Godmorgon!

På fredag har jag tenta, och jag börjar få liiite panik. Fakk. Jaja, bara att hårdplugga från och med nu. Idag har jag en frågestund inför tentan, och det i sig känns rätt bra. Jag har förståelsen för biomekaniken, det gäller bara att memorera alla smådetaljer. ;)
 
Annars blir det fika på stan med en gammal friidrottare, jag var hans tränare förut och vi blev rätt bra vänner. Har inte träffat han på ett tag, det ska bli kul! :) Vi ska till café göteborg. De har alltid så sjukt god mat/fika där, men jag  ska försöka ta något hyfsat nyttigt ändå. :) Kanske inte den största glassen i världen liksom. 
 
Har tagit en halvtimme till att svara på viktiga jobbmail med en kaffekopp i handen och två knäckebröd i andra. Nu känner jag mig redo att möta dagen. Bara mitt extraansikte som ska kletas på, hehe. Sedan är jag fit for fight! En snabbstädning hinner jag kanske också med? Dags att ta vara på energin och sätta igång!

Hunden gör mig sällskap!


Plugg

Alla redovisningar avklarade, bara tentan kvar på fredag. Ni kan ju gissa vad jag gör just nu... Pluggar. ;)


Trevligt väder

Jag blev så lycklig över snön som föll igår, men idag regnar det. Rejält. Snön har blivit SLASK, haha! Går knappt att gå ute, min hund var oglad. ;) Kommer bli ett äventyr att ta sig till skolan.
 
Jag är uppe med tummen igen. 05,45 ringde klockan! Dock somnade jag rätt sent igår, så är inte fullt lika hurtig idag. Men hade tänkt att njuta av en god frukost i min ensamhet, och hinna repa redovisningen ett par gånger innan jag drar till skolan. :)
 
Frukost:
  • Rågsurdegsbröd
  • Färskost
  • Fun light
Haha, vilken skitfrukost. Saften iallafall. Men mår lite illa och har lite ont, så det var skönt att dricka kallt. 
Kram!

Kvällens äventyr + dagens motion

Jag och lillebror drog till caféet iallafall, och planerade bokskriveri. Vi promenerade hem, vilket tog ca en timme. Dessutom snöade det!! Så sjukt härligt, gissa om jag blev lycklig? Mycket mysigt och uppfriskande. Hela världen blir som inlindade i ludd. Isolerad. Mjuk tysthet liksom. 
 
Nåja, väl hemkommen märkte jag att min kära hund pressat i sig lite saker som inte var asbra att äta. Kul. Det var bara att dra till affären. Tyvärr var mina blöta ytterkläder upphängda i badrummet, där min lillebror låst in sig. Jag ides inte blöta ner en till jacka, så jag drog på mig en munktröja bara. Jag joggade alltså till affären i långkallingar och munkjacka! Sjukt kul! :') Köpte en burk sparris till hunden, och blev så sjuuuukt sugen själv. Så jag tog en till mig med. ;) Jogga hem och pressa i sparrisen till hunden. Hoppas det löser det hela. Får hålla ett extra öga på henne. 
 
Nåja, nu har jag njutit av min egen sparris. Blev lite nyfiken hur många kcal det var... Typ 30 kcal i hela burken. Ptja, inte så farligt alltså. ;)
 
Dagens motion:
- 1 km snabb löpning (till affären och tillbaka, hihi)
- 2 timmars promenad (till skolan, hem från skolan, hem från stan)
 
Nu är jag trött och funderar på att hoppa i säng. Tidig dag imorgon!
 

Migrän

Jahapp, inte hade man så tur att migränen försvann, haha. ;) En migrän som satt sig i örat och huden i ansikte, hals och nacke plågar mig just nu. Undra om man ska ta en liten siesta?
 
Redovisningen gick bra, faktiskt. Jag överlevde. En 17 sidor power point skrevs ihop för en ännu större redovisning imorgon. Jobbade effektivt som fan alltså. Kul! Provredovisade nu, och det gick faktiskt bra. Det räcker nog att gå igenom den en gång till. Score!
 
