Nya örhängen och bio

Hemma från en helkväll och halvdag på stan. Nya örhängen inhandlades, sååååå fina! Dessutom käkades japanskt på Sagami och nya Bourne-filmen avnjöts på bio. Den var riktigt bra faktiskt. :)

Till efterrätt på restaurangen provade jag deras sesamglass. Häftig smak, och sådär spännande god. De hade en wasabiglass också, den ska prövas nästa besök. :)

Nej, hunden ska väckas för kvällsprommis och jag ska sooova. Godnatt! :)


Heej!

Jag har sådan otrolig ångest över hur mycket pengar som försvinner då min lillebror är här. xD Huvvafanskit vad det svider. Men kul är det. Att lillebror är här alltså, inte att pengarna försvinner. ;) Vi har hängt i tatueringsstudion större delen av dagen. En kompis tatuerade sig. Kul!
 
Nu ska jag svänga ihop en kycklinggryta, och sedan blir det middag och film. Jag är het sluuuut nu, vet inte riktigt varför. Har ju som knappt gjort någonting. Meneeeeee, det blir nog bra det med. 
 
Annars har jag absolut inget att säga. Hörde finaste Nightwish på en butik i stan idag. Hehe. Made my day. Konstigt hur glad i själen man kan bli av musik. ^^

Lillebror

Min lillebror är här och ska stanna i helgen. Sjukt kul! Filmkväll och tvserier står på kvällens schema. :) hörs!


Hej mina vänner!

Mysonsdag för min del idag! Har tillbringat dagen med promenader, bra musi, lite plugg och härliga samtal med gruppen, god och nyttig mat och hundbusmys. 
 
Nacken spökar igen så jag kör på avslappning som botning. Det är nog det enda som riktigt fungerar just nu. Filosoferar även på min bok. Vet hur den ska sluta i stora drag, men små detaljer är fortfarande kvar att filura ut. Har ungefär 50 sidor kvar av boken, så det är på slutkampen nu! Detta har varit mitt funderingsämne på promenaderna. Synd att man inte har något som man kan spela in sina tankar i, utan att behöva gå och prata högt för sig själv.. ;) Men lite har jag lyckats bena ut, och jag tror det kommer bli bra. Jag vill gärna bli klar med denna rätt snart (stommen iallafall), då jag tänkte börja på tvåan under nanowrimo 2012. Någon som brukar skriva nanowrimo eller är intresserad av att hänga på? :)
 
I morgon är jag helt ledig. Tänkte tillbringa tiden med att tvätta och städa lägenheten inför helgens besök av lillebror. :)
 
 
Godnatt!

Frukost

Godaste frukosten med kaffe & lättmjölk, ryvitaknäcke med leverpastej och en med tonfisk. Proviva med smak av rabarber och jordgubb.

Till det american dad och en hund i knäet.

Knäckebrödet är förresten multigrain med 87% wholegrain och 18% fiber. 41 kcal per skiva! Inget tillsatt socker eller sötningsmedel. Sjukt gott!


Veckans matlista

Tisdag
Middag: Kålsallad med kycklingspett
 
Onsdag
Lunch: Kålsallad med kycklingspett
Middag: Kycklingsallad med ädelostdressing
 
Torsdag
Lunch: Kycklingsallad med kiwi och vinegrette
Middag: Gryta med lax, rotsaker och curry, med milda och en klick philadelphia, serveras till zucchini
 
Fredag
Lunch: Rester av grytan
Middag: Pizza med lillebror
 
Lördag
Lunch: På stan
Middag: Japanskt på resturang
 
Söndag
Lunch: Vårrullar
Middag: Veg köttfärs med zucchini
 
Måndag
Lunch: Rester av köttfärsen
Middag: Kålsallad med tillbehör

Trams

Hellu. :) Sorry för min frånvaro, har rännt runt hela dagen. Lustigt nog är detta den enda dagen i veckan som jag inte hade något alls planerat. Men det brukar väl vara de dagarna som man råkar vara mest upptagen på? Eller är det bara jag? ;)
 
Nåja, har handlat! Veckans matlista dyker upp om ett litet tag. :) Förutom maten har även pryttlar som doftljus, glas och burkar inhandlats. Behövde burkar till mina örter som jag torkar, och hittade några rangliga billiga stackare på rusta. Passade perfekt för en snål student. :) Har även skördat några av mina örter som växte i mitt fönster, bland annat lavendel, ljung och salvia. De ligger nu förberedda för torkning! Mysigt. (Alltså, jag är intresserad av örter och torkar dem, om jag inte nämnt det tidigare.)
 
Nej, nu har jag ignorerat matpåsarna som står i hallen alldeles för länge. Att packa upp dem är det absolut tråkigaste med att handla, haha. Måste sätta igång nu innan allt blir dåligt. 
 
Dansen igår gick bra btw. Kännde av lite i halsen då jag vaknade, men nu märker jag inte av det alls. Nacken är bättre den med.

Praise the lord!

På något magiskt vis har jag nu pengar på telefonen till bussen. 
 
 
All the wins!
 
Alltså jag borde verkligen lägga mig under täcket och inte gå upp mer idag, feberyrar nästan. Ahaha. Ha.
 
Edit: Hur snygg är inte Tom Hiddleston?

Får man gnälla?

Skitsamma, jag tänker gnälla iallafall.
 
Har smått med feber och världens nackspärr. Ikväll har jag dans vilket jag inte tänker missa för all krasslighet i världen. Jag tänker absolut vara där och liksom låssasdansa i bakgrunden, bara för att nöta movsen. Finns liksom ingen chans att jag inte går på dansen då jag betalat multum för det.
 
MEN, nu till själva problemet (dansen är alltså inte problemet), hur fasiken ska jag ta mig dit? Jag är aspank då pengarna kommer imorgon, och pengarna på telefonen är slut även dem. För att ta bussen måste jag betala med sms-biljett, vilket alltså inte fungerar. För att ta bilen måste jag tanka, vilket inte heller fungerar då pengarna är el losto. Cykla då? Ja, vilken bra idé! Om jag inte hade haft punka. 
 
Jag kan gå, givetsvis. Jag brukar gå. Tar bara en och en halv timme. Tre timmars promenad och en och en halv timmes dans med feber och nackspärr. Känns inte jätteroligt faktiskt. Rent spontant. Men har jag något val? Icket. Eller jo, naturligtvis har jag det, jag kan vara hemma och vila och sova. Meneeeeeeeeee.. Ja. Vi vet ju alla att det inte lär ske. :)
 
Slutsats: Painkillers och promenadkängorna på alltså. 
 
OH ZEH DRAMA IN MY LIFE.
 
Haha, rolig historia (egentligen not so fun):
På massagen idag låg alla halvnakna i bara underkläder (lite handdukar och trams), tjejer som killar. Två småkillar (första året på universitetet) slängde upp dörren på vid gavel. Det tog några sekunder för dem att inse att de faktiskt gått fel, och stod mitt i ett hav av avklädda inoljade okända människor som taffsade på varandra. 
 
Deras reaktion:
 
Våran reaktion:
 
Deras reaktion:
 
Sedan sprang dem.

Invägning 4

Invägning för start på vecka fyra!
  • Vikt: 77 kg (-1,5)
  • Bröst: 95 cm (-1)
  • Midja: 78 cm (-1)
  • Mage: 97 (+2)
  • Höfter: 104 cm (-2)
  • Lår överst: 65 cm (-3)
  • Lår mitten: 56 cm (-2,5)
  • Vad: 37,5 cm (-0,5)

Alla mått (alltså +/-) är från 1:a invägningen, alltså vecka 1 av 10 grymma. Som ni ser har jag som sagt stått rätt still. Men ändå. Magen är fortfarande lite svullen, men det ska nog gå att råda bot på. OCH sedan så är detta varken morgonvikt eller morgonmått då jag försovit mig. Och magen svullnar som sagt så fort jag ätit något alls, så egentligen så tror jag att den skulle ligga på 95. Vikten borde nog egentligen gå ner ett halvt kilo till, men jag är fan ärlig alltså. ;)

Sedan förra veckan har jag inte ökat på något alls, och stått still på bröst, vad och mage. Resten har minskat! Tjoho. :) Känns bra faktiskt. För jag vet ju varför det står rätt still.

Oooch en grej som jag kanske ska nämna är ju att under vecka 3, där jag inte gjorde någon invägning pga skräpmat och festande, gick jag upp till typ 78/79 kg. Så att ha tagit sig ner igen, och ett halvt kilo extra till känns bra. :)

Målet var 1 kg/vecka från och med nu, så nästa vecka är det 76 kg. Känns som att jag har sagt det några gånger nu. ;) 


Ugh..!

Hehe, alla dessa inlägg som skulle dyka upp försvann innan de ens blev nedskrivna. ;) Har haft så fullt upp idag att jag inte ens har hunnit med min kära matplanering. En långpromenad har hunnits med, but that's it. Besöket gick precis härifrån, och om en halvtimme kommer besök nummer två. Ögonen svider och jag vill helst sova, men så klart det kommer bli kul. :)
 
Nackspärret har blivit värre. Det gör ont hela tiden. Asjobbigt. Känner mig febrig också, det blir nog ingen massage för mig imorgon faktiskt. 
 
Det lilla jag har hunnit fila på maten är FISK. Tonfiskröra med rödlök till sallad, wasabilax, laxgryta med milda (mager), grönsaker och curry, ädelostfyllda laxfiléer och makrill i tomatsås... SÅ himla gott! Kyckling ska införskaffas, marineras och stekas. Det ska förvaras i en burk och vara redo för sallad. :) Och kiwis... Kycklindsallad med kiwi i är ju hur gott som helst! Och mango...!
 
Åh, tänk er en kycklingsallad med ädelostdressing till. Ggggh, jag blir sjukt hungrig nu. ;) Tomater med fetaoströra, omeletter på kalkon och lök, och kålsallad.
 
På torsdag kväll kommer lillebror. Det blir pizza en dag (hehe, kanske tar en kycklingrulle eller något mindre fett om mitt samvete vinner), japansk på resturang en dag och egengjorda vårrullar på söndag. En frappe på stationen och en glass på café göteborg är också avvarad. Kommer bli pussligt att få ihop detta med kcal... ;) Harr harr.. Oj oj, vi får se vart detta barkar. Bio ska det bli också. Men då ska jag fasiken ha något annat snacks förberett! 
 
