Kåbdalis

Härlig dag! :) 
 
Solig backe i Kåbdalis.
 
Söta renar hälsade på oss under bilresan. ♥
 
Syskonen mellan åken. Jag i mitten. :)

Min påsk!

Hej! Och glad påsk på er. Jag ska precis hoppa på kvasten och dra till Blåkulla för lite häxparty, men tänkte slänga in ett inlägg först. ;)
 
Jag sitter i Luleå hemma hos mamma (och även mitt kommande hem tills jag lyckats lägga vantarna på en ny lägga) och försöker jobba lite. Sjukt kul. Har en hög med idrottsmedicinpapper framför mig. Åhörarkopior, artiklar och sådant mysigt. Jättepeppad. :) Älskar livet rätt hårt just nu, även om det är galet mycket. 
 
Imorgon är det påskfirande med mamma och syskonen. Vi ska käka lunch mot i stugan mot en förhoppningsvis solig vägg. Längtar. Ska försöka ta någon bild också så ni får se mitt paradis och tillflyktsort. Visserligen är den täckt i snö just nu, but still. 
 
På lördag drar jag och syskonen till Kåbdalis för att åka slalom och fira påsken med pappa, hans tjej och hennes barn. Det ska bli kul! Jag förväntar mig soliga dagar, många skratt, en brakmiddag och spelkvällar. Vi ska sova i Jokkmokk, min kära gamla vän. Har inte varit där på ett tag så det blir nog ett härligt återseende. Att bila dit är dessutom ett nöje i sig då naturen är fantastiskt. ♥ Någa bilder ska jag nog hinna slänga upp här. ;)
 
Att åka slalom ska bli ett äventyr i sig. Jag har inte åkt slalom på tre år. What? Sjukt länge sedan. Dock har jag åkt själv sedan jag var tre år, och sjukt ofta sedan dess till jag började universitetet och flyttade söder ut. Jag tvärvägrar att åka någerst söderut. Att åka i Kåbdalis tar egentligen emot som fan det med, det ska vara Riksgränsen! Bästa skidstället utan tvekan. En annan tillflyktsort för mig. ♥
 
Nåja, jag ska återgå till plugget. Detta är min utsikt just nu (fysiologipapper och en hundröv):

Why?

Tenta imorgon. Heartbreak. </3 ;A;
 
This is all my feels right now:
 
 
 
 
 
 
 
 
Buhu, så synd om mig.
 
Godnatt.
 
( ;) ♥ Tack för gnälltillfället.)

Veckans utmaning

Ja, då kör vi med en utmaning igen.
 
Veckans utmaning blir att genomföra följande:
  • 2 minuter plankan
  • 50 benböj
  • 50 situps/crunches
  • 50 ryggups
  • 50 vadhävningar
  • 20 armhävningar
You know you can do it! Dela upp och gör en grej per dag + en vilodag, eller gör allt i ett svep och kalla det ett träningspass. Bestäm själva!
 
Dessutom vill jag att ni gör detta:
  • Lista 3 saker som ni är tacksamma för i erat liv/vardag.
 

Måndag

Åh, hela dagen har bestått av tentaplugg och promenadmys med hunden. Hon fick spring alös större delen av promenaderna. Eller ja, springa lös var kanske att ta i. Hon fick öva lösgående, dvs gå löst men uppföra sig vettigt. ;) Alltså hålla sig nära och lyssna på kommandon och dirigeringar. Några rus på fälten fick hon göra, och bara kuta runt som den tok hon är. ♥
 
Behövde slappna av i huvudet lite på kvällen, så det blev att springa över till en vän och hänga med middag, efterätt och film! Det blev Sleepy Hollow med Burton, Elfman och Depp som fick förgylla kvällen. Sååå mysig film (melankolisk, mörk och typisk Burton).
 
Nu är det dags att ta itu med plugget igen och ösa på en sväng. Tenta på onsdag. Kan inget typ. Kul. ;)

Hahahaha

Aaaah, har precis betalat räkningarna (klockan är efter tolv, pengarna är inne på kontot!), och... Ja... Detta är en dyr månad. Helt galet dyr månad. Vet ni hur mycket jag har kvar på kontot efter att allt är betalat? Gissa? 270 spänn. Ja, det är på riktigt. 270 jävla spänn. Snacka om att jag kommer leva fattigt och bara äta havregrynsgröt denna månad? Kommer få skörbjugg, hehe. Nåja, men detta ska väl gå. 100 kr i mat till djuren, och så 50 spänn i schampo, tandkräm etc. Då har jag 120 spänn kvar till mat. Det räcker ju ändå till några paket havregrynsgröt och några liter mjölk. Detta ska nog gå bra ändå. ;)
 
Hehehe, alltså jag kan inte sluta skratta åt min misär. Sjukt hysteriskt kul ändå. :')
 
(Boven i dramat är en klumpsumma på en sjujävla dyr försäkring på flera tusen kronor. För en fattig student är flera tusen kronor ganska mycket att förlora, hehe..)
 