 
Filurar på vad jag ska hitta på resten av dagen? Lägga mig under täcket? Plugga? Sätta mig på ett fik och planera kommande intensiva månad med plugg och bokskriveri? Det sista låter roligast. Vi får se. ;)
 
Lunch: Morotssoppa! Det var gott. 

Invägning

Vikt: 76 kg.
 
Åtta kilon har försvunnit sedan i somras. 6 ska bort innan jul. Några till innan sommaren. I think I can make this. :)
 

Att inleda dagen

Sitter framför datorn (Nähä?) med en kaffekopp i handen. Försöker fortfarande lära mig hur jag ska dosera min presso, men det blir bättre. :) Gott! Inget socker i heller, bara kaffe och lättmjölk. Hunden gnager på ett gammalt koppel på hallmattan, och lillebror sover fortfarande. Jag har redan varit vaken en timme, sedan 05,45. DEssutom sov jag rätt dåligt i natt, så jag kände att kaffe behövdes.
 
Frukosten har bestått av:
  • 1 mugg kaffe med lättmjölk
  • 1 skiva grovt bröd med becell och ost
  • 1 glas vatten + C-vit + värktablett
  • 1 mandarin
Tänkte äta gröt, men det var alldeles för mäktigt just nu kände jag. Och värktabletter tillhör inte min vanliga frukost, men en liten migrän kommer sig smygandes, så kände för att liksom.... Ja... Försöka stoppa den. ;)
 
En riktigt stor redovisning på skolan idag, sedan racerplugg. Hem till lillebror och köpa med mig middag, och sedan laga lunch. Morotssoppa. Mmmmhm. Ikväll blir det dans, om inte migränen har slagit till. Hoppas inte. 
 
Ja, vad jag tänkte skriva om var detta med frukost, eller frulle som vi kallar det här hemma. Hur startar ni dagen? Jag får liksom tvinga i mig frukosten då jag inte alls är hungrig. Men jag vet att jag behöver det och att det är dagens viktigaste mål-ish. Dessutom VILL jag tycka att det är gott. 
 
Har ni något knep för att öka sugetefter frukost? Jag är rätt känslig och mår illa om jag är för hungrig under natten, så att ta bort sista målet går inte. Det enda som hjälper för mig är att sova tidigt, gå upp tidigt, ta en morgonpromenad med hunden och sedan äta. Ta ordentligt med tid, gärna tända ett ljus. De skönaste tofflorna och en filt framför morgonTV eller en bok/tidning. Tyvärr är jag alldeles för dålig på detta. Jag ska införa det som tradition att mysa med mig själv vid frukosten. Liksom ta vara på tiden innan det blivit ljust ute. En deal med mig själv att försöka njuta lite extra. :) Bryta dåliga vanor. För äter inte jag någon frukost blir jag inte hungrig under dagen. Jag kan ånga på till klockan 18,00 innan jag tillslut får i mig något, för att jag helt enkelt glömt bort. Humöret är på topp, men det är en väldigt trött och yr tjej som stupar i säng då. Då finns inte heller ork till att laga nyttigt. Dålig cirkel. Som tur är var det länge sedan det hände sist. :) 
 
På veckans matschema står blandannat:
  • Morotssoppa som räcker till en hel radda med luncher. Jäkligt gott är det dessutom! Slänger ut bild och recept ikväll. 
  • Grov pasta/couscous/zucchini med tomatsås. Lillebror får pasta, jag steker upp zucchini!!
  • Kålsalladen
  • Sushi
  • Leverbiff
  • Hel kyckling i ugn
Allt detta skulle jag kunna köpa för 130 spänn, exklusive sushin.  Och då har jag redan hemma lite av det jag räknade in i priset. Morotssoppan räcker till tre luncher, kycklingen till en, leverbiff till en, pasta till en. Leverbiff blir en middag, kyckling en middag, pasta en middag, sushi en middag och kålsallad en middag. Jag har alltså 6 luncher och 5 middagar för typ 130 spänn. Dubbla portioner. What? Tur att jag har förfinat mina förmågor att hitta billigaste tillfällerna/produkterna/maträtterna sedan jag precis fyllt 16 och flyttade hemifrån. ;)
 
Denna månads mattema blir gott och BILLIGT. Jag måste nämligen ha en ny telefon, så varje krona som kan sparas är toppen! :)
 
Tidigare frukostar. Hittar ni något tema? ;)
 
 
 
 
 
Knäckebröd är min grej! SJUKT GOTT. Och nyttigt. 
 