Edit: Oj, han inte posta detta innan nästa främmande dök upp. Även hon har gått u och jag ska hoppa i säng. Ha det bra!

Söndagen

Jahapp, idag är det söndag, vilket betyder ett gäng inlägg. ;) Utvärdering av veckan som varit, mat och handlingslista, träningsplanering och något ströinlägg. Detta är ett ströinlägg, hehe. 
 
Vet ni? Detta suger. Jag har nackspärr. Vet inte hur det gick till. Då jag klev upp ur sängen var jag ok, men 10 minuter senare satt den där som en smäck. Vad fasiken gör man åt det? Har lite gammalt hästliniment i garderoben, men vågar nog inte smörja på det, med tanke på att den gick ut för ett år sedan.. ;) Men som det är nu kan jag varken kolla upp eller åt höger. Hehe. Rätt kul faktiskt. Not.
 
 
Nåja, idag säger träningsschemat statisk bålstyrka och långpromenad. Det känns väl rimligt att göra med nackspärr, så jag tror att jag håller mig till schemat för ovanlighetens skull. :) Det får dock bli senare under dagen, har massa planerande och upplägg att fixa, och sedan ett möte med några vänner för att se senaste Doctor Who avsnittet. Undra vad man ska bjuda på denna gång? Det ekar tomt i skafferiet. Det lär väl bli typ... Te. ;)
 
Dagens mat:
Frukost: Gröt (175 kcal)
Lunch: Lax och blomkålspure med sweet chili sauce (ca 340 kcal)
Middag: Stekt palt (300 kcal)
Totalt: 815 kcal
Det ger mig ett ganska bra spann för diverse mellanmål och en fika till Doctor Who. :) 
 
Jahapp, dags att plocka fram alla kokböcker för inspiration och sedan köra matplanering! Är jag konstig som tycker det är skitkul?
 
Ha en bra söndag! Kram!

10 grymma veckor, update

Hahahaa, sitter och filosoferar på mina 10 grymma veckor. 8 kg skulle bort. 8. I morgon är slutet på vecka tre och då har jag som BÄST tappat 2. Varför? Ja, helt enkelt pga att jag tatuerat mig och inte kunnat träna som vanligt, vilket har lett till rastlöshet och det har lett till lite onyttigare ätande än vanligt (även om jag inte pressat chips direkt). 
 
Dock är det ju ingen katastrof. Vägde mig i morse och vägde någonstans mellan 76,5 och 77 kg. Det går alltså neråt. Och jag har 6 veckor kvar, och ca 6 kg. 1 kg i veckan fixar jag ju. Eller hur? Särskillt om jag kan börja träna bättre nu. :)
 
Så det är nya målet. 1 kg / vecka. Inga konstigheter. 
 
Åh, vad skönt att få detta på papper, känns som jag stått still ett tag och som att detta skulle bli omöjligt. Men nu då jag har det framför mig ser jag ju att det faktiskt är genomförbart och helt okej. Och även då jag mentalt trott mig ha stått still ha rjag ju rört mig lite neråt. Hejja mig. :) Tur att jag gav mig själv lite marginal. ;)
 
Nu ska jag se till att tagga till lite! Jag behöver på tillbaka min härliga pepp. I övermorgon är det veckohandling, ska tillbringa någon timme idag med att planera ihop en bra och NYTTIG handlingslista. Lägger man tid och gör den genomtänkt kan man komma både nyttigt och billigt undan. Något som jag vet ska finnas med är wasabilax och smoothies. ;)

Kvällens insikt:

Det är omöjligt att stå i kö till uttagsautomaten med 30 meters kö med fulla människor utan att få lite ofrivillig närhet. Mysigt. Särskilt då man själv är spiknykter. :)

Vad hände?

Jag blev plötsligt sjukt sjukt trött. Undra hur det gick till? Smittsamt är det tydligen då både kaninen och hunden ligger och snarkar. Whuut.. Funderar på att göra dem sällskap såhär på en lördagskväll.. ;)
 
Nej men ärliga planer då.. Funderar på att pallra mig till ICA och inhandla en lågkcal vaniljglass att parta på. Gott! Sedan... Körslaget? Kopplade lite och fixade tv i datorn nu då min vanliga är paj. Av någon anledning har jag bara 1, 2, 4 ch 6? Buuuuu, annars har jag ju alla kanaler. :/
 
Annars fick jag ett litet skrivarsug. Kanske fortsätta på boken? Halvpepp. Får se vars kvällen barkar. ;)

Vad vill ni läsa om?

Hej! Fråga till er fina som läsaer. Jag vet att ni är några stycken, även om ni är väldigt tysta. ♥ Jag skulle behöva lite hjälp ang. vad ni vill läsa om? Jag har ingen aning om vad ni är intresserade av?
 
Kost
Fria vikter vs. maskiner
Styrketräning
Kondition
Funktionell träning & träning med kroppsvikt
Vardagsmotion
Träna på det man vill bli bra på
 
Detta är ju det jag jobbar med som tränare, och det jag håller på att utbilda mig till, och det jag kommer jobba med. Undrar ni något så fråga. Är ni nyfikna på något, fråga. Vill nu läsa om något särskilt, säg till!
 
Kramar i massor!
 

Hemmagym och styrketräning

Har ni något hemmagym? Och nu menar jag inte hemmagym som i massa maskiner, utan bara någon slags utrustning som gör att ni kan träna ett ordentligt pass hemma.
 
Själv har jag så liten lägenhet att varken masken eller löpband får plats. Visserligen hatar jag att springa och föredrar alltid fria vikter framför maskiner, men det är ju en annan femma. ;) Dock har jag ett par redskap som jag inte vill vara utan, och som gör att jag kan köra en ordentlig genomkörare utan problem, på den lilla ytan jag har.
 
Några prylar som jag skulle rekomendera alla att ha hemma, och som dessutom är rätt billiga, är:
  • Balansboll
  • Gummiband
  • Hantlar
  • Matta
  • Hopprep
Dessa är undanstoppade i garderoben då de inte används. Det enda som tar upp lite plats är dens tora bollen, men även den rymms fint i städskrubben. :) Med dessa få redskap så kan jag köra ungefär hela kroppen. Särskilt gummiband är ju ett fantastiskt redskap som vi själva kan reglera motståndet på. Det går att köra nästan alla muskler på hela kroppen med lite fantasi och vi kan själva välja vinklar. Olika vinklar tar ju olika på musklerna, vilket kan vara svårt att styra i en maskin. 
 
Man kan aldrig köra riktigt tung max eller hypertrofiträning med dessa redskap (möjligen hypertrofi på vissa muskelgrupper), men man kan hålla musklerna i trim och bygga funktionella och starka muskler. Vill vi maxa så bör vi använda maskiner, eller allra helst skivstänger om man bemästrar tekniken, och då håller man till på gymmet, där man dessutom kan få hjälp om det behövs. Maxträning är så pass påfrestande och tungt att det kan vara bra att ha andra människor i närheten om man inte är van vid träningen. Och man bör alltid ta hjälp om man inte vet eller förstår, istället för att försöka laborera själv.
 
Nåja, vill man ha så starka och bra muskler som möjligt bör man lägga upp säsongen på följande vis:
  • Hypertrofi
  • Maxstyrke
  • Power
Alla delar är enormt viktiga att få med. Hypertrofi för att få stora muskler (styrkan är i regel alltid beroende av storlek på musklerna), maxstyrke för att få dessa stora muskler riktigt starka, och power för att få explosivitet i musklerna. Om vi inte tränar power blir musklerna långsamma och tunga. Otympliga. Och alla vill väl känna sig snabba och smidiga?
 
Kort och gått kan man säga att hypertrofi tränas i kanske 4-8 rep, max i 1-3 rep och power i belastning under tid. Hur många rep man gör beror helt på vilken övning. En bra powerövning kan vara frivändningar eller diverse hopp. 
 
 
Haha, nåja, tillbaka till huvudämnet. Hemmagym!
 
Med dessa redskap kan jag träna balans, stabilitet, funktionell styrke, flås, mjölksyreträning, muskelkondition, kondition, kordination, avslappning med mera. Det är alltså ett flertal mycket viktiga delar i vår vardagliga träning som vi kan täcka med bara några redskap. Jag gillart! Då behöver man inte så himla mycket, utan det ryms i garderoben.
 
Föresten tycker jag att träning med sin egna kroppsvikt är underskattad. Säg tillexempel att du gör en övning med hantlar som är jämförbar med armhävningar. Säg att du använder 6 kg hantlar. Hade du gjort armhävningar och använt kroppsvikten kanske du belastar med 40 kg. Så det behöver inte alltid vara lättare att använda kroppen. Jag är expert att plåga mina adepter med riktigt tunga styrkeövningen där vi använder kroppsvikten, och jag anser att funktionalitet är suuuuperviktigt. VI vill ju ha muskler vi kan använda till max, inte bara muskler som är snygga. 
 
Nästa reskap till hemma gymmet kommer vara en kettle bell. Eller en rockring. ;) Har inte bestämt mig än, båda verkar askul!

Lördag!

Njuter av en sen kaffefrukost med lättmjölk och ett par droppar kaffesirap. Har redan satt igång mitt berömda lotr-maraton vilket kommer ta upp hela jäkla dagen. INTE MIG EMOT!

Har kvar massa blomkålspure sedan igår, så både lunchen och middagen är kirrad. Lax och blomkålspure, schnitzel och blomkålspure.

"we must join with him, Gandalf. We must join with Sauron."

Mmmmmhm. Dagens träning består av 2 timmars promenad och ett mageryggpass. Hells yeah. Rehab med gummiband och eventuellt lite triceps och axlar. Och så ska jag köra igenom dansen ett par gånger. Hm, får klämma in träningen mellan filmerna, eller under delarna med Frodo och Sam.. ;)

Hoppas ni alla får den bästa lördagen!

Kommer ett inlägg ang hemmagym senare idag! Håll utkik. :)


Blomkålspure

Ett av de absoluta favorittillbehören!

Ta och koka blomkål tills den är genomlagad och lagom mjuk. Häll av vattnet och mixa till ett mos med en stavmixer. Slå lättmjölk och mixa till önskad konsistens. Smaksätt med salt och vitpeppar! Njut till kött/kyckling/fisk.


