då mitt kök är obefintligt så behövs all plats till typ tallrikar, vackra serviser och glas. Jag har nämligen bara ett kokskåp, alltså en platta, en kran och två öppna skåp ovanför. Trångt! Särskilt för mig som älskar att laga mat. Pappa säger alltid då han är här: "Hur överlever du? Det går ju inte att laga mat här!" Jo. Det går. Men det är svårt och blir stökigt extremt lätt. Längtar till jag har ett stort härligt kök!
 
Anyways, köksskåpen har rensats lite i och torkats ur. Alltid något. :) Tror även jag ska ge mig på att rensa av av mina garderober, där det för tillfället råder total kaos. 
 
De senaste dagarna, sedan i lördags, har jag inte hållit mig alls till vad jag borde äta. Det är verkligen varit så långt bort från det som möjligt, hehe. Tar nya tag iom mitt tillfrisknande. Huvva. 

Godkväll!

Det blev en bra middag med gott kött och en smashing efterrätt. Sjukt bra. 3 glas vin till det och kvällen är guld. 
 
Jag är så glad att jag har min fantastiska vän. ♥

Slutet av veckan

Tänkte passa på med en liten utvärdering av veckan. Rent viktmässigt står jag nog still, men träningmässigt har det känts jättebra. Jag börjar hitta tillbaka till mig själv. Strategin med matlådor gick dessutom jättebra. Ska absolut fortsätta med den.
 
 
Min energi har börjat sjunka dock, inför veckan som kommer. Är inte alls peppad för redovisningar, studier och fan och hans moster. Bluuuh. Blir en stålvilja för att behålla peppen nu. :)
 
Har hur som helst söndagshandlat idag. Hela veckans mat är fixad, känns jättebra. Ikväll blir det dessutom finmiddag hos finEmma. Vi ska nog äntligen byta julklappar, haha. Hennes har följt med både till Luleå och tillbaka till Umeå utan att vi hunnit träffats. Tror att det blir fläskkotletter i ädelostsås ikväll. Det tackar jag ju inte nej till liksom. :D ♥ Men innan dess ska skolarbete utföras, och en smoothielunch intas. För ja, jag köpte ingredienser till en smoothie nu! Tror det kommer bli supergott. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska köra den på apelsinjuice eller yoghurt. Hm... Eller båda, bara för att avgöra vilken som blir godast? ;) Endast framtiden bär svaret. 
 
Veckans mat kommer vara en härlig blandning av vegetarisk köttfärssås, schnitzel och ärtsoppa. Spännande. Kvarg, ägg och kiwis får stå för mellanmål, gröt, kaffe och yoghurt för frukost. Smoothies för kvällsfika. Bäst.
 
Edit: Det blev en enkel smoothie på apelsinjuice och frysta hallon. Faaaasiken vad god!

Lördag

Lördagen är nästan över, och jag har stortrivts hela dagen. Konståkning för fulla muggar. Och vilket bra EM från Sveriges representanter. 6a hos herrarna och 5a och 8a hos brudarna. Härligt! Det känns riktigt kul. 
 
Morgonen tillbringade jag dock med en joggintur och lite tecknande med blyerts. Jag har inte tecknat något på aslänge, och är inte så duktig heller. Men inspirationen föll på, och så länge det är kul spelar det ju ingen roll om det blir snyggt eller inte. ;) En snöleopard blev motivet idag. Spännande. Aldrig tecknat en snöleopard någonsin, men tyckte jag fick till proportionerna helt okej. Får se om jag ids göra klart bilden någon gång. ;)
 
Till lunch blev det tomatsoppa med fetaost, och till middag blev det tortillas fyld amed lax, mango, lök och tomat. Supergott! En kopp kaffe till frukost, och ett kvällsmål får stå för dagens matintag.
 
Min leopard! ♥
 
 
Som sagt. Jag kan verkligen inte teckna. Hehe, ser ut som jag vore 12. Då jag är kreativ i vanliga fall brukar resultatet se ut såhär (och utföras med svart tusch):
 
 
 
 
Lite skillnad stilmässigt alltså. Och kvalitémässigt, hehe. ;)

Oväntad kärleksaffär

Japp, sedan igårkväll har det uppstått en oväntad kärleksaffär mellan mig och den tunga magövningen brutalbänken. Brukar ni köra den? Jag, som i vanliga fall hatar att träna bål, blev förvånad över min egen förtjusning till denna övning. 
 
 
Klipp hittat på youtube som visar hur övningen ser ut. Själv gjorde jag 4x6 på gymmet, alltså totalt 24. Meneeeeeee det var ju med vila mellan setten. ;) Nåja, det är en första gång för allting! Helt ärligt har jag nog egentligen inte vågat mig på den innan. 

Dagens träning!

Nu är jag hemma från gymmet. Jävligt skönt var det. :D
  • Brutalbänken, mage
  • Raka marklyft, rygg
  • Bicepscurl, armar
  • Scott curl, armar
  • Triceps i maskin, armar
Det blev även lite högintensiva korta intervaller, 3,5 km på löpbandet. Jobbade med pulsen på 185-190 slag/minut i ca 2 min, sedan gå snabbt tills pulsen sjunkt till 165 slag/minut ca 5 min, sedan om från början.Lagom och kul!
 
Armarna tränades för att det ingår i studien. Förutom det fokuserade jag på stora övningar istället för att gå in på småmuskler. Hade velat köra skuldror, axlar och bröst, men det får bli nästa pass. Och efter det är fokus på rumpa och ben. Kul!

Kvällstidning

Hejhej från gymmet! Nu drar jag hem med slutkörda muskler och ett leende på läpparna.




Blurgh..

Stressat med skolarbeten hela dagen, och vi har knappt hunnit skriva introduktionen. Nu är jag finally hemma och funderar på om jag ska gå till gymmet eller inte. Det tar en halvtimme att gå dit och en halvtimme att gå hem, samt iaf en timme att träna. Då är jag hemma tio... Hmm.. Nja, jag vet inte riktigt, känns lite sent. Kommer det vara tomt eller fullt på gymmet? Ids jag? Hmmmmm?? Borde pumpa armar iallafall. Ah, dessa problem. ;)
 
Jag drar nog och tränar.

Verkligheten kom ikapp..

..och jag fick ett slag i ansiktet. Min farbros cancer hade spridit sig rejält, bästa finaste lillebror mår dåligt, och bästa lillasyster lika så. Helt oberoende av varandra och av olika anledningar. Nu mår jag rejält illa och har svårt att ta mig upp ur sängen. Blir nog natt nu, här i läggan. Mina kära biceps får vänta med att plågas till morgondagen, då nog allt ser ljusare ut. :)
 
Kvällslektyr får avstå till förmån för konståknings EM på TV. Det drar igång nu vid 22,15 med paråkningens korta program. Mysigt. Favoritsporten levererar. ♥
 
På tal om konståkning, här är en video av mina barndomsfavoriter i isdansgenren:
http://www.youtube.com/watch?v=LQO-od6NcYI
Det är finaste Anissina och Peizerat som åker Danse mon Esmeralda. Njut och bli tårögda.
 
Även Mao Asada som är min kvinnliga favoritåkare:
 
 
 
 
Och Alexei Yagudin, storfavoriten genom tiderna, samt min barndomsidol!
 
 
 
Jag som varit konståkare halva livet vet hur fruktansvärt atletisk dessa människor måste vara. Att det dessutom är världens vackraste sport, ja, det är ju en bonus bara. :) Kan meddela att dessa människor är så starka, hårdhudade och tjurskalliga så det finns inte. Deras balans, koordination och kroppskontroll är dessutom fenomenal. Imponerande.
 
Bevis:
 
Kolla höjden liksom..
 
 
 
 
Trötta kramar!

Före studien

Här är förebilden, inna en månads hypertrofiträning för biceps och triceps!
 
