Apr. 29, 2013

Mitt liv den senaste veckan: en tom lägenhet. Fett deprimerande måste jag säga, men ikväll lämnar jag detta stället för gott och drar hem till Luleå. För gott. Konstig känsla.

Nåja, har massor att skriva om men ids inte göra det utan dator. Drar ett fett inlägg ikväll!


Avslappning

Åker tåg genom norrländsk natur. Myser med bästa hunden, spanar på drömgårdar, älvorna dansar utanför på åkrarna och jag har bevittnat en vacker nästansolnedgång. Skönt med dessa timmar för mig själv. Samla ihop tankarna och låta mig vara trött. <3 Och min ständiga vapendragare alltid vid min sida. Hade kunnat vara sämre, om man säger så. <3








Fullt schema! :)

Fullspäckad dag idag alltså. :) Startade dagen med att lämna bilen på service, powerwalkade till jobbet (vi har fått kontor nu, yay!), möten i några timmar, hämtade bilen från service, hem och käka lunch, ut med hunden och här är jag nu. Och klockan är bara 12. Nu ska jag packa väska, förbereda middagen som ska meddtas på tåget, dra till jobbet för mer möten, hem och fixa djuren, dra till tåget, hoppa på tåget, jobba hela tågresan, hoppa av i Umeå centrum, powerwalka en timme hem till läggan, plugga en timme till och sedan förhoppningsvis somna innan midnatt. ;) Full dag alltså. Ska nog unna mig ett par timmar på den nästan 5 timmar långa tågresan och bara njuta i tysthet av en bra bok!
 
Dessutom har jag fastedag idag. Hehe, det betyder att jag äter, men otroligt kcal-snålt. Tre koppar kaffe har jag dock pressat under förmiddagen, och nu slukat lunchen i form av keso, tomater och rökt kyckling i skivor. Riktigt gott! Middagen på tåget för bli tonfisk i vatten, keso och grönsaker. Blir nog hemskt gott det med. Mums! Rätt bra dag att fasta på efter som är uppe i varv hela tiden och inte hinner bli hungrig. ;) Det är rätt skönt att rensa kroppen lite också. 
 
Full vecka framför fötterna. Bara att tuta och köra, skratta och vara glad. Just nu överväger jag och springskorna ska med till umeå eller inte. Kommer jag hinna dra ut och springa? Har jag plats i ryggan? Tiden får utvisa vad som sker, hehe. ;)
 
Oj, fan! Måste deklarera innan jag drar också. Hare bra! 
 

Ledsen för radiotystnaden

Som sagt är jag mitt uppe i flytt, tentaplugg, jobb, skola och massa annat. Nerverna sitter utanpå kroppen just nu och jag lever i en konstig bubbla av ständigt kaos (och diverse ångest, hehe). Just nu är jag alldeles tårögd över alla fina vänner som jag har, som faktiskt kommer att SAKNA mig, och jag dem. ♥ Ofta underskattar man och glömmer bort de fina människor som finns runt en. Åh, jag blir alldeles blödig. ;A; Trodde inte att jag skulle KÄNNA så mycket av denna flytt.
 
Ska viga denna kväll åt att dränka min ångest i mysiga Addams Family. ♥ Funkar alltid. :D
 
 
Ha det nu superbra! Det ska jag ha, medan jag ångar på med dittan och dattan. Kul liv!

Allmänt nörderi

Hej mina internetvänner! Allt bra? Hoppas verkligen.
 
