Förändringar

Det känns som jag står längst ut på en klippavsats och överväger om jag ska hoppa eller inte. Längtan att att flyga konkurrerar med rädslan för förändring, och jag står still. Svindlande över avgrunden framför mig.
 
Men! Nu har jag som sagt tagit det första lilla steget närmare kanten. Lägenheten, bilplatsen och internet är uppsagda. Om två månader flyttar jag. Jag vet inte ännu om jag ska känna mig lättad eller oroad. Båda två kanske. Men att stanna kvar på samma ställe leder ingen stans. Dags att röra på sig alltså.
 
Hej, livet! Jag är på väg.
 

Dagens utmaning, fokus på mage

Idag blir det vanliga hederliga crunches! Förväxla INTE dess med situps, det är i grund och botten helt olika övningar. Chruches är något mer isolerad kring magmusklerna, medan man i situps gärna använder sig av exempelvis höftböjaren också.
 
I grund och botten kan ni tänka en situps men med ländryggen hela tiden pressad mot golvet, och du ska inte sätta dig upp, du ska liksom kontrahera ihop magmusklerna. 
 
Detta är alltså ett exempel på hur ni INTE ska göra. Märk väl ländryggen.
 
 
Chrunches kan man göra i en määäääängd olika variationer, välj själva beroende på nivå. :) Några exempel nedan på olika variationer:
 
 
 
Eller så väljer ni att göra vanliga hederliga med fötterna i backen och benen böjda. :)
 
Här är en video som visar en okej crunch!
 
 
Frågor? Hur många kör vi? Känner såhär, välj själv efter egen nivå, 50 eller 100 stycken!
 
 
And remember...

Torsdag

Hej Internetvärlden!
 
Vad duktiga ni var på utmaningen igår. :) Heja! Själv var jag igång mellan 9 och 00, så tyvärr hanns inga fler inlägg med. Men jag kan lova att jag sprang upp och ner i MINST 10 trappor iallafall. ;)
 
Idag är det feta mängder plugg som väntar, men det mesta sker hemifrån. Skönt. Det betyder även någon slags kvalitetstid med min vapendragare (hunden). Bästa tösen snartkar i mitt knä right this moment. ♥
 
Förutom plugg ska det lagas matlådor, ätas goda sallader, plantera ruccola, läsa kemi och mysa till te och TV-serier då mörkret faller. Imorgon är det nämligen redovisning och BodyCombat som står på schemat. Hell to the Y E A H. Kan nästan feel the burn redan nu. :)

Framtid + Utmaningen

Jag har precis sagt upp min lägenhet! What? Snart blir det flytt till sköna Luleå. Jag börjar alltså dagen drastiskt, med det enorma modet att se framtiden i vitögat. Skön känsla.
 
Annars då? Sippar på en smoothie och planerar dagen. Kvällen blir kul! Dagen blir nog trevlig den med. Plugg med trevliga gruppmedlemar kommer nog höja humöret ytterligare ett snäpp. OCH...! Jag ska försöka få tummen ur och köpa ett par brallor. I need it. Favoritbyxorna, jag visar sen. :)
 
Hoppas ni alla har en superdag!
 
Dagens utmaning går i vardagsmotionens tecken! Spring upp och ner i 10 trappor. :) (Eller samma trappa 10 ggr för den delen)
 
Heja heja!
 

Spännande grejer på G

Fick ett erbjudande idag som jag nog inte kan tacka nej till. Känns riktigt kul om det hela blir av! Inget stort alls, men har lite att göra med mitt karriärsval, och lite med min fritid. ;) Hör av mig i helgen om vad som är på G, om det hela går vägen. :)
 
Nu är min hjärna alldeles mosig. Tror faktiskt att jag ska hoppa i säng och glo på vetenskapens värld till jag somnar. Helt okej. Var något galet spännande shizzle om vad som skulle hända med this planet (el Tellus) om el Måne hade fuckat sönder. Whaaat, jag som redan är både rädd och fullständigt fascinerad av rymden. Kommer säkert ligga och gråta och darra i fosterställning pga enorm domedagsaktig rädsla hela natten istället för att sova. Hehe. WORTH IT.
 
 
 
 
Whaaat, godnatt! :)
 

Dagens träning

Promenad: 80 minuter
Spinning: 55 minuter
 
Känsla: Pigga ben och piggt huvud! :) Känns super!
 
Matintag: Ser jag till vad jag ätit i relation till träningen så har jag 500 kcal kvar att (äta enligt shapeup club), och ändå ligga på det intaget jag ska för att gå ner i vikt. Enligt dem då. Jag har ju min åsikt, men jag har lovat att ge dem en chans. ;) Så i veckan kommer jag försöka anpassa kcal-intaget efter deras riktlinjer. Hmmmm... Jaja, vi får väl se om jag lyckas utan att bli irriterad och köra på mitt eget sätt igen. ;)

Update + röda fasan

Hehe, hellu mina internetvännersomjagaldrigträffat. Allt bra? Jag börjar återhämta mig från pluggpaniken. ;) Börjar. Not quite there yet. However, dagen har varit bra! Jag har varit pigg och på strålande humör hela dagen, utom typ tio minuter då jag rantade om en puckosnubbe till hundtränare som vill starta en kennel med sin blandrashund, haha. Nåjaaaaa, what to do. :)
 
Föreläsning på förmiddagen, grupparbete på dagen och SPINNING på eftermiddagen. Jäkla kul var det och jag är fetpeppad på träningen. :) Maten (nyaste experimentiella undersökning a la Emma) har funkat bra! Apelisn och mangosmoothie, samt en avocado till frukost, tonfisksallad till lunch, lite vindruvor och annat exotiskt till mellanmål direkt efter träningen (och lite proteinpulver för att få en bra kolhydratproteinboost) och snart ska jag ta några bitar sushi. :3 Mmm, så gott. Verkligen... Galet gott. Praise the lord liksom.
 
Veckans projektarbete i skolan är fett intressant. Iallafall för oss KVINNOR som hänger här. Vi ska nämligen undersöka menstruationscykeln och östrogenets påverkan på träning. Whaaaaaaaat. Det finns nämligen lite sköna teorier huruvida man får olika träningssvar i olika delar av cykeln och vid olika östrogennivåer i kroppen. Vi har inte hunnit djupdyka i ämnet än, men det ska bli intressant att se vad vi kommer fram till. :) 
 
Utmaningarna då? Ja, jag tog en liten ofrivillig paus, sorry. De drar igång imorgon igen! Tjohoooooo, can you feel the PEPP?
 

Radiotystnad

Inleder dagen med med en apelsin och mangosmoothie. Detox ni vet. :) -ish.. En god tonfisksallad till lunch, och lite fruktsallad och proteinpulver efter träningen!




Plugg

Sitter på ett café inne i stan och akutpluggar inför tentan imorgon. blir nog här till midnatt. Beställde den billigaste glassen till efterrätt och förväntade mig något i samma storlek som en piggelin. Missbedömde läget.




Den kommande månaden

Ja, mina månader räknas i löning till löning. Så på måndag är det nya tag och förhoppningsvis med en lyckad tenta i bagaget. Jag ska fira måndagen med att gå på bio på kv'llen. Jag är så JÄVLA värd det. :) Hell yes!
 
De senaste dagarna har jag haft ett sådant otroligt sug efter grönsaker, sallader och frukt. Jag, som den köttätare jag är (det ska vara blodigt, näst intill rått), är ALDRIG sugen på dessa saker. Men den senaste veckan. Mmmm, jag bara längtar efter att få sätta tänderna i en mogen mango, knapra på krispig sallad, äta avocados med hackad rödlök. Mmmmmm så gott. Efter ett litet rådslag med mig själv (tänk er rådslaget i sagan om ringen, fast liksom med BARA Emmor. Det var min hjärna typ) (ja, jag säger ju att min hjärna blir skum på kvällen) (detta rådslag inträffade dock tidigare under dagen i ett försök att undvika tentaplugg) (fan vad sugen jag blev på att se sagan om ringen dåråååå) kom jag fram till att nästa månad går i detoxen tecken. Men samtidigt vill jag inte gå på en för energifattig kost, för planen är att pumpa skrot och komma igång med träningen ordentligt. Så vad blev upplägget? Jo, detta:
 
Mild, nyttig och hälsosam mat, med milda proteiner (tänk er typ kokt kyckling, fisk etc), mycket grönsaker, nyttiga fetter (fisk, avocado etc), kolhydrater (frukter, bär etc) samt vissa milda mjölkprodukter (någon slags yoghurt etc). Jag vill käka kyckling med blomkålspuré, stora sallader med tonfisk och ägg, tropisk fruktsallad, smoothies och bara en massa färglada härliga vitaminbomber. Så lite kryddor som möjligt, och så lite tillagad mat som möjligt. Längtar! Jag ska kombinera detta så jag får i mig nyttiga fetter, kolhydrater för träningen och proteiner för muskler. Jäklar alltså. Denna månad blir MIN månad. :)
 
Träningen kommer bestå av kombinerat löpning och spinning i olika former, och kompletterande styrketräning för rehabens skull samt för att inte förlora muskelmassa. Spännande månad. :) Jag är fett peppad och har en såååå tydlig målbild framför mig. Just nu känner jag mig bara tung i kroppen då jag knappt hunnit träna alls den senaste tiden pga skola. Shit, pluggar typ från 8 till 23 varje dag. Helt galet. 
 
Hur som helst. Träningen veckan som kommer. Rehaben inte inskriven.
Tisdag: Spinning
Onsdag: Bodybalance
Fredag: Bodycombat
 
Lite rehab därimellan. Men då jag inte hunnit träna de senaste veckorna vill jag inte dra igång med typ 5 pass i veckan. Det är bara dumt. (Förra året snittade jag kanske 8 pass i veckan, minst, under en period. Skadorna barkade sönder igen. Måste byggas långsamt. :)) Även om jag nu kommer ha fett mycket i skolan ska jag ta mig tid till träningen. Jag ska prioritera mig själv och vara duktig med matlådor. Jag förtjänar det. :)
 
Typ min hjärna då jag överlägger med mig själv. -_-
 
Ooooooooch så lite Bodycombat inspiration! Ett av Les Mills ROLIGASTE pass. Och svettigt. :D
 
 
 
 
Arrrrgh, känn peppen och ta ut aggressioner genom att banka skiten ur dina inre demoner. Love it!
 
Ja, det var ett tag sedan jag kräktes ur mig ett långt inlägg med funderingar kring livet. Kanske var på tiden? Jag tar det som ett tecken att jag är på G igen. :)
 
Godnatt fina ni!

