The Addams family

Fixade hem The Addams-filmerna. Fy fan vad bra de är, och vilken nostalgi. Riktiga mysfilmer. Jag växte upp med dessa då min mmam även gillar dessa oerhört. Kanske inte så konstigt att jag blev som jag blev, då jag växte upp med The Addams, Sagan om ringen och Modesty Blaise? Det bästa av det bästa. ♥
 
Vilka tycker ni är bäst? Filmerna från 90-talet eller serien från 60-talet? Love both.
 
Serien från 60-talet!
 
Filmerna från 90-talet. 
 
Serien från slutet av 90-talet (är det 98?) har jag inte fått tag på än. 

Fredag!

Nu, då tentan är avklarad, kan jag njuta av att det är fredag, och en adventshelg! Jag ska fira fullt ut och har laddat läggan med julröda gardiner, julmusik, en liten snögubbe, glögg och julmust. Imorrn rullas det tryfflar med en vän. Mina ska bestä av mörk choklad och chili, rullade i kakao. :)

Tryfflar är bra julgodis för mig. Jag tar ett par, sedan är det bra. Ingenting jag vill pressa i mig. Godis i allmänhet är inget jag tycker är gott att äta mycket av. Andra advent blire nog knäck med krossad turkisk peppar som får stå för godismakeriet. :)
 
Förutom det så ska jag även följa julkalendern i år! Mysteriet på greve holm var den bästa kalendern då man var liten, klart man ser uppföljaren! Vilken mysig rutin att se till frukosten, tillsammans med en kopp kaffe och rågbröd med makrill på. Måste förresten hissa makrill också, så jäkla bra och nyttig fisk!
 
Mycket julprat här, jag vet. Men vad tusan, klart man måste fira till max nu då julen väl är på G! You with me? Annars är all mat för månaden inhandlad, så när som på ett mjölkpaket och en fryst kyckling. Lite leverbiff ska också införskaffas, annars är allt i kylskåpet/skafferiet/frysen. Skönt. :) Har nämligen lite julklappar som ska fixas för de få slantarna som är kvar. Jag hade GRYMMA räkningar den här månaden, det sved. Så jag och mina vänner har en max100spännperklapp-deal. Skönt. :) 4 julklappar till vänner som ska inhandlas, och en till mami + en till papi. De köper jag nog då jag kommit tillbaka till Luleå igen, på decemberlönen. ;) Måste ju ha råd med julgodis också? Och glögg?
 
Förresten, då vi ändå pratar onyttigheter, har ni prövat den sjukt goda lakrits-chiliglassen från Triumph? Ååååh, jag dör lite av godhet då jag bara tänker på den. :D Mhm. 
 
Och ja, då vi ändå pratar onyttigheter... ;) Jag och en likasinnad pratade ultimata manskroppar på väg hem från universitetet, om man får vara så ytlig. Vi var rörande överrens om att en karlakropp ska ha mycket muskler och stora muskler, men med ett litet lager fett under huden. Finns inget mer avtänande än en riktigt deffad kropp, i mina ögon iallafall. Vad tycker ni?
 
Inte sexigt:
 
 
Sjukt sexigt:
 
 
 
Mhm? Ni hänger med vad jag menar?
 
Chris Hemsworth (blondie ovanför) måste ju vara en av de snyggaste karlarna som gått på denna jord btw?
 
 
Ah.. Med dessa bilder i huvudet ska jag ta itu med träningsplanering! ;)

Tenta

Pluggar inför dagens tenta och skrattar åt min morgontrötta hund som tycker det är alldeles för tidigt för att öppna ögonen.. ;)



Hahaha!

Hemmaspa

Prövar en ny ansiktsmask som ska vara super mot dålig hy! Hoppas den funkar, hade varit toppenbra ju. :)




Förresten!

Fick idag det ultimata beviset på att jag äter rätt, så som det passar mig. Det var nämligen länge sedan jag åt mat som var riktigt FET. Äter nyttigt fett, men har skippat typ vispgrädde och grejer. Det har funkat bra, men jag har inte insett riktigt HUR bra det varit för min kropp förrän idag.
 
Det blev kycklingklubbor till middag, och till det svängde jag ihop en sås på just vispgrädde. Hittade nämligen ett paket i kylskåpet som snart skulle gå ut. Onödigt att slänga liksom. Gott som fan var det, men en timme efter kraschade magen totalt. Den var inte van vid så fet mat och protesterade på en gång. Nu känner jag mig smårisig och tänker spontant att NOT WORTH IT. 
 
Det är som då jag käkar chips eller godis. Känner mig uppblåst och jätteobekväm efteråt. I lagom mängder går det bra, men då det är riktigt party... Nja. 

Resultatet

Är hemma från en pluggkväll hos en klasskompis. Trevligt!
 
Här är förresten min nya hårfärg. Jag är nöjd. Har saknat mitt mörka hår mycket. ♥ 
 
Edit: Nu har jag även tvättat bort sminket, och jag är fortfarande nöjd. Jag har lite problem med att ha färgat hår och vara osminkad, på grund av att ögonbrynen ser så missmatchade ut jämfört med håret. De ser alldeles för ljusa ut, och nästan gråa. Och då har jag ändå möööörka ögonbryn. Men det funkade faktiskt. Vet inte varför jag varit utan mitt mörka hår så länge?
 
För att göra saken ännu värre bättre så klippte jag även av det 10 centimeter till. Har totalt kapat 20 centimeter på en månad. WHY? Jo, för att det var så infernaliskt slitet. Trodde det skulle räcka med 10 cm, men det fanns fortfarande kvar kluvna toppar, så det var bara att kapa 10 till. Gör det alltid med nagelsaxen i mitt badrum, haha!  Det var ÅR sedan jag gick till en frisör. Känns som lagom onödiga utgifter för en fattig student... ;)
 
Nu känns håret mycket friskare och bättre än det gjort på länge. Det bli många hårinpackningar för att hålla detta igång. Kanske prövar jag balsammetoden och ser om det är skonsammare mot mitt hår än schampo. I will keep you updated in dessa väldigt allvarliga frågor!
 
Hm, nu skriver jag ju en massa inlägg mitt i natten igen. Jag skulle ju sluta med det? Nåja, just nu är jag iallafall inte trött, utan mest speedad. Gjorde misstaget att dricka kaffe sent på kvällen. Fekk...
 
Just ja, hårfärgen var det:
 
 
 
Känns som att jag är på G att hitta tillbaka till mig själv igen. :) Vad tycks?
 
Godnatt!

Förnyelse

Skumt ord. Förnyelse. Finns det ens något som heter så? 
 
Iallafall, äntligen har jag tagit tag i detta med att färga håret. Svart blir det. Svart som min själ. Haha, nej jag skojade, det är något som jag skulle kunna ha sagt när jag var 14 och svartmetalgothare. ;) Det var värsta Alice Cooper-sminkningen som gällde då, och kedjor och nitar tillförbannelse. ♥ Bäst. Saknar den tiden. 

Det är roligt, trots att jag inte klär mig lika extremt så är jag fortfarande samma tjej, lyssnar på samma musik och har samma åsikter. Jag är bara... Lat. Ja, det är helt ärligt. Latheten är den enda anledningen att jag inte har kvar min metal-stil. Det tog så lång tid och jag är morgontrött. ;) Och oavsett vad jag har på mig så är jag samma människa inuti. Tönteriet att man måste klä sig på ett visst sätt för att lyssna på en viss musik är ju så urbota dumt. Jävla tokigheter alltså. Tack och lov att man är vuxen och vettig. Right?
 