Nåja, nästa månad kommer bli billigare då jag är hyresfri. Heja mig! Då ska jag försöka spara summan för hyran istället. Lär ju inte skada någon. :D
 
Nåja, nu har jag fått gnälla lite. Tack för det. ;) Kanske dags att sova, trotts men fnissighet och pigghet. 
 
Ha det bra! ♥

Sköna söndag

Ja, nu var det typ ett år sedan jag skrev här senast, hehe. Mycket i skolan och livet runt omkring. I Fredags blev det fest med studiegruppen, och igår klev jag knappt upp ur sängen. ;) Idag är jag dock pigg och glad och ska tillbringa dagen med plugg och hundvård! Det ska klippas blor, badas, balsameras, borstas, rensas i öronen etc etc etc. Och massa mys till en bok också. Igår var nog hundens optimala dag. Det enda hon gjorde var att snarka ovanpå mig, sötnosen. ♥ Ska försöka ta lite ordentliga bilder på henne idag, så hon är polerad och snygg. ;)
 
Diska behövs det göras också. Sjukt kul. Eller? Kanske inte.
 
Åh, har kirrat en soffa, en TV, ett TV-bord, en stor bokylla och ett jobbskrivbord till min nya lägenhet! (Jag har alltså ännu inte kirrat en ny lägenhet, men det kommer väl). Whopdido vilket flyt! Pusselbitarna faller sakta men säkert på plats. 
 
Tänkte förresten börja med veckoutmaningar. Har inte riktigt haft tid till de dagliga utmaningarna, som ni säkert märkt. Så från och med nu blir det veckovis, som man istället kan dela upp under veckan. Kul!
 

Umeå

Ja, jag är tillbaka till Umeå igen. Iallafall för ett litet tag. :) Som sagt, jag har fått jobb som har med min utbildning att göra, innan jag ens gått klart skolan. Hur fantastiskt är inte det? Att jag dessutom blev tillfrågad (jag sökte alltså inte jobbet aktivt) känns fantastiskt, som ett härligt förtroende. Jag ser glatt på framtiden och känner mig otroligt peppad. Jäääklar vilken resa detta ska bli. Att få jobba med något jag brinner så mycket för. Heja heja! Nu kör vi! :)
 
Annars så har denna vecka bestått av ett himla flängande hit och dit. Jag ska försöka landa lite och tentaplugga innan jag drar tillbaka till Luleå får att fira påsk. Tenta på onsdag alltså. Innan dess: redovisning imorgon, fest med studiegruppen imorgon kväll (jag räknar med aldeles för mycket alkohol och aldeles för lite vett), tentaplugg och filmkväll på lördag, tentaplugg på söndag, tentaplugg och filmkväll på måndag, tentaplugg tisdag, tenta på onsdag och sedan ska jag hem hem hem till Luleå. På torsdag är det jobbmöte. Spännande. Längtar! 
 
 
Kramar till er! Nu har jag fetjävla akutpluggat i några timmar. Ska runda av, läsa igenom arbetet ett par gånger till, dunka lite metal och planera filmkvällar innan jag hoppar i säng tidigt. ;)
 
Annat kul att se fram emot? Tävlingsresan till Gbg med friidrottsungarna i sommar, den korta roadtripen genom norra Norge i sommar och fjällvandringen med sköna vänner i höst. 

Sådär!

Hemkommen från ett av veckans möten. Det ser ut som om det hela kommer gå vägen! Det blir antagligen så att jag i ett år framåt kommer jobba med att utveckla och lyfta friidrotten i Norrbotten i ett projekt som drar igång nu. Så kul! Och roligt att få ett jobb innan skolan ens är slut, inom min utbildning. Sååååå tacksam och glad. :)