Fredagsmys :)

Pappa var precis och hälsade på = överlycklig hund. ;) Hon ÄLSKAR min pappa. Han är så himla söt och köpte med sig mjölk, bröd och salami. Mitt somma kylskåp och skafferi jublade, och min mage likaså. FInaste pappa, han är så himla snäll. Dessutom köpte han med ett paket tortelini! Det blir nog middagen ikväll. Eller lunchen imorgon möjligtvis. Annars har dagen tillbringats med att städa, diska och putsa. Har bytt allt strö till kaninen och helgfixat i hans bur. Mysigt. Nu ligger han däckad på sidan och sover. ♥ Gullplutt.
 
Ikväll blir det nog film och témys i soffan. Dark Shadows blir det, med Deppan. :) Dessutom gör ju min älskade Alice Cooper ett roligt inhopp, så det kan väl inte bli annat än bra?! Vad gör ni ikväll?
 
Imorgon blir det Sagan om ringen-maraton. Det är ju den 22 september, alltså The Hobbit-day, alt LOTR-day. Och nördig so jag är så måste ju detta firas. :) Hela dagen kommer alltså gå åt till det. Eventuell utgång på kvällen också.Har inte riktigt bestämt mig än, utan överväger fortfarande. ;)
 
Bjuder på en bild på moi!
 
Lagade världens godaste frukost. Har nog nämnt den tidigare? Gröt med kanelstekta äppelbitar i. Hur gott som helst. :)

Middag

Ugnsbakad lax med ost. Serveras med rårakor och sweet chili sås. Sjukt gott. :)


Mattips låg kcal

Här kommer lite olika tips på lågkcal mat som jag snör ihop ibland. :)
 
Kålsalladen!
  • 3-4 dl strimlad vitkål
  • 1-2 msk soja, japansk
  • 1 msk pesto soltorkade tomater
  • 2 dl hackad gurka
Gör såhär:
Låt den strimlade kålen ligga i sojan ett tag och dra. Stek sedan på ordentligt tillsammans med sojan tills kålen blivit helt genomstekt och fått en fin yta. Och smakar gott. ;) Blanda med den hackade gurkan och matskeden pesto. Så gott, både som mellanmål eller en del av middag. Det har hänt att jag käkat bara detta till middag ibland. beroendeframkallande.
 
Kcal: 144,0-163,4 beroende på mängd kål och soja. 
 
 
Ägg med broccoli!
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 portion broccoli
  • 10 mm rad fetaost, lätt
Gör såhär: 
Koka ägget tills gulan blir krämig. Skala och mosa ihop med fetaosten. Koka broccoli medan och ät sedan till äggröran.
 
Kcal: 175,1
 
Tomatsoppa
Grunda soppan på detta:
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 nypa - 1 tsk socker
  • Grönsaksbuljon (+ vatten)
  • Vitlök
  • Örter
  • Salt och peppar
Gör såhär:
Koka ihop ordentligt, gärna en halvtimme eller så. 
 
Kcal: 120-130 kcal
 
Tonfiskröra
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 dl kvarg, lätt
  • Kryddor
Gör såhär:
Rör ihop och blanda med kryddor, exempelvis salt, peppar och curry, eller örtsalt och curry.
 
Kcal: 140-160 (beroende på mängd tonfisk etc)
 

Ang. mat och kcal, fråga till er!

Jag använder ett program som jag fick tillgång till då jag läste kost för att räkna ut kcal etc. Är ni intresserade av att jag skriver recept och mattips med angiven mängd kcal? Är ni intresserade av det så fortsätter jag naturligtvis, men om det är helt ovesäntligt så är det kanske ingen idé att räkna ut det? :) Vad tycker ni?
 
Kramar!
 

Omfgicantwaitloveitalready 
 

Dagens projekt

Åh, nu jävlar är jag äntligen taggad för att ta tag i min träningsmusiklista och fixa låtar till mp3:n. Har latat bort det så sjukt länge nu, men här tar det stopp. :)
 
Denna gång blir det metal som får fylla listan, gärna symphonic och operainspirerat. Gärna brudar som sjunger också. Då blir min själ glad, metalbrud som jag är i hjärtat. ♥
 
Här nedan kommer ett par rätt gamla låtar av Nightwish, mina barndomsfavoriter tillsammans med Alice Cooper. Sköna grejer. Fruktansvärt härliga att träna till då de har en förmåga att låta en försvinna in i sin egen lilla träningsbubbla och bara mata.
 
 
 
 
Lacuna Coil är också väldigt behagliga att lyssna på under träningspass.
 
 
Xandria har jag precis snubblat över, och har inte hunnit bestämma vad jag tycker om de än.
 
 
Alltså dags att börja pilla med mp3:n. Ska fira att det hela är klart med en riktigt långis i mörkret ikväll. ♥

Gott men nyttigt

Åh, jag har fått dille på detta! Fylda tomater. :) Mhm, så himla gott!
 
Du behöver:
  • Tomat
  • Creme fraiche lätt
  • Fetaost mager
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
 
Gör såhär:
Dela tomaten och gröp ur halvorna så det blir som två skålar. Mosa ihop en rad 10 mm fetasost med ett par matskedar creme fraiche. En liten dutt olivolja, salt och svarpeppar tills det smakar fint. Låt röran dra i kylskåpet en halvtimme och fördela i halvorna. Strö över lite svartpeppar och ett par blad färsk basilika. ÄT.
 
Kcal: Ca 200, beroende på hur mycket feta, creme fraiche och olja du behöver. :)
 
Detta blir så sjuuuuukt gott. Iaf om man gillar fetaost, tomat och creme fraiche. ;)
 
Tyvärr är det lite ont om bilder nu då varken kameran eller ipaden vill arbeta. :/ Sorry. Blir mer alldeles snart!

Godmorgon!

Onsdag idag. Här utanför lyser solen och träden är vackra. Ska bli riktigt härligt att gå till skolan idag faktiskt. Startar dagen med ett toppenhumör! Det kan bero på det faktum att jag somnade tidigt i går kväll och har fått nästan nio timmars sömn (det händer aldrig), eller att vågen stog på  77 kg i morse! I'm back in the game alltså. Alltid något. ;)
 
Nå, skola och statistik, labbrapport och promenad hem. Städa, långis med hunden och laga middag. Lite dans för att sätta koreografin, och bokläsande med filt och tända ljus. Låter som en plan va? Ska slänga in ett pass mage också, som planerat. 
 
 
Detta är typ ett av mina mål, as you probably know. Inte att få hennes kropp, herregud nej, men att se bra ut i bikini. Jäklar alltså, till jul åker jag utomlands!

Biceps

Hellu!
 
Vad har ni för er idag? Själv har jag precis byggt en hage till kaninen, så han kan hoppa löst hela tiden utan att bli störd av hunden som vill leka hela tiden. ;) Min fina lilla kanin, han är rätt skön.
 
Nå, vi testade typ vridmoment och styrkeprofiler idag, bicepscurl. Det krävs en del uträkningar för att få till det hela med krafter etc, beroende på vilken vinkel man har på armen. Nå, även om jag inte kunde testa statisk max så prövade jag lite iallafall att göra en styrkeprofil. 
 
En styrkeprofil på bicepscurl kan exempelvis vara ett test att hålla en maxvikt statiskt i olika vinklar, exempelvis 10 kg i 90 grader vinkel på armbågsleden. 
 
Jag testade bara ett fåtal vikter, men gud, mina bicepsmuskler är helt galna. Inte galna som i galet starka, utan galna som i... skumma. Jag testade vinklarna 60, 90 och 120 grader. Helt sjukt vad jag tappat muskler.
Här är iallafall vilka vikter jag tog i de olika graderna:
  • 60 grader: 25 kg
  • 90 grader: 18 kg
  • 120 grader: 15 kg
Att jag inte kunde ta i max (pga skuldrorna som rehabas) spelar såklart roll, men...Herregud, nu då jag tänker efter, det är ju inte alls dåliga resultat! Men kurvan såg väldigt annorlunda ut jämfört med vad den brukar göra, då jag kan altra mest kraft i den minsta vinkeln. Då hävarmen är kort där brukar vridmomentet bli lite mindre. 
 
Själva styrkeprofilen ser annorlunda ut då krafterna, vinklarna och hävarmarna räknas med i resultatet, men det känns inte som att det ger något att gå igenom hela den proceduren här. ;)
 
Har ni lagt upp en styrkeprofil någon gång?
 
Förresten, en styrkeprofil gör man ofta för att kunna jämföra olika övningars vridmoment med styrkeprofilen, och på så sätt se om övningarna "ger mycket". Låter lite luddigt kanske, bara att fråga om ni undrar något!

Djupa tankar

Förut brukade jag se måndagar som en omstart, men jag tror att det tänket kan slå tillbaka negativt om man har otur. Om man börjar på nytt hela tiden så gör det inte så mycket att allt faller samman, man kan lika gärna fortsätta äta skit, man börjar ju ändå om på måndag. Jag ser måndagar som en fortsättning, en ny etapp! En steg avklarat. Inte en omstart. Aldrig en omstart. Förstår ni hur jag menar?
 
Och nu då vi ändå pratar om "tänk", hur konstigt är inte tänket med fusk? Jag nämnde ju fuskdagar i det förra inlägget och jag känner att jag vill förtydliga detta. Med fusk menar jag inte att ta en fika, några bitar choklad och en god kaffedrink. Jag menar fusk för mig, alltså råka hoppa över någon måltid etc. Jag tycker absolut att man ska ha trevlig och fika gott då och då, i lagoma mängder. Och gott behöver ju faktiskt inte vara onyttigt. Dessutom är en kanelbulla ingen fara. Den riktiga faran är tänket "åh nu har jag redan ätit onyttigt, nu är dagen ändå förstörd", och så äter man onyttigt hela dagen. DET ska man passa sig för. Att unna sig något gott då och då är inte negativt. Det är nyttigt för själen. ;)

Vecka 3 av 10 grymma!