Har pluggat under förmiddagen. Har varit lite småirriterad (läs: förbannad) på en kompis, men det hela slutade bra iallafall. Haha, alltid något. Ska dra till ica och handla saltkött till Lapskojs, haha! What? Jaja, måste faktiskt ge efter för mitt craving. ;)
 
Igår gjorde jag misstaget att börja se senaste säsongen av Glee. Jag hatar Glee. H A T A R . Men ändå fastnar jag där och investerar alldeles för mycket känslor, hehe. Så nu är jag ett känslomässigt vrak och vill bara att allt ska bli bra mellan alla fd par. ;A; Oh the feelings. Investerar alltid för mycket känslor i serier, musik, filmer och böcker. Helt galet. Och det är allt från Alice Cooper till Avengers, till Supernatural och Doctor Who till Community. Jepp. Det förgyller mitt liv och skapar drama från ingenstans. ;) Kort sagt, allt blir fett mycket roligare om man nördar ner sig i något. Är jag ensam om detta? Absolut inte, det är typ det största fenomenet ever. 

Denna video förklarar fenomenet rätt bra, för er som har levt under en sten eller inte hänger på internet för mycket.
Haha, nerds. ♥ Love them forever. Alla andra människor måste ha ett SÅ tråkigt liv.
 
Annars har denna låt spelats på repeat sedan imorse. Åh, love refrängen. SÅ bra att springa till.
 
 
Nu ska jag springa till ica. Ha en superbra dag!
 
Kom ihåg: Du kan alltid bli den du vill vara. Tålarmod, viljestyrka och lite jävlar anamma tar dig en lång väg.

Tisdag

Helluuuu mina fina vänner! Allt bra? Hoppas det.

Idag har jag haft möte med min handledare ang examensarbetet. Han verkade positiv så några knutar i magen har släppt. ;) Stuga bokad i fjällen och plugg fram till nu. Ska snart gå hem. Ska dra till med någon god middag k form av risotto eller någon god röra med matvete. Eller kanske lapskojs?? ;)

Diska ska jag göra, samt lite styrketräning. Uppdaterar om vad för övningar sen. :)

Fick väääääääärldens cravings efter att se lotr. Shiiiiiiit. Ovanligt much?


Onödigt vetande:

Min säng? Hur den ser ut? Jaså det undrar ni?

Somliga sover med typ sjutton kuddar. Jag sover med tre täcken. Alltid.




Sköna måndag. Eller?

Haha, ja, det var som fan. I min hjärna är det måndag idag, då jag vaknat vid sju och sedan hållit igång hela dagen med blandannat en hel del plugg och examensarbete. Denna vecka kommer alltså bli liiite längre än vanligt. Men det ska väl gå det med. ;) Mycket att göra! Kul!
 
Har jag något vettigt att säga? Nej, egentligen inte. Fett sugen på att träna. Kanske drar jag på mig mina gamla (och för små) träningsskor och drar ut en runda. Mina egentliga träningsdojor är kvarglömda i Luleå.
 
 
Fett irriterad på mig själv och har en grym abstinens efter att träna. Lite styrke i läggan ska vi väl klara av ändå, men jag vill springahahaaaaa.. ;A; Oh gawd the pain.
 
Ska pilla, filura och flytta om veckans träning alltså. Knepigt.

PSY

Ja, ingen har väl undgått att fenomenet PSY (artisten som skapat megahitten Gangnam style) nu släppt en ny singel: Gentleman.
 
 
Vad tycker ni? Naturligtvis är den rätt lik Gangnam style, men med en ny signumdans och ett tillhörande ordentligt beat. En hel del figurer från förra MV:n dyker upp även i denna, och PSY lyckas pressa in en hel del underhållande scener i videon. 
 
Första gången jag lyssnade på denna (typ för en timme sedan) tyckte jag den var rätt kass, men nu (efter x antal ggr, den har gåt på repeat här i läggan) sitter den som berget i huvvet på mig. Den kommer vara SÅ fet att pumpa högt i klubbarna. :) Dessutom så är den jävligt catchy då man liksom vant sig vid låten.
 
Den kommer inte bli samma hit som Gangnam style, men den är rätt underhållande.
 
PSY har ju gjort mycket annat än Gangnam style också. Här kommer ett exempel:
 
Faktiskt riktigt skön låt. Peppig och glad refräng.