Nåja, blir nog plugg och kvällsfika hos en kompis om ett tag. Postar en bild på nyhåret då det är torrt!

Frukostmys

Laddar upp för en ledig dag med tända ljus och god frukost!



Vad ska ni göra idag? Jag ska handla, diska, plugga och nörda. Ingen träning idag! :)

DXA

Hehee, sitter och garvar åt gårdagens sista inlägg. I should not be alowed on the Internet when I'm tired!
 
Jaja, idag lider jag av en sjuhelsickes träningsvärk. Eller lider och lider, smånjuter är väl en bättre beskrivning. Vi körde en DXA idag, alltså en kroppsscan. Fick reda på att mitt skelett är sjukt bra. Jättestarkt och hög bentäthet. Bara att tacka och ta emot, det är nog all stötbaserad träning från unga år. :)
 
Annars är mitt BMI alldeles snart normalt, och allt känns helt ok. Var inte alls sugen på att scanna min kropp, men det var gratis för mig (som elev, egentligen kostar det 900 spänn) och jag kan hålla resultaten för mig själv. Så ja, då var det ju bara att köra. Right?
 
Kommer inte ihåg muskel och fett% i huvudet sådär, kanske dyker upp. Om jag ids se på resultaten igen, haha!
 
Nu: Sushi och serien perception!

Skäggiga karlar

Har en förkärlek för skäggiga karlar, om ingen märkt de än. De får gärna vara lite smutsiga och oduschade också. Och ha ett fett svärd. 
 
Så får de gärna vara en karaktär i en episk film också. 
 
Och gärna vara typ kung i hemlighet.
 
Och så blir jag hemskt glad om de är lite mystiskt tystlåtna.
 
Men ändå artiga och hövliga. 
 
Och liksom bara äger alla.
 
 
Mmmmmmmmhm.
 
 
Med de fina bilderna i mitt huvud ska jag hoppa ner i sängen med favoritboken sedan jag var 11 år, Sagan om ringen. Jag och mitt nördalterego hälsar godnatt! Och lova att njut av den oduschade manligheten ovan. ;) (Fy faEN vad fel det där lät...)

Trött, sliten och glad

Hemkommen från dansen i stan. Det är bland det roligaste jag gör, så fantastiskt givande och uppiggande. Eller ja, uppiggande för själen iallafall. Just nu är jag så TRÖTT i kroppen efter dagens bravader. Här nedan följer en fin och pedagogisk översikt över all ordentlig fysisk aktivitet jag genomfört under dagen. Räknar naturligtvis inte med vardagssaker som "gå till affären" och dylikt. 
 
  • 60 minuters promenad till och från skolan
  • 120 minuters knäkontroll, dvs bål, ben och rövstyrka
  • Åstrandstest på cykelergometer
  • 60 minuters promenad till stan
  • 90 minuters modern dans
Totalt har jag alltså varit aktiv i över 5,5 timmar idag. Godkänt?  
 
Pust! Hade träningsvärk i låren redan innan jag kom fram till dansen, efter alla jäkla enbensbenböj. ;) Skön känsla. Och dansen kryddade på träningsvärken kan jag lova, så jag funderar i mitt stilla sinne på om jag kommer kunna gå alls imorgon? Hihi. Tur att träningsvärk är en skön värk. ♥
 
Jag har ätit alldeles för dåligt idag. Kaffe, mackor, kaffe igen, samt pepparkakor med ädelost var allt jag fick i mig under dagen och innan dansen. Stannade på ICA efteråt, då jag hoppade av bussen precis innan affären stängde, och köpte ett par kycklingklubbor som jag precis har pressat. Fint liksom! Som nödlösning fick en liten chokladmjölk stå för de snabba kolhydraterna direkt efter. Toppen!
 
Vill ni ha ett tips på en superbra efterträningdryck? 2,5 dl lättmjölk + 2,5 dl blåbärssoppa! Blanda ihop och drick! Jävla gott, och ett ultimat återhämtningsmål med just the right mängd kolhydrater och protein. Rekomenderas hellre än ex. gainomax alla gånger. 
 
Puss på er! ♥

Knäkontroll på schemat!

Hemma från skolan, pigg och glad! Ikväll drar jag till stan och dansar modern, fram tills dess har jag lite fritid på händerna. Vad göra med den? Månadshandla? Skriva matlista? Lyssna på skön musik och ha det trevlig med en bok? Plugga? Nörda serier? Svåra val.
 
Idag har vi testat knäkontroll. Riktigt kul! Jag kunde näääästan göra en fullt djup enbensbenböj! Jag tog liiite hjälp av en låda på vägen upp, annars satt den där. (Har till och med bevis! På film! Hojta om någon vill se!) Fan så kul, det har jag inte kunnat göra sedan jag åkte konståkning. 
 
Anyways, det blev övningar som höftlyft, plankor, utfall, hitlers hund och benböj i olika former. Det kändes bra och faktiskt så kändes det även starkt. :) Men lite trött och mör är jag allt i benen och röven, efter alla försök till ett djupt benböj på ett ben. ;)
 
Det här är alltså en enbensbenböj:
 
 
 Yeah, inte alls tungt. Klarar ni det? Det kanske ska vara en utmaning, att fixa en sådan innan jul? Innan sommarn? Någon som är på? ;)
 
Själv blev jag sjukt taggad att träna benstyrka nu! Eller marklyft! Saknar skivstängerna!
 
Vad har jag gjort annars idag? Jag provade mina rökelsekoner med fokus på lugn och renande. Kul, de fungerade superbra!! Hur gjorde jag dessa då? Odlade de örter jag ville ha (salvia och lavendel), skördade, torkade och mortlade bladen. I med lite lite vatten till det är en kompakt massa. Klickade ut på ett bakplåtspapper och pressade ihop hårt till små koner som fick torka ett dygn. Lång process? Maybe, men kul som fan. :) Lite kuriosa om mig alltså, jag pysslar mycket med örter etc, en del av mitt natur-nörderi. ♥

Stjärnskådning

Nu drar jag ut med hunden. Tänkte klättra upp på en skidbacke och se om jag ser några stjärnor. Mysigt. :)



Puss på er!

Hälsar dagen välkommen med en UTMANING!

Hej hej kompisar! Hoppas allt är bra med er. Själv har jag ätit massa onyttigt i veckan, vilket jag absolut inte ångrar, men nu så är det dags att köra igång igen. Det blir hardcorebra mat fram till jul. Jag har ju som sagt stannat av i min viktnedvång, så ett par kilo till innan jul räcker. :) Men det blir ändå att hålla rätt strikt på maten nu då jag inte kan träna. Då jag kan träna ligger fokusen alltid där. Jag vill ju bli stark och vältränad. Personligen tycker jag inte att en smal kropp är fin, om den inte är vältränad. Jag vill vara hälsosam både på insidan och utsidan liksom. You with me?
 
Funderar på om man skulle dra igång en bloggutmaning framt ill jul? Någon som är på? Någon som har förslag på vad vi skulle kunna göra? Galet? Kan vi göra detta? Får jag bara med mig en människa så är jag överlycklig. ♥
 
 
Anyways, måste filura på den där utmaningen, så snart jag vet om någon hänger på. Det känns ju lönlöst att köra en utmaning själv.. ;) Allt är ju dessutom roligare tillsammans. Right?
 