 
Åh, mina små muskler.. ♥ Eller ja, hade man plockat bort fettet ovanpå dem hade de varit ganska stora. ;) Hehe.
 
För att förtydliga: Det är alltså en träningsstudie som ska utföras i den kurs jag läser just nu på universitet (idrottsfysiologi fortsättningskurs 3). Min lilla grupp har bestämt oss för att undersöka hypertrofi, och om det blir någon skillnad i muskelstorlek då man tränar på 6 rep vs 12 rep. En armen kommer alltså tränas i 6 rep, och den andra i 12 rep. I slutet av studien mäter vi muskelomfång igen och undersöker hur mycker större musklerna blivit, samt vilket antal rep som gav mest hypertrofi (dvs störst muskelceller/muskelfibrer/störst muskler). Spännande va? :) 

Onsdag

Fridens, mina vänner! Idag har jag betalat räkningar och pluggat kemi. Har inte hunnit träna men ska köra lite rehab och armar snart. Resten av kvällen ska tillbrungas med mer Kemi, Idrottsfysiologi och ett National Treasure-maraton!
 
Funderar på att ta före och efterbilder på mina sköna biceps och triceps, och se om det syns någon skillnad efter studiens slut. Hm. Dyker nog upp några här snart. :D

Dagen

God eftermiddag mina vänner. Jag är hemkommen från skolan där sista föreläsningen bestod av kemi. Jag fattade precis allt. Kovalenta bindningar, jonbindningar, polära- och opolära molekyler, elektronegativitet och diverse annat smaskigt. Hoppas det håller i sig denna gång, haha.
 
På vägen hem fick jag sällskap av en liten, men starkt lysande, måne. :) Den gjorde mig på bra humör och skänkte lite energi. ♥
 
 
Sorry för dålig mobilbild i mörkret. Men ni ser ju att den lös starkt, eller hur? Kämpade på bra. ♥
 
Nåja, imorgon kommer mina pengar, tjoho!! Party. 
 
Det blir även armträning, rehab och gym imorgon. Dagens enda bedrift var 70 minuters promenad samt lite biceps och triceps. Betoning på lite. 

Tisdag

Sov lite dåligt i natt, även om jag lade mig tidigt. Mycket att tänka på. Det var jobbigt att släpa sig upp då klockan ringde i morse kan jag lova. :) Men en ny dag är här, och lika så även första kemilektionen! Kemiska bindningar. På något vis har jag ändå längtat. ;) Innan dess är det mätning och testning av biceps och triceps som gäller, armträning och träningsupplägg för våran studie. Full dag alltså! Någon annan träning en promenad och arm hinns nog inte med.
 
Nej, jag ska klämma i mig lite frukost, kleta på ansiktet och hoppa iväg till skolan. Ha en superdag!

Och..!

VG på tentan som gjordes i Onsdags. Högsta betyg! Woho, ska firas så fort jag har pengar. ;) Part-EY!

Bra dag! (träning, skola och mat)

Jag kör ett lite längre dagensallaämnen-inlägg, innefattande skolan, träning och matintag. Spännande!
 
Idag var första dagen på nya kursen, en i idrottsfysiologi. Det blir mycket hela tiden, stressigt och tungt, men ack så kul det kommer bli. Exempelvis så min grupp för ett 4 veckors långt tränings studie där vi undersöker hypertrofi vs maxstyrka i biceps + triceps. Vi ska alltså träna hypertrofi på ena sida och max på andra sidan, och sedan undersöka skillnaden i hypertrofi jämfört med startmätningen och varandra. Kuuul! Så i 4 veckor kommer jag pumpa armar alltså. ;) Jag får ta 4 veckor efter och träna tvärt om, bara för att få kroppen i balans igen, haha.
 
Nåja, det var en lång dag, men jag höll energin uppe hela tiden. Jag fick ingen blodsockersvacka och var duktig med maten. Stolt över mig själv. Jag har dessutom fått massa motion och träning idag. Då jag är student, och det räknas till ett stillasittande yrke, så är jag registrerad som rätt så stillasittande på Shapeup Club. Idag fick jag registrera denna träningen:
  • 90 minuters promenad i normalt tempo
  • 17 minuters joggning (uppvärmning på gymmet)
  • 55 minuters spinning i normalnivå
Wow, peppande att se det på papper! Så det var över 1000 extra kcal brända, och nu då jag ätit middag har jag 500 kvar att trycka i mig. Får blir ett extra kvällsmål alltså.
 
Träningen kändes skitbra. Att jogga är ju min akilles häl, men jag körde på i ca 2,5 km och ökade tempot succesivt hela tiden. Kändes piggt och starkt, vilket var nästan roligast på dagen. Att sprinta älskar jag, men löpning och jogg har aldrig varit min grej pga mitt hjärta.
 
Spinningen kändes bra även den, massa svett men starka ben som kämpade på hela passet utan att blir så utkörda att man knappt orkar stå. De hade nog kunnat fortsätta lite till tror jag. Kul att känna skillnad!
 
Nu är jag tillbaka! Det känns bra. Jävligt bra. 
 
Dagens mat:
  • Fjällyoghurt med musli
  • knäckebröd med leverpastej
  • Kycklinggryta med stekt vitkål
  • 2 ballerinakex och 1 kanelbulle
  • 1 kopp kaffe
  • 1 banan
  • Pasta med tomatsås
Nu är klockan halv sju och jag är nöjd med dagen. Imorgon blir det en till lång dag med tester, armträning och kemi. Spännande.
 

Denna lördag

Mhm, failade och startade dagen med att käka chilinötter och ett par chipssmulor. Bra? Nej. Nej, inte direkt. Satt och surade i soffan ett tag, innan jag kom på bättre tankar. Ärlighet varar längst, tänkte jag och registrerade vad jag ätit på shapeup club. Med lite trixande så insåg jag att jag, med hjälp av ett träningspass, ändå kan klara dagens kcal mål.  Hell yeah till det. Så jag drog ut och sprang i den plötsliga värmen som drabbat de norra delarna av landet. Startade med en lugn lagom tur på 2,6 km. Vill inte springa långt i början då jag är rädd om både benhinnor och höfter. Så 2,6 var lagom. Jag hade absolut kunnat pressa mig mer, men höll tillbaka och joggade lugnt. Hunden fick följa med och skötte sig bra. 
 
Allt som allt: Vad nöjd jag är med shapeup club. Det är ju ett jättebra sätt att kunna kontrollera kcal intaget, utan att sätta upp förbud. Jättebra att se att hela dagen inte är "förstörd" bara för att jag/du käkade lite onyttigt. Det gillar vi.
 
Ikväll blir det lax med mathavre och svartrot. Gott! :) Det gillar vi. Dessutom för jag besök av en vän. Inte helt fel det.  Först måste jag bara ta itu med det tråkigaste i hela världen: disken. Sedan duscha och hoppa till affären. :)
 
Igår gjorde jag förresten glass på kesella. Det var enkelt och gott. Värmde frysta hallon tills de gick att mosa. Blandade med lättkesella 0,1% och sötade med funlight. I med lite rapsolja för att motverka isigheten och in i frysen. Ta ut byttan och rör ofta, annars blir den väldigt väldigt isig.

Det svåra med kesellaglass är just isigheten. Den blir stenhård som en ispinne om man inte rör eller låter den stå inne för länge. Ta ut då den fortfarande är krämig och har en glasskonsistens. Den smakar rätt strävt, som kesella, men vill man dämpa det lite kan man blanda i lite mjölk. Jag gjorde dock inte det. 
 