Jag vill bar avsluta med att säga HA EN BRA DAG och kram!
Mat. ♥

Hemma i Umeå

Ja, då var man tillbaka i skolan, med plugg och djävulskap framför fötterna. ;) Men det blir nog bra det med. Funderar på att färga håret svart igen. Har en färgtub här bredvid mig. Har alltid en hemma, för backup och nödfall liksom. Men nu har jag inte färgat håret på... Fyra år? Och tonat det för två år sedan. Kanske är dags nu? Dessutom saknar jag mitt svarta hår. Jaja, vi får se vad tiden utvisar. Jag borde ju låta håret vila. ♥
 
Sitter och planerar matlista för veckan. Lillebror är här, så det blir billig mat för att det ska gå ihop. Morotssoppa är ett exempel. Det ska vara lättmjölk och sambal oelek i. Godaste någonsin. :)
 
Det stod även kålpudding på listan. Vi får se om jag ids sno ihop en. Familjens kåkpuddingsrecept tar rätt jäkla länge att laga. MEN det är den absolut godaste maträtten jag vet. ♥ Sjukt gott. Och nyttigt!
 
Nåja, veckan kommer vara fullpackad med redovisningar och tenta. Hu, blir nästan yr av att tänka på det. Men sedan är det över. :)
 
Jag ska läsa igenom redovisningen ett par gånger till, sedan ska jag ladda ner en film med lillebror, dricka te och äta gott. Imorgon blir det nog ett gympass!
 

OCH..!

Jag kan meddela att arbetet jag slitit med i skolan på något sätt är inlämnat och klart. Med abstract och allt. What? Fast iof, det fanns väl inga egentliga tvivel. Klart jag skulle klara det liksom.

 

Mina känslor har varit helt galna under detta arbete. Tänkte demonstrera med lite snygga GIFs.

Min känslogång during detta mastodontarbete:

Då jag först insåg massan av arbete som låg framför mig

 
Då jag insåg att jag var tvungen att göra detta med endast EN partner istället för fyra = väääärldens merarbete.
 
Då jag var mitt i arbetet, och hade plugg upp över öronen. Mina känslor varierade mellan denna..
 
Och denna..
 
Askul liksom. Not. Sedan tog jag tag i skiten och bestämde mig för att nu jävlar.. 
 
Nu jävlar skulle arbetet bli gjort. Skulle jag klara detta, frågade jag mig själv. Svaret? Sjävlklart.
 
Beslutsam alltså. Och tack vare denna beslutsamheten kunde jag efter ett tag ÄNTLIGEN se ljuset i tunneln. En våg av lättnad liksom sköljde över mig.
 
Kände mig sjukt nöjd med mig själv.
 
Då endast abstractet var kvar att skriva.
 
Och...
 
Och tillsist jag just nu, då arbetet är inlämnat.
 
Varsågod och godnatt! :)

Helgen

Hej igen alla vänner!
Jag är åter igen hemma och uppladdad med ny energi. Jag och bästa vännen har skrattat oss igenom dessa dagar. :) imorgon bär det av till Umeå igen... Lite trist faktiskt.

Har hunnit med att träffa min barndomsvän som precis har fått barn! Vi fikade hemma hos henne nu i kväll. Sjukt trevligt.

Slänger upp ett par bilder på mig och min bff! Gissa vem som är jag? :) ( jag är längst till vänster)




Vinter

 
Det har varit vintermys i helgen, med vännen och hennes hund. Härlig vardagsmotion man får av dessa fantastiska djur. :)

Heheeeee

Ja det sög. Inget plugg, men jag blev snygg. ;) Alltid något.
 