Redovisning av dagens utmaning

Har ni tränat? I have. :)
 
Har ni sett melodifestivalen? Vad tyckte ni? För en gångs skull var det faktiskt rätt låtar som gick vidare. Ingen är väl kanske förvånad över att jag gillade Ralfs låt? Det mesta i lite hårdare musik vi sett i år. Skööönt med lite härligt starka toner och rivig eld. ;)

Dagens utmaning

Har inget Internet igång, så förklaringen blir något bristfällig. Men idag är det dags att träna ryggen igen. 100 sneda ryggups, alltså 50 åt varje håll. :) det betyder alltså att du lyfter ena sidan mer än den andra. Googla så får ni alldeles säkert upp både filmer och bilder. :) Fråga annars så försöker jag hjälpa!

Själv ska jag dock fokusera mer på höger sida då min vänstra ryggfile är mycket starkare. Rehabövningar för skuldrorna ska utföras, samt 20 burpees. ;)

Heja oss!!




Mysfrukost med tentaplugg




Redovisning av burpees

Hallååååå mina vänner! Allt väl? Själv skriver jag från telefonen, har tagit kväll och stängt av datorn. Ska mysa med hunden och gitarren.

Hur har utmaningen gått? Själv ska jag vara ärlig, jag har bara gjort 10 stycken. Och det med lätthet. Halsont och hosta kom ivägen. Planerar minst 20 till imorgon för att kompensera. :)




Dagens utmaning

Godmorgon världen! Jag laddar inför dagens redovisning med ett glas saft (mår illa) och försöker finna lugnet. Mår betydligt bättre idag än igår, är inte fullt så arg. ;) Med en kaffe på skolan blir nog dagen bra ändå. Ska försöka köpa hem pluggmaterial (grönsaker och dipp exempelvis) efter skolan då hela helgen kommer bestå av ett konstant pluggande inför kemitentan. Shitmajgad. Hur ska detta gå? 
 
Dagens miniutmaning heter burpees! Så jääävla kul! Burpees har på senaste tiden blivit typ träningsvärldens ögonsten för sin härligt brännande känsla. Och kul är dem. Riktigt kul!
 
Jag tror ni förstår bättre om ni ser denna video än om jag förklarar faktiskt. :)
 
 
Hur många vill ni köra? 10? 20? 100? ;) Välj själv, så länge det är ett jämnt 10-tal. (Börja med 10, tips från mig, om ni inte är van vid övningen. Är ni fortfarande pigga, lägg på mer.)
 
Frågor? Ös på! :)

Redovisning av dagens utmaning - plankan

Sådär! Hur har det gått? Själv stod jag precis 2 minuter i ett svep. Huvva. Var jobbigt. :) Men nu är det klart och jag kan med gott samvete fortsätta plugga!
 

Pepp och stress

Kom hem från dagen och mötena FETPEPPAD. Efter att ha diskuterat med pluggruppen på facebook blev jag både arg, ledsen och stressad. Fan för allt i bland. Jag ids inte. Synd bara att de skulle dra ner mitt humör i skiten bara. Det sög.
 
Så nu vill jag lägga mig under täcket och gråta. Men det går inte. För jag måste fixa ett helt jävla arbete själv. Det suger så jääävla hårt ska ni veta, haha! Vill både gråta och skratta åt skiten.
 
Okej men nu har jag klagat tillräckligt iallafall. :) Ska klistra på ett leende och planka i 2 minuter, så blir livet säkert mycket lättare. ;) Fick iallafall asgod morotssoppa till middag, vilket alltid höjer humöret. Blir någon macka innan jag hoppar isäng (när nu det blir ;)). Ska dessutom försöka hinn amed en mysfrukost imorgon. I know I need it. 
 
 
 
 
 
Haha, nu har jag fått ur mig min ilska lite. ;) Hejs!

Dagens utmaning - mage

Hej hej! Jag har bråttom till skolan, men det var ett tag sedan vi körde mage. Därför blir dagens utmaning en favorit i repris, plankan 2 min! Bålstabilitet är fatastiskt viktig för att vår kropp ska må bra. :)
 
Funderingar på hur den ska göras? Scrolla tillbaka till förra veckans inlägg om plankan. :)
 
Kram! Ha en toppendag!
 

Underliga nattliga funderingar

Alltså... Då klockan börjar smyga sig närmare tolv så skenar mina tankar iväg, och de underligaste sysselsättningarna tycks lämpliga. Ikväll har jag tillexempel funderat över denna låt:
 
 
Av någon anledning påminner den mig om Time warp från Rocky Horror Picture Show. Eller? Inte så mycket musiken, mer vissa armrörelser, att den är creepy, och en man som talar lite (snubben TVn). Bara jag som får dessa vibbar?
 
 
Time warp är visserligen bättre. Haha, jag säger ju att mina tankar tar lustiga vägar mitt i natten. Godnatt. :)

Redovisning av dagens utmaning - jägarvila

Jaha mina vänner! Hur har det gått? Har ni jägarvilat något? Själv har jag bara gjort det en minut igår, men jag ska springa iväg och pressa några minuter till alldeles nu! Oooooch.... Tillbaka! Satan i helvete vad det brändes! Och jääävlar vad jag tappat mycket (jämfört med då jag gjorde det senast för fera år sedan haha. inte så konstigt kanske). Stod fyra minuter utan att vila, och sista minuten skakade mina ben som små asplöv. ;) Det var ren och skär vilja att jag stod kvar. 
 
Totalt har jag alltså stått 5 minuter, 1+4. Planen var att stå iallafall dubbelt så länge totalt, men livet kom ivägen. Mina ben kommer nog känna av detta imorgon kan jag lova. Just nu försöker jag skaka lite liv i dem igen, men de vill liksom mest lägga sig ner och dö. Men kul var det! I går kändes en minut jobbig, men idag fixade jag 4 utan problem.
 
Nytt personlig mål! Till sommaren ska jag tamig fasiken stå 7 minuter i rad. Yeah! Tror ni jag fixar det? Det tror jag. Jag får lov att fixa det. ;)
 
Hur har det gått för er? Någon som har stått? :D Hur mycket? Kom ihåg att vi inte ska jämföra oss med varandra. Alla är egna individer och allas muskler ser olika ut och är bra på olika saker. Det viktiga är att vi utmanar oss själva, för du kommer aldrig vara någon annan. Därför är det orättvist att jämföra sig mot någon annan också. 
 
 
♥ till er!
 
Dagens totala övriga motion har förresten varit 2 timmars promenad. Både jag och hunden är nöjd. :) På tal om hunden är hon rätt knepig. Den största lyckan för henne är då hon smyger sig in i kaninburen, pussar på kaninen och käkar upp kaninens mat. Pucko. ♥

Onsdagen, nyttiga val och utmaningsuppdatering

Hej hopp! Sitter med min vapendragare (min hund) i knäet. Hemkommen från en lång pluggdag och pepp som fan. Önskar halsen kunde ge sig så att jag får träna träna trääääna! Fett sugen att pröva handledsskydden på ett spinningpass. Jääklar vad det ska trampas!
 
Veckans skolarbete går iallafall ut på att göra en laboration, en rapport och en typ vetenskaplig poster till. Vu genomförde labben i måndags och undersöker denna vecka hur olika kadens (70 & 95 rpm på ergometercykel) påverkar laktar, puls, VO2 och RER. Spännande. Vår hypotes uppfylldes, och jag fick gegga med blod och ta laktattester. ;) Alltid lika kul. 
 
Imorgon ska jag på en 'starta företag dag', så kommer ha lite ont om tid mellan plugg och möten. Kommer bli kul iallafall, och förhoppningsvis lär jag mig något om skatt, moms, bokföring och annat fantastiskt kul. Hehe. 
 
Dagens nyttiga val: Promenerat en timme istället för att ta bussen.
 
Av utmaningen har jag endast stått 1 minut, vilket jag gjorde igår. Då stod jag inte till utmattning utan hade kunnat pressa mycket mer. Ska försöka stå några minuter till innan kvällen och redovisningen. Burn those thighs! 
 
 
 
 
Härligt va?? :D 

Mysfrukost




lågt intag av kolhydrater, vad innebär det?

När blev klockan så mycket? Det är ju snart dags att hoppa till sängs. Upp tidigt imorgon och ladda in för en heldag med plugg. Tänkte försöka ta mig upp ett par timmar innan det är dags att åka, för att riktigt hinna mysa på med en långfrukost med gott kaffe, limpa och lite juice. Åh, längtar!
 
Till middag blev det en morots- och potatissoppa. Den blev himla god och hade lagom med hetta. Lite stekt sidfläsk gjorde dagen. Supergott! Några matlådor fick jag dessutom. Score och score. OCH... Disken är fixad! WOW! Det är ju helt galet, trodde aldrig det skulle hända. ;)
 
Fick en fråga, om jag inte kunde berätta lite mer om nackdelar med låg kolhydratskost. Visst! Såklart, jag blir bara glad då jag får frågor om att berätta mer. :) Tänkte dra lite kort om detta (men det lär säkert bli aslångt iallafall). Men för att kunna förså så behöver jag gå in lite djupare än vad man kanske skulle vilja. Så alla konstiga namn på kinaser och dittan och dattan kan ni ignorera. ;)
 

 
Först och främst, då vi intar näring via mat så sker något som kallas födans termogena effekt. Detta är alltså processer som kräver energi och som sker efter en måltid. Det är exempelvis att spjälka maten och att absorbera den. Detta kan man kalla DIT, alltså ett värde i % på hur mycket energi av näringen som går åt att ta upp den. Hänger ni med? Det kostar alltså energi att ta upp näringen från maten. Denna näring använder vi sedan till energi i massa metabolsika processer i kroppen. 
 
DIT-värden i % för olika näringsämnen
Fett  2-3
Kolh  6-8
Protein  25-30
Ni ser att det alltså är mycket mer energikrävande att spjälka och absorbera protein än exempelvis kolhydrater. Hänger ni med? 
 
Det sker även en massa hormonella förändringar i kroppen då vi börjar käka en lågkolhydratskost. Några exempel är sänkning av insulinnivåer, ökning av glukagonnivåer, hämmande av ett antal kinaser som leder till en hämning av glykolysen (ett snabbt energisystem, vi använder det vid exempelvis spurter, korta sprintar, styrketräning etc). Vi aktiverar även en mängd ämnen (exempelvis fosfoenolpyruvatkarboxykinas WHAT ja det är ett riktigt ord). Dessa förändringar leder till att glykolysen sänks och glykoneogenes ökar.
 
