Dagens utmaning, fokus på armar

Ja, idag kör vi fokus på armar. Eller axlar snarare. Det blir en statisk övning som kan tyckas vara superlätt, men brukar ändå ge en rätt skön brinnande känsla. Övningen är soperlätt. Håll ut armarna raka åt sidan, så du ser ut som ett T. Variera att hålla armarna helt stilla och göra små cirklar, samt att pumpa lite upp och ner. Dessa rörelser ska vara små små och armarna ska vara raka stabila hela tiden. 
 
Enkel övning alltså! Men denna övning går inte att sätta tid på, det är olika för alla hur länge man kan hålla. Därför gör vi såhär istället: Under dagen ska denna övning utföras till du inte orkar längre (det ska bränna skönt i musklerna) x 4. Du kommer bli förvånad över hur jobbigt det faktiskt är efter ett tag då man gör dessa små rörelser samtidigt som man spänner armarna utåt. 
 
Står du i typ 10 minuter utan att det känns så kan jag tipsa om att använda vikter för att göra det hela jobbigare. ;) Men några minuter får ni nog stå för att det ska känns ordentligt. Axelmusklerna är fantastiska, även om det bränner kan man köra på några minuter extra, bara med ren och skär envishet. 
 
Jag har gjort första omgången och stod i fem minuter ungefär, sedan brände det lagom.
 
Låter det bra? Enkelt? Kör! :)
 
 
Ett tips, förutom stark stabil bål, är att göra detta till en film eller TV-serie. Det kan bli lite långtråkigt annars. ;)

Kommentarer
Postat av: Gentle Giant

Riktigt bra övning! Har kört den idag och håller verkligen med om att den är enkel men effektiv!

Svar: Vad härligt! Kul att någon mer än jag inser dess tjusning. ;)
Emma Löfgren

2013-02-13 @ 18:08:19
URL: http://www.gentlegiantafskfvde.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0