Tjoho! Nu går vi in på vecka tre, och naturligtvis kunde jag inte låta bli att väga mig. 78 kg denna vecka också, som förra veckan. Jag trodde jag hade gått upp i stället, men icket det. Nåjaaaa, känns alltså helt ok. Men tusan, nu har det stått still för länge! Om en vecka vill jag se den där 76:an som jag trånat efter så länge. ;)
 
Veckan här hos mig inleddes med illamående. Fick alltså inte i mig någonting till frukost utom ett glas proviva som jag pressade. Nya favoriten alltså, den med hallon och granatäpple är supergod. Och för mig känns det verkligen som det hjälper. Hur som helst, en lektion i biomekanik och ett rehabpass på gymmet, samt två set bicepscurl med stång. Väldigt lugnt och mest som uppvärmning för armpasset imorgon. 
 
Ikväll är det dans i 90 minuter, och ett glas te med en vän på stan. Sjukt kul. För att palla det gäller det alltså att svänga ihop lunch nu då.
 
Ja, 10 grymma veckor... Jag ser fram emot veckan som kommer. Det blir inga fuskdagar denna gång, och de avsaknade konditionspassen kommer ersättas med promenader. Jag tror jag kommer kunna hålla det hela på en bra nivå faktiskt. Känns starkt mentalt, och har inget sug efter godsaker.
 
Hur känner ni inför denna nya vecka? Peppade?

Min duktiga hund!

Min hund är en väldigt väldigt glad hund. Hon älskar allt som rör sig till den grad att hon blir helt galet lycklig då det kommer främmande. Hon har lite svårt att kontrollera sin gläde och kryper nästan ur skinnet. Jag har tränat sedan dag 1 att hon ska ta det lugnt då det kommer främmande, men idag är första gången det ÄNTLIGEN lyckats helt ok. Hon var väldigt uppe i varv i början, men lyssnade på kommando och sprang inte fram till gästerna. Då hon någon gång studtsade fram gick hon iväg på kommando. 
 
Hon var riktigt glad i början, men uppförde sig. Ganska snart lugnade hon sig och lullade på i sin egen värld. Någon gång ställde hon sig mot gästernas stolar, men gick ner genast på kommando. Det var näst intill exemplariskt. WOW, vilken känsla. Jag är så himla stolt över henne, och STOLT över att vår träning gett lite resultat. 
 
I vanliga fall hade hon burnat runt i hela lägenheten, hoppat som en galning, våldspussat, bustuggat på händer, skällit etc. Då jag naturligtvis inte tillåter det brukar jag få styra upp henne med att helt enkelt plocka upp henne i famnen för att hon ska få lugna ner sig, men idag gick hon helt lös hela tiden. 
 
Känns jättebra att hon faktiskt kunde tygla sin glädje. Yey. Ville bara dela med mig. :)

Rödbetsbiffar etc

Dess biffar är jäääättegoda och har en fin härlig smak av rödbeta. De påminner liiiite om rårakor, beroende på hur tunna man gör dem. Jag gör dess rätt ofta.
 
Här nedan ser ni ingredienserna för fyra portioner:
  • 4 rödbetor
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
Det är bara att riva det som går att riva, blanda med kryddor och ägg och sedan steka i smöret tills det fått en fin yta och är genomlagade. Kanske... fem minuter beroende på hur varm platta man har. Det är annars jättegott att äta som huvudrätt med en klick färskost med pepparrotssmak. :) Mmmm..
 
Kcal: ca 215-220 / portion. 
 
En grönsallad och lite kyckling till det så har du en tommenmåltid som går på under 400 kcal. Bra middag!
 
Gör man en vitkålssallad på 3 dl strimlad vitkål, 1 dl strimlad gurka, 1 msk pesto och 1 msk soja (jag använder ofta inte ens en msk soja) så har man ca 130 kcal. Hur bra är inte det? Äter du det med en bitkyckling så har du en hel måltid under 300 kcal. Stört god dessutom.

Magövningar

Här kommer ett par videos på två olka magövningar som är bra. Man kommer verkligen åt de sneda magmusklerna och det gäller att vara ordentligt stark för att utföra dessa korrekt. Som tränare är det några av mina favoritövningar.
 
Dessa videos spelades in då en av min adepter (och lillebror) fick åka hit till mig för att utföra olika tester på vårat labb. Detta gjordes för att kunna utforma ett så bra träningsprogram som möjligt, vilket också funkade bra då han hoppade över 2 meter i höjd i början av sommaren. :)
  

Original Video - More videos at TinyPic
 
Här ovan ser ni alltså den första övningen. Den utförs genom ett tydligt enkelriktat vridmoment i magen. Övningen startar med pannan ner mot marken, men något höjd. Pannan och överdelen av bröstkorgen ska aldrig ta i marken. Därefter vrids överkroppen in och upp mot den övre höften, för att sedan vridas tillbaka till ursprungsläget.
 

Original Video - More videos at TinyPic
 
Här ovan ser ni den andra övningen, och även den tyngre övningen. Utgångsläget är med blickan framåt, och överarmen som precis nuddar i marken, utan att du lägger någon vikt på den. Den är bara ett mått hur hur högt din bröstkorg ska vara. Därefter utförs ett vridmoment, men bakåt istället. På videon ser det ut som att ansiktet riktas neråt, men det ska alltså vridas så långt bakåt som möjligt. Det är tungt. ;) Överkroppen ska vara lyft från höften under hela momentet, och får inte röra i marken. Ansiktet ska riktas bakåt och kroppen ska vridas och lyftas så högt som möjligt åt fel håll, innan överkroppen vrids tillbaka till utgångsläget för att sedan startas om på nytt. Kom ihåg, ingen vikt ska ligga på överarmen utan kroppen ska hållas upp med magens sidomuskler.
 
Har man ingen som kan hålla i fötterna kan man köra fast dem under en ribbstol det brukar fungera bra. Kom bara ihåg att inte använda benmusklerna, utan magmusklerna!
 
Dessa övningar kompleterar varandra bra och man får jobba både med stabilitet och dynamisk styrka. Vill man ha det extra tungt kan man naturligtvis jobba med viktplatta, men då kan en ställning vara att föredra, då man får större range of motion och viktplattan ej kommer vara i vägen för pendlingen nära golvet.
 
Hoppas detta uppskattades. :) Skriv gärna i så fall, och nämn om ni vill ha mer tips då övningar.

Träningsschema + utvärdering vecka 2

Veckans träningsschema kommer eka halvtomt även i veckan. Vill inte utsätta tatuering för allt för mycket svett och skit än, så jag tar det halvlugnt. 
 
Måndag: Modern dans, 90 minuter
 
Tisdag: Rehab av skuldrorna och armträning med hantlar på gymmet. Biceps, triceps och axlar. Långpromenad.
 
Onsdag: Mage på gymmet. Statisk styrka kombinerat med dynamisk styrke. 
Förresten, någon som vill ha film på bra magövningar som jag spelat in i labbet på skolan? Har nog några på film. :) Jag slänger upp dem i ett eget inlägg här efter. :) 
 
Torsdag: Ben på gymmet i maskin. Kan inte använda min älskade skivstång pga skuldran och tatueringen
 
Fredag: Rygg på gymmet i måttlig mängd. Långpromenad + powerwalk till och från gymmet
 
Lördag: Långpromenad + rehab av skuldran
 
Söndag: Statisk styrke hemma för bål. Långpromenad.
 
Allmänna tankar: Varje dag räknar jag in promenad till och från skolan, totalt 60 - 90 minuter. Även diverse hundpromenader. Passen på gymmet kommer vara korta och effektiva då jag vill undvika att jobba upp för mycket svett. De kommer alltså varit väldigt fokuserade på de musklegrupper som avses träna, inga stora rörelser som täcker många muskelgrupper. De har en tendens att bygga upp mer svett. Inte heller några övningar som bygger upp flås. Men jag kan inte gå en till vecka utan att träna, så då får styrkedelen hoppa tillbaka i mitt liv en snabbis. :)
 
Utvärdering av vecka 2:
Ja, det har ju varit en halvseg vecka. Rätt dålig då jag inte kunnat träna, men det har ju varit ett medvetet val. Har inte jättemycket att säga, därför lade jag detta i ett inlägg tillsammans med träningsschemat hellre än ett eget. 
 
Jag har haft en kul vecka och känner mig mentalt stark, men kroppsligt har den fallerat. har MYCKET att hämta igen och kommer inte väga mig imorgon då jag är ganska säker på att jag lagt på mig ett par kg pga helgens skräpmat och avsaknaden av träning. 
 
Veckans mål: kommer bli att gå ner de kg jag lagt på mig igen, samt att jag ska dricka det vätskedrivande teet varje dag. Det hjälper mig verkligen med svullna fingrar etc.
 
Nästa vecka kommer jag köra stenhårt igen.
 
Kramar!

Veckans mat + tips

Nå, förra veckans matschema gick väl inte asbra, haha. Det blev mycket middagar hos vänner etc, men denna vecka ska jag göra ordentligt med matlådor så att det inte blir några problem eller ursäkter. :) Maten denna vecka blir liiite pressad då jag inte kommer att handla något förrän tisdag nästa vecka, alltså den 25e då pengarna kommer. Så det blir lite "jag tager vad jag haver". Då kylskåpet ekar TOMT blir maten rätt enformig. Just därför är det så himla bra att jag gör ett matschema. Om jag följer detta VET jag att maten räcker liksom. :)
 
Måndag:
 
Frukost: lågkaloriyoghurt och special K, kaffe och äpple, ett glas proviva
Lunch: Schnitzel med blomkålspuré
Middag: Lax med pestotäcke och stekt kål
 
Tisdag:
Frukost: Gröt med äppelmos, kaffe, ett glas proviva
Lunch: Lax med pestotäcke och stekt kål
Middag: Rårakor med lingonsylt
 
Onsdag:
Frukost: Lågkaloriyoghurt med special K, vätskedrivande te, ett glas proviva
Lunch: Rårakor med lingonsylt
Middag: Schnitzel med couscous
 
Torsdag:
Frukost: Varma koppen + knäckebröd med smör, äpple, ett glas proviva
Lunch: Omelette
Middag: Palt
 
Fredag:
Frukost: Yoghurt, special K, ett glas proviva
Lunch: Stekt palt med lingonsylt
Middag: Rårakor
 
Lördag:
Frukost: Yoghurt, müsli, vätskedrivande te, ett glas proviva
Lunch: Stekt palt med lingonsylt
Middag: Ostgratinerad lax i ugn med stekt kål
 
Söndag:
Frukost: Gröt med kanel och äpple
Lunch: Stekt palt med lingonsylt
Middag: Ostgratinerad lax i ugn med stekt kål
 
Måndag:
Frukost: Gröt med kanel och äppelbitar, kaffe
Lunch: Schnitzel med bulgur
Middag: Hamburgare med stekt kål och pesto
 
DEN HÄR gröten ska jag göra nästa vecka. Wow, den ska tydligen bli asgod, och jag som käkat lite rawfood innan är ju absolut intresserad av att man inte hettar upp gröten. Det är dessutom min kompis absolut favoritfrukost. Pröva den!
 