Funderingar

Åh, jag behövde verkligen få umgås med fina vänner och snacka skit. :) Vi käkade lunch på stan och såg film och lekte med smink under eftermiddagen. En av vännerna ska på sittning och den andra på dejt. Sååååå spännande! Själv ska jag sitta ensam i min lägga med hunden, hehe. 
 
Imorgon blir det god frukost med Josse och Sebbe (vännerna ovan), skitsnack och skratt inkluderat, och sedan plugg all day long. Behövs efter morgonens ninjapluggning innan tentan. 
 
De enda problemen jag har just nu är vad jag ska glo på, paddan eller boken? Och om det blir paddan, VAD ska få äran att förgylla min kväll?
 
(Btw, som ni märkt har jag inte givit mig ut på mitt quest att rädda världen från litterär undergång än. Vet inte riktigt åt vilket håll domedagsberget ligger, och har ännu inte funnit min sjukt snygga (fortfarande okända) kompanjon. Ser ni någon lämplig kan ni väl slussa kan vidare till mig? Tänker mig att han ska se ut ungefär såhär:
 
 
Har ni någon på lager? Tack på förhand!)

Sådär ja.

Tentan avklarad. Will I make it? I think not, men det lär bli bättre resultat än förra gången iaf. Framsteg is framsteg!
 
Ska sminka på mig ett presentabelt ansikte och dra in till stan för lunch och häng med Josse och Sebbe. Fint att få tankarna på annat håll. ♥

Fett opeppad på tenta

Klockan nio skriver jag en kemitenta. Jag vill egentligen mest bara gråta av uppgivenhet. Har pluggat så det sprutar grundämnen ur öronen, men den jäkla kemin vill inte sätta sig. Vill inte ens tänka på hur många gånger jag skrivit den här skittentan. :( Jag som annars har rätt lätt i skolan blir surig och uppgiven när något inte funkar. Bluuh.
 
Nåja... Jag ska repetera lite kemi nu en timme eller så, sedan bege mig. När jag kommer hem ska jag iallafall dra till ett par friidrottsvänner och snacka skit och mysa. :) Blir bra att få tankarna på något annat än tentan. ;)
 
Glömde mina träningsskor i Luleå. What? Det viktigaste jag har typ nästan. Fattar inte.
 
Bjuder istället på bilder från bästa stugan, ett tillflyktsställe och vårat eget paradis. ♥
 
 
 

Frukost

Börjat dagen med en långpromenad på isen med hunden. Nu; en stor lätt från min espressomaskin samt en bar med tranbär och vit choklad (80kcal). Gott!




I'm going on an adventure!

Chillar hos pappis och läser denna jäkla skitdåliga uppföljningen (alltså en annan författare som bara hittat på att det är okej att skriva sin egna uppföljning, jäkla pucko) till Tolkiens ringen-triologi. Assåååååååee, va? Hur har någon mage att göra det? Suhuhuuuuuuuuger. Bitch you better watch out cause imma go crazy on some shit liksom..

 

 

 

Nåja jag ska fortsätta med denna sadistiska handling och mata min brinnande hateld med boksidor. Kanske kasta en förbannelse över den, eller gå på ett quest att förstöra denna onda skapelse i domedagsbergets eldar. Behöver bara ett brödrasysterskap först. Eller egentligen bara en överepisk rough utbygdsjägarkung med skägg och ett trasigt svärd som av en slump ska smidas samman av mina alvpolare.

 

Hörs då jag kommit tillbaka. Kanske kan jag blogga på min färd att rädda världen från en litterär förstörelse. Beror liksom på hur länge batterier i mobilen räcker.


Kärlek

Myser med hela familjen!



Bildregn

Min översnälla, konstiga, mysigaste, älskvärda katt som jag räddat från att frysa ihjäl som kattunge och nu är 7 år gammal. ♥
 
Min nya feta übertunga TV! (Och TV-bänk... ;))
 
Min nya byrå som jag ska slipa och måla lite lantchabbyromantiskt vit.
 