Hur som helst blev det jättegott och en fint alternativ till vanlig glass. Det finns ju dock lågkcal-glass och lättglass som funkar bra också. Som en twister tillexempel. ;)
 
Blivande middagen

Spam

Sorry för spammet, har astråkigt. :p 
 
 
Nostalgiar till Twilight Guardians. Länge länge länge sedan! Riktigt jävla härlig träningsmusik. Känner ni inte hur ni vill pumpa muskler och lyfta skrot så fort ni hör denna? Eller annan skön metal för den delen också. ;)

Gladiatorerna

Ser ni gladiatorerna just nu? I do. Eller ja, TVn lade precis av, så jag har tagit en ofrivillig paus från tittandet. Men alltså, så ni Prime i ringarna? Wow säger jag bara. Så jävla grym gladiator.
 
http://www.aldrigvila.se/uncategorized/primes-diary-day-6

Fredagkväll

 
Umgås med mig själv och hunden.
Här är jag. Idag och i förrgår. Eller var det igår?
 
 

Sötaste pappa

Pappa var här på kaffe. Han är så jävla söt och snäll. ♥ Drog till ICA efteråt, och han följde med en sväng. Tänkte snålhandla kommande veckans mat (fina reapriser på typ kyckling och liknande), varpå pappa säger "du, jag betalar det du handlar idag." Som fattig student blir man nästan tårögd. ♥ Tack papi!
 
Så nu är kylskåp och frys uppladdad för veckan som kommer. Score! Känns som att det kommer bli en bra vacka. Jag är konstigt taggad, trots den massiva mängden arbete som står framför dörren och knackar. Kanske till och med ska vara så hurtig att jag börjar med kemin idag? Ett försprång sitter ju aldrig fel. Eller?
 
Imorgon blire spinning. Är sjukt taggad och längtar verkligen! Tagga tagga tagga. 
 
(alltså det är helt sjukt, jag är så peppad att göra matlådor att jag egentligen vill börja nu på en gång. Haha. Inte okej.)

Morgonvikt

Morgonvikten låg på 76 kg. Ett halvt kg till borta. Score. :)
 
Gladiatorerna ikväll. Ni ska väl se det? I know I will. Funderar på att svänga ihop en glass av kesella och hallon. Nyttigt fredagslyx. :) Till lunch blir det kycklingklubbor i ugn tillsammans med mathavre och lite mango chutney. Papi kommer hit och käkar. 
 
Hoppas ni alla har en superbra fredag!
 
 

Kvällsnöje och TV-serie tips

Efter middag och efterätt på Cafe Göteborg drog papi till hotellet för att sova, och jag blandade ihop en antiförkylningshäxbrygd ( ;) ) och såg första avsnittet av serien Arrow. Någon som har sett den? Jag tyckte den var bra. Än så länge iallafall. Man ser en hel del likheter med vissa superhjälte-filmer. En rik ung playboykarl som har en hemlig identited (men inga superkrafter), en nära person som är lite lömsk, och en brud vars förnamn börjar på samma bokstav som efternamnet. Ptja, det finns mer likheter, vilkter är smått roande. Men ändå, bra serie! Sevärd. Try it.
 
 

Man ska vara glad för det lilla

Minus ett halvt kilo på vågen. Hell yeah!
 
 
Har ju fortfarande 1,5 kg kvar innan jag är där jag var INNAN jul. Men man ska vara glad för det lilla, eller hur? :) -0,5 är ju faktiskt ett minus. Och det har stått helt still sedan jag kom hem från kanarieöarna, så jag välkomnar den lilla skillnaden. ♥
 
Startvikt: 84 kg
Nuvarande vikt: 76,5 kg
Sammanfattning: Sakta men säkert
 
Snart dyker pappa upp. Funderar på vad vi ska hitta på. Middag hemma? Bio? Café Göteborg? Resturang? 

Godmorgon!

" 'Good morning' said Bilbo, and he meant it. The sun was shining, and the grass was very green. But Gandalf looked at him from under long bushy eyebrows that stuck out further than the brim of his shady hat. 
'What do you mean?' he said. 'Do you wish me a good morning, or mean that it is a good morning whether I want it or not; or that you feel good this morning; or that it is a morning to be good on?' 
'All of them at once,' said Bilbo."
 
Med ett leende på läpparna välkomnar jag dagen, även om det snart är lunchtid. Har sovit såååå gott i natt. ♥ Hunden sover fortfarande.
 
Funderar på att dra till affären. De har massa extrapriser på exempelvis kycklingfiléer. Så jävla gott! Och jag behöver det ändå till nästa vecka. Hm. Blir nog en tur dit för att ladda upp skafferiet. Dessutom blev jag så galet sugen på att åka och träna, men som tur var ringde min kära mor precis nu då jag satt med passbokningen uppe. Hon påminde mig om att jag hade lovat mig själv att inte träna förrän lördag, då jag inte vill blir sjukt igen. Jaja, det är väl lika bra att hålla sig till det. ;) Så ingen träning idag, men en promenad i kylan ska jag nog våga mig på. -20 ute, strålande sol och gnistrande snö. Får nog lämna hunden hemma, hon får sådan köldkramp då det är så kallt. 
 
Ikväll kommer papi och hälsar på! Han är här med jobbet, så vi ska käka middag tillsammans. Yey. ^^
 
 
Dagens mat:
Lunch - Tomatsoppa
Middag - Lax med mathavre
 
Dagens träning:
Promenad i kylan

Natten närmar sig

Mörkt och kallt som fan ute. Bävar för kvällspromenaden med hunden. Natten älskar jag, kylan no so much. Eller ja, kylan går väl an om man är i fjällen och har på sig rediga kläder. Halvt uppväxt i fjällen vet jag ju verkligen vikten av att klä sig rätt. Men liksom... I lilla Umeå så ids man inte riktigt ta på sig täckbrallor och underställ och mellanlager och hela baletten. Man liksom går och lider istället. Jävligt onödigt kan man ju tycka egentligen. Dessutom är min mössa fett värdelös. 
 
Men natten... Den älskar jag. Mörkret och tysnaden tillsammans med natthimlen. Bara jag och mina tankar. Känner en slags fridfullhet. ♥
 
Nåja, dagens största prestation, tentan, gick bra. Antar att jag kommer fixa skiten, annars så kommer jag fixa omtentan. Det känns rätt skönt faktiskt, att ha den bortgjord. Firade med lite glass. Mycket glass. Det var värt det. Men i morgon är det nya tag. Jag är ledig till måndag, så jag ska klämma in att träffa min kära far, glo på Sherlock med en bekant, hänga med bästa vännen, försöka umgås med en fd klasskompis och ha tid till mig själv. Vill städa läggan, läsa, lyssna på ljudbok, sticka och mysa med hunden. Det ska nog hinnas med det också. 
 
Jag måste införskaffa ett svart läppstift, samt ett riktigt mörkt blodrött. Snarast. Cravings!
 

På tal om något helt annat:
Lördag: spinning.
Söndag: 2,5 km lugn löpning. Blir nog lagom start för min onda höft och benhinnor. 

Long nights

Det är fortfarande mörkt ute, och hela mig kropp vill helst ligga kvar under mina två täcken. Lagom avis på hunden. :) För en gångs skulle sov jag faktiskt gott, bara för att vakna till ett nervöst illamående. Fnissar lite åt mina dåliga tentanerver. ;)
 
 
Dags att sluka kaffet, och sedan akutplugga en halvtimme. Huvva.

Panik och planering?

Jag är uppe i varv konstant, mentalt, och känner att jag behöver varva ner. I morgon har jag en tenta och det är superviktigt att jag klarar den. Har 3 tentor på ungefär två månader. 2 stora tentor. Dessutom läser jag 200% under dessa två månader. Hejdå livet, hej vandrande pluggzombie!
 