Vanlig gröt kan man pimpa till ordentligt genom att tärna äppelbitar, steka mjuka i kanel, och blanda i. Så sjukt gott, och inget tillsatt socker. :) Kanel är ju fantastiskt, am I right?
 
Nå, all denna mat kan jag pussla ihop från mitt rätt tomma kylskåp och mitt lilla frysfack. Helt okej ändå, och en jäkla utmaning. ;) Till mellanmål ska jag pröva någon egengjord bar (recept kommer så fort jag hittat ett bra!!), kanelstekta äpplen, knäckebröd, kokt ägg och varma koppen. Lite enformigt, ja, men det fungerar. Det viktigaste är ändå att jag får i mig tre ordentliga mål, och det får jag ju enligt denna planering. :)
 
Jag tänker mig att temat för nästa vecka kommer vara smoothies! Särskilt till frukost då jag har svårt att trycka i mig något ätbart. Dessutom vill jag pröva den nya grejen med att ha i lite jordnötssmör i smoothin' för att få i sig lite av det nyttiga fetterna som kroppen behöver. Då kommer jag självklart göra eget jordnötssmör, vilket går lätt att göra i en mixer. Bara i med lite jordnötter, och en skvätt olja tills konsistensen blir bra. Tänk er en god smoothie på banan och jordnötssmör och lättmjölk. Så gott. 
 
Kombinationen banan och jordnötssmör är ju fantastisk. Det får mig att tänka på världens lättaste hemgjorda glass. Jag brukar göra den här då jag blir sugen på något sött, men vill hålla mig till dieten. 
 
Du behöver:
Banan
Jordnötssmör
 
Gör såhär:
Slanta bananen och frys in i en fryspåse. Bananen kan förvaras i frysen hur länge som helst. Då du blir sugen på glass är det bara att ta ut påsen med slantade bananer, låt tina en kort stund, så de går att mixa. De ska alltså fortfarande vara frysta, bara inte stenhårda. Har man en bra mixer kan man köra i allafall, jag brukar använda en stavmixer och tycker konsistensen blir bäst då de är nyss tagna ur frysen. Iallafall, mixa bananen slät, den kommer då få samma konsistens som mjukglass. Rör i lite hemmagjort jordnötssmör och ät direkt. Det är så fantastiskt gott, alla som har provat det älskar det. Och mycket nyttigare än vanlig glass. :) 
 
Det går naturligtvis att smaksätta hur man vill, jordnötssmör är bara ett förslag. :)
 
Anyways, tillbaka till smoothies.. ;) Tänk er en uppfriskande smoothie gjord på en skvätt apelsinjuice och frysta hallon. Hur gott som helst! Eller lågkalori vaniljyoghurt, frysta blåbär och en skvätt agavesirap. Kan göras i vilken konsistens som helst, antingen drickbar eller sorbetkonsistens som man äter med sked. 
 
Nu får ni ha en sjuuukt bra söndag, det kommer upp fina recept etc här idag. :) Kramar!
 
PS. Alltså festen i fredags var sjukt sjukt bra. Har fortfarande träningsvärk av allt dansande, haha. Låten som spelades mest vad gangnam style av PSY. Naturligtvis gjordes dansen varje gång. Precis som det ska vara. Hehe. Hela lördagens spelades låten i mitt huvud.
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0
 
Lördagen bestod av en bakisdag i min kompis soffa, med film och skitmat. 
 
PS 2. Jävla långt inlägg det här. Ehehe..

Söndag

Söndag här! Det brukar vanligtvis innebära en radda blogginlägg om veckan somv arit, och veckan som kommer bli. Det kommer naturligtvis ske även idag. Matschema, träningsschema, utvärdering av veckan är på G. :) Ska slänga upp en radda recept också om jag har tid. :)

Frukost

Egyptiskt hårdbröd med pesto på, proviva magdryck hallon och granatäpple, kaffe i min fina Modesty Blaise-mugg med lättmjölk och en droppe kaffesirap.


Fest!

Hej fina vänner :) ursäkta för diverse stavfel, är inte helt nykter... ;) vi har ätit gott och dansat i timmar. Så. Jävla. Kul. Jag är sjukt nöjd, och mina vänner är såååååå fina.. <3 bästa kvällen i år. Hoppas ni har haft lika kul, hörs imorgon! Kram!!


Matsnack igen

Middagen blev sjukt god. Ett tips till er om ni inte hunnit marinera en fin bit kött är att stryka på soja och fransk senap direkt i stekpannan. Jag brukar stryka på det direkt då jag lagt i köttet, på den sidan som är uppåt. Köttet snabbsteks till det får en fin yta men är sådär gott och blodigt inuti. Mhm..! Det blir en himla fin smak av senapen och sojan tillsammans. Märk här att jag använder JAPANSK SOJA, kinesisk blir aldeles för stark och salt, inte gott att använda det såhär. :) Om jag tillagar kött på detta sätt så saltar och pepprar jag inte något. Väldigt god steksky dessutom.
 
Coleslawn blev sjukt god! Smaksatte med lite salt och peppar trots allt. det blev verkligen jättebra. 
 
 

Härliga torsdag + festfixeri

Ja, fasiken vad fint livet blev. Egentligen helt utan orsak. :) Ett par trevliga föreläsningar och labbar, trevliga klasskamrater och strålande sol. Blev dessutom bjuden på en stor bit smörgåstårta och en röd ros på ICA i morse. Helt okej start på dagen. :) Smörgåstårtan fick alltså agera lunch. Inte så nyttigt för kroppen, men jäkla nyttigt för själen. Såklart jag unnar mig det då. ;)
 
Har stått och skrubbat disk ett tag nu. Ska ta paus för middagslagning. Jag slänger naturligtvis upp bilder på resultatet. :)
 
Annars sitter jag och planerar min födelsedagsfest. Den är imorgon. Inte födelsedagen (den var för längesedan), men festen. Mat, efterätt och lekar ska planeras. Stört kul, men jag har lite hjärnsläpp känner jag. Imorgon tänker jag skita i allt vad diet heter och pressa godheter och alkohol. :) Alltså står en jävla massa drinklekar på schemat, hehe. För en gångs skull ska jag verkligen planera. 
 
Bland annat tänker jag mig dessa två lekar!
http://allttillfesten.se/index.php/olspel/1-ring-of-fire
http://allttillfesten.se/index.php/festlekar/156-uppdrag-under-tallriken
 
Till middag blir det Afrikana, går att göra himla nyttigt, och en kladdis till efterätt. Enkelt och gott. Hittade förresten en kladdkaka som var fri från mjöl, smör och tillsatt socker..! Någon som är intresserad av recept? I så fall ska jag försöka leta reda på det. :)
 
Nåja, festen var det.. Har någon en askul lek då tar jag hemskt gärna emot förslag. :)
 
Kramar!

Allmänt + recept

Tänkte börja slänga upp receptet på coleslawn som jag ska göra till middagen ikväll. Till det blir det en skiva marinerat kött. Mm, kommer bli sjukligt gott. 
 
Detta receptet är ett GIrecept, men jag kommer använda en del lightprodukter istället för de riktigt feta. Receptet är dessutom för 4 portioner, så jag kommer att dela det på 2, så det räcker nu till middag, och sedan till lunch. :)
 
Coleslaw, 4 port. 
Du behöver:
8 dl vitkål
1 rödlök
½ dl majonnäs (mager 32,5%)
3 tsk fransk senap
1 dl creme fraiche (mager 13%)
 
Gör såhär:
Finstrimla vitkål och rödlök. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylskåpet ett tag, gärna 1-2 timmar. Smaksätt med salt och peppar om du vill, jag brukar inte göra det, tycker inte riktigt att det behövs.
 
Kcal:
Strax under 150 kcal/portion! 
 
Mm, låter hur gott som helst, kan knappt vänta. ;)
 
Hunden har inte gått upp än, hon ligger fortfarande under täcket och snarkar, haha. Ska passa på att röja lite i lägenheten, får besök imorgon nämligen. :) Och jag känner spontant att jag vill ha en nystädad lägenhet då, hehe. Ska dra med hunden ut på en långprommis innan dagens föreläsningar sätter igång. Det är nästan konstigt fint väder ute, så man får väl passa på!
 
Tatueringen mår bra. Den klarade natten utan större problem. Har tagit bort plasten nu så den får luftas ordentligt. :)
 
 
Två långpromenader står på schem idag, rent träningsmässigt. Kött och Coleslaw till middag, och lunch har jag inte riktigt tänkt på. Ska nog steka upp en schnitzel innan jag beger mig till skolan. :) Tomatsallad med fetaost till det. Mhm! Ungefär 325 kcal, så det går bra ihop med min dagliga planering och uppdelning av kcal. 
 
Det blev visst mycket matsnack nu, men vad tusan. Det är ju mysigt. :)
 
Pepp och kram! Härlig torsdag!

Just nu känns det bra!

Som sagt blir det ju lite vajsing med träningen då jag stämplat lite bläck på ryggen. Hade ställt in mig på några dagar i total vila då jag insåg.. What? Varför ska jag sitta STILL? Det finns ju en hel värld av möjligheter. Sagt och gjort drog jag med mig hunden på en 1,5 timmars snabb promenad. Jäkligt skönt att ha fått något gjort, trots ett giltigt frikort. ;)
 
Middag då?
S Å  J Ä K L A  G O T T
Wasabilax. Har ni prövat det någon gång? :) Det enklaste som finns, och bland det godaste. 
 
Du behöver:
Tinade laxfiléer
Färskost light, ex. philadelphia light
Wasabi
 
Gör såhär:
Blanda ihop färskost med lagom mängd wasabi. Lägg laxen i en form och salta och peppra. Bre över ett ordentligt lager med wasabiost och kör i ugnen (ca 225 grader) tills laxen är precis genomlagad. Det går ganska fort, och man vill inte att den ska vara i för länge så att den blir torr. 
 