Pojken med en liten röd vagn

Ja, den här dagen har verkligen varit full av känslor. Tillbringade större delen med att plugga tillsammans med gruppen. På väg hem mötte jag och en kompis en kvinna som såg fruktansvärt uppskakad ut. Hon frågade om vi sett en liten pojke, och vi svarade "nej, det hade vi tyvärr inte". Jag och min vän skiljdes åt och jag gick hem. Vid dörren vände jag och gick tillbaka ut igen. Jag letade reda på kvinnan, som nu hade tårar i ögonen och sa "Vad har hänt? Hur kan jag hjälpa dig?". Hon berättade då att hennes son, en autistisk 4-årig liten pojke, hade försvunnit. Bon beskrev så fint, och uppskakat med gråten i halsen, hans mössa med stjärnor på, och hans lilla röda vagn. Det skar mig så djupt i bröstkorgen att se denna förtvivlade mamma. Jag bad om hennes nummer så jag kunde ringa om jag såg något, och då hennes man hade dykt upp lämnade jag de båda och gick och sökte efter pojken med min hund. Jag hann vara ute en och en halv timme innan jag var tvungen att springa hem och lämna hunden, men ingen pojke med röd vagn och stjärnmössa hade jag sett till. Bytte snabbt om för att möta upp pappa (vi skulle hälsa på min farbror med cancer). Tog en extrasväng och bad pappa hämta upp mig en bit längre bort, så jag skulle hinna kika runt ett tag till. Innan jag for sms:ade jag mamman och hörde om de hittat pojken. Hon ringde genast upp och berättade att de tillslut hittat honom, och tackade så enormt mycket för hjälpen. Det hördes hur otroligt lättad hon var, och jag kände att jag kunde andas ut lite. Fy fan vad hemskt att tappa bort sitt barn. Blir tårögd nu medan jag skriver bara för att jag ser hennes förtvivlade blick framför mig igen. Stackars stackars henne. Och duktiga lilla pojke som gjort alldeles rätt då han tappat bort sig. ♥ För mig är det självklart att hjälpa till i dessa tillfällen. Att sminka sig innan man ska ut på stan, ta på sig vettiga kläder, hinna äta mat är fullständigt ovidkommande och spelar verkligen noll roll. Det finns som ingen tvekan i mig, och jag kände att jag omöjligt kan gå in i min sköna lägenhet innan jag visste vad som hände med den stackars mamman och hennes lilla pojke med den röda vagnen. 
 
Då det hela löst sig och jag kunde andas ut for vi och hälsade på min farbror. Han har en riktigt tråkig cancer och ska snart bli inlags i några månader. Det skär i mig att veta att denna glada gubbe som precis gått i pension, redo att njuta av livets skatter, är så hemskt sjuk. Han förtjänar så mycket bättre, och det gör mig rädd. Men han skrattar och skämtar som vanligt, och det ger mig hopp. Han är stark och det bästa jag kan göra är att vara lika stark. Oavsett vad som händer med han så har han förmågan att göra andra glada, och på något sätt känner jag mig lugnare efter att ha träffat honom. Jag försöker dagligen skicka alla positiva tankar och energier till honom. 
 
Nu är jag hemma och har inte riktigt bestämt mig om det är okej att sova eller inte. Tror att det lutar mot okej. ;)
 
Kram på er.

Måndag

Har ett jobbigt samtal att ringa. Ni vet ett sådant samtal som man går och oroar och gruvar sig för och helst av allt bara vill glömma bort. Men man VET att det hela bara blir värre om man skjuter upp det. Ändå kastar man mest skeptiska blickar mot telefonen och struntar i det hela ett tag till. 
 
Och då man väl plockat upp den förbannade telefonen och slagit numret så är personen i fråga på möten. Haha, typiskt! ;) Nåja, jag prövar igen senare. Bluuuhrgh..
 
Hur gick springturen igår? Jodå, den gick och jag höll ett helt okej tempo hela vägen. Absolut nöjd! Lite stel i ena vaden idag dock, hehe. Blir nog bra med den saken också. Det brukar bli bra med det mesta. :)
 
Dagen? Ja, den ska tillbringas med plugg och åter plugg. En del tunga saker att göra innan jag sätter igång nu på morgonen, men ska ta en kopp kaffe och köra på. Förhoppningsvis kan jag dra och plugga rätt fort. I kväll ska jag träffa pappa som är nere här för jobb. Kul! Saknar alltid familjen då jag är borta. 
 
Imorgon kväll drar jag till Luleå en sväng, för lite spännande möten etc. 
 
tomat_luverguuurl11_ typ...

Kärleken till norr

Kom på varför jag älskar att bo i norr igen. ♥ Vilken fantastisk natt det är ute. Norrsken som dansar över hela himlen, och en glad måne.
 
 
 
 

Träningsmusik

Yes! Jag har laddat mp3:n med massa musik som peppar mig för träning. Viktigt för migg att ha något att lyssna på då jag springer, allt blir så mycket lättare då. ;)
 
Droppar ett uttrad av några artister och låtar som pryder min playlist denna gång. En del har varit här uppe tidigare, en del är kanske nytt?
 
Denna är en skön uppvärmningslåt. Varierar lugna partier med lite mer upptempo och ett härligt riff. Kanske passar den bra att köra lite intervaller till? Den sist aminuten av låten är helt fantastiskt. Jag blir så gaaaalet peppad av denna och kan liksom inte sluta le. Då jag springer med denna så når leendet upp till öronen och det pirrar i magen. På gymmet biter jag mig stenhårt i läppen för att inte se ut som ett nyförälskat fån. Tänk vad lit emusik kan göra? Lyssnar ni på denna, vilket ni borde då det är en helt fantastisk version av en klassisk låt som alla har lyssnat på någon gång, så se till att lyssna genom hela låten för att inte missa det episka slutet.
 