Haha, katten är så söt. Hon är inte så van vid min hund då de bor på olika ställen (katten hos mami då jag har en sån liten lägenhet just nu), så hon är väääldigt försiktig kring hunden, och håller sig undan. Men då hunden ligger och sover smyyyger hon fram och luktar på hunden. Hunden är så oblivious att hon inte märker något alls. ♥ Sötaste. Men katten har blivit så mycket mer van vid hunden, och tryggare. Nu går hon omkring lugnt förbi hunden, så länge hunden ligger still. Skönt. De ska ju bo ihop snart. :) Nåja, I'm off! 
 
Kramar på er, hörs imorgon!
  

Planering

Ja det blev ett inlägg till alltså.
 
Igår satt jag och funderade på det här med planering av mat. Jag har en tendens att köpa för mycket som jag sedan får slänga, och köpa mat på ICA ofta, typ kycklinglår etc. Jävla onödigt alltså. Så nu i november ska jag prova att gå efter en rätt strikt matbudget. Se om det funkar bättre liksom. Kortet är undanstoppat mellan måndagarna, och jag handlar mat som räcker hela veckan men inte mer. Kul experiment!

Fredag

God morgon världen! :)
 
Är nyvaken och jävlig. Funderar på bästa upplägget av dagen. Egentligen vet jag exakt vad jag borde göra: inte flytta röven från datorstolen förrän jag skrivit det där jäkla abstraktet. Men det lär ju absolut inte ske. Alls. Jag hade nämligen tänkt att hoppa i badet. :) Mysigt!
 
Vid 11 drar jag till en kompis och stannar där över natten. Öh, det betyder alltså att plugget ska vara klart då, vid 11. Dessutom ska jag ha hunnit bada, fixas, sminkas, packas och rastat hunden. Hmmm.. Skriver abstraktet då håret torkar. ;) Måste ju faktiskt inviga mina nya produkter från Lush!
 
Nåja, laddar upp med metal och kaffe. Då kan ju dagen inte bli annat än asbra. Eller? I think not. 
 
Maten idag då? Jag vet faktiskt inte. Klämmer nog i mig en halv macka innan jag drar. Jag brukar må rätt illa på mornarna, men ska pressa i mig något. Sedan vet jag att det är en fika på stan inplanerad, och att finaste Karin (min vänns mamma) brukar laga asgod mat med grädde i. Naturligtvis äter man, men får nog kompensera med att dra med min vän ut på en promenad, hihi. 
 
Kanske är jag hurtig och slänger in lite småträning på promenaden? Om det inte är för kallt. Lite utfall, 90 graer mot ett träd, någon armhävning, flåshopp mot en stubbe eller liknande. I guess time will tell. :)
 
Ha nu en superjävla bra bfredag och helg! Kanske hörs vi innan jag drar, annars hejjar jag in här imorgon. 

En liten bekännelse...

... Jag har ätit alldeles för mycket skräpmat idag. Mår illa typ. Uäk!

Nya Zeeland

Sitter och drömmer mig bort till en inplanerad resa nästa år. Nya Zeeland. Fy fan vad jag vill dit med hela min kropp. Vi planerar att gå flera vandringsleder, hoppa omkring bland berg, utforska naturen och stanna i flera veckor. En mycket god anledning att vara i bra form! Endel av lederna tar nämligen typ 4 dagar att gå. ;)

Något av det jag ser mest fram emot är att gå Milford track. Det ser sjukt vackert ut, slänger upp några bilder från Google.

Att filmatiseringen av mina favoritböcker Sagan om ringen spelades in där är ju ett plus, men det är den magnifika naturen som drar mig dit. Jag är verkligen en naturmänniska all the way, och vandrar i fjällen varje år. Det absolut bästa som finns.