Glykolysen är ett energisystem som vi använder vid korta intensiva arbeten. Det använder glukos (som vi får från kolhydrater) och gör om det till energi. 
 
Glykoneogenes är ett system som går åt andra hållet. Det kostar energi och omvandlar exempelvis aminosyror (från proteiner) till socker. Muskler till socker?
 
Vad kan vi dra för slutsatser utifrån detta? Jo, äter vi en lågkolhydratskost kommer vi antagligen äta mer protein, vilket kostar mer att ta upp i kroppen (energi försvinner. kcal är energi). Glykoneogenesen favoriseras framför glykolysen, där kommer alltså mer energi försvinna. Detta är delvis varför vi går ner i vikt vid en lågkolhydratkost. Hänger ni med fortfarande?
 
Vad kan då detta ha för negativa effekter på kroppen? JO, det ska vi gå igenom lite ytligt nu. Jag tror inte att någon av oss tjänar på att jag ska djupdyka i ämnet, då det redan är på en relativt hög nivå. Eller?
 
Kroppen är rätt duktig på att fixa energi från andra näringsämnen än kolhydrater (energi behövs, annars är vi stendöda). Dock finns det ett par delar som faktiskt inte kan få energi från något annat än kolhydrater. Dessa delar är hjärnan och våra röda blodkroppar. Hjärnan behövar egentligen minst 120 g kolhydrater/dag, allt annat är egentligen rätt galet. Och så några gram till för de röda blodkropparna. Och då är det ändå lågt. Rekommendationerna för kolhydrater är ju typ 50-60(55-65) E% av vårt dagliga energiintag (blir väl ca 200-300g tror jag). En del som äter lågkolhydratskost vill knappt äta... 20 gram. Ni förstå att det är lite galet för hjärnan, va? En lågkolhydratskost ger även ett lägre insulinpåslag. Och att äta STORA mängder fett känns väldigt negativt, särskilt om personen i fråga är stillasittande. Vi vet ju inte vad dessa högfeta dieterna kommer ha för verkningar i framtiden då detta är en ny trend. 
 
Nå, vad finns det mer för negativa effekter? Träningen blir ju extremt lidande (för att inte tala om skola, jobb etc, då man ofta blir lite mindre förmögen att fatta rediga beslut pga att hjärnan vill ha kolhydrater. Sant!). Eftersom vi inte kan använda glykolysen så kan vi inte utföra något intensivt arbete. Träningen kommer kännas tung, men den kommer egentligen vara på en för låg nivå (styrke, snabb, intensiv träning, inte uthållighetsträning). Den energin vi kan få fram kommer gå till betydligt viktigare delar än musklerna. Går vi på fettförbränning kan vi endast jobba på en ca 60% av maxkapacitet. Inte särskilt optimalt alltså. (Hela detta stycket fokuserar på tillståndet då glykogenagrena är tömda.)
 
Ligger man på en negativ energibalans och tränar hårt och exempelvis uthålligt (lång löpning) kan det leda till tråkiga konsekvenser. Man har sett att unga tjejer som tränar löpning (som egentligen bör stärka skelettet) istället lider av benskörhet. Detta är då de ligger på en negativ energibalans (bränner mer än vad de äter), och energin räcker liksom inte till att bygga upp kroppen vid den hårda träningen. Hemskt men sant.
 
Men kan inte kroppen tillverka glukos? Jo. Det kan den, och det är kostsamt. Vi får väldigt lite energi av detta, och den energi som bildas i exempelvis levern går inte till muskler. De går till blod och viktigare vävnad istället. Vi BEHÖVER kolhydrater och ska inte lura kroppen att använda våra svältsystem för att gå ner i vikt. Att träna och äta vettigt räcker. Det funkar bra och är hälsosammare. Ska du äta lågkolhydratskost bör detta endast göra under en kort period, inte hela livet. Du behöver ett glykogenlager i kroppen för att kunna använda till energi. 
 
Sammanfattning: Du går ner i vikt med lågkolhydratkost, men du tar bort hjärnan och de röda blodkropparnas energisubstrat. Du kommer tömma dina glukogenlager och tappa förmåga att utföra snabba intensiva arbeten. Du kommer antagligen känna dig seg i huvudet. Du kommer inte får ut det du borde av träningen. Du kommer bryta ner protein. Detta är bara en del av vad som händer. Det läskiga är ju att vi inte vet vad följderna av ett långvarigt levnadsätt a la detta är. 
 

 
Detta är mina åsikter och de är baserade på kunskapen jag har fått från utbildning och erfarenhet. Alla individer är dock inte exakt lika, och det finns alltid individuella skillnader. Alla får ha sina egna åsikter, och jag försöker inte påverka någons. Reserverar mig för stavfel och lite ihoprörda delar då jag är fett trött. ;) 
 
Godnatt!

Dagens + morgondagens utmaning - ben!

Ja, själv är jag nästan överpeppad att köra ben. Härligt! Och som den miniutmaning detta faktiskt är kör vi något riktigt mysigt. Jägarvila!
 
Denna övning innebär alltså att du ställer dig mot en vägg med ryggen. Glid ner tills du står med höft och knävinkel på 90 grader. Armarna längst med väggen. Stå!
 
Enkelt va? ;) Men tungt!
 
Tänk på att knäna ska peka i samma rikting som fötterna, svanken ska pressas mot väggen, inte hjälpa till med armarna, stöd i magen, och håll vinklarna i höft och knäled! :) Dra på bra musik och kör!
 
Ska vi göra så att vi står så länge vi kan under dessa två dagar, och imorgon redovisar vi den sammanlagda tiden? Jag tycker vi gör så. Heja oss! :D
 
 

Frågor? Lycka till!

Försöker hitta lugnet

Äntligen hemma efter en superintensiv dag. Det blev så stressigt i morse att jag inte hann slänga upp dagens utmaning. Därför kör vi en kombinerad dagens och morgondagens utmaning, den kommer upp om några minuter. Kul!!
 
Dagen har varit fylld av föreläsningar. Fokus har legat på metabolism (enkelt förklarat tyyyyp ämnesomsättning i kroppen). Det har varit på hög nivå och jag känner mig nästan snurrig efter fem timmars intensvit lyssnande. ;) Det är ATP hit, ADP dit, NADH+H, kolhydrater, proteiner, fetter, kcal, pyruvat, glykolysen, glukoneogenes, citronsyracykeln, andningskedjan, syror och baser, acetyl CoA, oxalacetat, laktat med mera. Och detta var alltså endast baskunskapen som vi stod på innan föreläsningen började, för att sedan djupdyka i kroppens härligt komplexa energisystem! Det intressantaste under dagen var nog diskussionerna krin dieter med ett lågt kolhydratsintag, nackdel med dem och varför de fungerar. Spännande!
 
Efter denna informationsladdningen hade vi info om kommande magisterår. Så många beslut som ska fattas, och jag har inte riktigt koll på något. Så fort en tanke börjar ta form, ändrar jag mig. ;)
 
Som ni hör går hjärnan på högvarv. Och vet ni vad det värsta är? I och med att det blev så stressigt i morse har jag typ levt på en macka till lunch fram till nu. Vi snackar ingen frukost, inget mellanmål, endast vatten att dricka. Fy, inte konstigt att jag är slut i huvudet! Bannade mig själv flera gånger att jag inte gjort matlådor färdiga. Skärpning. Så hemskt dåligt att äta för lite och oregelbundet. Min kropp funkar inte som den ska då. Så just nu pressar jag några härliga skivor bröd i väntan på energi att diska, så jag kan laga riktigt god mat! :)

Dagens utmaning - redovisning

Hej hopp! Jag ska strax hoppa i säng och öadda batterier. Hur har dagens utmaning gått? Själv skramlade jag ihop till ent immes promenix. Härligt. :)
 

Bra dag!

Ja, ta mig fan. Denna dag, som jag trodde skulle bli asjobbig, blev istället både energigivande och rolig. :) Redovisningen gick som tidigare nämnt asbra (handlade om starlings lag och hjärtats slagvolym i vila och arbete etc hemsk kul!). En snabblunch i trevligt sällskap, sedan skulle slutmätningarna i vår träningsstudie utföras. Jag trodde inte att jag ökat något alls i hypertrofi, men se det hade jag! Ca 1 cm nästan. :D Fantastiskt! Dessutom hade fett% minskat kring biceps och triceps. Hell to the yeah. 
 
En kort introduktion till veckans arbeten, sedan en laktat, VO2, RER och puls-laboration i idrottslabbet. Jag trivs alltid bra då jag får ta blodprover och laktat. :) Sjukt kul. Dessutom sa resultaten ungefär som vi förutspått, vilket kommer underlätta rapportskrivningen extremt. 
 
Dagen avslutades med ett besök hos arbetsterapeuten. Hon kunde såklart inte gissa vad som orsakar smärtan i mina handleder, men jag fick ut ett par ordentliga skydd. Hon påpekade att jag hade bra styrka, och att hon inte ville ge något träningsprogram då allt redan egentligen var på topp. Hon sa också att jag ju redan vet vad det handlar om i och med min utbildning, vilket är sant. Jag visste redan det hon skulle säga så... Och i och med att jag tränar så mycket, är så pass stark som jag är, och även kommer fortsätta med detta resten av livet så är det ju bra att typ... Hitta en orsak till varför jag har ont. Det är nästa steg i processen. ;) Men det känns helt ok faktiskt. 
 
Dessutom har jag traskat i 35 minuter av dagens 60 i utmaningen. Snabbt och högt tempo! Är fett taggad på att träna nu. Lyfta skrot i gymmet, döda magen i brutalbänken, hitta fokusbubblan på ett spinningpass eller garva loss till ett danspass. Bara halsontet kan lägga sig ska jag fetköra!!! :)
 
 
Edit: ett bra tecken att jag börjar hitta tillbaka till mig själv: jag spontanspringer mellan olika ställen då jag tycker det går för långsamt att gå. ;)

Heja mig!

Woooo drog till med en killer redovisning! Visserligen höll klassen på att sömn, men läraren var imponerad. Det viktigaste alltså. ;) Tyvärr har människorna i min grupp en tendens att inte vilja använda bilder i redovisningen, och typ läsa från ett papper intill. Själv talar jag alltid utan stödord. Det blir mer trivsam och mindre stelt då.

Nå, vi gjorde ett grymt jobb!