Sötaste morgontrötta hunden. ♥
 
Min nya översnygga lampa. Detaljerna syns inte på detta kort, men den är grym. :)

Tisdag

Hej mina vänner! Jag är precis tillbaka från ett jobbmöte. Imorgon är det styrelsemöta, förhoppningsvis påskrivna anställningspapper och beslut om vilken lön jag får. Det jobbiga är att jag inte har något överhuvudtaget att säga till om ang. det, utan jag och min medarbetare måste lämna rummet, haha. Nervöst. Vi har ju ett förslag som vi tagit fram, men det är inte alls säkert att resten av styrelsen håller med om att vi borde få så mycket pengar. Det kan ju gå hur som helst, och antagligen blir lönen mycket lägre än vårat förslag. Nervöst!!
 
Imorgon blir det även att laga lunch tillsammans med en vän, och prata skit och trams om världens alla bekymmer. Brukar vara extremt trevligt!
 
Resten av dagen ska bestå av plugg, och ikväll blir det träning och sedan periodiseringsupplägg tillsammans med pappa (aka höjdtränare i klubben).
 
Jag är FETT sugen påa tt dra ut på en löprunda, men jag är inte helt kry. Hjärnan säger nej helt enkelt. Surt. Men vettigt. Hade varit dumt att dra ut bara för att vara jättesjuk imorgon. ;) Ingen bra idé.
 
Har jag sagt att jag och mami prövar periodisk fasta just nu? Som ett experiment. Spännande.

En annan sorts planer

Ja, jag sitter och planerar. Inte träning, inte kost, inte skola eller jobb. Hund. Jag planerar hundsommaren. :D Plutten är nu två år vilket betyder att jag kan trappa upp lite belastning och träning. I sommar ska vi tillexempel till fjällen. Det kunde vi inte förra året då hon bara var ett år och inte färdigväxt. Vi ska ta tag i viltspårandet och eventuellt upplet också. Kanske prova agility. Lydnadsettan och tvåan ska sitta och vi ska träna upp kondisen med lite jogg och cykling. Hon har helt okej kondis nu, men jag vill förbättra den ytterligare innan vi drar upp till fjälls. :) Samma gäller för mig! Träning träning... ;)


Frukost

Äter en härligt god frukost i form av omelette på äggvita, keso lök, tomater, scharlottenlök, tabasco, peppar, salt och ruccola. Lite kalkon och ett par tomater till det. ♥ Så gott. Dessutom fick jag igång nya espressomaskinen (den var lite tjurig igår). Den har dessutom en mjölkskummare, så det blev lyxkaffe till frulle!
 
 
Vet förresten varför det var så segt att springa i torsdags! Jag fick nämligen sjukt ont i halsen dagen efter, så kroppen var väl inte på topp. ;) Nåja, jag är redan på bättringsvägen. :)

Helgjobb och prylar

Goddag! Hoppas ni har en trevlig helg. Själv har jag precis ätit vääääärldens godaste middag. Vi snackar rostade rotsaker, hemslagen bearnaise och en fransyska som jag först marinerat, brynt i panna och sedan tillagat i ugn på 100 grader till innertemperatur 60 grader. Resultatet blev ett mört rosa och otroligt saftigt kött. Wow, impad över mig själv! :)
 
I veckan har jag även skaffat lite nya saker till blivande läggan. Soffa, fetaste TV, TV-bänk, hyllor, byrå, sängbord, kaffebryggare, espressomaskin med mera. Tjoho, allt börjar ta form, även om jag inte har en lägenhet än. ;) Nåja, det kommer väl någon gång det med. 
 
Idag har jag jobbat några timmar med att skriva om ett dokument för arbetet med klubbarna här i norr. Ska bli hemskt intressant och att skriva om dokumentet gick väldigt bra. Nöjd över dagens insats. En längre prommis med hunden har även hunnits med, så hon är nöjd glad och sover. ♥
 

Godmorgon!