Även denna är en skön version av en klassisk låt som väcker nostalgikänslor. Denna har lite snabbare beat och passar verkligen toppena tt springa till. Och metalsångare måste ha det bästa rösterna? Hör ni vad galen refrängen är?
 
En till låt med ett beat som är rätt behagligt att springa till. Att texten är galet skön är ju inte ett minus direkt. Den här låten är också en sådan låt som jag inte kan låta bli att le till. Eller dumflina är kanske rätta ordet?
 
Skön och peppig låt att springa till. Man blir glad och sprallig av den. 
 
 
Även denna är en låt som man blir glad och peppad av.
 
 
Dessa två ovan är också riktigt sköna att springa till. Benen går liksom av sig själv. ;)

Fem frågor

1. Vad ville du bli som liten? Veterinär ville jag bli en period, lärare, ridlärare (när jag var miniliten), jobba med hästar, journalist ett kort tag, jägmästare när jag blev äldre, och sedan detta jag läser nu. Var nog helt och hållet rätt val för mig. 

2. Vad är du idag? Studerar idrottsmedicin och coaching.

3. Vart vill du helst resa? Nya Zeeland! Dit åker jag över nästa jul, tjoho! Blir att vandra massa, mysa, road tripa och uppleva den fantastiska naturen på alla sätt som går. Jag vill även fara till Japan, Nepal, Kina och alperna.

4. Var ser du dig själv om 5 år? Om fem år har jag ett hus på landet, har gift mig, har ett eget företag där jag jobbar med hälsa och träning, aktiv inom att utveckla friidrotten uppe i norr, har jägarlicens och jagar ripa uppe i fjällen, har ett par hästar på gården, reser mycket och upptäcker fantastisk natur hela tiden, och kanske är det dags att bli preggo också? 
 
5. Rött eller vitt? Båda är gott, men har mest blivit vitt på senaste tiden. Godast både att mysdricka och vid fest mår jag inte fullt lika dåligt av vitt vin som jag gör av rött. ;) Relax är ett reisling som är väldigt lätt och gott. Saint Claire har ett vitt vin från Marlborough som har toner av passionsfrukt och svart vinbär. Det är helt gaaaaaaaalet gott (men lite skarpare) och doftar fantastiskt av passionsfrukt. Nya favoriten.

6. Sommar eller vinter? Sommar tror jag. Och höst. Och lite vinter. Vintern är fantastiskt men hade gärna fått vara lite kortare. Men hey, jag är norrbottning i själen och skulle aldrig vilja flytta härifrån, och då får man ju lov att älska vintern också. Även om det är en slags hatkärlek ibland. ;)

7. Skog eller hav? Båda på olika sätt. Men hade nog sagt fjällen om det funnits ett alternativ?

8. Vad gör dig ledsen? Att vi lever ovanför natur och djur, istället för i symbios med dessa. Avsaknaden av medmänsklighet och orättvisa handlingar.

9. Vad är det bästa du vet? Familjen, naturen, djur, frihet, styrka, skratt, tillit och självständighet.
 

Sköna söndag

Ja, se där. Söndagen dök upp tillslut. ;) Känner mig laddad med ny härlig energi efter gårdagens totala slappardag. Fredagen var förresten jättekul, ett par gymnasiekompisar drog samlades och pratade bröllop! En av tjejerna ska gifta sig, så vi utbytte tankar med hon och hennes karl. Såååå mysigt! Vin, fyra olika ostar, kex och marmelader fick stå för tugget. 
 
Ikväll ska jag nog dra en sväng till en fin vän och snacka skit och dricka te. Får försöka passa på att träffa vännerna så ofta det går när man är ledig. Men innan dess hade jag tänkt att dra ut på en springtur! Yea, you heard me. :D Några kilometer ska jag nog bocka av iallafall. ;) Ska bara låta lunchen och kaffet lägga sig lite, hehe. Det blev skaldjurspasta till lunch förresten. Jättegott. Och jag har ätit så dåligt i veckan att det var totally worth it. ♥
 
Annars är jag på resande fot rätt mycket i veckan. Har inte så mycket matlådor att göra, eller träningar att planera. Kommer vara hemma i läggen måndag, tisdag lunch, torsdag kväll och fredag. Så med några lunchlådor fixade blir nog det hela toppen. Ska bli en kul vecka. Är aspeppad!
 