Servera såhär:
Jag käkade den med blomkålspuré och en grönsallad. Blomkålspuré är hur enkelt som helst att göra. Koka blomkål tills den är mjuk och mixa med en mixerstav och lite lättmjölk till en purékonsistens. Smaka av med salt och peppar. Den är dessutom väldigt mild och neutral i smaken, så wasabi- och laxsmaken balanseras bra. 
 
Lunch då?
Ett ägg mosat med fetaost (godaste röran ever, om man gillar ägg och feta ;)) tillsammans med kallrökt lax som vändes i en het stekpanna precis innan servering. Det blir även hur gott som helst med broccoli istället för lax. :)
 
Som ni förstår har veckans matschema blivit lite omförflyttat. Det gör inget dock, det flyter på bra iallafall. Det är bara dagarna som är lite omkastade. :) Imorgon ska jag dessutom grava lite kött. Brukar ni göra det? Jag brukar grava en del kött då jag fått tag på någon fin bit. Det är enkelt, hur gott som helst, och sköter sig själv i kylskåpet medan de "tillagas". Slänger upp recept och tillvägagångssätt imorgon!
 
Nu är det dags att hoppa till sängs. Är trött och har lite huvudvärk efter tatuerandet. Men jag är glad och peppad, känns förjävla bra!
 
Kramar!

Vilken låt spelas mest i era träningshörlurar just nu?

Detta är min. Så stört rolig och härlig att jag blir på underbart humör varje gång jag hör den. Dessutom är dansen så episk att alla borde klubba till den. Det roliga är att den verkligen blivit världskänd nu, och spelas överallt. Hörde den senast på en resturang i Luleå, haha!
 
Heeeeeeeeey, sexy lady~~!
 
Haha, åh.. ♥ Hörde till och med mamma nynna på låten senast jag var hemma och hälsade på. Woop!

Tjuvkik!

Nöjd som fan.. :) Även om det syns dåligt och är inplastat... Någon som vågar gissa vad den föreställer? ;)


Spännande!

Ledig idag, så ska nu ut på en långpromenad med hunden. Senare idag händer något sjukt spännande... Jag ska tatuera mig igen! Gissa hur länge jag har väntat på det? :) Det blir en riktig nördtatuering, och jag älskar den redan. Jag kan knappt vänta, går bara runt och ser på klockan hela tiden. ;)
 
Pepp!!!!!
 
På fredag är massage och födelsedagsfest på schemat. Vilken jäkla lyxvecka. ♥

Endorfiner in my heart!

Tisdagen har avslutats med en rejäl endorfinkick och träningslycka. Drogen hette dans. Fan vad kul, antagligen de bäst spenderade pengarna i år. :) Det är så träning ska vara. Så rolig att man går därifrån med ett leende på läpparna, fortsätter dansa ut på parkeringen och längtar till nästa pass redan timmen efter. Eller hur?
 
En annan favorit är ridning, men då jag inte har häst just nu ligger det i vila.
 
 

Äntligen!

Hyr länge har jag inte saknat kaffe på morgonen? Med lättmjölk och en droppe kaffesirap vanilj.. :)


Det här med ärlighet..

Jag har lite svårt att vara ärlig mot mig själv, och det är något som jag jobbar med varje dag. För att ni ska förstå vad jag menar, se dessa exempel.
  • Jag har tränat. Det var asjobbigt och bara tungt, inte roligt alls. Jag ringer till en kompis och säger "fan vad kul det var att träna idag!!", låter aspeppad och lurar mig själv. För visst blir det roligare.
  • Jag har ätit dåligt, skippat frukosten och inte käkat middag förrän 21 på kvällen. Jag ignorerar det faktumet och tänker istället "åh vilken nyttig lunch jag åt", fastän dagen SÖG.
Ni förstå va? Inga stora saker, men lite sådär att jag inte riktigt låter mig tycka vad jag egentligen gör. Det sista exemlet var ganska slående för dagen. Förutom lunchen. Den sög och var asdålig.
 
Idag har jag alltså skippat frukosten, ätit dålig lunch och lagar middag först nu, halv tio på kvällen. What? Jag vet ju att det suger eftersom jag är utbildad en del inom kost, men alltså.. Skärpning.
 
Tillbaka till ämnet. Ärlighet. Vad jag vill få fram är att jag har så stor nytta av att vara ärlig mot mig själv. Att bara skriva/säga "fan, träningen var skit idag. Nu ska jag deppa ihop under täcket och ta nya tag imorgon". Jag behöver tillåta mig att tänka så, att inte spela peppad även då jag inte är det. Hemläxa till mig där. 
 
Vet inte riktigt vad jag ville få fram med detta inlägg. Jag försöker hur som helst att vara öppen och ärlig här i bloggen. JAG behöver det. Mental träning är fantastiskt viktig, särskilt då man försöker gå ner i vikt alt. träna ordentligt.
 
Ta hand om er!
 
Edit: Ja, vad består middagen av då? Rester från kycklinggratängen. Världens lättaste. Och godaste. Äts med gurka och tomatsallad. :)

Vill ni se min hund? :D

Den absolut bästa vännen och promenadkompisen i världen. :)
 
  
 
Och härligaste träningskompisen på lydnadsplan, bästa sängvärmaren, knäppaste varelsen på planeten, gladaste rikspuckot, mest jagälskarallaochtroringetontomnågon och skönaste clownen ever. 
 
Tack! ♥ Du är det bästa beslutet jag tagit hittills. 
 

Godaste brödet!

Detta är mitt absoluta favoritknäcke. Batanuns solros-, pumpa-, och linfrön! Sjukt gott och lyxigt. Ungefär 80-90 kcal per bröd.


Massage

Härlig start på veckan! Började skolveckan med tre timmars massageklass. ;) Den första av många. SJukt kul att vi har mjukdelsterapi/massage som en del i denna kursen. Dessutom är det skönt. Men jag måste säga att det var en skum känsla att ligga på en massagebänk, i ett klassrum, inoljad och i bara byxor, haha! När tjejernas BH började falla till marken var jag glad att jag ändå är rätt bekväm med min kropp. 
 
Inleder som sagt veckan med en vilodag! Ska skriva, plugga och promenera. Lagom efter en tuff helg. :)
 
Kramar!
 
Jag ska steka upp lite kål för en kålsallad som får stå i kylskåpet. Bra att ha som nödproviant. :)

Invägning 2

VIkt: 77,5 kg (-1)
 
Bröst: 95 cm (-1)
Midja: 80 cm (+1)
Mage: 97 cm (+2)
Höfter: 104,5 cm (-1,5)
Lår överst: 67,5 cm (-0,5)
Lår mitten: 58 cm (-0,5)
Vad: 37,5 cm (-0,5)
 
Well, nådde nästan målet och har bevis på att jag är lite uppsvälld i magen. 

Utvärdering av vecka 1

Haha, det första jag måste säga har ingenting med veckan att göra, utan bloggen. WHat, jag måste verkligen bli bättre på att lägga upp bilder. Det ser så SJUKT tråkigt ut nu. Gah, förlåt, det blir bättre. Vad vill folk ha bilder på?
 
Nåja, till utvärderingen. vecka 1 av 10 grymma:
Helt ärligt har jag slarvat både med maten och träningen. Då jag varit hemma över helgen har det varit mycket som kommit i vägen och frestat, även om det inte är någon ursäkt. Jag tror bara det blivit två regelrätta träningsdagar i veckan. Illa. Det krävs definitivt en förbättring. Att jag gått omkring och kännt mig uppblåst sedan i torsdags är ju också ett tecken på att det inte är optimalt, eller hur? Vet inte om det är kolhydrater som spelar roll i det hela. Något är det iallafall. 
 
MEN jag har inte fuskat så mycket. Jag har inte haft något sötsug alls, och mina fuskerier har gällt mat endast. DET känns bra då jag i vanliga fall har det svårt att hålla mig ifråg godis och chips. Idag i mataffären var jag inte ens sugen på att gå förbi hyllorna med gott, utan vrakade bland kött och grönsaker istället. Vilken vinst! Känns verkligen jättebra. :)
 
Men ja, veckan har varit allt annat än optimal, men inte katastrofal. Låter det vettigt? Det är så jag känner iallafall.
 
Det känns bra att ha kickat igång med 10 grymma veckor. Verkligen JÄTTEBRA. Nu är detta på G och det finns ingen återvändo. Jag ska fixa detta och jag ska bannemig ha tappat mina 8 kg då dessa 10 veckor är över. Förhoppningsvis är jag nere på 70 kg då. Härligt! Då jag har mer muskler än fett så ska jag se hur kroppen ser ut då, och där efter bestämma vart jag ska fortsätta min resa. Vettigt, right? :)

Veckans mat + handlingslista

Okej, dags att planera upp veckans mat! Ska handla senare idag, så det känns lika bra att slänga upp handlingslistan här. Dels håller jag mig till den bättre, och dels kan det eventuellt inspirera någon av er där ute. :)
 
Idag ska jag bjuda några tjejer på mat, det blir kycklinggratäng på lågkalorigrädde och lite ädelost. Stekt zucchini till det, och en tomat och gurksallad. 
 
Måndag: 
  • Lunch: Kyckling från söndagsmiddagen
  • Middag: Lax med färskosttäcke och pestosallad
 
Tisdag:
  • Lunch: Lax från måndagen
  • Middag: Schnitzel och blomkålspuré
 
Onsdag:
  • Lunch: Schnitzel från tisdagen
  • Middag: Kött med coleslaw (GI-recept) och pesto
 
Torsdag:
  • Lunch: Kött från onsdagens middag
  • Middag: ??
 