Snart har jag massage, töjningar och triggerpunkter på skolan. Kul! Eller ja. Kanske inte att lite halvnaken i ett klassrum framför halva klassen, men resten. :)
 
Det blev en joggingtur i går trots allt. Det kändes tyngre än vanligt, undra vad det berodde på? Lyckades ändå hålla en relativt jämn hastighet, vilket är toppen. Nåja, ett av veckans utmanings-pass är avklarade. Tjoho. :)
 
Ville egentligen mest säga hej här, och ha en bra dag!
 

Ett musikinlägg igen

Görs? Själv sitter jag och lyssnar på tradiotionell ENKA inspirerad Japansk musik. Jag lever jävligt hardcore såhär en vanlig torsdag. 
 
 
Men ärligt, musik i alla former. ♥ Och GACKTs röst (han i gåraktig skjorta) har så mööööööörkt och fin röst. Jag är fruktansvärt svag för mörka djupa röster. Mhm... Rysningar och gåshud typ. ♥
 
 
Nej men annars då? Jag laddar för min löprunda! :D Ikväll blir det japanska dumplings till middag! Någon som ser ett tema här? ;) (Om ni inte visste det har japansk musik och kultur funnits i mitt liv i 10 år, precis som svensk musik, engelsk musik, tysk musik, koreansk musik, finsk musik och amerikansk musik finns i mitt liv.)
 
Min favoritmusik att springa till just nu undrar ni? Ptja, det är väl en blandning av tung metal eller poppiga koreanska tjejband. Ja, jag vet, jag har en galet bred musiksmak. Men dessa låtar blir man liksom peppad av, så det gör inte så mycket att de är asdåliga egentligen. ;) Detta bör lyssnas på med fett hög musik. (Att hela högen är assnygga och assmala kan vi ju skita i.)
 
 
 
 
Denna har typ blivit min nya träningsfavvo.
 
Denna blir man också extremt springsugen (och danssugen) av.
 
 
Jahapp. Det var det.

Godmorgon!

Torsdag här! Imorgon drar jag tillbaka till Luleå. Det blir alltså att flänga en hel del fram och tillbaka nu fram till sommaren. Shit, hur ska jag klara detta? Nåja, det får gå. :)
 
Min kära bil startar inte heller. Hade tänkt besikta och ställa på han, men måste ladda de skitkassa batterierna först. Det får bli nästa vecka! Då kanske han tinat fram lite mer också. ;) Vi håller tummarna för värme och sol. I need my car. ;A; Känns asjobbigt att låna bilar hela tiden, haha. (Dessutom måste han gå att köra snart då jag tappar min bilplats då jag sagt upp läggan.)
 
Vad mer ska göras denna månad? Tentor, examensarbete, möten, jobb, FLYTT, etc etc. Shit. Panik? Kanske. Lever mest i förnekelse just nu. ;) You know it liksom. MEN jag hittade ett asfint linne i baksätet i bilen. Det har legat där hela vintern och jag hade glömt att jag ägde ett sådant linne. I like. :D Som att shoppa, fast gratis. Man kan fynda massor i bilen. Senast för några månader sedan hittade jag ett par klackar som är episka och jag inte visste fanns. ♥
 
Ikväll ska det bli en löprunda. :) Lugnt tempo. Får se hur det hela går. :) Kul kommer det bli!
 
 
Frukosten? Ja, den bestod av en fet vaniljlatte. Känner att jag behöver lite substans. Kanske får springa till affären? Min pluggkompis har ändå övergivit mig för andra möten, så what to do liksom? 
 
Faaast jag har jobb att göra. Ska skriva ansökningar för olika friidrottsklubbar, skriva om dokument och fixa och dona. SKITKUL! :D Jag är bara så jäkla glad att få jobba med detta. ♥ Trots det är jag lagom förvirrad av mitt liv just nu. Ska nog fixa en god lunch/middag efter skolmötena, sätta mig vid datorn och börja jobba. En stor kopp te på det, och så en macka med keso paprika och rökt kalkon. ♥ Blir nog superbra. :)
 
Jaha, det här blev nog årets virrigaste inlägg. Varsågod. :D
 
Ha en superbra dag!
 