Dagens utmaning

Hej hopp! Snart drar jag till skolan för en mastodontredovisning som jag inte känner mig extremt förberedd för. ;) Tänkte bara slänga upp dagens utmaning innan: minst 60 minuters promenad under dagen. Ni får dela upp det hur ni vill och räkna in tid det tar att gå till affäre, bussen etc. Bestäm själva! Så länge vi rör lite på oss. 
 

Goda nyheter

Helgen är snart till ända och jag ska "fira" med en tidig kväll till gamla kampsportsfilmer. Aldrig fel. Imorgon blir det tidig morgon och lång dag.
 
Jag fick fina nyheter idag. Mitt blodprov visade inga tecken på reumatism, tjoho! :)

Smakat denna?

Godaste ostarna!




Videoblogg

En fråga: Vill ni se videobloggar häifrån? Vad för några?

Vin




Helgledighet och utmaningsfri dag

Hej mina vänner! Hoppas allt är bra med er. Själv tar jag hand om själen, hoppas ni gör detsamma. Det är alla värda. :) Då internet här är svajigt, och då helgen är helg, så bestämde jag mig för att denna sköna lördag är utmaningsfri! Vill ni ändå ha en utmaning så välj en av de föregångna som ni missat. :) Har många bra utmaningar på G under kommande helg. Vill ni ha morgondagen utmaningsfri också eller köra igång igen? Det kommer bli många utmaningar som går fort att göra och som inte behöver vara jättestora. Det kan även vara utmaningar som uppmuntrar till en aktiv vardag. :)
 
Idag har jag varit ute en sväng i Luleå skärgård. Jag har handlat och pratat med bästa mami om livet, planer och idéer. Ikväll blir det ugnsrostad kyckling med rödbetssallad. Till melodifestivalen ska ost serveras med ett Nya Zeeländskt vitt vin med toner av passionsfrukt och svarta vinbär. I love it, ett av mina favorit viner, trots att det är ett väldigt skarpt vin. 
 
Annars myser jag runt i myskläder och kan knappt hålla ögonen öppna. Gäspar och vill helst sova. På ett mysigt sätt. Trivs jättebra och fasar för att åka hem imorgon. Från och med söndag eftermiddag är det FULL RULLE hela veckan. Galet full rulle. ;)

Fredagen, Friidrott & Bildbomb! (+ redovisning)

Pausade det vanliga livet och ägnade mig åt att må gott istället. Är i Luleå nu och tillbringade morgonen med frukostmys (grovfrallor med sallad, mortadella och bie), dagen med en kär vän, eftermiddagen med mina friidrottsungar, middag/kväll med pappa och han tjej (jäääättegodmiddag) och kvällen/natten med mamma (te och prat vid köksbordet). Bra dag alltså. Skönt. 
 
Blir så glad av att hänga med mina friidrottare (jag är tränare). De är fantastiskt duktiga och bara PRESTERAR. Idag körde vi korta snabba acc och avslut med ett par snabba lopp. Det är den tiden på året liksom, slutet av säsongen. SM snart, gäller att vara redo. Har pratat lite och lagt upp en plan med en av tjejerna som ska tävla i SM:et, så hon har lite koll på vad hon ska göra. Önskar att jag kunde vara där hela tiden, men nu då jag flyttat tillbaka till Luleå i vår går jag tillbaka som huvudtränare. Längtar! Det blev mycket ren löpskolning, koordination och sprintteknik träning idag med. Även planering för sommarens tävlingar och läger. Pepp. :)
 
Nej, ingen dagns till galna låtar. Det blev liksom mitt i natten. ;) Däremot har jag lyssnat på galna låtar med mamma, och ätit sjukt onyttiga chokladpaj-bitar. Tvärt emot nyttigt för kroppen, men asnyttigt för själen. Jag är nöjd. Typ. ;)
 
Min ständiga följeslagare!
 
Här nedan följer en bildbomb av förrförra sommaren innefattande hunden som valp, jag som solbränd (jämförelsevis), lillebror, sommar och några av mina friidrottsungar. :) Enjoy!
 
Solbrända jag och min vanligtvis snygga lillebror
 
Yeah. Kolla in mina snygga skor!
 
Lillhunden var alldeles färsk!
 
Vacker solnedgång. Jag lyckades inte fota den, men lillebror lyckades fota mig!
 
Hunden sover vid höjdhoppsmattan under en träning
 
Höjdhopp!
 
Valpmys av friidrottarna
 
Höjdhopp
 
Höjdhopp
 
Jag fattar inte att det var två år sedan dessa bilder togs. Tiden går sååå snabbt. ♥ :/
 
Godnatt och puss!
 
PS: har någon gjort dagens rätt sköna utmaning? :)

Dagens utmaning!

Jag känner att det är låg energi och kaos hos många. Idag kör vi en kul, enkel och energigivande utmaning! Slå på peppande musik och fuldansa dig svettig i 15 minuter. Hitta lyckan!




Redovisning av dagens utmaning

Någon som peppat sig till dagens utmaning? Själv gjorde jag en annan övning för triceps, men med hantlar istället. Mina inflammerade handleder pallar tyvärr inte denna övning innan de läkt ihop lite. :) Skriver dessutom från paddan och kan inte ladda in några bilder. Hemskt ledsen för en tråkig bloggdag, mitt liv har varit kaos och nu är jag så trött som jag nästan aldrig varit.
 
Imorgon blir det mer pepp igen, med en hemskt kul utmaning. Lovar. :)
 
Kram!

Dagens nyttiga val x 3

Ja, jävlar vad jag varit nyttig idag! Inte fått bild på något av valen, men tänkte presentera dem iallafall. :)
  1. Trots tidsbrist gick jag till skolan istället för att ta bussen. Gick fort som fan dessutom. En promenad som brukar ta 40 min tog typ 22. ;) 
  2. Jag ändrade mig i sista stund vart jag skulle luncha, och vände i dörren in till MAX. Istället drog jag hem och käkade tomatsoppa, hehe. 
  3. Jag bestämde mig för att äntligen vara snäll mot min bil och skotta bort snö från stackarn. Det har inte gjorts på hela vintern så... eh... Det var rätt mycket snö så att säga. Jag såg ut som en snögubbe efteråt och kroppen är stum av trötthet. Men jäkla bra träning var det att skotta snö, och inte minst en härlig explosiv träning då jag kastade iväg snön. Spännande! :D
Så det är min dag hittills. Tyvärr värker min handled en hel del, men det lägger sig nog förhoppningsvis. Känner mig för övrigt aningen förvirrad då jag ska lifta till Luleå med en kompis pappa. Saken är bara den att jag inte vet när eller var vi ska fara. Kanske borde packa då? :p
 
Hörs! Ha en peppig och stark alla ♥ans dag! 
 
 
Doctor Who, och Daleks önskar happy valentine!

Dagens utmaning - triceps

Dagens utmaning blid 50 dips för att bränna lite triceps. Dessa övningar går att göra på en hel hög med olika sätt, och ni märker själva hur svårt ni vill göra övningen. :)
 
Då jag inte känner att jag är på världens bästa förklarar-humör då jag är stressad och måste springa tills kolan, slänger jag upp ett par bilder istället. 
 
 
 
 
 
 
Frågor? Lycka till! :) Heja heja! 

Redovisning av dagens utmaning - axlar

Hur har det gått idag? Vet att minst en har gjort utmaningen iallafall. Kuuul! :) Visst är den enkel, men tar rätt bra ändå?
 
Jag blev precis klar med dagens sista omgång. Check!
 

Dagens utmaning, fokus på armar

Ja, idag kör vi fokus på armar. Eller axlar snarare. Det blir en statisk övning som kan tyckas vara superlätt, men brukar ändå ge en rätt skön brinnande känsla. Övningen är soperlätt. Håll ut armarna raka åt sidan, så du ser ut som ett T. Variera att hålla armarna helt stilla och göra små cirklar, samt att pumpa lite upp och ner. Dessa rörelser ska vara små små och armarna ska vara raka stabila hela tiden. 
 
Enkel övning alltså! Men denna övning går inte att sätta tid på, det är olika för alla hur länge man kan hålla. Därför gör vi såhär istället: Under dagen ska denna övning utföras till du inte orkar längre (det ska bränna skönt i musklerna) x 4. Du kommer bli förvånad över hur jobbigt det faktiskt är efter ett tag då man gör dessa små rörelser samtidigt som man spänner armarna utåt. 
 
Står du i typ 10 minuter utan att det känns så kan jag tipsa om att använda vikter för att göra det hela jobbigare. ;) Men några minuter får ni nog stå för att det ska känns ordentligt. Axelmusklerna är fantastiska, även om det bränner kan man köra på några minuter extra, bara med ren och skär envishet. 
 
Jag har gjort första omgången och stod i fem minuter ungefär, sedan brände det lagom.
 
Låter det bra? Enkelt? Kör! :)
 
 
Ett tips, förutom stark stabil bål, är att göra detta till en film eller TV-serie. Det kan bli lite långtråkigt annars. ;)

Godmorgon världen

Jag är inte ens nyvaken längre, men har ändå inte hunnit komma igång med dagen. En vän mår dåligt och ligger på min soffa och är ledsen. Stackarn. Och här skriver jag blogg. Men ibland behöver man bara vara i samma rum som en vän, och må dåligt i sig själv. Har sagt tröstande ord, kramat och kokat te. Alltid jobbigt att se någon man gillar vara ledsen.
 
Dagen kommer annars spenderas i pluggandets tecken. Det verkar dessutom vara rätt varmt ute, så en springtur kanske får förgylla kvällen.
 
Morgonvikt: 75 kg
YEY att det håller i sig. Score liksom. Jag är jätteglad. :)
 

Redovisning av dagens utmaning - vadhävningar!

Vad duktiga ni är som fixat utmaningen så himla bra! Jag blev jättepeppad själv då jag läste era kommentarer och det var bara att dra dra till med en kvällspurt och göra alla reps i samma veva. Rätt bekväm utmaning faktiskt, brände lite skönt men gick fort och var enkel. Heja oss!
 
Nu har vi snart gått igenom rätt många av kroppens stora muskelgrupper. Kvar har vi triceps, axlar och skuldror bland annat. Vi får se vad jag hittar på. Ska klura på morgondagens bravader. ;)
 

Här står jag framför datorn och gör vadhävningar!

Såg att några gjort dagens utmaning MED BRAVUR! Kan ju inte vara sämre, så jag multitaskar såhär i sista minuten. Fetaste boken ligger på marken nedanför mitt datorbord (ett barbord så jag kan stå och arbeta), så samtidigt som jag pluggar gör jag vadhävningar.Faktiskt är jag klart precis... där! Oh, skön brännande känsla, haha. Jag tror jag försummat vaderna ett tag. Nåja, redovisningsinlägget dyker upp snart. 
 