Shopping

Nå, då var mina timmar som rik över. Räkningar betalade, otaliga presenter köpta och shopping avklarad. Bästa köpet var en ny BH och en ny tröja med öppen rygg. I like. :)

Förutom det så gick jag bananas inne på Lush. En tvål och två dusch crème. Snow globe, it's raining men och snow fairy. <3


Plugg

Sitter och pluggar med en cider i handen (yes, mysig och vettig start på dagen. Eller? Alkoholfri dock, lite vett har jag). Jag behöver liksom något sött för att palla plugget, haha! Nåha, WT håller mig sällskap (ja, jag tjatar).
  
 
Längtar tills jag kan träna igen, fan då ska denna hålla mig sällskap i gymmet. Pepp! Vill lyfta riktigt tunga skivstänger till denna. Marklyft!! ♥ Favoritövningen of all times. Om jag hinner ska jag dra förbi intersport/annan sportburik som råkar var ai min väg och köpa en ty kortärmad tröja till gymmet. Har lite för ont om sådana. Vill ha en blå snygg jävel. :)
 
Jag har skrivit om träningskläder innan, men hur ser ni på dessa? Själv vill jag ha kläder som är sköna. Det är det absolut viktigaste. De får gärna se bra ut och ha en uppiggande färg dock. ;)

Sovmorgon?

Torsdagen är kommen! Jag har redan varit vaken i två timmar. Hann med morgonpromenad med hunden, och körde mamma till flyget innan jag kröp ner i sängen igen.. ;)

Borde betala räkningar och plugga, men ids liksom inte. Njuter av de få timmarna mellan löning och betalade räkningar då man faktiskt har gott om pengar, haha!

Idag blir det någon sväng till stan, kanske träffa en barndomsvän, se en ljusshow och plugga för hela slanten. Kul!


Hallå i stugorna!

Jag har tillbringat onsdagen med att vända båtar, promenera, skåda den sköna månen, baka sockerkaka, äta sockerkaka efter båtvänderier, babblat med vänner, druckit julmust, planerat vad jag ska göra då jag är rik, försökt hitta hundvakt, handlat, tagit hand om förkyld mamma, ätit renskavsgryta till frukost och gått i träningskläder all day long. Jävla produktivt alltså. FOR THE WIN. 
 
 
Nej men ärligt. Borde plugga sjukt hårt men sitter istället och lyssnar på sköna "What have you done" med Within temptation. Skönaste låten, gåshud typ. 
 
Jag blir så irriterad på att krassligheten inte riktigt vill ge md sig. Ni vet den lilla lilla krassligheten som inte är jobbig, men man VET att den blir värre om man tränar. Bluh.

Btw...

Jag är APEPPAD. På allt. På livet. :) Är inne i en uppåtperiod, vilket känns sjukt skönt efter svackan för någon vecka sedan. Nu är jag på G igen. Jag antar att det märks på mitt sätt att skriva, och antalet inlägg.. Hehe. :)
 
Kramar till alla!

Dagens träning

Nåja, min träning har väl mest varit att klättra upp för kullar, hoppa på stenar och trampa på gaspedalen i bilen, MEN jag har hängt med mina sköna friidrottsungar och tränat de i ett hårt pass med funktionell styrke. I love funktionell styrke! Det blev mycket burpees för flåsets skull, och en cirkelträning i vanligt hederligt svettastillsdudör-anda. Dessutom blev det ett tempopoweravslut med lite tabata-inspirerat. Kul! Tror de flesta blev riktigt trötta och härliga i musklerna, och dessutom fick träna hjärtat en hel del. 
 
My work here is done. :)
 
Fick förresten min nya tröja som jag beställt via klubben. En tunn långärmad i våra egna färger, med en dragkedja i halsen. AS. SNYGG. Och sjukt bekväm. Kommer bli min standardträningströja. Och så är det ju alltid kul att bära klubbfärgerna! 

Bästa dagen

Foto: Sarah Lundgren
 
Har tillbringat dagen på bästa möjliga sätt: roadtrip in i norra vildmarken med en fin fin vän. Fy fan vad kul. Vi hängde runt i mjukisbrallor och fotade massvis med bilder. Vi åkte förbi Jokkmokk och hälsade på min farmors grav, lunchade, diggade utsikten från bästa utsiktsplatsen, fotade vid sjöar mot laponia, skådade sarekfjällen och blev förälskade i naturen. 
 