 

Godaste mellanmålet?

Alltså. Jag ska börja med att säga att jag HATAR keso. Eller ja, fram tills igår. ;) 
 
Hatar var visserligen ett starkt ord, ogillat stämmer nog in bättre. Jag har kunnat äta lite keso på en skinkmacka, men det har inte varit mitt förstahandsval. Det har en konstig smak och en konstig form. Jag är förövrigt världens mest okräsna människa och älskar det mesta, men keso har aldrig fallit mig i smaken.
 
Igår köpte jag dock hem en keso med smak av paprika. Jag har aldrig ätit smaksatt keso förut, och kände att jag kunde ge det en chans. F A N vad gott det var? Hur har jag kunnat missa detta? Keso har liksom sagt hej, slagit sig ner i mitt matliv och bestämt sig för att stanna. I don´t blame it, though. Who wouldn´t wanna stay here, liksom. :D
 
 
Jag hackade körsbärstomater och slängde ner dem i en skål. Ett par skivor rökt kalkon fick följa med i småbitar. En gnutta hackad rödlök sällskapade och tillsist en klick av keso paprika. Lite vitpeppar på och sedan blanda om. Riktigt gott litet mellanmål!
 
  • 50 g tomat
  • 50 g keso paprika
  • 10 g rödlök
  • 20 g rökt kalkon i skivor
  • Vitpeppar
Totalt: Under 100 kcal. ^-^b
 
Pröva för guds (eller moder natur? Vem ni nu tillber ;)) skull! Ni är säkert redan way more sofistikerade och världsvana än mig i Kesovärlden, så ni käkar kanske något liknande dagligen? Men denna kombination var top. ♥

Chokladgröt, en lyxfrukost

Mmm, sitter och käkar frukost i form av chokladgröt! Åååh, finns det något godare? Nästan inte alltså. ♥
 
Du behöver:
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1-2 msk kakao
  • 1 msk sötningsmedel (Mängd sötningmedel beror på vilket märke du använder och hur sött det är. Jag använder ett pulver som heter Hermesetas)
  • 1 dl lättmjölk
  • pyttelite vaniljpulver (alltså rent svart pulver från vaniljstång, inte vaniljsocker)
Gör såhär:
  • Blanda havregryn, vatten, kakao och sötningmedel i en kastrull. Koka upp/värm på tills du fått en bra konsistens, lite seg och fast som vanlig gröt. Smaka av innan så du har en fins balans mellan sött och kakao.
  • Häll gröten i en skål.
  • Blanda mjölken med vaniljpulvret.
  • Häll mjölken på gröten och njut!
Mmm, så gott! Portionen innehåller totalt ca 200 kcal. Det är ju inte så farligt, eller hur? ;) Jag hade lätt kunnat leva på detta varje morgon. Sedan är havregrynsgröt dessutom väldigt mättande. 
 
Pröva! :)

Utmaningen

Hur har det gått med förra veckans utmaning? Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte gjort den än, jag har varit helt död i mina stackars benmuskler (som försövrigt fick en skjuts och nu verkar ha biffat på sig?? Omöjligt ♥) pga slalomåkningen hihi. Men jag är inte den som är den, jag ska göra alla övningar idag istället. Det blir ett lagom träningspass idag. :)
 
Samtidigt passar jag på att slänga in denna veckans utmaning: 2 träningspass!
 
Ni väljer helt själva vad som räknar till träningspass, simning, en långprommis, lite benböj etc. 
 
Mina pass kommer vara två löprundor. Den ena kommer jag köra imorgon och kommer bestå av lugn jogg. Den andra kör jag nog på söndag och det kommer vara lugnare intervallet. Där mellan blir det nog ett rehab och balanspass! :)

Ang. träningen. Tillbaka till mig själv.