 
Kom ihåg att dra på ett leende, för er egen skull, och alltid börja dagen med att komma på minst 5 positiva faktorer som ni är tacksamma och lyckliga över. Det finns alltid något, varje dag. ♥

Veckan som varit

Ja, den är inte slut än. Men nästan. Ni förstår kanske att jag har mycket att göra, pga min frånvaro från internet. Ja, jag har väl egentligen inte jättemycket att säga, har inte så mycket av ett liv just nu. Hinner knappt med något. ;) Men det ska väl snart vara över. Hyfsat iallafall. Jag jobbar på och försöker skratta mig igenom dagarna! Går helt okej. :) 
 
Veckan som kommer innehåller en del spännande möten, och kanske öppnas det några nya dörrar? Jag håller er uppdaterade, jag lovar.
 
Hittade en bok på bibblan hör för någon dag sedan. Naturkraft hette den. Wow, det stod typ mitt namn på den boken, med stora feta bokstäver. Lånade genast hem den och tänkte börja plöja den imorgon. Den handlar om naturens effekt på människan, rogivande, terapeutiskt, energigivande och annat mys. Jag är ju en naturjunkie av stora drag och BEHÖVER naturen för att samla energi och må bra. Allra helst den fullständigt vilda och vackra naturen. Urskogar, fjäll och hav. ♥
 
Hoppas ni har det riktigt bra.
 

The intouchables

Har ni sett denna fantastiska film? Eller en oväntad vänskap som den kallas på svenska. Faaaasiken vad bra den är. Jag gillar inte draman i vanliga fall, men denna är verkligen sjukt bra. Den berör en fruktansvärt mycket och är en sådan film som man bara tar till sig på en gång, och behåller den nära hjärtat efteråt. Se den, om ni inte gjort det än. Jag lovar, ni kommer inte ångra er. ♥
 
 
 
 
 
 
Haha, jag blir typ tårögd bara av att se på bilderna. ;A; ♥

Update

Spenderar natten med fellow nerds, laxpytt och konståkning VM!




Den där jäkla spontaniteten

Haha, ja, vi semispontana människor har det svårt. Vi är inte tillräkligt spontana att det blir kul (så som exempelvis boka sista minuten till andra sidan jordklotet, dra på roadtrip mitt i natten och bara bestämma sig för att inte återvända utan man spontanflyttar till grönland och jobbar som sälslaktare typ) och inte tillräkligt ospontana att vi trivs med endast rutiner och inga överraskningar. Istället så får vi lida för vår semispontanitet genom att typ klippa av oss håret utan att tänka efter innan, färga håret i en knasig färg, klippa sönder kläder för att inse att det inte blev så coolt trots allt, beställa dyra saker från internet etc.
 
Idag var det håret som rök för mig. Eller ja. 10 centimeter iallafall. Jag sörjer mina längder samtidigt som jag tackar min semispontanitet. Håret var trots allt väldigt slitet, och känns riktigt fresh nu. 
 
Kan inte semispontaniteten bestämma sig för att typ dra på springrundor mitt i natten, göra 500 benböj eller typjagvetinte gå ner i vikt istället? ;)
 
 

Vilken dag!

Hittills har jag fått ett jobberbjudande (eller en möjlighet snarare) och blivit kallad till en intervju. Alltså wow, den första möjligheten är helt galen, jag önskar verkligen att det kan gå vägen. Sååååååå himla kul det hade varit! Berättar då jag fått veta hur det går, alltså nästa vecka då jag ska på möten. ;) Vilket flyt! Kanske skulle köpa en trisslott?
 
Tyvärr har jag inte fått i mig någon lunch än, och endast några klunkar apelsinjuice till frukost. Jättedålig start på dagen matmässigt, men det blev stressigt och planer ändrades plötsligt. Där stod jag i skolan utan matlåda eller kort och ville gråta, haha! Men nu är maten i ugnen och jag är glad som tusan. Tjoho!
 
Dessutom ser jag fram emot en galet kul resa i sommar med mina sköna friidrottsungar. Det blir Göteborg och Världsungdomsspelen för hela slanten! Lite liseberg ska väl hinnas med också? ;)
 
Pepp pepp pepp! 
 
 

Ny vecka!

Japp, en helt ny vecka är kommen. Jag ska snart snöra på mig mitt ansikte och lite kläder och glatt studtsa iväg till skolan. Yeah... Det blir fetplugg hela dagen, för ovanlighetens skull... ;) Men humöret är på topp och jag är pigg och glad. 
 
 
Har inte så mycket mer att säga... Förutom att jag fick lite tid över till träning igårkväll! Ett pass zumba och en timmes promenad fick förgylla kvällen. Helt okej. :D
 
Ha en bra måndag!
 