Annars kommer dagen bestå av städande, tvättande, hårfärgeri, Merlin, hundpromenader, höstmys med tänt ljus och en bok och ett jobbmöte på kvällen. Peppande. :)
 
Kram på er nu!

Styrketest

Ja, jag är lite mör i benen idag. Vi har en kurs som heter testmetodik, vilket innebär att vi får gå igenom en jäkla massa tester, allt från rörlighet, kondition, laktat, styrka, knäkontroll etc. Igår var det biodex som stod på schemat. Det är en maskin som rör sig i en konstant hastighet, varpå du själv lägger på så stor belastning du kan. Du ska alltså ta i som FAN i exempelvis knäflextion och knäextension. Det var vad vi gjorde igår. JÄVLAR var utpumpad man blev i benen.
 
Nåja, jag fick rätt bra resultat, inte för svaga hamstrings, stark och inte så stora skillnader mellan benen. Hela mitt högra ben var lite svagare än det vänstra, men det var bara den högra hamstrings som egentligen var en sådan pass skillnad att jag kan tänka på det då jag tränar. Tror det har att göra med att jag var vänsterhoppare då jag åkte konståkning.
 
Anyways, det var kul att pröva på! Och att ha facit på att några av benmusklerna fanns kvar iallafall... ;)
 
Har ni gjort några tester för att kika på er aktuella träningsstatus? Eller kanske en DXA för att kika på kroppssammansättning? Skulle ni VILJA göra några fystester? Själv levar jag gärna i lycklig ovisshet tills jag känner mig mer upptränad efter skadorna, hihi!

Redvelvet

Jag sotter hos en kompis och ser på Merlin! Vi ska snart hugga in på en red velvet cake. Favoriten! Särskilt en nybakad... ;)

Sorry att det varit lite ovärda inlägg ett tag nu, livrt har kommit mellan. Puss!




Godnatt

Det blir en tidig fredagskväll för mig. Godnatt! Imorgon berättar jag om roliga styrketest jag gjort idag!




biomys

Jag och min kompis har varit på bio occh klämt en pizza och laddar för efterrätt! ;)

Vi såg twiligt hehe. Hatar både böckerna och filmerna, ändå har jag läst och sett varenda en. Fail.



Ha en bra kväll!

Ang. träningsappar

Har hittat min drömapp! Undra om jag ska lägga ner 55 spänn på den. Tror den hade kunnat hjälpa mig att bli motiverad att springa, haha!
  
 
Eeeepisk! Min kompis har precis laddat ner den och är mycket nöjd. Man slängs alltså in i en postapokalyptisk historia där zombies infiltrerat världen. Du får veta mer och mer hela tiden, samtidigt som historian varvas med din egna musik. Efter ett tag inser du dock att det inte alls är fritt från zombies i området du befinner dig, och det gäller att ta dig hem innan de hinner ifatt dig. Du hör deras äckliga zombieljud komma närmare och närmare. Huu...! 
 
Är ni med mig? :D
  

Dagens positiva:

  • Var en jäkel på att skriva rapport idag. Jääääävlar vad jag skrev bra! En hel rapport själv då resten i min grupp lekte slackers. 
  • Jag klarade förra tentan! YEA. 
  • Har lekt med Kinovea som är ett gratis program för rörelseanalyser. Idag testade jag accelererande sprintarbeten med infraröda kameror. Fett kul!
  • Jag powerwalkade hela vägen hem på rekordtid! 
  • Mina skor är sjukt sköna. 
  • Jag höll mig på bra humör hela dagen.
  • Blev bjuden på chilitryffel under rapportskrivningen!
Ja, ni ser ju. Har haft en superdag utan ett enda blodsockerfall. ;)

Kvällsfunderingar

Sitter i soffan med en mugg choco Yogi Tea. Fortfarande fantastiskt kryddigt och gott. Jättefin eftersmak och blir aldrig beskt. :)



Färgen på min fina mugg påminner mig sååååå om Doctor Who. ;)~

Sitter och planerar några fina blogginlägg så snart jag får lite extra tid över. Fasiken, ni ska bara veta hur mycket goda recept till underbara frukostar och matmys på lager! Ett inlägg om laktat och lite annat lär också dyka upp.

Nu ska jag återvända till mys med hund och sista Harry Potter-filmen. Det är mitt vardagsmys idag. Vad är erat?

Rensaskafferiet-middag

Ja, såhär dagarna innan löning brukar jag köra lite rensaskafferiet-dagar. Det är välbehövligt och faktiskt ganska kul! Ikväll blir det en god ihopslängsmiddag som består av råris, svarta bönor, rödbetor, champinjoner och en god sojasås. Råriset kokas i svampbuljong. Härligt. :)

Hemma!

Nu är jag hemma efter en sjukt intensiv dag i skolan. Jävlar alltså, kommer knappt ihåg vad vi gjort, har bara massa kemi och laktat i huvudet. Hela eftermiddagen var dock praktiskt arbete med intervjuer, pulsmätning, cyklning på ergometercykel, blodtrycksmätningar och hela baletten. Kan medela att jag har 110/60, vilket är helt okejnormalt. Man brukar ju säga att ca 120/80 är rätt vanligt, så jag är iaf inte inom någon riskzon att ha högt blodtryck iaf. ;) Fast det hade varit fruktansvärt konstigt då jag har tränat galet mycket hela livet. 
 
Hur som helst, jag är glad att jag är hemma! Nu då jag har så sjukt mycket i skolan blir jag rätt omotiverad att skriva om träning, då det är det enda jag gör i skolan. Det är sjukt kul! Men efter typ 8 timmar är man rätt seg i huvudet. ;)

Plugg

Sitter i skolan och pluggar laktat och allt vad det innebär. Det är ett under att jag förstår mina egna anteckningar haha! Jäklar vad jag måste bli bättre på att strukturera mina notes.



Ha det bra nu!

Skola

Sitter i skolan och har käkat lunch. Kyckling i en sås av creme fraich, soja, fransk senap, sambal oelek och honung. Kål till det. Gott som fasen. :) Jag var duktig och gjorde matlådor för hela veckan igår. Har nog aldrig hänt förut? :)

Kram på er så hörs vi sen!

Äntligen!

Äntligen så visade vågen den där siffran jag väntat på så länge. Jag har legat still på 76-78 kg flera veckor (jag pendlar MYCKET i vikt rent naturligt), men idag stod vågen på.... 75 kg! Tjoho! Det känns som att jag behövde ta mig över det där farthindret för att kunna fortsätta min resa. Nu har jag gått ner 9 kg totalt sedan i augusti. När jag tänker på det så känns det fantastiskt. Jag har väl fortfarande målet att nå 70 kilo innan jul, men det känns väldigt väldigt långt borta just nu. Men skam den som ger sig, eller?
 
Ett av problemen är väl att jag har så fruktansvärt mycket att göra i skolan så jag knappt hinner träna alls. Jag måste, och vill, prioritera hunden så mycket jag kan, så då kombinerar jag hundens motion med min. Det betyder att det blir många promenader och lite hardcore-träning. Men snart är jag klar med skolan iallafall.
 
Hur som helst, då jag inte kan spendera jättemycket tid på gymmet så måste jag tänka över maten extra extra mycket. Jag ska till min finaste vän nu i eftermiddag och prata igenom mat med henne. Behöver inspiration och hon är i samma sits som jag, båda har stannat av lite i viktnedgången. Så vi behöver pepp och lägga om våran plan, båda två!
 