Ja, alltså, detta funkar inte. Allt detta "gå ner i vikt"-tänket skapar bara ångest och negativa känslor. Jag är inte sådan och vill inte bli sådan heller. Så nu slopar jag allt vad vågen heter, och kommer inte väga mig igen förrän till hösten. Jag ska istället fokusera på träningen, alltså det som är kul! Mina mål kommer vara att öka stabiliteten och balansen i kroppen, rehabba, få en muskeltilväxt men framför allt öka uthålligheten och den aeroba kapaciteten som är min akilleshäl. Allt annat har jag bra koll på, jag är stark och bygger muskler otroligt lätt. Det är alltså det aeroba som måste koncentreras på ett tag. Mitt mål är, och har alltid varit, att få en så stark, uthållig och funktionell kropp som möjligt så att jag kan göra det jag vill. Tyvärr har skador satt upp stora farthinder, men jag börjar hitta mig själv igen och känner att jag rattat upp allt och är tillbaka på banan. Att gå efter vågen då man tränar är både missvisande och skapar negativa känslor. Den skippas alltså i fortsättningen. Jag hoppas att ni följer med här i alla fall då jag kommer fortsätta skriva om kost och träning som vanligt, och mitt övriga liv och tankar också givetvis. 
 
Jag kommer börja med två uthållighetspass i veckan, samt två stabiliserande styrkepass (även rehab) med kroppsvikt, hopp, balans etc. Varje pass kommer jag lägga upp efter en långsiktig plan för utveckling och framsteg som jag sitter och pillar med just nu. Kosten ska jag fortsätta laborera med och hitta vad jag trivs bäst med (min kropp är extremt känslig för vad jag äter) och vad kroppen trivs bra på i samband med träning. Uppdaterar er i samband med att mina tankar reder ut sig. ;)
 
Jag ska ta förebild nu i kväll (får se om det kommer upp här, troligtvis inte då det är helt för min egen skull) och sedan en bild varje månad för att se förändringar. Att bara SE på en människa säger ofta (om inte alltid) mer än att blindglo på en siffra på en våg. Vill man kan man använda måttband, men jag tror att jag slopar det med faktiskt. Nu är det prestation, träningsresultat och känslan som är vägvisare. 
 
Jag var tvungen att ge mig själv en mental örfil för att skärpa mig, för att hitta tillbaka till mig själv, och inte gräva ner i mig i ett träsk av ångest och krav. Det blir bara så fel. Nu börjar jag om, och gör rätt, med en tydlig plan som är extremt genomarbetad och som STÄRKER. Heja mig! :)
 
 
 
 
 
 

Original Video - More videos at TinyPic
  

Original Video - More videos at TinyPic

Ang. träningen: tillbaka till mig själv

Ja, alltså, detta funkar inte. Allt detta "gå ner i vikt"-tänket skapar bara ångest och negativa känslor. Jag är inte sådan och vill inte bli sådan heller. Så nu slopar jag allt vad vågen heter, och kommer inte väga mig igen förrän till hösten. Jag ska istället fokusera på träningen, alltså det som är kul! Mina mål kommer vara att öka stabiliteten och balansen i kroppen, rehabba, få en muskeltilväxt men framför allt öka uthålligheten och den aeroba kapaciteten som är min akilleshäl. Allt annat har jag bra koll på, jag är stark och bygger muskler otroligt lätt. Det är alltså det aeroba som måste koncentreras på ett tag. Mitt mål är, och har alltid varit, att få en så stark, uthållig och funktionell kropp som möjligt så att jag kan göra det jag vill. Tyvärr har skador satt upp stora farthinder, men jag börjar hitta mig själv igen och känner att jag rattat upp allt och är tillbaka på banan. Att gå efter vågen då man tränar är både missvisande och skapar negativa känslor. Den skippas alltså i fortsättningen. Jag hoppas att ni följer med här i alla fall då jag kommer fortsätta skriva om kost och träning som vanligt, och mitt övriga liv och tankar också givetvis. 
 