Sköna söndag

Jaha då var det söndag igen. Konstigt nog är jag förvånansvärt peppad inför veckan som kommer! Vet inte riktigt varför, men vad tusan, bara att tacka och ta emot! Tror jag fick en skjuts av fredagens redovisning. Det är även bara två veckor kvar till kursen är avklarad och det är tentadags. Shit, hela helgen kommer vigas till att svara på de 100 instuderingsfrågorna och lära sig dessa utantill. Whaaaaaaaat? Det blir nog bra, hehe... ;) 
 
Igår slängde jag ihop typ fyra matlådor. Hade tänkt att göra några till nu idag så jag har både middag och lunchlådor att ta med mig till plugget. Kommer bli långa dagar. Som tur är så sitter vi hos en klasskamrat med valp, så jag kan ta med mig min hund på dagarna. :) Annars hade det inte gått. Fint att man kan lösa det på så sätt!
 
Nåja, middagsmatlådorna får nog bli... Korv? Kyckling? Framtiden får utvisa. ;)
 

Skridskor!

Jaaaaa, jag åkte skridskor för första gången i år! :) Aaaaaaaskul! Jag var väldigt aktiv inom konståkning då jag var yngre och tränade typ 6 gånger i veckan, och tävlade varje helg. Nu så har jag knappt åkt på 10 år och det var darrigt och jävligt. Men sjukt kul. Ska försöka hinna ut en sväng imorgon med om det är fint väder. Har en isbana typ 5 minuter bort. ;)
 
 
Pressar på mig mina kära asbraiga konståkningsskridskor som jag haft sedan 6an. De är trånga och för små, men jag skulle aldrig ge upp dem. ;)
 
Vilken frihet! När jag var yngre var jag mer säker på skridskor och is än i vanliga skor på mark. Tänk om man kunde få uppleva den känslan igen. ♥

Lördag

Åh vad skönt att ha en helg med lite energi kvar. Fick nog en boost igår. :) Har tillbringat förmiddagen (håller fortfarande på) med att ordna lite och rensa i papper. Har friidrottspapper, träningspapper, kostpapper, styrkepapper, jobbpapper, konditionspapper, biomekanik, massage, kemi, vettefanpapper som bara har legat i högar. Nu är de iallafall prydligt indelade och sorterade i märkta mappar, och kurslitteratur har en egen fin hylla i bokhyllan. Nöjd! :D
 
Nu ska jag ta en paus och fixa lite mat. Blir kycklingtacogratänglasagne efter eget recept, haha! Får se hur det hela slutar. ;) Efter myslunch och matlåde fixa blir det nog att göra lite periodiseringar och lägga upp träningsprogram för friidrotten. Kul! Ska fixa ett litet lager med träningsprogram för olika delar av säsongen. 
 
Ikväll blir det Melodifestivalen hos en vän. 
 
Sett första avsnittet av Vikings nu. I'm in love!
 
 
 
 
 
 
 
Se den! :D

Update

Trots alla om och men och gårdagens fullständiga krasch så fixade vi redovisningen. Med vi menar jag jag, då jag faktiskt gjorde det mesta där uppe framför alla andra. Jag blev supernöjd med både upplägg och hur jag redovisade. Jag är rätt trygg i att prata framför människor och jag tycker faktiskt att det är rätt kul att redovisa. Men denna gång kände jag mig inte alls förberedd. Jag gick därför upp en timme tidigare i morse och läste lite rapporter kring ämnet. På något sätt lyckades min superhjärna sy ihop säcken. Snabba ändringar i power pointen fem minuter innan redovisningens början, och jag var redo. När jag hörde mig själv prata blev jag förvånad över hur logiskt jag framställde allt, och hur självklart det var att vi hade valt att lägga upp vår laboration på det sättet vi gjort. Människor verkade dessutom intresserade av ämnet, och några intressanta diskussioner uppstod. Det frågades om källor så de själva kunde läsa mer om ämnet. Ett par klasskompisar som jag aldrig pratar med nästan petade mig på axeln då vi var klara och sa "gud vilken bra redovisning. Man förstod verkligen allt du pratade om. Vad bra det var!". Det gjorde nog min dag. Tänk om folk kunde bli bättre på att ge spontankomplimanger. Vad mycket finare vardagen skulle bli då. :)
 
Sådär, nu fick jag ösa ur mig lite feelings också. Känns bra!
 
Nu tror jag att jag ska fixa middag, sedan blir det nog en härlig mysstund med hunden framför nya serien VIKINGS. Ska ni se den? :) Jag som är intresserad av fornnordisk mytologi ska absolut följa serien slaviskt.
 
Happy friday på er! Blir det party ikväll?
 
Helgen ska nog firas med ett Familjen Addams-maraton hela natten. Och den klassiska serien dessutom. Bäst. ♥
 
 
 
 
 
 
 
Hur snygg är hon inte? Shit!!