Erkänn att denna låt måste vara den peppigaste i världen typ?
 
 
I min familj taggar vi alltid till den om vi ska ut och röja (läs åka slalom i Riksgränsen, vandra på ett berg etc). Man blir så himla himla glad. Håller ni med? :)
 
Jag har suttit och plinkat på gitarren sedan klockan sex. Nu börjar äntligen mönstret falla på plats i den mån att jag kan tänka halvt på annat då jag spelar det. Alltid något! (Jag är fett dålig på gitarr, men det är kul!) Jag har pluggat hela dagen, enda till klockan 18, så jag kände att jag var värd några timmer med bara plinkande. Så slipper man tänka lite. Skönt. :)
 
Edit:
Detta är även en sång som jag gillar att jogga och powerwalka till. Skönt kontrast till mina metallåtar.
 
 
Av någon anledning blir jag stört glad av den. Söt och bäst. <3

Dagens utmaning, fokus på vader!

Ja! Idag är det dags att ta tag i vaderna som vi inte arbetat igenom än. Valet för denna övning är rätt givet. Vadhävningar. :) Vaderna är STARKA muskler som jobbar varje dag. Därför ska vi göra 100 stycken. Här går svårighetsgraden att variera enormt. Vill du ha det riktigt tungt kan du gör de på ett ben i taget och med en vikt på axlarna. Vill du göra det väldigt lätt kan du stå på två ben och på ett plant underlag.
 
Grundläggande riktlinjer:
  • Ställ dig på en avsats, exempelvis ett trappsteg, med tårna på kanten
  • Låt hälarna sjunka ner
  • Använd vadmusklerna för att pressa upp kroppen med raka ben
  • Pressa till ordentligt vid ytterläget så du kommer så högt som möjligt
  • Aktivera musklerna mothållande medan du försiktigt sjunker ner med hälarna igen
  • Upprepa
  • Eventuellt kan detta köras på en fot i taget
Som vanligt är det viktigt att ha ett bra bålstöd, och även att inte översträcka knäet. Vinkla inte fötterna på något konstigt onaturligt vis, och ha stabila starka fötter.
 
Svårighetsgrader:
  • Stå med båda fötterna på en plan yta (rekomenderas inte, stå på en avsats, det ger mycket mycket bättre)
  • Båda fötterna på en avsats
  • Enbens hävningar på avsats
  • Enbenshävningar på avsats med vikt
Gör du enbenshävningar får du såklart välja själv om du kör 100 på varje ben eller 100 totalt. 
 
Länk vid klick på bild
 
Här ser ni en video på ett exempel:
 
 
Andra halvan av videon visar vadhävningar. Lägg märke till att biffen på videon har en jävla massa vikter på, det är inte så tungt som det ser ut. ;)
 
Frågor?

Godmorgon!

Sitter vid datorn och funderar på om jag börjar få ont i halsen eller inte. Hoppas på inte! Eller ja, det kanske innebär en förkylning=900 spänn till mig. Så... Hoppas? ;)
 
Har en kaffe på ena sidan och ett glas vatten på andra. Framför mig en FET pdf med Tortoras Principles of anatomy and physiology. Köpte den i början av min utbildning (idrottsmedicin) och har mest kastat onda blickar på den. Men nu, i denna kurs, inser jag vilken guldgruva den är. ALLT finns i den. Nästan. Helt galet, den har blivit min favvobok all times typ. Bästa vännen i svåra pluggtider. ;) Temat för denna vecka är att skriva om blodtryck, hur det påverkas vid träning, samt Starlings Law. Känns faktiskt rätt kul om jag ska vara ärlig. Är peppad på att få det gjort. 
 
 
Fettisdag är det dessutom i dag. Jag har en semla som väntar på mig i kylskåpet. Längtar. :D Får dra ner på övriga kcal under dagen, så blir det nog bra. Helt galet vad mycket kcal vetemjöl innehåller. Whaaaaat. Pannkakor. No so good liksom. Eller ja, allt som är gott är väl bra för själen. Man måste hitta en fin balansgång och njuta ordentligt. Detta ska ju hålla resten av livet. Då måste man hitta något man trivs med, och jag säger alltid att absoluta förbjud oftast inte slutar bra. 
 
Nu, dags för redig frukost. Havregrynsgröt för att förhindra blodsockerdippar och sockersug kring lunch!
 
 
Ha en superbra tisdag! I know I will. ♥

Gitarr

Nu har jag plinkat på min gitarr i över en timme och försökt lära mig en ny finger picking-del. Går sådär, men nu börjar jag äntligen få kläm på det hela. Tjoho! Med svidande ögon ska jag nu därför slå av datorn och hoppa i säng. Kanske att jag plinkar på en timme till, men det får var avsminkad och i sängen. ;)
 
 
Avslutar med en video på myspojken som vanligt. Haha.. Att jag inte är less efter dessa åren? ♥

Redovisning av dagens utmaning - Stående sido-situps

Någon som gjort dagens utmaning? Själv blev jag klar med den 10 minuter efter startposten, så den har inte varit i vägen under dagen. Skönt. Delade upp övningen i block om 20 st och gjorde allt i ett svep. Det gick dessutom rätt smärtfritt och var mest kul. Dock har jag redan lite träningsvärk. Man har en tendens att få en sjuhelsickes träningsvärk av denna övning om man gör den rätt. ;)
 
Nå, jag gör fem till på varje sida för alla som gör utmaningen. As usual. 
 
Annars bjuder jag på några sköna naturbilder! Ska försöka meditera och fokusera på mitt inre några minuter innan jag hoppar i säng ikväll. Det behövs. :)
 
 
 
 
Och ett av mina favoritcitat ever. Så inspirerande!
 
Nu ska jag fortsätta se på bästa The Hobbit och mysa med hunden. Imorgon blir det fetplugg! Längtar nästan. :)
Kram!

Dagens utmaning, fokus på midja!

Yes, idag kör vi midja! Övningen är en stående sneda situps för midjan och kan varieras i mängder. Övningen kan vara aningen svår att förklara, men den går ut på att du ska böja dig rakt åt sidan tills din hand når ca ditt knä/strax över ditt knä.
 
Gör såhär:
  • Ställ dig med fötterna axelbrett isär
  • Välj vilket håll du ska börja böja dig åt
  • Sätt den andra handens fingertoppar bakom örat, och håll upp armbågen som vid en situps
  • Låt andra handen hänga vid sidan
  • Böj dig rakt åt det hållet du valt, tills din hängande hand är strax ovanför ditt knä
  • Räta på dig
  • Upprepa
  • Byt sida
 
Förstår ni?
 
Klicka på bild för länk. På denna bild ser ni hur händerna ska hållas. Ni behöver inte använda någon hantel eller vikt om ni inte vill. Jag kommer inte göra det och jag tror att ni inte heller behöver det eftersom fokus ligger på muskeluthållighet just nu. Alltså många rep, och då behöver ni ingen vikt. 
 
Det är alltså övning 1 på denna bild, men utan hantlar och med modifierade armar. 
 
För att komplettera min virriga förklaring får ni även här en supervideo som visar hur ni ska göra. :)
 
 
Ni kan variera svårighetsgrad med att ha vikt eller inte, samt att gå olika djupt ner. Som ni ser på videon går hon lika djups som jag beskriver, till knäet ungefär. Men har ni svårigheter med övningen, gå så djupt ni kan bara. Tänk på att arbeta aktivt med musklerna, både mothållande vid nedgång och aktivt vid uppgång. Använd ett mjukt stadigt tempo utan plötsliga ryck eller för hög hastighet. Vrid inte överkroppen i en rotationsrörelse. Det vill vi INTE ha. Funderar ni på något, fråga! :)
 
Hur många kör vi då? 40 på varje sida! Som vanligt, dela upp reps på dagen som ni vill. Kanske 10 åt gången? Känn efter. :)

Sköna måndag

Godmorgon. Jag sitter vid frukostbordet med migrän och väntar på bättre tider. Dessutom ligger internet nere för tillfället, uppdaterar med dagens utmaning så snart det kommit igång egen. Kan säga att det blir fokus på midjan. Spännande! :)

Planerar dessutom en skön matsedel, och samlar inspo från härliga kokböcker.


Redovisning av dagens utmaning - armhävningar

Hur har det gått? Jag gjorde precis mina 10 sista armhävningar och har delat upp dagens på 20+10+10+10 och känner mig lite härligt stum i armarna. :)
 
Kom ihåg att 10 rep ska vara TUNGT. Så förenkla/försvåra tills du klarar 10 och det precis bränner ordentligt i armmusklerna då. 
 
 
Nå, jag lovar att göra 5 extra för varje person som klarar utmaningen. :D Hepp hepp!

Dagens utmaning, armar!

Godmorgon! Här sitter jag, sömnig och nyvaken, och mår lite halvkasst. Känns som jag åt något igår som jag kanske inte riktigt borde ha gjort, haha. Men nåja, ingen större fara på taket, om en timme är jag säkert pigg som fan igen. :) Dagens tecken får gå i lätt och fettsnål mat, så kanske det lägger sig. 
 
Ja, vad sa vi? Armar såklart! Vi har kört mage, rygg och ben, så valet faller sig rätt naturligt, eller hur? Övningen jag hade tänkt att vi ska göra är klassisk och fantastiskt bra, trots det är väldigt många rädda för den och ser den som något oåtkomligt. Det är synd, för den går att variera i oändligheter så att den passar just dig.
 
Jag pratar såklart om ARMHÄVNINGAR. Och 50 stycken på det. Här gäller det att vi verkligen ska utmana oss själva, pressa oss själva. Det är svårt på en övning man väldigt lätt kan göra enklare. Men självklart ska den anpassas efter er nivå.
 
 
 
Dessa skönheter till övningar går alltså till genom att med hjälp av sina armar pressa sin kropp uppåt från golvet, samtidigt som kroppen är spänd, rakt och stabil. Endast tårna och händerna får vid röra marken. För att variera detta så kan man välja genom en rad olika knep.
 