Jag kommer börja med två uthållighetspass i veckan, samt två stabiliserande styrkepass (även rehab) med kroppsvikt, hopp, balans etc. Varje pass kommer jag lägga upp efter en långsiktig plan för utveckling och framsteg som jag sitter och pillar med just nu. Kosten ska jag fortsätta laborera med och hitta vad jag trivs bäst med (min kropp är extremt känslig för vad jag äter) och vad kroppen trivs bra på i samband med träning. Uppdaterar er i samband med att mina tankar reder ut sig. ;)
 
Jag ska ta förebild nu i kväll (får se om det kommer upp här, troligtvis inte då det är helt för min egen skull) och sedan en bild varje månad för att se förändringar. Att bara SE på en människa säger ofta (om inte alltid) mer än att blindglo på en siffra på en våg. Vill man kan man använda måttband, men jag tror att jag slopar det med faktiskt. Nu är det prestation, träningsresultat och känslan som är vägvisare. 
 
Jag var tvungen att ge mig själv en mental örfil för att skärpa mig, för att hitta tillbaka till mig själv, och inte gräva ner i mig i ett träsk av ångest och krav. Det blir bara så fel. Nu börjar jag om, och gör rätt, med en tydlig plan som är extremt genomarbetad och som STÄRKER. Heja mig! :)
 
 
 
 
 
 

Original Video - More videos at TinyPic
  

Original Video - More videos at TinyPic

Vad som rör sig i mitt huvud just nu

Ja, det är mycket på G just nu, och jag vet inte riktigt när var eller hur jag ska göra någonting alls. Smått förvirrad och inte alls med på banan, men glad. Riktigt glad. :) Jag kom nyss från ett jobbmöte. Wow, det ska bli så sjukt roligt att jobba med detta. Nästa steg är ett par möten och avvakta till anställningspapper etc är påskrivna. Jag är fett peppad och kan knappt vänta. Nästa vecka är det dessutom styrelsemöte med Norrbottens Friidrottsförbund. Ser fram emot det. :) Det blir alltså mycket att flänga fram och tillbaka mellan Luleå och Umeå, men det är det värt, alla gånger. Dessutom så kan en till liten tjänst öppna sig, om jag har tur. Även detta är ett ämne som ligger otroligt nära hjärtat, och som hade varit fantastiskt kul att få jobba med. ♥
 
Examensarbetet påbörjas imorgon. Jag är fett peppad, även omd et kommer bli mycket att göra. Jag har ju fått turen att även här skriva om något jag brinner för. 
 
Nåja, vad ska göras idag? Eventuellt jobb, eventuellt plugg, men antagligen inte. Jag ska vårda mina stackars vader som har jordens största träningsvärk sedan slalomen i helgen. ;) Heheee, kan knappt gå. Men shit vad det var roligt att åka i hegen. Och mina bästa skidor fick säga hej till snön igen. Nästa år blir det riksgränsen med all säkerhet. Kan knappt vänta. ♥ Nåja, idag blir det även middag med mamma, bila till Umeå, göra träningsprogram (kommer ett nytt inlägg om detta) och kostplaner, hälsa på pappa och hans tjej och eventuellt köpa en ny hundbur till bilen. Just nu sitter bästa hunden i knäet på mig och sover. Hjärtat då... Det finns nog inget sötare än henne. 
 
Vad gör jag just nu då? Mja, det vette fasiken. Planerar nästa fjällvandring i slutet av sommaren/början av hösten. Whaaaat, tagga tagga! Planerar även ett köp av en ny vindjacka, det tar typ en timme att stänga den som jag har för tillfället. Den är även typ 6 år gammal, hehe. Kanske dags för förnyelse.
 
Hit ska jag och fjällvandra! Trakten mellan Abisko och Riksgränsen. Någon som ska med? ;)
 
Nej, nu ska jag hoppa upp och träna lite/peppa livet. Puss!

RSS 2.0