Fredag:
  • Lunch: kött från onsdagens middag
  • Middag: Födelsedagsfrest! Africanamiddag med tjejerna! Inhandlas på fredag
 
Lördag:
  • Lunch: Omelett?? beroende på hur jag mår. ;)
  • Middag: Eventuellt sushi
 
Söndag:
  • Lunch: Eventuell överbliven matlåda
  • Middag: Laxceviche, inhandlas på söndag
 
Frukostar:
  • Knäckebröd med färskost (light), kaffe och juice som är bra för magen
  • Rågbröd med ruccola och brie, kaffe och juice
  • Havregrynsgröt med kanel och äpple/äppelmos osötad, kaffe och juice
  • Lightyoghurt med müsli, kaffe och juice
 
Mellanmål:
  • Frukt
  • Ägg + fetaost + broccoli
  • Knäckebröd
  • Nötter + torkad frukt
  • Några mandlar + frukt/keso
  • Apelsinsallad
  • Kålsallad
 
Snacks:
  • Dippa gruka
  • Kålsallad (hehe)
  • ??
 
Handlingslista:
  • 1 grillad kyckling
  • Lågkcalgrädde
  • Ädelsost
  • Zucchini
  • Tomat
  • Gurka
  • Blomkål
  • Lättmjölk
  • Kött
  • Vitkål
  • Creme Fraiche
  • Majonäs
  • Ägg
  • Fetaost
  • Juice
  • Yoghurt
  • Frukt
  • Torkad frukt
  • Nötter
  • Dipp
 
Som ni kan uttyda från min handlingslista har jag alltså redan en hel del saker hemma. Jag har dock rätt svårt med inspiration för mellanmål och eventuella snacks. OCH frukostar. Kom mer än gärna med förslag! Tråkigt nog är jag inget big fan av varken keso eller kvarg. Annars är ju det fantastiskt bra. 
 
Vill ni ha recept på någonting så kommentera bara så slänger jag upp det. :)
 
Som ni ser käkar jag mest kolhydrater på frukosten. Tycker det känns bäst att placera det så. Hur gör ni?
 
Jag har fortfarande någon lucka att fylla, men kan nog gräva fram något ur frysen för torsdagens middag. :)

Träningsplanering vecka 2

Här kommer träningsplaneringen för vecka 2, av 10 grymma veckor!
 
Måndag: Massage, ingen träning. Långpromenad. Vilodag.
 
Tisdag: Modern dans 1,5 timme.
 
Onsdag: Bodycombat
 
Torsdag: Spinning + bodybalance
 
Fredag: Massage, SH'BAM
 
Lördag: Vilodag!
 
Söndag: Bodycombat
 
Det blev alltså måndag och lördag som fick vara vilodagar. Det blir en tuff träningsvecka, men jag ska försöka fokusera på olika musklergruppen under passen. Och så är det naturligtvis viktigast att lyssna på kroppen. Blir det sjukt tungt, ta en extra vilodag. :)
 
Kramar!

Förlåt!

Ååååh, förlåt att jag inte skrivit på ett tag! Jag har varit uppe och nere och fram och tillbaka. FÖrst och främst har jag varit borta. I torsdag drog jag hem till "hemstaden" där familjen befinner sig. Jobbade. Klev in som friidrottstränare för ett gäng 13åriga basketgrabbar på deras kickoff-helg! SJUKT kul. :)
 
Jag passade även på att säga hej till en av mina närmaste vänner, vi maxade tiden och sågs så mycket som möjligt. Fika och mys med mamma, och träningssnack med pappa. Riktigt bra helg. Gårdagskvällen var dock åt helvete, körde bil hem i 4 timmar typ mitt i natten. Blev så trött att jag var tvungen att stanna på max och trycka lite fet mat för att hålla mig alert i bilen. Känner mig lagom uppblåst och degig idag.
 
Nåja, förståeligt har det inte blivit någon träning i veckan, och inte heller någon särskild koll på kosten. Trots det var morgonvikten 77 kg. Hmm, jag vägde mig två gånger bara för att vara säker. ;) Yey, får se om det håller tills imorgon, tror att kroppen bara vajsar omkring. Borde gått upp ett kilo snarare. Om detta kg håller sig borta tills i morgon så har jag ju nått veckans målvikt! Åh, jag hoppas att det är så. :)
 
Imorgon kommer alltså invägning och inmätning, och en jämförelse med förra veckans resultat. 
 
Annars så vet jag inte om jag har så mycket att säga? Det där med handlingslistan sket sig, haha. Tänkte fylla upp kylskapet ordentligt, men det slutade med att jag köpte kaninmat, kaninhl, kaninströ, gnagstänger, hundmat, mer hundmat, hundgodis, hundtandgnagben, hundpåsar och saft. Haha! What? Jag mådde småilla och var inte alls sugen på att vare sig äta mat eller handla mat. Så vad gör man? ;)
 
I helgen så har jag inhandlat lite nytt till lillköket. Det är rätt vitt i vanliga fall, så piggade upp det med lite färger. Dukar, plastunderlägg, nya tallrikar etc, allt i grönt och rosa. SÅ fint. Vill ni se bild? Mitt bord är från min farmor, det är gammalt och suger åt sig färg av allt som nuddar vid det. För att slippa få det allt för missfärgat bytte jag nu alltså till plastunderlägg istället för tyg. För att vara på den säkra sidan liksom. En kaffepress, en epilator och en gardin har även inhandlats. Tjoho!
 
Det är rätt kul, för jag klär mig gärna svart, har någon piercing och tatuering och lyssnar mest på metal (dock absolut inte enbart, älskar mycket mycket musik, allt från klassiska stråkar till metal till visor till koreanska tjejband. Told you). Dock är min inredningsstil HELT annorlunda. Folk brukar bli förvånade då de kommer hemt ill mig. Mycket vitt, lantigt, romantiskt med inslag av söta saker och spetsinspirerat. Cupcakeskålar, kakfat och rosa kakburkar. Yeah.. I love it. ♥
 
Ja nej men tillbaka till det bloggen handlar om? ;) Mitt schema i veckan är rätt bra. Ledig onsdag och massage på måndag och fredag. SJUKT roliga lektioner på torsdag, de handlar om löpningens biomekanik. Tisdagen går jag bara till 12 och har dans på kvällen, så det kan ju inte bli bättre. :)
 
Förutom dansen ska jag lägga in träingspass på onsdag, fredag, lördag och söndag. Det blir alltså vilodagar på måndag och torsdag. Jag får se vilka dagar som blir powerwalks och vilka som blir pass på gymmet. 
 
Om ett tag dyker veckans utvärdering upp. Även ett inlägg om tränngsplanering för veckan, och ett angående handlingslista och mat. Finally!

Dag 3

Onsdagen är här, och tredje dagen på 10 grymma veckor. Kul! Fick i mig en kaffe och juice till frukost, alltid något. Dock märkte jag tydligt dippen, då jag fick akut blodsockerfall och var tvungen att slänga i mig skräpmat då jag var och tankade, för att inte svimma. ;) Eller tvungen och tvungen, jag tog den lätta vägen ut. Försökte hitta någon skräpmat som inte var alltför fettdrypande. Det blev en wrap och sockerfri dricka. Inte nyttigt alls, men jag känner mig inte så hemskt nedslagen. :)
 
Pengarna kom idag, så jag har tillbringat morgonen med att betala räkningar. Peppade iväg till skolan för en rolig biomekanikföreläsning. Sjukt kul! Hann bara hem innan jag drog iväg och tankade bilen (och intog skräpmat). Ska sätta mig och skriva en handlingslista nu, med ordentliga mellanmål som är klara att slänga i sig. Så slipper jag suget efter kolhydrater snabbt. 
 
Annars är jag på bra humör. :) Livet ser ljust ut. 
 
Det här är förresten låten vi dansar till:
 
 
Löjligt härlig att dansa till. Längtar till nästa vecka.
 
Nej, nu ska jag scanna nätet för bra matinspiration. Någon som har något på lager? Vet bara att gurka och pesto ska få flytta hem till mig. ;) Ett delikatessknäckebröd och lite ost ska också få hänga på.. Annars är det tomt i huvudet än så länge. 
 
Åh, en till bekännelse! Köpte en chokladkaka i morse. En marabou med nya smaken, crunchy corn eller något i den stilen. Den ligger orörd i min väska. Tänkte unna mig en bit till téet ikväll. Mysigt. :) Och jag tycker man ska unna sig sådant, så länge det gäller måttliga mängder. En bit till kaffet exempelvis. 
 
Ja, hur var det nu. Handlingslista. Kommer kanske ett inlägg med den, ifall någon vill ha inspiration. :)

Det är med rätt kläder för träning

Kläderär alltid ett hett diskussionsämne, och även inom träningsvärlden. Bara i mitt gym och i min klass (vi går i träningskläder större delen av dagarna) ser man tydligt hur modet kommer och går. Starka färger, löpartights, knalliga vindjackor etc. Det ska vara bra märken, tåliga och slitstarka. Och snygga. 
 
Själv ÄLSKAR jag träningskläder och ser inget fel i att vilja ha fina träningskläder. Så länge man ändå prioriterar kvalité och funktionalitet. Jag älskar att alla mina träningsskor har rosa inslag, att min överdragströja är knallrosa eller knallgrön, att mina sköna löpartights sitter bekvämt. Men helt ärligt så är det enbart för min egen del. Jag kan lika görna gå till gymmet i pyjamas, så lite bryr jag mig om vad andra tycker. Det här med sociala klädkoden på ett gym springer helt förbi mig. Jag följer den, men enbart för att min smak råkar sammanfalla med gruppens. 
 
Dock fick jag en tankeställare då jag förberedde mig för dansen idag. Jag hoppade omkring med hjärtat i halsgropen och sökte febrilt efter något att ha på mig. Till saken hör att jag har 5 löpartights, otaliga träningsbrallor, ännu mer tröjor och en hel hög med olika linnen. Men det skulle aldrig falla mig in att dansa i löpartights. Varför? Jag vet inte. Det skulle funka rent praktiskt. Jag skulle inte heller dansa i ett linne. Varför? Det är bekvämare me dlångärmat då man gör golvövningar och ska glida lätt. Tyg mot gummi glider lättare än hud mot gummigolv. Tro mig. ;)

Det här med att jag inte vill dansa i löpartights stör mig. Det är nästan enbart för utseendets skull. Det passar inte in med löpartights i en dansstudio, lika lite som det passar in med konståkningsskridskor i en hockeymatch. Du kan ta dig fram, men det känns inte som hemma. Kanske är jag inte så fördomsfri ang kläder som jag trodde?
 