För att göra övningen svårare:
  • Sätt upp fötterna på en höjd
  • Endast ett ben i backen
  • Använd endast en arm
  • Handstående armhävningar
För att göra övningen lättare:
  • Gör armhävningarna på knäna istället för på tårna
  • Gör övningen med armarna på en höjd, exempelvis en back, låda, stol, säng. Ju högre höjd desto lättare blir övningen
  • Gör armhävningarna mot en vägg och backa med fötterna tills du får det motstånd du vill ha
Det är alltså en superövning för individer på olika nivåer, och en lätt övning att mäta muskelstyrka för motionärer. Du mäter lätt hur många du kan göra, och på vilken svårighetsgrad. Jag är alltså helt övertygad om att alla kommer få ut något bra av denna utmaning. :)
 
Trots att det är en övning som går att anpassa vill jag att alla utmanar sig. Att göra 10 reps ska vara TUNGT. Det ska vara fetjobbigt. Klarar du av 50 rep utan problem så har du valt en alldeles för lätt svårighetsgrad. 
 
Tips:
  • Pressa naveln mot ryggraden för ett stöd i bålen och en rak naturlig rygg. Svanka inte!
  • Håll koll på armarnas bredd och armbågarnas vinkel, det är olika jobbigt beroende på hur dessa är placerade.
  • Starka skuldror och nacke, ni får absolut inte hänga på axlarna
  • Dippa inte fram/ner huvudet i lägsta position, utan håll en rak ryggrad hela vägen.
  • Spänn rumpa och lår för en fin rak form, och lite extra aktivering
  • Gör du breda armhävningar, passa på att aktivera bröstmusklerna lite. ;)
 
Frågor? Själv ska jag köra vanliga klassiska på tårna. För några år sedan körde jag uteslutande med fötterna uppe på bordet, men jag tror inte det är särskillt aktuellt i dagsläget. Med min skadade axel alltså, host host. ;) Nej, men det kommer bli tungt. Jag kommer inte kunna göra särskilt många i ett svep, MEN kom ihåg att det räknas även om du kör 1 armhävning 50 ggr under dagen! (Fast 10 i rad ska jag nog klara iallafall. Vi får se!)
 
Ha en superbra söndag! I will. :)
 

Lördagen

Lördagen är till ända och jag tror det blir hopp i säng. Det blev ju 20 extra benböj för mig, vilket gjordes pliktskyldigt. Inget fusk här inte! ;) Kul!! Vi är sjukt duktiga, heja oss som kör på med utmaningarna! Filurar redan på morgondagen. Borde bli armar, right? ;)
 
Såg ni Gaygalan? Love it. Det finns nog inget som jag brinner så mycket för som jämnställdhet, lika rättigheter och rätten att älska vem du vill. Det ligger så nära mig om hjärtat och jag var nog tårögd och skrattade om vartannat hela programmet. ♥ I min värld är det en självklarhet att älska vem man vill, och jag blir ofta rädd för människor då jag hör andra åsikter. I min värld finns det inga läggningar, utan bara en kärlek. 
 
Nåja, tänkte egentligen bara meddela att jag gjort mina extra benböj, och önska en godnatt. För nu ska jag sova. Hunden har redan gått och lagt sig under täcket, och jag ska göra henne sällskap.
 

Redovisning av dagens utmaning - benböj

Sådär! Då är kvällen kommen, och om en stund börjar melodifestivalen. 100 benböj är utförda i två omgångar á 50 reps. Jag gör som sagt 10 extra för varje människa som också klarar utmaningen. Får se om det blir några till alltså, hehe.. ;)
 
Heja heja!
 

Dagens utmaning, fokus på ben!

Ja, de senaste dagarna har vi köttat mage och rygg. Nu kommer vi till dag tre, och fokus kommer ligga på ben! För att få en övning som täcker stora muskelgrupper och som är lätt att göra har jag valt klassiska benböj. Hur djupt ni väljer att gå är helt upp till er! Har ni problem med knäna kanske denna övning inte är optimal, utan då utmanar jag istället till vadhävningar i en trappa, på en stol, en låda eller liknande!
 
Men kan ni göra benböj, gör benböj. Man får assnygga ben och en killerrumpa om man kör denna övning i kombination med korrekta utfallssteg regelbundet. :) Dessutom är den ganska kul och har en tendens att alstra härlig träningsvärk. 
 
Några riktlinjer:
  • Vik aldrig aldrig ALDRIG in knäna mot varandra då nig kör benböj. Aldrig. 
  • Låt alltid knäna gå ut öcer och i samma riktning som fötterna. 
  • Ha fötterna lätt utåtvinklade. Men bara lätt, inte kalle anka. 
  • Ha hälarna i backen hela tiden.
  • Försök att knäna inte ska passera längre fram än fötterna. 
  • Rak rygg med naturlig svank. Du ska INTE böja ryggen. Däremot kan du ha en vinkel i höftled, så länge själva ryggraden är rak. 
  • Tänk att det ska kännas som om ni sätter er ner på en stol
 
 
 
 
 
 
SÅ vad säger vi? Vi gör 100 stycken va, utspridda hur ni vill under dagen? Låter superbra! Redovisning ikväll, häng med och utmana er själva nu! :D För vaje person av er som är med och klarar utmaningen gör jag 10 extra benböj!
 
Edit: Jag har redan gjort 50 stycken Hur många har du gjort?

Vet ni vad?

Något hände under natten. Ingen aning om vad. När jag vaknade upp stod vågen på 75 kg, och midjemåttet på 77,5 cm. När hände detta? Och hur?
  • Vikt: 75 kg (-1 sedan förra veckan, -9 sedan start)
  • Midjemått: 77,5 (-1,5 cm sedan förra veckan, 5 cm sedan start)
Jag har mina misstankar om midjemåttet... Kan ni gissa? Hehe, alla bålövningar jag gjort på senaste tiden, musklerna tightar till sig lite. Inte mig emot! Jag tackar och tar emot med glädje. :)
 
Jag har dock en vana att pendla fett mycket i vikt från dag till dag, så om morgonvikten fortfarande är 75 på måndag, då blir det det där härliga spinningpasset! Annars vet jag inte riktigt om jag litar på dagens vikt, haha. :) Glad är jag ändock. Såklart. Jätteglad! Denna helgen fick plötsligt en guldkant. Synd att det är så kallt bara, annars hade jag tagit en löptur för att akutfira. Nåja, får bränna energi på dagens miniutmaning, vad den nu blir. Det lutar mot ben!
 
 
Dagens mat blir nog amerikanska pancakes till lunch, tillsammans med björnbär. Jag har dessutom köpt hem ett paket sötningsmedel, så allt socker har nu ersatts. Känns bra. :) Till middag blir det den där tomatsoppan jag längtar efter, men inte har hunnit göra än. Kommer bli såååååå gott! Den ska intas till melodifestivalen ikväll, tillsammans med ett knäckebröd. Soppa ska ätas med bröd. Till mellanmål blir det en varmakoppen, och lite kiwis. 

Redovisning av dagens utmaning - ryggups

Wow! 100 ryggups utförda, på beställning. Någon annan som köttat lite ryggfiléer idag? Fast det är ju många timmar kvar av dagen än. ;)
 
Jag slängde på denna sköna låt (musikvideo nedan) och bestämde mig att 100 reps ska vara utförda innan låten är klar. Jag lyckades dessutom, med en marginal på flera sekunder. Då jag är mycket snemusklad i ryggen och försummat ryggträning ett tag var det en bra kommaigång-övning. Misstänker att jag kommer ha träningsvärk imorgon. ;)
 
Coolaste 65-åringen i världen? Blir impad av att han kör sin grej och har gjort det alltid. Ruckar inte på sig själv trots att tiden går. Och vilken självinsikt sedan. Dessutom blir man sådär ursinnigt peppad av denna låt. Kul att kötta styrketräning till denna då. Såg en intervju då han fick frågan om hur han kände då han såg tillbaka på början av karriären då han hade levande ormar guillotiner på scenen. Han flinade lite och sa att "han fortfarande har kvar dessa saker. Senast för ett par dagar sedan hade han en orm med i showen, och av tradition blir han alltid avrättad minst en gång per show." Haha, yeah..! Då jag såg han i Ö-vik för några år sedan tror jag han blev både hängd och jag vet inte vad. Jag gillar den brutala imagen och den makabra stilen han har, samtidigt som han är en så genomtrevlig typ som golfar och vikarierar med att hålla bibelklasser för barn i sin kyrka, och ofta pratar om att det är viktigt att hålla isär sig själv och sin image som "kändis". Gör man inte det, och lever som sin image istället, så slutar det ofta i olyckligheter, och ja.. Det har vi ju sett bevis på genom åren.
 
Nåja, nu var ju inte detta ett inlägg om Alice Cooper och min förtjusning i det lite mörkare och makabra (jag menar en av mina favoritförfattare är Edgar Allan Poe). Det var ju om ryggups! Jag delade in repsen i set om 60+20+20, med 10 korta sekunder vila mellan. 
 
Nå! Är ni med? Vågar ni utmana er själva? :)
 
 
Snart börjar Gladiatorerna förresten. Snacka om att få träningsinspiration av det programmet?

Dagens funderingar och matplanering

Har suttit och slökollat på datorn hur länge som helst, och plötsligt är klockan typ halv fem? Var tog dagen vägen? Jag var ju klar i skolan då tidigt. Eller? Nåja, redovisningen gick sjukt bra. Fett nöjd med mig själv och gruppen. 
 
Efter middagen (tomatsoppa med knaperstekt rimmat sidfläsk) är det dags för dagens miniutmaning a la ryggups. Why ryggups? Ju för att det var fett länge sedan jag körde ryggträning, och gudarna ska veta att jag behöver det. Rehab för armen/axeln/skuldran också. Såklart.
 
Dessutom är jag sugen på att dra ut och springa en sväng ikväll. Fasiken att det är så kallt ute! Jag är verkligen aspeppad. :) 
 
 
Jag ser småå skillnander på vågen. Små små. Men förhoppningsvis står jag på 75 kg på måndag då det är invägning! Åh, jag hoppas! :) Hade varit skönt, och då är det första kilot som försvinner under februari månad. Partyyyy! Det ska firas med ett extra svettigt spinningpass. 
 
 
På vägen hem från skolan sprang jag förbi ICA och fyndade lite mat på extrapris. Tur det eftersom jag hade fått en fet räkning i brevlådan då jag kom hem. Hejdå pengar, hej hej fattiga veckor! ;) Nej, men nu har jag all mat jag behöver för att klara mig till pengarna kommer nästa gång. Riktig mat dessutom. Blir nog toppenbra. På söndag gör jag ett gäng matlådor igen!

Dagens utmaning!

Dagens miniutmaning för bli...100 ryggups! Är du inte van vid övningen, gör 50! Uppdelat hur du vill under dagen. Nu kör vi!
 