För min egen del vet jag att det enda som fungerar någorlunda är att faktiskt äta fettsnålt och med långsamma kolhydrater (förutom direkt efter träning, men då det mest blir promenader nu så spelar det ju mindre roll), så jag kommer väl hålla mig till det. Men jag behöver inspiration och nya recept! Just nu känns det som att jag ätar samma sak hela tiden, och det stör mig. Jag älskar matlagning, och detta ska ju inte begränsa mig, särskilt inte då den mesta maten jag lagar egentligen ÄR nyttig redan. Så jag behöver ett rejält nyttighetssnack i eftermiddag! :)
 
Min motion fram till jul kommer vara följande:
  • 80 minuters promenad per dag, skolan och tillbaka
  • 60-120 minuters promenad per dag med hunden
  • Dans på måndagar
  • Ströträning på gymmet
Då får jag iallafall ca 2,5 timmars promenad per dag, och det funkar ju faktiskt, även om jag hellre skulle lyfta skrot på gymmet. Om jag bara promenerar så håller jag mig dessutom i intensitetszon A1, vilket betyder jag jag går mest på fettförbränning, så... Ja... Får försöka se det positiva i det hela, haha. ;)
 
Har ni några killer recept som är fettsnåla med långsamma kolhydrater?

Fredagsmys

Tillbringar fredagskvällen med bästa hunden. Supermys!



Hoppas ni alla har lika trevligt som jag!

Matlagning - kött

Jaa, alltså jag vet inte om jag nämnt detta, men jag är nästan sjukligt intresserad av matlagning och allt som hör till. Inte sötsaker i sig, utan riktig redig mat. I och med att jag börjar hitta tillbaka till mig själv (är ju i en slags mental svacka just nu, som jag nämnt ett par gånger) så lär det även dyka upp fler inlägg om mat. :)
 
Nu till ett intressant ämne: kött. Vad är bästa sättet att tillaga det på? Hur gör ni? Vad är era bästa knep för att få till en riktigt bra blodig bit?
 
Några av mina bästa tips är naturligtvis att låta köttet vila ordentligt efter tillagningen. Skillnaden blir enorm. Om jag endast tillagar köttet i en stekpanna så brukar jag även göra det i en het panna och sedan vända köttet ofta, upp till 4 gånger i minuten. Då får den en fin yta av hettan, men hinner inte bli torrt inuti. Jag brukar även använda en termometer för att se till att det blir rätt blodighet i köttet. Och en rejäl tjock marmorerad bit är fasiken livsviktigt. ;)
 
Tillagar jag köttet i ugn är det naturligtvis termometer som gäller. En del bryner innan och en del efter, hur gör ni? Jag brukar bryna snabbt snabbt i het panna innan. 
 
Innan jag tillagar köttet så brukar det få stå i kylskåp på ett galler ett tag, över natten eller längre. Sedan några timmar på diskbänken så det hinner få en bra rumstemperatur. 
 
Har jag en riktigt bra bit kött så marinerar jag den aldrig, jag vill ha kvar den goda köttsmaken. Istället kan jag droppa på lite japansk soja och smeta på fransk senap under stekningen. Gott! Är det en riktigt fin köttbit åker flaskan med cognac fram. Då avslutas stekningen med en härlig flambering innan köttbitarna plockas bort. Därefter är det bara att plocka fram grädden och fixa ihop den godaste gognacsåsen du kan åstadkomma. ;)
 
Annars så är favoriten långkok. Ett exempel på detta, som även passar bra inför julen, är de perfekta revbensspjällen.
 
Jag använder alltid tjocka revbensspjäll med mycket kött på. De får puttra i en god god buljong i flera timmar, tills köttet typ faller isär. Jag plockar ur spjällen från pannan och låter de kallna på diskbänken. Därefter åker de ner i en påse/burk med en riktigt kraftig marinad (ex. japansk soja, fransk senap, tomatpuré, vinäger, honung, kryddor och örter, ibland även lite öl). Jag låter spjällen stå länge i marinad, minst över natten, innan de tillagas i ugn precis innan de ska ätas. Då har man riktigt riktigt möra och smakstarka spjäll, och slipper oroa sig för sega köttbitar som man får slita av benen med all kraft man kan åstadkomma. De är alltid en favorit på våra julbord, och är nog den enda rätten det aldrig blir kvar rester av. 
 
Jag kommer nog droppa lite av mina julbordsfavoriter jag gör allt eftersom. Den mesta av julmaten går ju dessutom enkelt att anpassa till en nyttigare variant, och det hejar vi för!

Helg

Äntligen är helgen här! Firar detta genom att hämta ut de första julklapparna. Spännande... :)

Planerar annars en dag med mat, städeri och mys. Är helt slut efter veckan, och mår illa och fryser. Blir nog ingen träning idag.



Trevlig helg!

Tränings-appar?

Hejs! Igår kom min nya telefon hem till mig. Mysigt! Och nu kan jag äntligen börja använda träningsappar ordentligt. Min förre telefon ville inte riktigt vara polare med internet, så...
 
Men alltså, en fråga till er! Vilka appar är vära att ladda ner och använda? :) Vad använder ni för appar?

Skola

På väg till skolan. Helt slut. Ätit dåligt och jobbat stört mycket i veckan. I går levde jag på fyra chokladrutor och ett glas mjölk fram till 18 på kvällen. Bra ens.



Curry- och kokosbröd

Då pengarna är borta (hehe) och jag var sugen på bröd var det bara att ta itu med bakandet. Då jag verkligen inte ides jäsa, vänta och baka gjorde jag ett bröd i stekpanna istället. GOTT, men inte särskilt nyttigt med vitt mjöl. Hursom!
 
Du behöver:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 krm salt
  • curry
Gör såhär:
Rör ihop vetemjölet, saltet och curryn. Blanda i kokosmjölken. Värm en stekpanna. Ta upp en klick deg och vänd i mjöl. Kavla ut till en tunn rundel och laga i pannan i ca 45 sek / sida, eller så långt tid det tar för brödet att bli bra.
 
Det blir ett tunnt gott bröd som ska ätas i princip direkt ur pannan med smör. En annan god kombo är färskost, rökt skinka och paprika!

Skönt att jag inte var ensam..

... om att gå i jultankar redan nu! Jag fasar lite för hur det ska gå med nyttighet och julmys? Hur ska ni göra? Jag skulle gråta blod om jag inte fick käka julgodis på julen. Huvva. 

När är det okej att handla julklappar?

Jag har precis beställt mina tre första julklappar. De är sjukt bra och jag tror att mina småsyskon kommer bli glada. Hoppas det iallafall. När är det okej att börja handla julisar? När är man övernördig och startar alldeles för tidigt?
 
Jag handlade logiskt. Om jag väntar kommer jag inte ha pengar kvar för klappar då det är dags, sonika fick det bli en skön beställning nu. 
 
Då är det bara kvar klappar till mamma, pappa och en hög med vänner. Ska hålla vänbudgeten låg i år. Har inte råd med klappar för flera hundra till varje vän, då hade jag varit ruinerad förevigt känns det som. Det ska bli kul och en utmaning att hitta fina och billiga klappar som uppskattas. 
 
Annars har jag även börjat planera julmat, julgodis, aktiviteter och annat mys som ska kirras. Och så spelas julmusik i högtalarna. Haha, can you say nerd? ♥

Hm..

Bilden skulle ju med också..