Jag har riktigt riktigt svårt att hålla energin uppe då jag är omotiverad och stressad. Jag blir genast enormt trött och vill helst av allt bara gråta. Ovisshet för framtiden och höga krav gör mig ännu tröttare. Så de senaste dagarna har jag funderat på hur jag ska kunna underlätta för mig själv på bästa sättet. Jag har kommit fram till några punkter:
  • På veckodagarna ska jag endast promenera som motion. Att gymma tar 45 minutertill gymmet, 1 timmes gym, 20 minuters dusch och fix, 45 minuter hem. Det är alltså nästan 3 timmar som jag faktiskt inte har tid att avvara. Några benböj, armhävningar och tabata (samt rehab) hemma kan hinnas med, men ärligt talat tror jag inte jag kommer ha energi till det. 2 timmars automatisk promenad kommer det bli per dag, då en timme är till skolan och hem, och den andra timmen är hundpromenader. På helgen ska jag avvara några timmar till 1-2 gympass.
  • Rutiner. Lägga sig vid 10 och upp vid 6,30 varje dag. Inga undantag. Sömn är nyckeln!
  • Matlådor. Jag ska göra ca 10 matlådor varje söndag, bestående av 3 olika rätter. Dessa matlådor ska hålla mig på benen under veckodagarna. Med matlådor färdiga till både lunch och middag kan jag bota blodsockerfall. Det värsta som finns är att komma hem jättehungrig och behöva vänta på att maten ska lagas klart. Med matlådor kan jag slänga in en i ugnen eller kastrullen direkt jag kommer hem. Ett knäckebröd och en frukt till fixar blodsockerfallet på en gång.
  • Mellanmål. Noga planerade mellanmål som är bra förpackade och enkla att ta med sig, så att jag kan hålla energin uppe under dagen. Något att äta på vägen mellan lektionerna prioriteras! Jag tänker mig frukt, raw bites, nötter och torkade bär, drickyoghurt, juice, smoothies, kvarg med frysta bär och dylikt. Alltid ha med två mellanmål då jag går heldagar. Alltid.
  • Inget plugg efter klockan 20.00. De sista två timmarna på dagen ska ägnas helt och hållet till mig själv, med TVserier, böcker och te. 
  • Mysfrukost. Ta ordentlig tid varje morgon till att göra sig redo i lugn och ro, packa väska, se en serie, sminka sig och äta god frukost med tända ljus. Ger sjukt mycket energi för dagen, och ett lugn som behövs.
Hur låter det? Klokt? Jag måste nog nästan skriva ut den här listan för att klara av att följa den. Men om jag inte följer den vet jag att jag kommer krascha till slut. Och det vill jag undvika med allt jag är värd. :) 
 
Tagga tagga. Hur fixar ni stressiga perioder? Vad är era viktigaste rutiner?
 
 
Puss på er! ♥

Tentaplugg och tankar

Sitter med en kanna kaffe och tentapluggar. Är så less på validitet, reliabilitet och korrelation nu att jag snart spyr, hihi. :D Jag tackar världen varje dag för att jag valt en inriktning som jag verkligen brinner för och älskar, och har gjort mer eller mindre hela livet. Annars hade jag blivit galen. ;)
 
Nåja, tentatankarna blockeras av planer inför framtiden. Företaget som ska startas upp, tränarrollen, sommarplaner etc. Så spännande. Hoppas allt går vägen. :) Håll tummarna för mig snälla! ♥
 
Mina sköna friidrottsungar!
 
Jaja, dags att sluta dagdrömma och fortsätta dricka kaffe och plugga! :)

Måndag och shapeup club

Veckan inleddes med en redovisning som jag fasat för i en månad. Men det gick bra. Faktiskt. Dock sov jag knappt något i natt, utan lyckades bara slumra i tre timmar. Är fett trött nu men ska hålla mig vaken tills ikväll. Har hivat in en laxfile i ugnen, salsa till den. Supergott. Är så hungrig så snålvattnet rinner. ;)
 
En rask promenad på en halvtimme har jag hunnit med! Iallafall. Alltid något. :) ♥
 
Nåja, det "nya" livet har börjat ännu en gång. Eller fortsatt snarare, efter julpausen. Denna gången kör jag hela vägen till sommaren. Är peppad och har ju med mig en klasskompis som sagt. 
 
Någon som kör med shapeup club förresten? Har precis bytt till det efter att mina andra sidor inte riktigt uppfyllt det jag sökte. Vad tycker ni om shapeup club? Något som är värt att fortsätta med?
 
Snart är laxen klar. Yey. :) Ska slå på ett avsnitt med Bones till, innan jag tar tag i dagens tentaplugg. Jag är helt matt efter redovisningen. Läraren är väldigt intensiv och svår att förstå. Komentarer som "when you started here you were nobodys. Nobodys!", "I'm not gonna kill you" och "that is unacceptable" haglade. Haha, men han är jäkligt duktig iallafall. 
 
Imorgon ska jag förresten käka älg hos min klasskompis och partner in crime. Älskar vilt och älg är nog ett av de godaste. Smakar så norr-igt, tillsammans med ren. ♥ Morbergs kantarellsås till det får förgylla tallriken. So much love. >w<~♥ /dancing around
 
 
En pluggpaus ska införas och fyllas med en sväng till ICA i eftermiddag. Multivitaminer, avocado och ärtsoppa ska inhandlad. Mhm. Har en craving.
 

Godafton!

Trevlig söndag? Själv har jag spenderat den hos en klasskompis med att plugga och förbereda inför morgondagens redovisning. Kul? Faktiskt rätt så. :) Alltid trevligt att umgås med trevliga människor. I ugnen står dessutom middagen på tillagning. Lax med ädelosttäcke. ♥ Mmmm!
 
Planen är att provredovisa igen, medan jag äter middag. Sedan planera våren med träning och kost. Epic! Så jääävla peppad, hade ett bra samtal med min klasskompis och hon vill exakt samma sak som jag. Tappa 10 kilo till sommarn. Hell yeah. 

Kängor

Hoppas alla har en trevlig helg! Själv tillbringar jag dagen med att skjuta upp pluggandet. Istället äter jag nybakade ostfrallor från muffinjärnet, dricker antiförkylningshäxbrygd och funderar på vilka vandringskängor som jag ska införskaffa mig här näst. Det ska vara några som håller många år, fungerar super att vandra i på sommaren, de ska vara vattenavstötande och fram för allt LÄTTA. Funderar en del på märket Salomon. Verkar bra. Någon som har erfarenhet?
 
Jag är uppe i fjällen och vandrar titt som tätt, så ett par riktigt bra kängor måste införskaffas. 

Plugg, metal och häxbrygd

Så tillbringar jag fredagseftermiddagen. :) Sprang till ICA för att köpa ingefära, honung, citron och apelsin så att jag kunde blanda ihop en häxbrygd mot förkylningen. Familjerecept som funkar asbra. Och är gott. :)
 
Lite WT black symphony på det och jag var redo för plugg. Just nu pluggar jag på fysprofilen, kroppsform, kroppssammansättning och mätning av kroppen. Kunde varit värre. ♥
 

Motivation, det bästa verktyget vi har.

Det är nog det svåraste som finns. Att hålla motivationen och peppningen uppe. Det är även nyckeln till att lyckas, oavsett vad man gör. Går du inte in för något helhjärtat får du inte ett helhjärtat resultat. Ett resultat möjligtvis, men antagligen inte så markant som du skulle gått annars. 
 
Alla människor är olika, och olika saker fungerar för olika människor. Ska man påbörja en resa, som exempelvis att gå ner i vikt, tycker jag personligen att det absolut viktigaste att börja med är att hitta din motivation, vad som får just dig att gå igång, le och känna pirret i magen. Att gå ner i vikt tar ett tag, och då är det väl fantastiskt bra att kunna ha roligt på vägen? Att känna styrkan öka, energin stråla i kroppen och glädjen som gör att du omöjligt kan sitta still. Allt för ofta ser jag människor som vill gå ner i vikt och äter jättelite. De blir sedan trötta och motivationen tryter. Såklart man blir trött om man inte får i sig något bränsle. Kroppen orkar inte. Vägen till målet blir jobbig och tråkig, och det enda som håller en uppe är de resultat man ser. Men då du kommer till en platå? Vad händer då? Antagligen blir man ledsen, frustrerad och det lilla som höll en på spåret har försvunnit. Risken är stor att man faller tillbaka i gamla spår. 
 