Dagens nyttiga val, dag 4?

Haha, tänkte skriva att dagens nyttiga val skulle vara en tidig kväll. Men icket! Då jag hoppat i säng, släckt lampan, och kollar det sista med studiegruppen inför morgondagens redovisning börjar tjorvet och gnället. Tydligen kan ingen fixa ett usbminne eller ta med sin bärbara dator. Helt oväsentliga förklaringar igentligen. Mitt usb har precis gått sönder, och jag skriver på en stationär dator, och kunde av förklarliga skäl inte bidra. Bärbart har jag bara min iPad sedan min gamla pärla dött elektronikdöden.
 
Nåja, efter mycket tjaffs och velande hit och dit pallar jag inte med detta trams längre, utan tar en timmes promenad istället för att hämta ett usb hos en kompis. Bara att tända lampan, hoppa upp ur sängen, ta på sig kläder på både mig och hunden, för att bege mig ut i kylan. Nu är jag hemma, pigg och hungrig. Pressade en knäckemacka. Jag var värd det. :)
 
Trots att det kan kännas bittert vid tjaffs och trams klistrar jag på ett leende och ser det hela från den ljusa sidan. Jag fick en mysig kvällspromenad och ett grymt dagens val! Hur bra är inte det? Härligt! Vad grym jag är ibland! ;) (Intalar mig själv...)
 
 
Nu är redovisning förberedd och klar, och jag ska försöka somna igen. Hihi, tur att jag tog en tidig kväll så det fanns utrymme för förseningar. ;)

Redovisning av dagens utmaning

Pust! Ett stycke plankan avklarat. Jäklar vad det tog i musklerna. Nu är jag aldeles mosig i både bål, axlar, biceps och rumpa/lår. Gör man den på rätt sätt känner man verkligen hur övningen aktiverar stora delar av kroppen! (Och jag som redan hade träningsvärk! Morgondagen kommer bli svår. ;))
 
Jag blev inspirerad av Kattis som skrev att hon redan gjort utmaningen! Grymt! Det var bara att kasta sig ner på golvet och köra igång själv. Kastade flera onda blickar på tidtagaruret innan det hela var över kan jag lova. ;) Men tillslut så! Och nu kan både jag och Kattis vara nöjda över att magen fått sig en genomkörare. 
 
Heja heja!
 
 
Någon mer som hängt på? :)

Dagens utmaning, hänger ni med?

Hej brudar! (och eventuellt grabbar, men jag har du inte hört något från er! ;))
 
Jag är hemma från skolan och tung i huvudet. Grupparbeten hela dagen har tagit hårt på hjärnaktiviteten. Det blev ett par fikabröd också, behövde sockerkickarna för att kunna slutföra det viktiga arbetet, så jag filurar på vad jag ska göra för att kompensera upp det. Då slog det mig, varför inte införa miniutmaningar? Jag lägger upp en miniutmaning varje morgon, och sedan kan  vem som helst hänga på under dagen, för att sedan redovisa resultatet under kvällen. Superkul! Hoppas att någon hänger på då de kan, annars så kör jag på själv. Jag förlorar ju ingenting på det. ;)
 
Jag tänker mig att utmaningarna kan vara något i stil med 20 armhävningar, 1 timmes promenad, 2 minuter jägarvila, 100 situps, 10 trappor, 200 höga knän på stället etc. Utmaningen kan delas upp under dagen. Man behöver alltså inte köra 10 trappor på rad, utan kan köra en här och där, eller dela upp de 20 armhävningarna på 5x4 under olika stunder på dagen. Eventuellt kan man anpassa utmaningen till sin egen nivå. Så länge man försöker och redovisar sin härliga prestation i en kommentar! Vad tycks?
 
Vi kör igång, lite sent på dagen, med 2 MINUTER PLANKAN!
 
 
Så, under eftermiddagen och kvällen ska alltså 2 minuter i plankposition utföras. Jag är peppad!
 
Tips!
Då ni utför plankan ska ni se till att hålla en så rak position som möjligt. Fokusera på att inte höja baken eller svanka för mycket. Att svanka är dock inte samma som att ha en lite större bakdel (med mycket muskler), utan är snarare böjningen i ländryggen. Viktigt att skilja på detta! Den raka linken ska gå mellan axel, höftled och häl, inte axel, rumpa, här. Pressa in naveln mot ryggraden så brukar det bli bra. :)
 
Fokusera även att inte tappa axlar, skuldror och nacke. De musklerna ska vara aktiverade under hela tiden.

Cookie dough

Jag provade det där mellanmålet. Cookie dough grekisk yoghurt. Ska modifiera receptet till nästa gång och ta lite mer jordnötssmör (bara lite mer), mindre sötningsmedel och shit så mycket mindre vaniljpulver. Tog miiiinilite redan denna gång (lite i handflatan) och det var nog för mycket till och med.
 
Men gott blev det! Jag gillar, och det ska absolut göras igen. :)
 
Den skendräktiga hunden knaprar torrfoder (till min lycka, hon är kinkig med maten), kaninen har somnat och jag är rätt lugn. Blir en tidig kväll. Ska hoppa i säng om en timme. Fram till dess är det ett avsnitt av Ghost Hunters som gäller. Och såklart några styrkeövningar! ;) Det får bli dagens nyttiga val. Bild kommer!
 

Onsdagsfunderingar

Sitter och klurar på vad dagens nyttiga val ska vara. Kanske det faktum att jag gömt undan mitt betalkort, för att undvika att svänga förbi affären på väg hem från universitetet? Kanske de planerade styrkeövningarna? Kanske det faktum att jag käkade ett par knäckebröd till mellanmål nu då jag kom hem, för att inte falla i blodsocker och trycka i mig första bästa skit som går att hitta? Kanske att jag försökt dricka mycket vatten? Kanske att jag promenerat en timme? Åh, valen är många. ;) Vi får se var det hela landar.
 
Som jag nämnde igår så har en beslutsamhet infunnit sig. Det känns riktigt bra. Med denna beslutsamheten infann sig ett lugn, och jag har flinat hela dagen. Tron på mig själv och på vad jag kan åstadkomma är tillbaka. Jakten på mitt bästa jag är återupptagen och en ny växel ilagd. Det käns kul. Jag vet att det kommer komma dippar och bli tungt, men det är efter de dipparna som det bara blir lättare och lättare. Dem är farliga, dipparna. Det är just där man oftast lägger av, och då får man aldrig uppleva den där känslan av att det blir bättre igen. Att bita ihop och tugga sig igenom är lösningen då. 
 
 
I mitt huvud har jag en slags visualisering. Det kan låta helknäppt, men min familj och jag har en tradition av att alltid ta en jäkla massa bilder då vi är ute och reser. Det är hoppbilder, badbilder, bilder då vi hjular och står på huvudet, klättrar på klippor och har oss. I mitt huvud visualiserar jag mig om två år, i Nya Zeeland. Bilderna kommer bli assnygga. Konstig visualisering kanske, men det är något greppbart. Längtar. :)

Trött?

Jäklar vad trött jag är! Det var inte lätt att ta sig upp i morse kan jag lova. :) Jag avslutade dagen igår med 50 situps, 60 bensaxar (sånadär som är bra för magen ni vet) och 60 lårlyft som är bra för rumpa och nedre rygg. Ni vet sådana där man ligger på mage, men istället för att lyfta bröstkorgen och göra rygups lyfter man benen raka från höften istället, samtidigt som man spänner rumpan etc. Känner lite i magen idag faktiskt! ^^ Känner av lite i benen från igår också. Skönt.
 
Nåja, dagens matlåda är fixad! Idag står grupparbete och kemi på schemat. Blir nog... Helt okej. :) Får se om det blir någon träning ikväll eller inte. Puss!
 

Ny design

Som det naturbarn jag är fick designen en ny form och färg. I och med att vi går mot ljusa gröna tider så kände jag att fan.. Det är dags att grönt hittar sin plats här också. :) Jag som inte ens gillar grönt i vanliga fall. Se där! Nåväl, bakgrunden är fotad i Katterjokk och headern är fotad någonstans utanför Jokkmokk. Härliga norr. 
 
Hojta gärna till om något ser galet ut! Jag ser nämligen en ful vit rand längst till höger men ha ringen aning om vad jag ska göra åt den. ;) Varför det är en blå linje högst upp har jag heller ingen aning om. Den kanske trivs där.
 
Jag trivs med den nya designen. Den är egenfotograferad och visar en annan del av mig än vad den förra svarta gjorde. Vi varierar lite och satsar på tema natur och pigghet för ögonblicket. Heja!
 

Förbättringar, mellanmål och beslutsamhet

Jag tackar min smarta hjärna för kolhydratsuppladdningen! Det blev en kort tur, men som nu vet är löpning min akilleshäl. Det är otroligt jobbigt för mig då mitt hjärta är lite spec och går upp i puls extremt lätt. Det har varit så hela livet, även när jag var som mest tränad. Jag har alltid hatat att jogga. Fy fasiken. :p Dessutom har jag mycket biffiga typ IIX muskler, och de gillar INTE att springa långt. Huvva. De vill springa kort! 60 meter typ, och rasande fort. Det är livet!
 
Förra gången sprang jag 2,5 km och sprang saaaaaaaakta sakta för att värna om min puls. Jag körde dessutom intervaller och gick mellanåt. Jag höll en hastighet på 9 minuter/km. Jättesakta alltså. Idag sprang jag samma sträcka, sprang hela tiden och höll ett jämnt tempo. Till och med upp för den sista aslånga mördarbacken sprang jag. ;) 7,34 minuter/km denna runda! Förbättring alltså! Asnöjd. 180 kcal borta! Med en timmes promenad på det är jag nöjd med dagens bedrifter.
 
 
Tänkte tipsa om ett mellanmål jag snubblade över då jag sökte inspiration! Jag har inte prövat det själv, men faaasiken vad gott det såg ut! Grekisk yoghurt cookie dough!
 
 
 
Spännande va? Jag vet att jag absolut ska prova detta!
 
Efter att jag har surfat runt och samlat inspiration på olika bloggar, tumblr etc så har en slags beslutsamhet infunnit sig. Nu kör jag. Det finns inget som kan stoppa mig. Det är all in fram till sommaren. Jag kommer ha en så jäkla stark kropp då. Det vet jag. Förstå vad skönt om jag håller mig till detta nu. Då kommer jag ha nått mitt mål till sommaren. Fantastiskt!  Känslan kommer vara så sjukt skön då. 
 