Edgar Allan Poe

 
Favvisen.. :)
 
 
 

Galen dag

Hahaha, dagen har varit helt åt fanders. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta (har gjort båda delarna under dagen whaaaat). Jag har iallafall pluggat i 14 timmar i sträck och har skavsår i hjärnan. Vet inte någonting känns det som och fattar inte varför resultaten ser ut som de gör. 
 
Alltså vi hade 12 000 rader med siffror att analysera idag (vi fick resultaten igår). Mm... Eller hur. Ni kan ju gissa hur bra det gick. Klockan 18 fick jag typ en klump i magen och kraschade i sängen i en timme, innan jag tog mig samman, bet ihop och körde vidare. Hur det går imorgon får framtiden utvisa. 
 
I mitt huvud hör jag typ denna om och om igen:
 
 
Det är typ mitt livs soundtrack just nu, hahaha. FML.

Det är sommar hos mig idag


Vardagslyx

Vardagslyx är verkligen extremt viktigt för mig. Små grejer som tillför lugn och lycka. Därför steg jag upp en timme tidigare och diskade och städade läggan. Kokade kaffe och slog på ett avsnitt av Psych. Nu myser jag med ostknäcke och en god latte innan fet är dags för dagens bravader. :) Om det är hyfsat varmt blir det nog till och med en springtur i eftermiddag!

Imorgon är det redovisning för veckans arbete; uppvärmningsmetoder med fokus på PAP. Vi labbade hela dagen igår och trots mycket fekking strul så fick vi tillslut ut resultat! Det är galet mycket arbete som ska utföras idag dock, men det är bara att tugga på. :)

Kram på er!


Godmorgon!

Sovit riktigt skönt i natt. Härligt! Framför mig väntar en lång dag av plugg, plugg och mer plugg. Kommer komma hem lika sent som igår. Nämnde jag förresten att jag fick två timmars promenad igår? Jorå, så är det. Kommer bli samma visa idag med. Halvtimme till skolan, halvtimme hem och hämta hunden, halvtimme till pluggruppen, halvtimme hem. ;)
 
Planerat in matdagen också. Mys. Blir gott. Har ett gäng matlådor att konsumera. ;) Idag blir det morot- och potatissoppa till både lunch och middag. I like. Den är god och krämig.
 
Nej, jag är fortfarande så trött att jag helst vill hoppa i sängen. Så vad passar bättre då än att diska lite? ;)
 
Förresten! Bara jag som längtar till köldknäppen lagt sig igen? Jag är så galet sugen på att springa. ♥
 

Mos i hjärnan/rant/gif war

Yes, plugg mellan nio och nio! Fett slut i hjärnan, och det är även hunden som var med under dagen (såklart). Nu är jag alldeles för emotional för jag sitter typ och lipar till denna video (pekar neråt) nästan. ;A; Omg, jag fattar inte hur jag ska klara av att se alla avsnitt av supernatural som jag undivik att se de senaste veckorna pga rädsla för mental breakdown och drama overload och typ jag vet inte vaaaaad... TT_TT
 
 
Yes, we're talking Supernatural igen. Buhuhuhuuu, Cas och Dean, vilken bromance! Att det alltid ska gå dåligt för alla i dessa serier. Kan inte alla bara vara glada och liksom vara bästisar och liksom älska varandra och typ döda demoner och ha kul dåeeeee.. 3': Det gör så ont i min själ då alla är ledsnaaaa, shit, jag blir för känslomässigt insatt i dessa serier, haha, jag måste sluta. </3 Why do I do this to myself??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Can you feel my emotions? Buhu.. 3: Haha nu blir jag värsta ledsen över stackars Loke, och stackars Rose och Doktorn (från Doctor Who). OCH STACKARS SAM DÅ. Nu måste jag se sagan om ringen också. ;A; Och typ dö fangilsdöden igen. 
 
Vill ni föresten ha den i särklass bästa orsaken att se Sagan om ringen? Va va va? Tänkte väl det. ;)
 
 
 
 
 
 
 
M-m-mmmmm... :D Helt okej. 
 
Och nu då jag lyckats vända på mitt dramahumör avslutar jag med denna, som jag garvar till varje dag, hahaha!
 
 
Hahahahaha dör, godnatt.
(Sorry för flummet. Det är min blogg. Deal with it. ♥)

Sköna söndag

Hallå världen! Jag har vigt denna söndag till ett avslappnande lugnt tempo. Har söndagsfikat (kaffe/te och finn crisp) med en god vän, och nu har en kastrull med morot- och potatissoppa precis hittat sin plats på spisen. Det är alltså matlådor på G! Förshoppningsvis blir det rätt många portioner också. Denna soppa är fantastiskt god, och väldigt lätt att göra. :)
 
Jag har hunnit med en sväng på affären. Inhandlat mat för resten av månaden typ. Skönt att ha det avklarat. :) Det blir en hel massa god mat, som råkade vara väldigt billig också. ;) /Fattig student
 
Denna vecka kommer vigas åt plugg. Det kommer inte finnas någon tid till att göra andra saker, så matlådor är av största vikt. Det kommer dessutom inte hinnas tränas, förutom kanske några powerwalks. Men gymmet lär inte hinnas med alls. Känns lite surt, men skolan måste gå först just nu. Mycker som händer och är på G just nu. Det gäller att ta djupa andetag och fokusera på det som är roligt i det hela. För det är ju faktiskt det. Roligt alltså. 
 