Fast å andra sidan skulle jag högaktningsfullt skita i om någon annan hade på sig löpartights. Det är enbart för min egen skull. Hm, ska fortsätta filura i ämnet. Tillslut blev dock klädvalet detta:
 
Lösa brallor och en enkel svart tröja som kostade 99:- på HM. Kap. 
 
Wow, första bilden på mig här i bloggen. :) 

Vet ni vad?

Sedan jag kom tillbaka till min lägenhet efter semestern har jag tappat 5 kilo, på mindre än en månad. Jag är nöjd. Jag känner mig lite slimmare. Och av dessa fem kilo var tre av dem inte med på min 10kilotilljul-utmaning. Jag har alltså 8 kilo kvar att gå ner tills jag klarat utmaningen. 8 kilo är också målet på mina 10 grymma veckor. Så fixar jag 10 grymma veckor fixar jag även mitt hela mål. Fantastiskt. :)
 
Det kortsiktiga målet, alltså målet till på måndag, är 77 kg. Skrev 78 innan, men det vägde jag i morse. Så 77 kg. Klarar jag det? Hoppas fasiken det. :)
 
Imorgon blir det bodycombat! Heja heja! 

Dansen

Godkväll. :) Hemkommer från dansen och en timmes promenad. Det lär bli en till timme på kvällsprommis med hunden om jag känner mig själv rätt.
 
Nå, hur VAR dansen?
..
...
....
s å  j ä v l a  k u l .
 
Det kändes som att jag äntligen hittade hem. Visst, det var högt tempo och krävdes en hel del koncentration för att hänga med i koreografin, men är ändå glad att jag valde en grupp med högre nivå, annars hade jag inte utmanat mig själv. Själva huvuddansen vi komme rjobba med kommer att bli grym. Vi har bara hunnit en liten del idag, och redan är jag aldeles lyrisk över känslan och samspelet med musiken. Kommer bli så himla bra.

Då man lämnar ett pas och redan längtar tills nästa vecka vet man att man hittat rätt. Och jag har saknad dans så otroligt mycket, och särskilt modern. Har man dansat hela livet tror jag inte riktigt man kan sluta bara sådära. ♥
 
Jag är så sjukt nöjd med mitt val att göra detta. Jag hade en lång pratstund med min mamma över telefon, och vi var båda rörande överrens om att det är värt att lägga ner pengar på detta. Investera i lite själalycka. ;)
 
Nej, nu ska jag lulla på med planering av mat, handling och träning. Sjukt kul!

Dag 2

Jävla dålig start på dagen, haha. Missade min lektion pga att jag kollade fel på schemat i gårkväll. Så jävla klantigt, och det var verkligen en lektion jag hade velat gå på. Faaasiken då. :( Nu ska jag vara ledsen ett tag och tycka synd om mig själv, haha..
 
Ska försöka pallra mig till affären och köpa lite mat så jag klarar mig resten av veckan. Lite knäckebröd, lätt färskost, en bit kött, sallad, soja etc. Grundvarorna har jag ju ändå.. :)
 
Kålsoppan som jag gjorde igår blev förresten sjukt god. Har några matlådor i kylskåpet nu.
 
Dagens träning: Dans! Första passet modern dans på några år. Sjukt jävla kul! Återkommer med resume efter passet ikväll. Spännande. :3
 
Morgonvikt: 78 kg
 
Vet inte varför jag tappat vikt under natten, men jag ska väl inte klaga.. :)

Ni har väl sett..

..att ni kan fixa fram lite rabatt på endel runnerprylar från stadium via en länk på deras facebook-sida? Jag skickade den vidare till min mamma som använde rabatten idag. SJälv ska jag springa till stadium så fort pengarna kommer. ;) Ladda upp inför hösten.

Middag

Känner mig fantastisk icket uppfinningsrisk. Jag som vanligen älskar att laga mat och aldrig backar ner från utmaningen "man tager vad man haver" är egentligen alldeles för opeppad för att vara pank och ha ett tomt kylskåp. Haha. Steker upp lite kål och får se vart det hela barkar. 
 
Herre gud, det kommer sluta med att jag bara äter kål till middag. 
Jaja, adjöss på en sväng. :)

Dagen so far

Åh, mådde som sagt så illa i morse att jag bara fick i mig ett halvt glas fun light. Utan några som helst kcal har jag alltså suttit på lektion, promenerat 60 minuter och dansat ett pass zumba. Så himla dåligt. Det är verkligen allt jag gåt emot. Mne någa, lunchen är i ugnen iallafall. Det bli couscous och panerad torsk. Sweet chili sauce eller aioli till det, har inte bestämt mig. Så länge jag fåt i mig mat ät jag nöjd. ;)
 
Ska sätta mig och pilla i mitt dietistprogram och räkna ihop lite kcal etc. Ska man hålla koll ska man banne mig göra det ordentligt. Jag vill bara påpeka att jag ALDRIG skulle räkna kcal i vanliga fall, tycker det är dumt att leva efter det. Kör man hardcore en kortare period så visst, helt okej. En kort period.
 
Introduktionen till nya kursen var kul dock. Massage ett par gånger i veckan, laborationer i idrottslabbet och biomekanik. Kul! Ser fram emot det. Och skönt att ha avslappning och massage på schemat. ;)
 
Nåja, innan klockan ett hade jag alltså gjort klart både dagens skola och träning. Wow, känns effektivt! Att vågen står på 77,5 kg just nu kan vi dock ignorera. Beror enbart på tom mage och typ vätskebrist. Dåligt dåligt. Det blir riktigt med bakläxa till mig. Nu ska de bra rutinerna fram!
 
Knäckebröd till mellis, och wok med stekt kål och nötkött till middag. Är pank nu innan CSN kommer, så man tager vad man haver, eller hur? ;) Ska försöka få in en ordentlig kvällsmat och två mellanmål, men det lär inte rymmas. Blir nog max två mellis. 

Invägning 1

VIkt: 78,5 kg
Jag har gått ner det jag lade på mig under röda veckan igen. Skönt. Känner mig mindre uppsvälld. 
 
Bröst: 96 cm
Midja: 79 cm
Mage: 95 cm
Höfter: 106 cm
Lår överst: 68 cm
Lår mitten: 58,5 cm
Vad: 38 cm
 
Så ser det ut, svart på vitt. Inga undanflykter, inga bortförklaringar.
 
Just nu är jag dock så SJUKT opeppad. Har sovit alldeles för dåligt i natt och är så trött så jag mår fysiskt jätteilla. Det känns som att jag ska kräkas. Vet inte hur jag ska kunna peta i mig frukost i detta tillstånd, håller på att spy bara vid tanken på att stoppa något i munnen. Därför är jag lagom pepp på hela grejen och livet just nu. Mest opeppad är jag nog på skolan. Blää, jag är inte klar med sommaren än. Inte på långa vägar.
 
Okej, jag ska hälla upp ett glas kallt vatten och trycka i mig. Nog det enda som går just nu.
 
Haha, hoppas alla har en bra dag. Jag återkommer mer peppad efter skolan. :) Då har förhoppningsvis illamåendet försvunnit. ;)
 
Edit: Veckans mål? - 1 kg!
 

De 10 grymmaste veckorna någonsin!

Imorgon smäller det. 10 grymma veckor. Fy FAN vad peppad jag är. Jag är helt inställd på att det kommer bli galet jävla tungt. Men det är 10 veckor, och shit vad kul det ska bli. Jag kommer alldeles säkert klottra här i oändlighet, bara för att hålla mig extra peppad. Allt som intas och tränas kommer att nedtecknas här, bara för att hålla koll. 
 
Hur ska vi göra detta då?
 
Först och främst lades mål upp. För min egen del är det främsta målet att hitta goda vanor och tappa vikt. Muskler bygger jag så lätt, så det är ett sekundärt mål. Det främsta är alltså vikten. Det ska bort fett. Helt av allt hade jag velat tappa 1 kg i veckan, alltså 10 totalt. Men jag VET att jag kommer nå en plattå, så jag har satt målet på 8 kilo. Då har jag en månad på mig att tappa de sista två till jul, vilket känns rimligt. Tappar jag mer så är det en bonus, och tappar jag mindre så har jag ändå kämpat som fan. Förhoppningsvis. ;)
 
Jag kommer under denna perioden fokusera både på träning och kost. Jag har gärna ätit ca 1500 kcal/dag. Inget jag skulle göra forever, men under en kortare period känns det helt ok. Jag vill köra fem träningspass i veckan, och två vilodagar. Träningarna kommer anpassas efter dagsform. 
 
Jag kommer inte äta enligt någon särskild diet, utan bara äta med ett klokt huvud och dra ner på fett och snabba kolhydrater. Jag kommer lyssna på kroppen. 
 
Varje söndag kommer veckan utvärderas, även här i bloggen. Varje måndag blir det invägning, mätning och protokollförning. Jag kommer mäta överarm, bröst, midja, mage, höfter, högst upp på låret, mitten på låret och vaderna. Hellst av allt hade jag velat minska 20 cm över hela kroppen. Hade varit härligt. 
 
Jag har inte bestämt om jag ska ta bilder varje måndag/två gånger i månaden än. Kanske. Vad tycker ni?
 
Ett annat mål jag har är att rehabilitera skuldran ordentligt.
 
Jag kommer under denna perioden äta fem mål per dag. En lunch/middag kan exempelvis vara:
Kålsallad med kyckling
Pestopakad lax med blomkålspuré
Rödbetssallad med fänkål, ädelost och lufttorkad skinka
Köttfärsbiffar med broccoli
 
Träningsfokus under denna period kommer vara att bränna fett. Konsition, uthållighet och muskelkondition. Kommer inte att spendera jättemycket tid på rent gymmande, särskilt inte innan skuldran är bra så jag får lyfta mina älskade vikter igen. 
 
Nå, vad tycks? Är någon med mig?

Sorry!

Förlåt för att jag varit lost under helgen. Planerar med ett inlägg angående upplägget för 10 grymma veckor. Återkommer med det och mått senare under dagen. Kram!

Lördag

Åh, vilken lördag. Har knappt varit hemma någonting. Startade dagen med sovmorgon och en timmes promenad med hunden. Snabbt iväg till bästa vännen för hårfärgning, matlagning, planering, bakning och skratt. Nu är jag äntligen hemma och ska ge mig ut på en timmes promenad med hunden. Promenaderna får stå för dagens träning. :)

RSS 2.0