Sanningen är ju denna: Ingenting kommer hända om vi inte jobbar för det. 
 
Så det är bara att börja jobba. Eller hur? Peppad! Är ni med mig? Finns det förresten någon bloggutmaninggrej på G som man kan ansluta sig till? Eller vill någon hänga på om jag startar en?
 
 
Dags att avsluta dagen med en kopp grönt te, lite disk, tillagning av lunchlåda och en timmes plugg. Sedan dusch och hopp i säng! Endorfiner från träning.. ♥ Tänk vad mycket energi man får tillbaka!

Dagens andra nyttiga val dag 2

Nu drar jag ut och springer!




Inspirations BOOM!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
http://fuckyeahhealth.tumblr.com/
 
Känner ni inspirationen och motivationen flöda? Det gör jag! Så mycket att jag tror det börjar bli dags för en löprunda i snön. Jag vill egentligen inte ladda upp bilder på kroppar som är smala, utan istället på en kropp som kan utföra något. Som kan jobba och svettas. Jag vill inte fokusera på hur kroppen ser ut, jag vill bli inspirerad av prestationen. ♥ Vi ska känna oss starka och grymma! Eller hur?
 
Kram på er! Svettas och ät gott och grönt!

Godafton!

Jag är vid gott mod och har hunnit med en timmes promenad under dagen. Alltid något! :) Blev sallad till lunch, och nu till middag ska jag nog snöra ihop en potatissallad på ugnsrostad potatis, vitlöksoliver, lök och fetaost. En klar örtdressing till det och biffen är chirrad. Lite kolhydratladdning innan morgondagens planerade löppass! Dessutom måste jag lära mig käka oliver någon gång. ;) Allt detta ska göras till de sköna tonerna av Alice Cooper. Jag är verkligen inne i en Cooper-hype nu. Kanska har märkts. Varsågod! :D
 
Nåja, lite disk ska göras (läs mycket), och en hel del plugg. Men förutom det ska jag nog bara mysa med te och böcker. Skönt sätt att avrunda kvällen på. Haha, i och för sig är klockan bara fyra, men jag är så van att komma hem sent att det känns rätt bakvänt att ha så mycket tid kvar av dagen. Vi var effektiva idag!
 
Anyways, jag peppar livet och saknar mina mellanmålsomelettmuffins. Kanske blir ett par sådana till kvällsmat? Så sjuuuukt goda iallafall. Har ni provat dem än? ;)
 

Nyttiga valet dag 2

Promenad istället för buss. :)




Alla borde förresten se denna:

Dokumentären Making of me med John Barrowman. Den tar upp viktiga frågor och funderingar kring homosexualitet. Riktigt sevärd!
 
Jag brinner för HBT-frågor och människors lika värde. Större delen av min omgivning är HBT, så denna fråga ligger mig extremt nära hjärtat. I min värld kan jag omöjligt förstå hur någon kan göra skillnad mellan folk beroende på sexuell läggning. Helt ärligt så borde det inte finnas något som heter sexuell läggning. Man kan väl bara vara sexuell? Så länge det är lagligt och enligt samtycke etc så spelar det väl ingen roll vem man ligger med eller älskar? Hur kan en sådan kärlek vara fel? Nej, jag hoppas att någon gång i framtiden har gränserna mellan hetero- homo- och bisexuell suddats uts, och man kan helt enkelt vara med just den personen man gillar, oavsett kön. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=_sJnpEc2fZA
 
Se den! Detta är del 1, de andra delarna är länkade i länken ovan. :)

Smärta och nörderi

Jag har fruktansvärt ont i handleden sedan undersökningen. Kunde knappt lyfta ett vattenglas, handleden bara vibrerade. 3: Inte kul. Hoppas det är bättre imorgon. Just nu kan jag knappt skriva på tangenterna. Men humöret är på topp då jag har haft utförliga diskussioner med min BFF angående Alice Cooper, John Barrowman, Johnny Depp, Doctor Who, Supernatural och Torchwood. Mycket trevligt och en fin energiboost. ;) 
 
Alice Cooper och John Barrowman är två riktiga förebilder. Cooper som är så skarp, intelligent och karismatisk, trevlig och medmänsklig. Och så den karismatiska Barrowman som banar väg på HBT-rörelsen i världen över, alltid har ett skratt nära, flirtar med alla som rör på sig och andas, förespråkar jämnställdhet och lika rättigheter. Helt fantastiskt. :)
 
 
 
Han har förutom Doctor Who och Toorchwood spelat i bland annat desperat housewife och även nu en riktig bad guy i nya heta serien Arrow (seriöst, muskler och testosteron, se den!!). Han är även mannen bakom TV-showen Tonight's the night, vilket vi här i Sverige känner igen som Kvällen är din med Martin Stenmarck.
 
Och humorn. ♥
 
 
 
Puss och godnatt!

Läkarbesöket gick bra

Det togs blodprover för reumatiska sjukdomar, och en tid med arbetsterapeut inbokad. Får se vad som händer. :)

Nyttiga valet dag 1

Smoothie på frysta bär, osötad.




Efterfrågan.. (och läkarbesök)

av bilden jag ritade. Snöleoparden alltså. Det är fortfarande massa kvar att göra, den är rätt grådaskig just nu. Bakgrunden ska fixas till, och intensiteten i själva huvudobjektet ska förstärkas. Sedan ska stenarna skuggas etc, men det är inget jag ids fixa just nu.. :)
 
 
Ska jag göra något i blyerts blir det suddiga diffusa skissar jag satsar på. Undra vad nästa projekt blir?
 
Hur som helst, jag laddar inför dagens läkarbesök pga mina onda leder. Håll tummarna och hoppas på det bästa, tack! :) Jag vill inte ha någon reumatisk sjukdom som de (men inte jag) tror att det är. Det hade sugit och jag hade varit tvungen att ändra hela mitt karriärsval. Ain't gonna happen! Om ungefär en timme ska jag vara där. Konstigt nog är jag inte nervös faktiskt. Blir det ett bra resultat ska jag lyxa och köpa något bra för håret på apoteket när jag ändå är där. Om det dras blod så skippar jag nog träningen idag, annars blir det ett löppass utomhus i nysnön. Det är rätt varmt ute, så jag tror det kommer bli asbra. Längtar! I så fall blir ju det ett fint nyttigt val (om ni kommer ihåg gårdagens nya utmaning, att lägga upp en bild på ett nyttigt val/dag). Men ett fint litet minival dyker upp nu till frukosten!
 
Startvikt för februaris mål (att gå ner 3 kg): 76 kg.
Jag har alltså stått relativt still och pendlat upp och ner lite under januari. Men når jag målet så ligger jag ju på 73 kg, och det var det 4 år sedan jag gjorde sist. :)
 
Kram på er, och trevlig måndag! Det blir en bra vecka det här, eller hur?

Sköna söndag

Det blev en mysig dag ändå. Massa kemiplugg och lite fika. Kompenserade upp med lite armhävningar (på tårna såklart! Här har vi inte gjort armhävningar på knäna sedan jag var 13) och några benböj. Inte alls lite mycket kcal som försvann där, jämfört med fikat som intogs. Men! Totalt har det gått ihop fint. 
 
Har målat klart en blyertsbild och sett på pluras kök. Nu är det dessutom dags att hoppa i mjukiskläder (ha, who am I kidding, har haft mjukiskläder hela dagen. Läs: pyamas) och slå på någon serie. Resten av kvällen ska spenderas med té i sängen. Mystime!
 
Ser nästan fram emot morgondagens frukostsmoothie och kaffe uppkrupen i soffan med ett par filtar. Hunden som värmer fötterna och morgonTV till tända ljus. :3

Hej igen bästa ni!

Såg att några sköna bloggare har en utmaning på G. Fotografera ett hälsoval om dagen under februari!
http://gentlegiantafskfvde.blogg.se/
http://mlbloggen.blogg.se/
Exempelvis...
 
Jag är på iallafall!
 
Ett annat mål i februari är att gå ner till *trumvirvel* 73 kg! Kommer bli ASSVÅRT då jag gått upp lite den senaste veckan. Men vad fan, når jag inte hela vägen så når jag väl någonstans iallafall. ;) Om jag siktar på månen så landar jag ändå bland stjärnorna om jag missar. ♥
 

Dagens projekt: inspiration!

Dagens projekt blir att beställa hem lite fotografier. Jag ska pilla ihop ett snyggt inspirationskollage till träning och viktnedgång nämligen, och jag tycker att bilder som är utskrivna från nätet är så taskiga och daskigt gråa. Att klippa ut från tidningar vill jag inte heller, jag skulle bli tvungen att köpa så många tidningar för att hitta något som passade mig. Istället beställer jag hem bilder på fotokopior. Det blir både billigar eoch mer personligt. Jag kan välja exakt de bilderna jag vill ha på mitt kollage, och slipper kompromissa. 
 
Jag vill inte ha några bilder på kroppar etc. Det blir mer som ett krav, och är fullständigt orealistiskt. Det spelar ingen roll vad jag gör, jag kommer aldrig se ut som någon annan än mig. Så varför ska jag ha någon annan som målbild? Jag vill hellre ha motiverande belöningar, träningsglädje och hälsosam mat på mitt kollage. Människor som inspirerar mig, musikantydningar och peppande bokcitat kanske? Från favoritböcker. Jag tror att det kommer bli toppen. 
 
Dagens mission är alltså att samla på mig ett gäng JAG-bilder, och sedan beställa hem dem. Kollagemaking senare i veckan då. Så jävla kul. :) Jag behöver se den extrapeppen varje morgon. Kollaget ska såklart hänga på väggen i läggan, och ge mig ett leende på läpparna varje gång jag ser den.
 
Vad skulle ni vilja ha för bilder om ni gjorde ett eget kollage?

Long time no see

Jepp, har levt livet några dagar. :) Eller nej, jag har snarare undvikt att leva livet några dagar. Igår drog jag dock till med en heldag i mitt egen glädjes tecken. Fika och film med vänner, sedan melodifestivalen, middag, vin och hjortronlikör med en annan vän. Mysigt! Nu sitter jag och en klasskompis och pluggar kemi, men det känns helt ok. Livet börjar återvända i kroppen, samtidigt som solen börjar hitta hit igen. Jag börjar hitta det där lugnet igen, och tror att veckan kommer bli bra. 
 
Imorgon ska jag till läkaren och kolla upp ledvärk. Hoppas det inte är något allvarligt. Håll tummarna för mig!
 
Det kommer en veckoplanering senare idag! :) Kram.
 

RSS 2.0