 
 
 
Hihi.. Ser ni Supernatural? (pekar uppåt) För mig är det en riktig nostalgiserie som jag följt i flera år. Det är även Psych! En ny säsong har precis börjat. Har ni inte sett Psych, se den! Den är riktigt lättsam och hysteriskt kul bitvis. Feel good i sitt esse typ. :)

Det gick vägen!

Ni vet den där spännande grejen som jag pratade om? Jo, nu har jag fått veta hur det hela gått, och jag har nu alltså blivit invald i styrelsen i Norrbottens Friidrottsförbund! Jaaa, så himla kul! Känns fantastiskt bra. 
 
På tal om friidrott, har ni koll på vilka fantastiska resultat som svenskarna presterat hittills under EM? Helt galet. :) ♥

Det här med fettprocent

Ja, det märks att jag börjar återhämta mig från veckan, inläggen bara rullar fram! Men jag har lite funderingar kring vikt, BMI och fettprocent. Jag personligen är inte alls ett stort fan av BMI, och egentligen inte vikt heller. Vill du gå ner i vikt ordentligt så är vågen en enkel vägvisare, men den säger ju absolut inte hela sanningen. I skolan har vi som sagt gjort alla möjliga sorters mätningar på kroppskomposition, och en som föll mig i smaken var en vanlig hederlig kalipermätare. Då jag inte har råd att lägga uu typ 3000 för en bra mätare nöjde jag mig med en billig tillsvidare. Det är ändå ett bättre riktmärke än vågen. Iallafall för mig som har mycket muskler. 
 
Så nu tänkte jag köra en rush i några veckor, för att försöka tappa ett gäng kilon. Jag ska ha en miniundersökning och se hur fettprocenten förändras under tiden med min kalipermätare. Spännande!
 
Just nu ligger jag på 31%. Målet hade varit att komma under 25% till sommaren. Svårnått, men kanske. :)
 
(man ska komma ihåg att en kalipermätare endast mäter lokalt)

Northern Kings

Heheee, har nött denna låt hela morgonen. Den har rullat på repeat sedan åtta i morse. Den sista minuten ger mig typ gåååååshud. 
 
 
Älskar Marcos röst. Alltid gjort den. :3 Och hur skönt är det inte med fyra EPISKA metalsångare som gör EPISKA versioner av klassiska låtar? Snacka om att ge låtarna ett uppsving. Iallafall för mig som är en metaljunkie. Jag lyssnar ofta på dessa sköna karlar då jag är ute och springer eller lyfter skrot i gymmet!

Godmorgon!

Jag kan fortfarande inte se någon eller någon annans blogg, men vad tusan. Jag kan ju skriva av mig iallafall. :)
 
Idag kommer ett väldigt stort beslut fattas. Det är inte jag som fattar det, och jag kan i detta nu inte gör någonting för att påverka det hela. Mycket nerver alltså. Hoppas det går vägen. :)
 
Idag ska jag börja fila på mitt examensarbete. Jag vet vad jag vill skriva om, men inte riktigt hur jag ska smala ner det på ett bra sätt. Biomekanik i sprintens fotisättning är planen. MEN... Ska det vara fotisättningen på rak bana, i kurva eller i block? Ska det vara en viss typ av fotisättning? Ska det vara jagvetintevad? Eller är det bättre att skriva om benens rörelsemönster och biomekaniken där? På något vis känns det som att jag vill använda fotisättningen, då det faktiskt är endast där som en sprinter kan alstra kraft mot marken. Som sagt, mycket att fundera på... ;)
 
Jag ska snart krypa ihop framför datorn och äta frukost. Ett ägg mosat med lite fetaost (underbart galet gott, prova!), apelsinjuice och en kopp kaffe. Funderar även på om det ens är möjligt att tillverka sin egen kaffesirap? Av sötningsmedel istället för socker? Hm...

Strul

Hej! Det verkar vara strul med blogg.se nu, så jag tar för givet att ingen kan se mina inlägg. Därutav radiotystnaden. Återkommer då det hela har löst sig!
 
Kan dock nämna att jag precis åt en suuupergod och nyttig middag bestående av kycklinginnerfilé, blomkålspure och en god röra av avocado, fetaost och rödlök. Sjuuuuuukligt gott!

RSS 2.0