Att gå ner i vikt, komma i form, bli starkare och piggare ska vara kul. Det ska vara inspirerande. För det är inte snyggt med en mager svag kropp. En stark kropp är alltid vackrare. Sättet man rör sig på och hållningen ändras, och det syns att du är stark, oavsett om du har lite fluff ovanpå musklerna. Och har man bara fått den kicken så kommer kilona fortsätta tappas. Att gå ner i vikt innebär absolut aldrig att du ska sluta äta. Du ska istället äta nyttigt och energirik mat, som gör dig pigg. Som ger dig byggstenar att kunna träna musklerna. För ju mer muskler du har, desto mer förbränner du naturligt. Målet ska aldrig vara att få en SMAL kropp. Det ska vara att få en hälsosam kropp. Alltid. 
 
Att skriva om vad man gör, hur man känner och vad man tycker är ett bra verktyg för att hålla motivationen uppe. Du ser allt på papper, framgångar, motgångar och känslor. En del väljer att skriva på en blogg där alla kan läsa, men känns det obehagligt fungerar en dagbok eller anteckningar i en kalender superbra. Skriv inte ner endast vad du äter och vad du förbränner. Skriv ner vilka övningar du tränat, hur du känner dig på dagarna, är du pigg, stark och har mycket energi? Får du någon fin kommentar? På gå ofta tillbaka och läs om din resa. Du kommer se förändringar som du inte är medveten om själv då du skriver. Förhoppningsvis kommer du även se mönster, exempelvis "men shit, jag känner mig alltid jättetrött och hängig om jag inte tränat på två veckor, det kanske har något med varandra att göra?".
 
Vad noga med att framhäva de framsteg du gör. Även om det är att lyckas bryta en dålig vana, att gå ner två kilo eller att ha minskat 3 cm i midjemått. Var stolt över det du åstadkommit. Tänk aldrig "wow, jag har så mycket kvar att gå ner" utan istället "wow, fan vad bra jag är som har gått ner". Betinga framgångarna positivt istället för att nota ner dem med negativitet. 
 
Visualisering är ett verktyg som fungerar för många. Kort sagt går det ut på att skapa en målbild och föreställa sig den. Det finns många metoder för detta och många "svårighetsgrader". För många fungerar det alldeles utmärkt att endast föreställa sig målbilden. Ett tips är att inte bara se en kropp, utan föreställ dig att det verkligen är DIN kropp, och visualisera dig själv då du springer ett jäkligt tungt löppass, men fan, du fixar det. Du är stark. Känn adrenalinet och styrkan i musklerna. KÄNN. Inte bara föreställ dig.
 
Mental träning. Finns via bokform, appform, på youtube, CD och överallt du kan tänka dig. Fungerar för många och finns hur mycket som helst att skriva om, men jag lämnar det till er egen efterforskning. En metnal övertygelse är viktigt även det. Verkligen bestäm dig för att bli stark. Beslutsamhet.
 
Många lägger upp ett mål som "när jag väger si och så lite ska jag köpa en ny TV, tatuera mig, köpa en ny garderob" etc. Toppenbra! Men! Ett väldigt roligt och inspirerande mål är att ha en prestation som mål. Ta tilelxempel en drömresa till alperna, där du ska genomföra flera dagslånga vandringar i ett fantastiskt landskap. Där har du vääärldens bästa motivation. "Om två år drar jag till alperna. Jag ska gå denna och denna vandringen. Jag ska sova i tält och göra dittan och dattan". För att klara detta måste du vara i form och vara stark. Att planera packlistor, vandringskängor, vackra naturområden ni vill se och liknande kommer hjälpa till att öka motivationen/hålla den uppe. Här får du världens belöning som mål. Andra målprestationer kan vara att springa new york maraton (om man gillar att springa långt som fan), upptänka nya miljöer till fots, cykla genom vadfanvetjag, delta i en fitness-tävling eller liknande.
 
Att komma i form blir ofta roligare om du har någon att diskutera med. En kompis, en familjemedlem eller en träningspartner som är med på din resa och jobbar efter samma mål. Det viktiga är att inte jämföra er motvarandra, utan att motivera varandra. En del trivs inte alls med det dock utan vill jobba ensam.
 
Må bra. Det är nog den viktigaste delen, och jag nämnde den tidigt i inlägget. Sluta aldrig äta så att du mår dåligt. Lyssna på din kropp, ät nyttigt och energirikt. Om du börjar må asdåligt då är det något som inte är riktigt som det ska. Det är så stor risk att man bryter ner sin kropp istället för att bygga upp. 
 
Sist men inte minst: musik. Behöver jag säga något mer? ♥
 
Alla är som sagt olika, och det finns ingen universallösning. Man måste pröva sig fram för att hitta just ditt motivationspussel. 
 
En fet applåd till dig som orkat läsa allt!
 
 
 
Puss!

Nästa projekt a la lördagsgodis

Ja, med nästa projekt menar jag nästa bakningsprojekt. Eller ja, inte kan man kalla det att bara, men kvargglass ska göras! Prövat det någon gång? Fenomenalt gott, om man fixar rätt smaker. ;)
 
Min favorit är en glass på kvarg, mosade hallon, lite vaniljpulver och sötningsmedel.
 
Gör såhär:
Tina hallonen och mosa dem. Blanda med kvargen och smaka av med sötningsmedel och vaniljpulver till du fått en fin smak. Häll i en bytta och frys. Var jääättenoga med tiden och kolla den då och då, och rör gärna om ofta. Om den är i bara lite för länge så blir den stenhår och isig. Ta ut den då den precis börjat frysas och fortfarande är lite krämig. Suuuuuuuupergott! Och fyllt med protin från kvargen, vitaminer från hallonen och bara naturligt fruktsocker. Mumma. :)

Lite sinnesro

Investerade en timme att diska upp ALLT porslin, glas och bestick. Känns skönt efter att de har stått över jul. Så nu är allt nydiskat och lägenheten är genomröjd. Genast känner jag hur mitt sinne får lite ro, och hur ett lugn fyller min kropp. En prydlig lägenhet är ett måste för att jag ska må riktigt bra, och jag är ändå en slarvmaja i grund och botten. Det är först på senare tid jag insett hur viktigt det är med ett städat hem för mig. Om det är stökigt hemma så försvinner all min energi. Jag vill inte laga mat, träna, plugga eller ens läsa. Jag går bara omkring och mår smådåligt hela tiden. Hihi, människor är allt bra konstiga. :) Ska jag tillexempel plugga måste jag tillbringa en timme att städa först. Ett av mina mål detta 2013 ska vara att diska bort efter sig så fort man ätit/lagat mat/bakat. Genast. Annars blir det en ond cirkel. 
 
Ja, annars ska jag precis påbörja projekt "se om det går att laga grötmuffinsostfrallor i cupcake makern". Spännande! Dessa frallor är dessutom de godaste som finns. De är saftiga, enkla att göra (iallafall om man heter min mamma) och smeten kan stå flera dagar i kylskåpet innan man gräddar dem. De gräddas i muffinsformar och bör ätas direkt. Supergott att bara köra in ett par i ugnen då man går upp, sedan ha färska nybakade frallor till frukost. Det enda knepiga är att receptet är HELT och hållet efter lagom-principen. Jag älskar den, men är inte hemma på den riktigt då det kommer till att baka bröd. Än. ;)
 
Edit: Medan smetendegen jäser fick en sats omelettemuffins åka i. Lagom mellanmål/lunch!

Sötsuget

Sitter här i min lägenhet och snörvlar. Överförkyld. Kul? :) Hoppas det går över snart så jag får träna träna träna!
 
Annars har jag, nu efter julen, ett sådant fruktansvärt socker/fett-beroende. Eller ja, efter Kanarieöarna blir det väl. Ni vet, då man bara blir rastlös och verkligen måste tugga på något. Asjobbigt. Snacka om att det krävs mental styrka. << Hoppas det ger med sig snart. 