Kaffe

Jag har äntligen lärt mig dricka kaffe svart. Jävlar i mig på tiden. Nu tycker jag till och med att det är gott. Fint fika ska det vara, även om man ligger i feber... :/

Hoppas all har en bra måndag!


Ny telefon!

En ny telefon beställd! Blev en Samsung Galaxy SII. Verkar vara en vettig och billig tillefon som håller bra. Helt okej alltså!
 
Annars håller jag på att tina kyckling till middagen. Tänkte få ihop någon matlåda också. Jag har en ide om att göra något med råris, kyckling, hönsbuljong, kokosmjölk, curry, lök och jordnötter. Och lite annat. Vi får se vad som händer. 
 
Sitter även och planerar kvällens löppass. Blä. Fy fan vad tråkigt.

Update ang kakan

Den blev helt okej! Hade i torkade tranbär och pumpakärnor vilket gav det hela en fin touch. Dock hade jag i lite för mycket mjöl och den var i ugnen lite för länge. Så den blev inte kladdig. Dock var det en god och saftig kaka. :) Jag kommer absolut göra den igen, med rätta mängder mjöl och inte för länge i ugnen. Nästa gång vill jag fylla den med mörk mintchoklad. Mums. 
 
Dock smakade den väldigt mycket av honung och var väldigt söt. Kommer dra ner lite på honungen nästa gång. 
Hoja till om någon vill ha recept!

Experiment

Håller på med ytterligare ett experiment! En chokladkaka/kladdkaka utan smör eller socker. Förutom smöret innehåller den en matsked olja och sedan vatten, och istället för sockret en deciliter honung. Så ja, jättenyttig kan man ju inte säga att den är, men vi får heja på honungens bra egenskaper och den minskade fetthalten! 
 
Lämnar rapport så snart jag fått ur den ur ugnen och smakat på't.

Ulf Lundell

Ja, måste bara skriva ett fint ord om denne man. Jag växte upp med hans musik, och favoriter som vackra Stackars Jack (som fått mig gråta), Isabella (som gav mig styrka) och Under askan (som hjälpt mig i många svåra stunder) är hjärtskärande vackra. Även denna låt ligger mig varmt om hjärtat: Snart kommer änglarna att landa.
 
Kom närmare, kom hit intill
Kom slå dej ner, säj att du vill
Nu faller snön uti den svarta natt
Nu sover barn i nattens ro
fördömda i sin egen tro
om livet
som en hägrande skatt
Du och jag ska vaka tills vi glömmer
att skatten är en dröm som barnen
drömmer
som vi fördömer

Glöm djävulskap och stingslighet
Glöm allt jag gjort av elakhet
jag älskar dej så innerligt
för du och jag har sett en del
och känner till varandras fel
Vi lever i vår egen hemlighet
Kom öppna dej, snart är julen över
Sitt närmare, för du är allt jag vill
och behöver

Snart kommer änglarna att landa
Snart står morgonen i brand
Törs jag säja att vi har varandra
Törs du lägga kinden i min hand

Vi är människor och det är märkligt
och kanske svårt och omöjligt ibland
Var inte rädd för det som är verkligt
Fred och lugn inatt i mänskoland
Fred och lugn inatt i mänskoland
 
Visst är den vacker och genialisk?

Omelettmuffins

Ja, tänkte dela av mig av ett jättelätt och mysigt (och nyttigt!) recept på ett mellanmål. Omelettmuffins för att vara exakt. Det går att fylla hur man vill, men jag skriver upp vad jag hade i idag. Annars brukar jag variera med allt från parmaskinka och färska örter till ost och grillkrydda. ;)
 
Du behöver:
  • 1 ägg
  • ½ msk iskallt vatten
  • Lite ketchup eller valfri tomatbaserad sås
  • Ost (jag slängde i lite smulad fetaost, lite river parmesan och lite whiskey hårdost
  • Grillkrydda med smak av honung
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram muffinsformar. Placera formarna i en muffinsplåt eller använd dubbla formar för att de inte ska rinna ut. 
  2. Knäck ägget i en bunke och vispa med elvisp ett tag tills ett fint fluffskum har bildat. 
  3. I med lite vatten och ketchup!
  4. Smula i fetan, och hårdosten och riv ner parmesan. 
  5. I med grillkryddan!
  6. Rör försiktigt ihop ingredienserna.
  7. Fyll formarna knappt till hälften, för mig räkte smeten till 6 muffins. 
  8. In i ugnen i ca 20 minuter, eller tills omelettmuffinsen stelnat. Kan ta kortare, kan ta längre, det beror på ugn. Men de ska inte vara i för länge, då blir de inte sådär fluffigt krämiga. :)
  9. Njut av de helst varma, men gärna kalla också.

Party

Har äntligen hunnit ikapp i bokskriveriet. Över 16 666 ord är nu skrivna och jag firar. Tror jag har skrivit över 5000 ord bara idag. Helt okej jobbat liksom. Jag har nog inte riktigt haft ro att skriva tidigare då jag inte haft en helt städad lägenhet, och lite disk som väntat. Jag klarar inte av sånt. Läggan måste vara städad och prydlig (läs: mysig) för att jag ska trivas och kunna slappna av. Idag har jag bara hasat runt och myst med tända ljus och kaffe. Jag mår riktigt bra nu. :)
 
Kram på alla och hoppas ni har en bra lördag! Det har verkligen jag.

Favoriten

Nu har jag äntligen tagit tag i städningen och njutit av en god lunch. Felix gulasch på burk. Galet god och ca 220 kcal per portion.

Kokade kaffe till efterrätt, Zoegas Black velvet. Den är perfekt för mig då den är mörkrostad och fyllig, men inte så syrlig och besk. Den har toner av ljus choklad, knäck och röda bär! Sjukt gott. Idag avnjuts det med en liten sked gammeldags vaniljglass i. Syndigt gott!


Lördagsfrukost, bananplättar

Såg att en gammal klasskompis till mig gjort bananplättar till frukost. Vilken slump, för det har jag också gjort. :) Supergoda, fast efter helt annorlunda recept. Jag kör det enklast möjliga i form av:
  • 1 banan
  • 1 ägg
Mosa bananen helt och rör ihop med ägget. Stek små plättar i stekpanna, gärna i någon god olja typ... idk kokos! Själv har ingen kokosolja så det får bli vanlig hederlig raps eller smör. :)
 
Hur som helst, sjukligt goda små plättar som smakar BANAN. Det är lätt att få till en fin stekyta och de håller ihop bra. Jag vet att det finns mängder av olika recept på bananplättar men det är detta jag fastnat för, inget mjöl eller tillsatt socker, och galet lätt att göra. 
 
  
 
Vad brukarni använda för recept då ni gör bananplättar? Och vad brukar ni ha för tillbehör? Jag äääääääääälskar vispgrädde med hallon sylt då man ska lyxa till det, hehe. ;) Men till frukost och vid nyttigare alternativ brukar jag rocka kesella vanilj eller liknande. 

Godmorgon!

Sköna lördag här och jag planerar en innedag med en löprunda. Det är dassigt och grått ute då all fin snö smälte bort under natten, så jag är inte alls peppad för att ta den inplanerade långrundan med kaffetermosen. 
 
Däremot ska jag städa hela läggan (har sagt det i några dagar nu) och sedan pyssla lite. En visionboard som ska göras och en mapp för julmaten ska också påbörjas. Julen är min favorithögtid då jag ÄLSKAR att stå i köket. :)
 
Nåja, jag ska som sagt ta tag i löpningen idag. Jag haaaaatar att springa långt, det är det absolut värsta jag vet inom träningsväg. Att springa kort älskar jag, sprinter som jag är, men då ska det gå ruskigt fort och inte vara längre än 200 meter. ;) Så nu har jag en utmaning till mig själv, och det är att springa blodomloppet i vår. Alltså dags att börja med skiten nu då innan det är för sent. Usch och fy, kommer få plåga mig igenom det, haha... Hur står folk ut?

Fredagsmys

Myser med Black Symphony-konserten av Within Temptation.

http://www.youtube.com/watch?v=-JOrMPCNML8

Gör plötsligt diskandet mycket trevligare. :)

Happy friday!

Ja, nu är fredagen här, och helgen är kommen! Hade egentligen en lektion idag, men stannade hemma pga migränkänningar i morse. Jag tror jag lyckades undvika skiten för nu mår jag mycket bättre. :) Dock skippar jag cirkelträningen på gymmet, dels pga migränkänningarna, men främst pga min onda handled. Det är allt för många övningar jag inte kan göra just nu. Dock så blir det nog ett löppass ikväll om jag är taggad för det. Annars också visserligen... ;)
 
Min kalla lägenhet (sover alltid med fönstret öppet) börjar kännas som ett hem igen då ugnen är påslagen och lunchen ikörd. Det blir ett rostat blomkålshuvud med bönsallad till. Det gäller att ha framförhållning då godheterna ska ligga i ugnen i ett par timmar. Ska passa på att diska och städa medans.
 
Förresten så har min tatuering läkt ihop rätt bra nu. :) På tiden kanske, men jag läker ihop väldigt sakte tydligen, haha. Nåja, dags att börja planera nästa alltså? 
 
Jag och bästa lillebrorsan!

Nu är den här!

Den fagra massagebänken! Men nerpackad, så ni får ingen bild. Det känns som en bra affär och en god investering för framtiden. Kul! Dessutom var den billig. Ska sätta igång att massera då inflammationen (eller vad det nu är) i handleden har gått ur. Just nu kan jag inte öppna bildörrar, bära matkassar, öppna vanliga dörrar och knappt skriva på tangenter. Helt galet! Kanske inte var smartaste grejen att köra spinning idag, hihi. ;D
 
Blir broccoligpaj istället för kålsallad till middag. Gott det med! Mums. :)
 
Slänger upp ett par bilder från i sommras i stugan. Den bästa och mitt hjärta njöt av solen i gräset. ♥
 
 
 
Nu ska jag skriva på bokjäveln. Hörs!

Torsdag!

Imorgon är det fredag, tjoho! :) Men idag är det fortfarande torsdag, vilket betydde en till mastodontdag i skolan. Hann med träning efter det, sjukt stolt över mig själv att jag gick dit, trots att jag var en mycket trött tjej. Hade tänkt dansa zumba men ändrade mig i sista sekund till spinning. Det gick bra och kändes starkt!
 
Dagens träning:
  • Spinning 55 min
  • Promenad 90 min
Dagens mat:
  • Kaffe + finn crisp med färskost
  • Gainomax proteinbar, blåbärssmak (Godaste!)
  • En handflata torkade tranbär, pumpakärnor och några jordnötter
  • En skiva grovt bröd med köttbullar och rödbetor på
Ingen bra matdag alltså, har inte fått i mig en endaste portion varm mat. Måste bli bättre på det här med matlådor igen. Tänkta dra på stort ikväll och göra en stor sats varm kålsallad (kommer ni ihåg den? Godast!) inför helgen, samt rosta ett blomkålshuvud i ugn. Det var bara det här med att diska också. Bluh! ;)
 
En av lektionerna idag var väldigt psykiskt jobbigt. Vi pratade om ämnen som jag själv är lite känslig för. Det var bra med ett riktigt svettigt spinningpass efter, det fick mig på bra humör igen.
 
Snart ska jag dra och hämta en massagebänk jag ska köpa! Måste ju ha en så jag kan dra in lite extracash om det skulle behövas. ;) Och för att hålla förmågorna färska liksom. Så det blir en sen kväll igen tyvärr. Men imorgon blir det endast en kort lektion, sedan helg! 
 

Dagen

Träning:
  • 60 min BodyCombat
  • 90 min promenad
Mat:
  • Macka + kaffe
  • 6 bitar sushi
  • En handflata med torkade tranbär, jordnötter och pumpakörnor
  • Pasta med färskost och kallrökt lax
Nu drar jag på kvällsprommis med hunden!

Det blir tufft i skolan

I den nya kursen ska vi beta av detta:
  • Föreläsningar
  • 8 laborationer i gymmet
  • 8 labbrapporter
  • 3 (minst, säkert 5 typ) praktiskta tester i gymet för att få diplom till Åstrand
  • 1 stor uppsats, projektarbetet
  • 1 stor redovisning
  • 2 tentor
Mhm, och så ska jag hinna med att träna mig, träna hunden, massera och leva? Hm...

Skön dag

Efter lite tungt plugg begav jag mig till gymmet och körde stenhård bodycombat. Kom hem för en halvtimme sedan då jag tog lite extratid att duscha och sitta i ångbastun. Ett trevligt samtal med mamma och en sväng på affären gjorde kvällen. :)
 
Dagens träning: BodyCombat. Jag kände mig stark och glad, kunde knappt sluta flina under passet. ;)
 
Dagens middag: Laxpasta! Affären hade kallrökt lax för 8 spänn. 

Lycka

Alltså tänkt att man som hundägare kan bli så töntigt lycklig för att ens hund började löpa i morse (andra löpet totalt)? Det måste vara något litet fel på mig, hehe. Eller så är det helt enkelt så att jag nu slipper oroa mig för att ha en löpande hund då jag ska ut och resa i jul! Tjoho! Här ska inget ställas in, inte. :D Party party liksom. 
 
 
Annars så började det snöa i gårkväll och allt är vitt ute. Jättemysigt. :) Jag taggar för en lång skoldag och träning, för att avslutas med ett par partier drakborgen (världens bästa spel) ikväll! Någonstans därimellan ska jag väl hinna äta också. Förhoppningsvis... ;) Och skriva ska jag ju också göra. Måate nog ta tag i det nu innan skolan. Men disken då? Kanske inte skulle tafit den där sovmorgonen ändå?
 
Nåja, jag taggar inför BodyCombat efter skolan. Kul! Även om jag har träningsvärk i ryggen från dansen i går, och är lite öm i biceps från senaste omgången BC. ;) Härlig känsla. 
 
Nu har min hund gått och lagt sig på en handduk i soffan. Det kommer dröja några timmar till innan hon är vaken på riktigt. Vid kvart i tolv måste jag börja dra mig till skolan så jag tänkte fördela tiden såhär:
  • 09,50-10,30: Skrivande på boken
  • 10,30-11,00: Sminka, fixa och dona
  • 11,00-11,45: Diska, äta och packa
Borde gå! 
 
Vad tränar ni idag? Någon som brukar gå på BC? 
Ha en superdag!

Godmorgon!