Ooooooh!

The Hobbit är nominerad till 3 Oscar! Tror dock inte de kommer vinna något pga den fantastiska konkurransen i år. Men kul att de faktiskt blev nominerade. Enligt mig är det absolut bästa filmen 2012.

Basvaror i kylskåpet/skafferiet

Hej hej igen! Jag sitter och filurar på detta med basvaror. Jag har nog inte riktigt samma basvaror som många andra människor. Det är något jag insett på senaste tiden, haha. Men jag blev lite intresserad av vad folk har för basvaror hemma?
 
I skafferiet har jag alltid torrvaror som jag kan överleva på en månad eller så, om det skulle krisa. 
- Mjöl
- Gryn
- Krossade tomater
- Svamp
- Konserver
- Kaffe
- Ägg
- Kolhydrater ex. mathavre, råris eller couscous
- Frön/nötter till bakning
- Buljong
- Bönor
 
Min frys är så liten att jag bara får plats med minimalt. Det är ett litet litet frysfack.
- Fisk, ex. lax
- Protein, ex. kyckling
- Lättlagat, ex. en lasagne
- Bär
 
I kylskåpet försöker jag mest ha varor som håller länge, förutom det klassiska.
- Mjölk
- Soja
- Ost (gärna två sorter. Eller tre, ex. hårdost, fetaost och en färskost)
- Pesto
- Senap
- Sambal
- Milda
- Lättlagat som håller länge, ex. palt
- Tomatpuré
 
Övrigt som jag alltid försöker ha hemma är diverse från växtriket.
- Vitkål
- Gul lök
- Vitlök
- Gurka eller tomat
- Sallad
 
Det som jag måste handla varje vecka är mjölk, ägg (beroende på storlek på förpackning), protein (ex. fisk eller kött), tomat/gurka och sallad. Resten håller rätt länge och jag kan handla det månadsvis. Ex. soja, senap, sambal, och skafferivaror håller jättelänge, och jag behöver inte handla det varje månad ens. 
 
Följer jag min matplan så brukar jag äta för ca 250 i veckan. Oftar blir det faktiskt mat kvar. Det känns skönt och tryggt att ha mat som håller och räcker hemma, samt att kunna spara pengar på ett relativt billigt matkonto, utan att för den skullen behöva äta dålig mat.
 
Typiska rätter jag brukar laga är:
- Varm marinerad kålsallad med gurka och tomat
- Kålpudding
- Fläskkotlett i ugn med svamp, lök och sky
- Lax i ugn med en skiva ost på
- Löksoppa
- Tomatsoppa
- Färskostfyllda kycklingfiléer
- Marinerade kycklingklubbor
- Omelette
- Palt
 
Stora satser medför många matlådor.
 
Då jag har så liten frys måste jag satsa på bra och användbara skafferivaror. 

Raw bite

Jag vill en gång till slå ett slag för dessa mellanmålsbarer. De är av rawfoodkaraktär och är alltså inte tillagade, och väldigt naturliga. De innehåller bara nötter och frukt, samt bär. Denna smak innehåller även vanilj. Inget mer. De är mättande och goda, och kostar kanske 15 spänn. Prova! :)

De är dessutom otroligt lätta att göra själv. Bara att mixa torkade dadlar och någon annan torkad frukt, he i vad man gillar, och sedan forma.




Ett kärleksbrev

Jag är som sagt en djurmänniska och en naturmänniska. Hela vägen ut i fingerspetsarna. Jag pallar inte att vara utan något av dem, och helst av allt vill jag ha ett hus ute på landet, men hundratals meter till närmsta granne (gärna en kilometer typ), med min käresta (som jag inte hittat än) och mina djur. Min hund, min katt, min kanin, mina framtida hästar, getter och höns. Och denna lilla kärleksförklaring jag nu tänker avlämna är till min kanin.
 
Jag har alltid haft kaniner, eller iallafall sedan jag var kring fyra/fem år. Då hade jag försiktigt frågat mamma om vi inte kunde ta över en liten svart kanin som ingen ville ha. Förvånande nog svarade hon ja. För nog är min mamma en djurmänniska som jag, och även hon hade i viss mån växt upp med kaniner. Denna lilla svarta kanin visade sig vara en mycket bestämd dam som visste exakt vad hon ville, och inget stoppade henne från att driva den saken igenom. Att hålla henne i bur (en galet stor hage med isolerat hus) var omöjligt. Varje morgon satt hon utanför buren och ville bli insläppt för mat, och varje kväll drog hon ut och levde rövarn med hararna. Ville hon inte bli petad på morrade och fräste hon som ett litet lejon mot alla som kom nära. Och favoriten på vintrarna var att ligga på mattan under TV-bordet och se på film med familjen.
 
Efter några år sparade jag ihop till min andra kanin, en dvärgvädurspojke som levde med mig tills han blev nio år. Då var jag tvungen att ta bort honom då något inte stod rätt till i hjärnan. Jag har nog aldrig gråtit så mycket. Han var min bästa vän och gick alltid lös ute. Vi lekte jaga (han jagade mig såklart) och var som ler och långhalm. Han var mer en hund än en kanin. Snäll och rar och gjorde inte en fluga förnär. Gick okastrerad fram till han fick testikeltumör vid 8 år ålder då han kastrerades. Han blev pappa ett antal gånger till fina kullar. 
 
Innan Felix (dvärgväduren) gick bort flyttade en liten bedårande blandras in till mig. Chacha. Han var hos mig några år innan han blev ihjälskrämd av en hund. Efter det dröjde det ett par år innan nästa kaninpojke flyttade hem till mig. Min nuvarande herre Ullinn. 
 
Ullinn är en grå liten herre med vit nos, bröst och tassar. Han har en lång gles tuffsig man och stora uppåtstående öron. En blandras av högsta grad. Mina känslor för denne lille karl är mycket blandade, men någonstans har en fin kärlek växt fram. Han får mig ofta att skratta och har en personlighet utan dess like. Han är bestämd och kolugn, inte ens min burdusa hund skrämmer honom (och hunden blir så lycklig då hon får träffa kaninen, han tvättas och pussas i oändlighet). Han är som sagt väldigt bestämd, och är trots sina unga två en riktigt surgubbe. Om någon pillar med hans bur på ett sätt han inte gillar, fasiken då får man onda ögat. Eller om någon skulle försöka ta hans mat? Döden. Jag har ändå lärt mig att uppskatta hans egenheter, och jag vill inte byta bort han för något. Hans envishet att sitta och glo i sin bur, trots att den alltid är öppen och han kan hoppa runt vars han vill i lägenheten, får mig nu mera att le. Och så hemsk är han inte. Han är riktigt go och älskar att bli smekt över nosen, eller masserad bredvid öronen. Vem som helst kan lyfta och plocka med honom utan sprattel eller protester. Han är extremt hanterbar och trevlig. Trots allt. ♥
 
Folk brukar fråga mig varför jag har kaniner. De är ju så tråkiga och personlighetslösa! Inte för mig. Men smaken är väl som baken? :)
 

Filmkväll

Ser på lotr med min kärlek nedan. :)




Jordärtskockssoppa

Ja, denna goda soppa som jag nämnt lite överallt på senaste tiden. Tänkte slänga upp mitt recept om någon är sugen på att pröva :) Två olika alternativ. Det sista alternativet är lite godare, lite lyxigare, men alternativ ett är finfint som ett vardagsalternativ.
 
Du behöver:
Jordärtskockor
Potatis
Grönsaksbuljong
Sambal oelek
Milda 4%
Eventuella kryddor
 
Alternativt:
Jordärtskockor
Grönsaksbuljong
Vispgrädde
Sherry
 
Gör såhär: Koka upp jordärtskockorna, som är skurna i mindre bitar, i grönsaksbuljong (för alternativ ett, släng i ett par potatisar också för att dryga ut). Då skockorna är mjuka, mixa dem med en stavmixer till en slät soppa. I med lagom mängd grädde och lite sherry! Klart! För alternativ ett smaksätter du med lite milda och lite sambal istället. Och eventuella kryddor du tycker fattas.
 