Allt väl med alla? Själv tog jag sovmorgon då jag råkar vara ledig idag. Låg kvar i sängen och läste några timmar innan jag hoppade i duschen. Härligt! Nu sitter jag med en varmakoppen Jordgubbe och vanilj. Aldrig smakat den förut så det ska bli spännande. Den håller på att kallna just nu. :)
 
Idag har jag som sagt vilodag. Rätt skönt då jag har VÄRLDENS träningsvärk i ryggen från gårdagens moderna dans. Men shit vad kul det var! Vi började med nya uppvärmningskoreografier och en ny kombination helt utan räkning. Jätteroligt! Får se om jag kommer ihåg allt till nästa vecka. Probably not... ;)
 
Om ett tag ska jag dra till stan, köpa present åt en vän, hänga med nya skrivarvänner på ett cafe, hänga med gamla sköna vänner på samma cafe efteråt för att sedan avsluta med bio. Mysigt! Ser fram emot det, vi har så sällan tid att verkligen träffas.
 
Åh, jag måste fixa ett nytt träningsschema och utvärdering nu då jag äntligen är någorlunda frisk och kan sätta igång igen. Haha min danslärare bara "hur är det med migränen? Och förkylningen? Och febern? Och ryggen?" jag bara "hehe jodå allt är bra nu hehe"... =_= Åh så himla surt att vara sjuk och missa så mycket askul dans. Jag som precis kommit igång. Men nu är jag fit for fight igen och taggar för morgondagens bodycombat!
 
Annars sitter jag och drömmer mig bortt ill finaste stugan. Har haft den sedan jag var mini och det är och har varit ett ständigt renoveringsprojekt. Men det är väl så det ska vara med stugor? ;) Nu är dock nästan storstugan klar, bara lite fönsterlister som ska målas och sedan ska allt inredas. Men allt arbete är kul och läget är så fantastiskt att det inte spelar någon roll. En liten stuga ute på en udde i havet. Vad kan gå fel liksom?
 
 
Inga grannar, bara vi och naturen. ♥ Helt okej liksom, särskilt för ett naturens barn som jag, hehe. Klarar mig inte utan och måste fara iväg till det riktigt vilda någon gång per år för att ladda batterier, annars blir jag knäpp. Just nu är det fjällen som lockar mig mest, har halvt växt upp i de lapplänska fjällen uppe vid Riksgränsen. Blir att vandra med tält i sommar!
 
Oh well, nu spårar jag iväg från ämnet igen, även om detta inlägg inte tycks ha något. Träningsutvärderingsschema it was! Hörs!
 
 

Jag, som jag ska vara

Ja, här är då jag, som jag alltid varit förutom nu. Dit ska jag igen, det har jag gett mig fasiken på. 
 
 
Den är suddig och dålig då jag fotograferat ett litet fotografe med min iPad i mörkret. Men you get the picture. Vältränad med muskler. Det är mitt slutgiltiga mål, även om jag nog kommer ha större tuttar och lite bredare höfter än på bilden. ;)

Drömplansch och målbilder?

Ja, varför inte. Jag behöver en, det är ett som är säkert. Eller vad tusan, dröm är fel ord. En dröm är inte säkert på om det kommer inträffa. En målplansch ska jag ha! Tror jag ska rota reda på limtumben och saxen, sedan blir det klistra av. Planschen i fråga ska upp på väggen som motivation och inspiration att fortsätta stenhårt varje dag. :)
 
Har ni någon målplansch, kollage etc?
 
 
Muskler är mitt mål. Eller ja, muskler har jag redan. Men mindre fett så att mina guns syns liksom. Jag vill komma tillbaka till formen jag varit i större delen av mitt liv. Jag vet att jag kommer fixa det, det är bara en fråga om när. Till sommaren vill jag vara där. Grunden har jag redan, den största delen är många kg mindre på vågen. Om två kg har jag tappat hälften av allt jag ska göra. Känns helt ok. :)
 
Jag ska slänga upp en bild på vilken form som är MIN form. Hur jag ser ut då jag är där jag ska vara, och hur jag såg ut förut. Dålig suddig och jävlig är den, men det är jag. Jag kikar på bilden varje dag. Dit ska jag igen, ta mig fan
 
Vad är erat mål? Mindre kg? Större muskler? Hälsosammare livsstil? Piggare?
 
Kramar!

Invägning

76 kg. Jag står alltså kvar på samma, vilket är helt okej då jag ätit sjukt dåligt. Är förvånad faktiskt. :)
Ska köra en stenhård vecka och satsa på 74 nästa vecka. Kommer bli tufft, but I will try.
 
Kramar på er! :)

Träning i veckan

Måndag: Modern dans på balettakademin
Tisdag: Vila
Onsdag: BodyCombat (tjoho, roligaste passet!)
Torsdag: Zumba
Fredag: Cirkelträning på gymet. Redan nervös, har aldrig varit på det passet innan. 
Lördag: Vila
Söndag: Spinning

Dagens lunch

En av de godaste matlådorna på jobbet. Ugnsrostade champinjoner och blomkål, en skiva fetaost, en liten bit parmesan och ett ägg. Jag antecknar mest detta åt mig själv, för att komma ihåg denna kombon till skolan senare i veckan. Godnatt!

Sådär?

Bättre design nu? Lite vitt och raka linjer typ, hehe. 
Tack för hjälpen!
 
edit: ni får trycka f5 för att allt ska se rätt ut tror jag. ^^

Trött

Jag är så infernaliskt trött. Har suttit med mat- och träningsschema framför mig i flera timmar, men det har liksom inte blivit någit av det. Har gjort allt annat möjligt någonsin för att slippa, sp nu ger jag upp. Tar tag i det imorgon istället. ;)
 
Men jag har skrivit ett par tusen ord (snart) på boken, och pillat med designen på bloggen, som än så länge är asful. Vi får se vart detta leder. :p Jag tror bestämt att jag ska ta kväll nu. Jag känner att det behövs. ;)

Jag behöver er hjälp!

Jag sitter och leker med designen på bloggen. Jag är asdålig på detta med koder etc, men vad fasiken, hur ska man annars lära sig?
 
Men, ska bakgrunden i inlägg och meny vara vita, eller ska allt vara samma färg? Vad är snyggast?
 
Vitt bakom, eller samma färg?
 
Jag får inte riktigt till det vita. På menyn så slutar det direkt då menyn tar slut, vilket ser förjävligt ut då man scrollar. Dessutom hade jag nog velat ha det vita bakom headern också. Ingen aning om hur man gör, är som sagt inte helt haj på detta. ;) Någon som vet? Eller ska jag helt enkelt fortsätta som det ser ut nu?
 
Vad tycker ni? Hjälp! ♥

Jobbsöndag

Ja, då var man hemma efter en lång men rolig dag på jobbet. Det ena jobbet, har ju några olika "jobb". Detta var med hudvård och makeupen! Vi hade sjukt kul, massa härliga tjejer och killar, tända ljus, fika och mys. Härligt. Men nu är jag trött i hjärnan och vill helst bara ta en siesta i ett par timmar. ;) Ska försöka släppa alla krav, nu har jag trots allt inga måsten förrän onsdag. Om man bortser från dans, bio och skriveri. Men det är ju mest energigivande, right?

 

 
 
Ja, hoppas alla haft en sjukt bra söndag! Nu ska jag planera mat och träning för månaden. Lägger upp det om ett litet tag!

 

 


Update

Slängde ju in ett blomkålshuvud i ugnen, tillsammans med lite soja, rapsolja och kryddor. Ett par champinjoner fick åka med. Blomkålen fick vara inne säkert två timmar, om inte mer, på ca 200 grader. Under tiden östes den med sin sky. På slutet delade jag på huvudet lite så att det fick mer smak av skyn. Såååå gott. Mitt nyaste craving kanske? :)

Experiment

Får se hur detta blir efter ett tag i ugnen!