Jag lagar ungefär aldrig mat efter recept, så mina recept har aldrig måttangivelser heller. 

Design

Ja, utseendet på bloggen har ändrats lite. I grund och botten är det samma header, men en måne är pålagd, som fotades i kanarieöarna. Jag har som sagt en förkärlek för natten, stjärnorna och månen då jag tycker dessa är otroligt vackra. Och i detta nya 2013 bejakar jag mig själv. Så såklart en liten måne ska få vara med! Bakgrunden fick för den skullen bli svart, då den matchar headern bättre. Äntligen börjar bloggen se ut som jag. :)
 
Puss.

Fasiken!

Ja, de här med bodycombat idag får jag skita i, för halsen är svullen och värkande, bihålorna är igenslagna och huvudet dunkar. Hej hej förkylning från helvetet? Att jag inte kan andas genom näsan är väl dessutom en bonus? Kul! :) Kommer bli en asbra dag!
 
 
 
Okej, nu ska jag sparka ut bitterheten och ha en bra dag iallafall. :) Egentid (bästa tiden) fram till 13, sedan skola till 17. Ingen träning medför en promenad direkt hem och sedan middag. Risotto! Till lunch tar jag sista portionen jordärtskocksoppa (sjukt svårt att skriva snabbt). En och en halv timmes promenad får jag ju iallafall! Alltid något. :) Och hundpromenader på det. Ändå godkänd dag, även om träningen kommer utebli. 
 
Okej, över till något roligare! Kanske. Eh. Jag har fasiken inget mer att skriva... Wow, det har typ aldrig hänt förut. Ni får ett par sköna framgooglade bilder som jag för tillfället dregglar över! Enjoy!
 
 
 
 

Sköna tisdag

Förra inlägget, med samma namn, kruppade och ville inte se bra ut. Så fakk it, tänkte jag och skriver om. :)
 
Ja, dagen idag har tillbringats till att gotta mig i resetips och planerande av Nya Zeelands-resan. Ja, det är aslänge kvar, men att planera är ju halva nöjet, eller hur? Det kommer bli så galet kul, och jag är peppad till tusen. 
 
Jag har hunnit med en skön entimmes promenad med hunden, det var fokus på lydnad, lek och fysträning i snön. Kul! Hunden är nöjd och jag är nöjd. Kan man vara annat än i det galet vackra vinterlandet med frostklädda grenar? Wow, säger jag bara. Fantastiskt vackert ute nu. Här uppe i landet iallafall. ;)
 
Det blev risotto till middag istället för lasagne. Inspirationen föll på och det är billigt och gott. FUnderar på vad jag ska tillbringa kvällen med? Tror att teknologi får stängas av tidigt, förutom ljudboken. Några böcker skulle vara härligt att gotta ner sig i. 
 

Godmorgon!

Eller goddag kanske är ett mer lämpligt uttryck. :) Tog sovmorgon från morgondagens absolut slöardag. Ännu en slöardag ligger framför mig, vilket känns skönt. Lite städning, diskning och vikning av kläder står planerade. Annars ska jag bara mysa med planering av resor, metalfestivaler och matlagning. Några benböj kanske hinns med? ;)
 
Tror att jag ska börja med veckovis utmaningar under våren. Endast för mig själv alltså, men vill någon hänga med så go for it! Ska klura ut vad jag ska börja med och köra på måndag!
 
Just nu strömmar Eluveitie ur högtalarna. Det var länge sedan sist, men rätt mysigt. :)
 
Nej, dags att ta tag i dagens bestyr. De ska börjas med en dusch. ;) På matschemat står jordartskocksoppa och lasagne. 
 

Morgontankar och invägning

Vaknade till ett samtal från klubben där jag är tränare. De undrade om jag inte kunde tänka mig att hoppa in i några andra grupper också. Såklart. Kul! Så snart jag kommer tillbaka till Luleå ska jag jobba igång med friidrotten på riktigt. Längtar.
 
Tänkte ett par ljus, dukade fram en god frukost och slog på ett avsnitt av en ny serie. Person of interest. Den verkar bra, kolla upp den. 
 
Ja, till invägningen då. Alltid lika kul. Eller? ;) Dock har det inte färändrats sen gårdagen, men wth. 
Vikt: 76 kg
Mål till nästa vecka: 75 kilo
 
Nåja, frukosten bestod av en kopp Yogi Tea Choco, men en skvätt lättmjölk och en liten klick agavesirap. Min mamma köpte téet igår för att prova, och hon är numera frälst. ;) Ett stort glas vatten till det, samt en skriva riktigt grövt bröd med ost och gurka på. Bregott också. Eller Norrgott om vi ska vara ärliga. Fin skit. :)
 
Lunchen kommer kantas av omelettmuffins och middagen får hete jordärtskock-soppa. Aldrig gjort det förut och hoppas på ett asgott resultat. Lätt mat idag alltså, för att få ut lite skit och dant ut systemet. 

Mys

Mörk choklad och nya numret av Agent X9. Underbart. :)




Söndagskväll

Teét var jättegott. Det nya lakritstéet alltså, Choco vet jag redan att det är supergott. :)
 
Annars har jag precis sett Pitch Perfect, och nu nöter jag denna sköna visa:
 
 
Haha, fantastiskt vad folk har bra fantasi. :) Har ni sett The Hobbit förresten? Den var ju GRYMT bra. Den levde absolut upp till mina förväntningar som minst sagt var skyhöga. Om exakt två år befinner jag mig i Nya Zeeland på en 1 månaders lång resa. Kommer bli grymt kul. Då kommer jag vara så galet vältränad att jag bara studtsar upp för alla berg. ;)
 
Ska nog springa till affären och köpa lite kolsyrat vatten. Sedan kanske det börjar bli dags för sängen? 

Umeå, vikt och mat

Jaha... En vecka tidigare än planerat är jag tillbaka i Umeå. Om en vecka börjar allvaret, men det känns faktiskt rätt bra. Har lagt upp både budget och kost inför den kommande terminen. Har jobbat fram fina riktlinjer som ska följas, och annat mys.
 
En kul sak, och rätt förvånande, är att jag bara gått upp ett kilo över julen. Vet inte vad som hände? Vågen kanske visar galet? ;) Detta känns asbra!Väger 76 kilo nu, och 10 ska bort till sommaren. Klarade inte riktigt förra halvårets mål. Totalt kom jag ner 9 kilo (målet var 10) och nu har jag totalt alltså gått ner 8 kg. Känns bra. Men 10 ska bort denna terminen och då kommer jag ligga på 66. Det totala målet är 65 så jag kanske fixar det med? ;)
 
Var precis och handlade en del förnödigheter inför de kommande tre veckorna innan pengarna kommer. Lax, kyckling, bönor och ägg för stå för proteinet. Ska se om jag kan fynda någon billig julskinka dessutom, och frysa in den i tärningar. Perfekt att ha i omeletter, matmuffins, sallader eller gratänger. Eller pastasåser till zucchini (istället för pasta) om man vill det.
 
Lite torkade bär, frysta bär, smör, mjölk och en milda mat fick följa med. En god ost också. Lite gurka och bröd. Och så två nya Yogi Tea. En till choco och en lakrits. Gott! Kommer bli mitt kvällsmys under denna kalla vinter. ♥ Rapporterar hur den nya smaken är!
 
Idag ska jag pilla ner mitt matschema för veckorna som kommer. Jag ska packa upp och tända ljus, laga jordärtskock-soppa och dricka te medan jag ser på Addams family och Taken 2. Jävla skön söndag. Lite enbensböj kanske hinns med också? 
 
Vad gör ni denna söndag?