Godkväll!

Eller ja, ännu är det väl fortfarande eftermiddag? :) Jag har knappt varit hemma alls under dagen, så för mig känns det som att klockan är minst nio. Och ändå hade jag sovmorgon till typ nio. Helt galet. ;) Var värd det efter denna galna vecka. Kaoset börjar lägga sig nu, och jag känner att jag har saker och ting under kontroll. Fantastisk känsla!
 
Idag har jag hunnit med en långprommis med hunden, handlat inför jobbet imorgon, fixat min lillebror på bussen, lunchat och surrat med en vän, bakat inför jobbet imorgon, lekt med smink med en kompis. PUH! Nu är jag snart klar med dagens "att göra". Det enda jag har kvar är att packa klar mian gift bags inför morgondagens jobb, lägga fram kläder och packa väskan. Sedan ska jag röja läggan, laga middag, fixa morgondagens lunchlåda, färga håret och plocka ögonbrynen. Utöver det ska jag också skriva 2000 ord på min bok. Aaaah, vänta lite, hur ska detta hinnas med? ;)
 
Tror att jag ska ta och börja med att fixa jobbet, sedan ånga på med resten. Stannar jag upp och funderar kommer jag aldrig hinna klart. Vad hände med min lugna myshelg? Hihi, tur att jag är ledig till onsdag. ♥
 
Imorgon kväll ska jag ägna tiden åt att mys amed en kopp te samtidigt som jag lägger upp månadens mat- och träningslista. Peppad!

Téet då..?

Det var fruktansvärt gott! En liten klick agavesirap i, och en skvätt lättmjölk. F y  f a n  vad gott det var.
 
Jag köpte smaken Choco och det innehåller: 
choklad skal (60%), kanel, lakritsrot, carob, kornmaIt, kardemumma, ingefära, kryddnejlika, nat. vaniljsmak, nat. kanelextrakt, svartpeppar, ingefärsextrakt, vaniljböna.

Det kostar ganska mycket mer än ett vanligt te, men det är absolut värt det för att få ett lite lyxigare smak. Till och med min lillebror, som vanligtvis inte gillar mjölk i te, tyckte detta var skitgott rent utsagt. Han hade nog gärna behållt koppen för sig själv. Faktum är att han försökte sno den. ;) 
 
Hur smakar den då? Inte beskt överhuvudtaget, det var riktigt gott även utan sirap och mjölk. Man känner kakaosmaken tydligt, och den har även en lätt kolaaktig smak. 
 
Mmmm, nästa smak som inhandlas kommer nog bli lakrits & mint! Hur gott låter inte det? Mumma. 
 

Dagens träning

Det känns som det var allt för länge sedan jag fick använda mig av denna rubriken. ;) En lång förkylning som aldrig riktigt velat släppa taget är orsaken, men idag invigde jag helgen med det första riktiga träningspasset på länge! Det stavades B o d y C o m b a t. Det var riktigt tufft och svettigt, men förbannat kul. När man övervinner tröttheten och går in i fightingmode typ. Det är fina grejer. ♥ Dessutom är det skönt att få känna hur musklerna riktigt sväller upp av träningen, och man kan stoltsera med ett par riktigt maffiga biceps. ;)
 
Ovanpå det blev det en timmes rask promenad i regnet. Känns som att jag bränt lagom med kcal idag, combaten tar mer än vad man tror, kring 500 kcal på en timme.
 
Kul att vara igång igen, och ett trevligt firande av en väl avklarad tenta. :)

Nytt i kylskåpet

Ja, jag har alltså skrivit biomekaniktentan idag. På något vis kändes det ändå bra. Jag är rätt säker på att jag klarade den, och vågar till och med hoppas på högsta betyg. J Det var en fråga jag inte svarade på alls, men den var bara värd 1 poäng. Så har jag tur kan det bli ett fint betyg, annars blir jag helt okej nöjd med att bara klara av den också.

Direkt efter drog jag till ICA Maxi och handlade med en klasskompis. Riktigt jävla bra, nu har jag nyttig och bra mat för flera veckor framåt! Ska pussla ihop en matlista nu. Jag har ju liksom tid för det då tentan är borta. J

Riktigt mycket fick följa med hem. Det var torkad frukt, nötter, goda ostar, grönsaker, rotsaker, rötter etc. Jag har precis tillagat eget jordnötssmör bland annat! Gott i smoothies bland annat. 

Några av favoriterna och de mest spännande sakerna jag fick med mig hem var svartrot som jag aldrig tidigare ätit (någon som vet hur det ska tillagas?), en brieost med roquefort och portvin i, Yogi Tea-téet som jag ska prova alldeles nu, torkade tranbär, samt en burk riktigt (förhoppningsvis) god pesto. :) Så himla himla gott! Jag vill bara prova allt på en enda gång, hihi.

I veckan har jag alltså inplanerat att prova svartrot, göra ett fett lass kålsallad, laga min goda bönsallad, äta omeletter och bara mysa med gott te framför ett skrivprogram i datorn. Denna månad är nämligen NaNoWriMo, vilket innebär att alla som vill får delta i utmaningen att skriva 50 000 ord på en månad! Hemskt roligt och en återkommande tradition hemma hos mig. I år skriver jag uppföljaren på fjolårets roman (eller roman vet jag inte om jag ska kalla den, det är ett äventyrs-scifi-drama-skräck-thriller-religious-mix). Spännande. Jag kommer därför häcka framför datorn extra mycket, och detta ska varvas med träning och god nyttig mat! Pepp! 


Yogi Tea

Handlade mat idag efter tentan (som jag rockade! Yeah!) och tog mig äntligen i kragen och köpte detta te! Tror att det är riktigt gott, och det passar nog perfekt nu under hösten. Särskilt då jag ska skriva en bok denna månad. Eller en novell. Ca 100 A4 lär det bli. :) Kuuuuuul!

Nåväl, uppdaterar er om hur teet skakade senare. :)


Intensiv dag!

Eller ptjaaa, jag har mest varit hemma. Men jag har fått mycket gjort! Uppe med tuppen, traska ut med hunden, träffa upp vänner, gå till affären och handla brunch, mysfrukost med vännerna, spela en hög med sällskapsspel, handla lunch, en till vän gör oss sällska, fullt hus! Äta lunch, spela mer spel, skriva nästan 2000 ord på boken och sedan sätta igång med att plugga. Det kändes helt hopplöst i morse, men just nu känns det faktiskt helt okej. Själva mattedelen har jag koll på känns det som. Det enda som jag har kvar att öva på är de få kompendierna som inte har med biomekanik att göra. De skulle tydligen komma någon fråga på det med, så det är ju absolut värt att ögna igenom liksom, även om jag inte lägger någon större energi på dem. Klarar jag alla biomekanikfrågor så borde tentan fixas iallafall liksom. 
 
Imorgon är det alltså en stadig frukost och sedan tenta som gäller! EFter det blir det träning och bokskriveri! Tagga och peppa! Snart är det över. ♥

Mysfrukost

Laddar upp för en pluggdag med mysig frukost tillsammans med två trevliga grabbar, hunden och kaninen. :)

För min del blev det:
- kaffe med lättmjölk
- en ryvita multigrain med färskost och prästost
- fjällyoghurt körsbär med lite special k

Gott! Blir lite spel och trevligt prat innan fetplugget drar igång.


RSS 2.0