TV-mys och tankar på kvällen

Jag och mamma har tillbringat kvällen med ostbricka, nyttig middag, Gladiatorerna på 4:an och sedan Die hard 4. Mmmm, Bruce.. ♥
 
Middagen bestor av lax och mathavre med bladspnat, tomat, sugar snaps och lök. En liten klick aioli till det satt fint. :) Riktigt riktigt gott. 
 
 
Ser ni på gladiatorerna? Jag har gillat det sedan jag var mini och min familj har alltid följt det tillsammans. Jag är glad för att det har dragit igång igen och följde det förra året också. Jag blir inspirerad av alla sjukt vältränade människor. Både jag och mamma är essutom rörande överrens om att lite Hero hade suttit fint. Även om jag annars (helt ytligt) inte gillar fullt så muskliga karlar så är han ett undantag. ;)
 
 
En annan sak som jag upptäckt ikväll, som är synnerligen intressant, är min egen rygg och skulderparti. Jag har som sagt problem med en muskel där den motoriska nerven har slagits ut. För ett tag sedan hade jag 0% funktion i den, men jag har kunnat jobba tillbaka den lite. Detta betyder dock att jag inte riktigt kan använd askivstänger som jag vill etc. Hur som helst så har jag svårt att få upp funktionen ordentligt i muskeln, och särskillt att bygga upp muskeln. Just nu finns den knappt. Jag har inte trott att detta har synts särskilt väl då jag spänner skuldrorna (det syns inte då jag är avslappnad), men nog fan gör det det. Det ser asroligt ut. Ett bra riktmärke är tatueringen som inte riktigt trycks ihop på samma sätt på sidan där muskeln inte finns. Det blir snett mot ryggraden och... Ja, muskeln är som borta. Kolla!
 
 
Det är alltså vänster sida på bilden. Den sidan har jag problem med skuldermusklerna. Hehee, jaja, den högra sidan är ju fint musklad så... :)
 
Tatueringen är förresten inte alls ihoptryckt eller sned i vanliga fall. Då är den helt spikrak. ;) Hur som helst blir det nog extra mycket rehab nu. Förhoppningsvis kan jag få muskeln så pass bra att jag kan börja lyfta skivstänger ordentligt igen. Saknar!

Nyårslöften

Jag har klurat lite på detta med nyårslöften och har kommit fram till detta: låt oss skippa allt vad löften heter! Det är dumt att skapa onödig stress och ångest. Istället kommer jag att ha några fina nyårsMÅL, som är ett ord med positivare klang. Du tvingas inte till något, utan jobbar istället för att uppnå ett mål. Mycket bättre, eller hur?
 
Mina tankar har snurrat kring ett gäng olika saker, för varför bara ha ett mål? Jag gör aldrig bara en sak samtidigt, så varför bara ha ett mål? Det är ju massvis jag vill åstadkomma. :) Därför har jag delat in det i olika kategorier. Yrkeslivet, privatlivet och hälsa & träning.
 
Yrkeslivet:
  • Ta kandidatexamen
  • Påbörja magisteråret 
  • Starta upp företaget
  • Börja tjäna någon slant på företaget
 
Privatlivet:
  • Flytta tillbaka till Luleå
  • Ta tag i rollen som friidrottstränare igen då jag kan vara på plats
  • Må jävligt bra
 
Hälsa & träning:
  • Klara av en svår och tung magövning till sommaren (mer om den sedan, under inlägget om knäkontroll)
  • Klara av ett enbensbenböj till sommaren
  • Väga 65 kilo till sommaren
 
Jag har funderat mycket på vad jag vill väga och har kommit fram till att 65 kilo är lagom. Jag är 173 lång och med de musklerna jag har skull jag inte kunna väga under 65 utan att det skulle blir lite för ohälsosamt för vad jag vill ha det. 65 är lagom och bra.

Fast egentligen skiter jag i vikten så länge jag ser hälsosamt ut, och är så STARK och vältränad som jag vill vara. Vikten är bara ett enkelt sätt att mäta skillnader på. Dock är det värdelöst då en våg aldrig kan bestämma om det är skillnad i muskelmassa eller fettmassa. Om det inte är en bioimpedansvåg vill säga, men även de ger skiftande resultat.
 
Om ni ej vet vad en bioimpedansvåg är (vi har jobbat med den en del i utbildningen) kan ni kika lite här! Helt okej pris, dock vet jag inget om just detta märke.
 
Ett litet hum ger ju dock en vanlig våg, och tur är väl det.. ;) Man klarar sig långt med lite sunt förmuft, ett måttband och en våg, ta mig fan. ♥ Få mig bara inte att gå igång om BMI och dess värdelöshet då det kommer till idrottsmän! Jäkla urbotat att ens tänka på att använda det måttet för en vältränad människa. Dumt, dumt och dumt. 
 
Nåja, eventuellt kommer målen att ändras under årets gång, och skönt är väl det att det inte är löften! Löften är fixerade och konstanta, mdan mål är flexibla och kan förändras efter omständigheter. :) Ändringar uppdateras. Vad har ni för nyårslöften?

Julklappar

Åh, min familj känner mig fantastiskt bra ska ni veta. Jag har fått kastruller, matlagningsböcker, kryddor, skalare, rivjärn, skålar, en mascara och en cupcake-maker i julklapp. Dessutom ett litet bidrag till starten av mitt egna företag, och så givetvis den härliga resan till Kanarieöarna jag precis kommit hem ifrån. Alldeles för mycket och jag blir tårögd vid tanken på min fina familj.
 
Jag tillhör en sådan som tycker det är fantastiskt kul att ge. Det gör mig glad att se andra glada. ♥
 
Tack min familj! Kärlek till er. Pussar!
 

Godafton!

Eller buenos tardes/buenos noches som jag har sagt till folket kring mig den senaste veckan + ett par dagar. Jäkla härligt har jag haft borta på de spanska öarna utanför Afrika. Sol varenda dag och snittat 10 drinkar per dag. Tur att de snålat på alkoholen och att det ingår i all inclusive. Kan konstatera att vårat hotell (ja, det är "vårat" då vi varit där 4 gånger nu) är det skönaste, familjäraste och bästa all inclusive-hotellet jag stött på, i rimlig prisklass. Allt ingår och maten är FANTASTISKT lyxig och god, och utbudet är galet stort. Dessutom så får man se på då de duktiga kockarna lagar maten. Efterrätt, alkohol och gott ska vi inte ens tala om då det finns tillgängligt typ dygnet runt. Det har sett ut såhär den senate veckan: frukost - poolbaren - lunch - poolbaren - drink på rummet (hämtat från poolbaren) - middag - drinkar (eller shots?) i salongens bar. YEAH. 
 
MEN det dyker upp ett helt inlägg om min välförtjänta julklappsresa senare. Jag är hur som helst HEMMA nu, och tillsammans med det nya årets start har jag utvilat tagit nya tag. Jag är pigg, glad och peppad! Börjar med att detoxa bort de feta gifterna som jag samlat på mig den senaste veckan ( ;) hehe, totally worth it) genom att äta vegetariskt, fettsnålt och skippa allt stekt, friterat och annat starkt. Milt mjukt och fräscht heter kosten de kommande veckorna. Behöver det verkligen, annars kommer jag gått upp alla kilon jag tappat innan jul. 
 
En fin sak var att jag trots allt kände mig rätt bekväm i bikini, trots att jag inte är där jag vill vara. Tror att mycket beror på fin självkänsla och det faktum att jag faktiskt har en jäkla massa muskler under fluffet. Man får en fin hållning då och ser stark ut. Det är alltid bra och ger ett fint sunt intryck. I like. :)
 
Har massa planerade inlägg. Knäkontroll, nyårslöften, träningmål, dietmål, resan, finaste hunden, självkänsla, matplanering, julklappar och annat mys. Är riktigt peppad på att få igång bloggen igen! Hoppas ni är med mig fortfarande. ♥

RSS 2.0