Jag ÄLSKAR naturen som finns här i norr. Jag vill aldrig flytta härifrån, jag hade inte klarat av det. Den liksom råa vilda skönheten är jag förälskad i. :) ♥

Godnatt!

Är så mätt att jag knappt kan gå, och ska upp astidigt imorgon = dags att sova! 
Imorgon blire road trip till sköna Jokkmokk med finaste vännen. :) Askul.

Måndagsmys

Fläskkarré, couscous och ugnsrostade rotsaker till lunch. Fina grejer. Surprisemiddag hos pappa och hans tjej (wow, fick precis reda på att pappa skaffat brud btw, är så himla sjukt jävla k*klycklig för det! What, nothing can bring me down liksom, så länge jag hoppats på detta!!!) Ingen aning om va det blir, men nya tjejen är tydligen grym på matlagning. So I have high hopes!
 
Ikväll (ännu senare alltså) är det plugg som gäller. Ska skriva det sista på massagearbetet, sedan är det done and done. Snart ska jag hoppa iväg för att hämta stackars mamma på jobbet som har ont i halsen, och jag har tillbringat senaste timmen med att leka med smink. Nu är jag asfin och känner mig som mig själv igen! Woo! =w=\,,/
 
Nej men ärligt. Träning idag? Nope. Inte helt frille från halsproblemet än. Och nu har mamma dessutom fått ont i halsen. Inte bra alls. Jag ska gardera mig med lite sprit ikväll. En whiskey så borde bakterierna frätas sönder. ;)
  
Mys! ♥
 
Någon som lyssnar på Nightwish btw? Mina lovers från typ sjuan. Jag älskar deras äldre låtar som följde mig genom tonåren. Inget big fan av deras nya sound, men älskar fortfarande bandet och deras gamla låtar. :)
 
Alltså, det har blivit sjukt mycket musik och engelska fraser idag. Haha, ska dra och hämta mamma nu. Fridens!

Chai-te

En av de godaste på soffbordet under hösten? Jag gör det alltid på lättmjölk och tekula/chaisirap.


Musik

Mja, ett såntdär musikinlägg från mig igen då... ;)
 
Within temptation är ett av mina mysband, alltså ett såntdär mysigt mjukt metalmoln av fluff. I like! (Det är en skön variation till den lite hårdare metal jag vanligtvis lyssnar på.) Världens bästa att mysa med en kopp te i höstmörkret, eller dansa och sjunga med till disken eller matlagningen. ELLER i lurarna på kvällspromenaden. Det funkar till och med att träna till. ;)
 
Deras nyare musik har tyvärr blivit lite mer åt mainstreammetalrock-hållet i VISSA låtar. Deras lite äldre musik... Ghhh, sååå himla bra. Här kan ni tillexempel se en konsert från 2008:
http://www.youtube.com/watch?v=g4gSNsMDE4E&feature=related
Hur bra sjunger inte Sharon i What have you done?
 
Länkar bara då det är hela konserten, alltså över två timmar lång. ;) Den är hur som helst sjukt mysig. Mina favoriter i konserten är nog my solemn hour, memories, angels, somwhere, mother earth och ice queen. Anyways, det bästa med konserten är nog orkestern. Symphonic mysmetal as its best. ♥
 
Anyways, vad jag SKULLE säga var ändå att detta bandet har ett projekt i höst då de tolkar diverse populära radiohits. Haha.. Intressant! Intressant och småmysigt. Lite för lugnt och "ometal" för att de ska hamna på toplistan hos mig, men Sharon den Adel har ju världens vackraste röst, så det kan inte bli annat än bra. 
 
Grenade: http://www.youtube.com/watch?v=Gnx-Vx3F_Y8
Crazy: http://www.youtube.com/watch?v=lY5A6Kff52w&feature=related
Titanium: http://www.youtube.com/watch?v=gqNbqflS_J8&feature=related
Somebody that I used to know: http://www.youtube.com/watch?v=Kw6AWgaYztE&feature=related
Paradise: http://www.youtube.com/watch?v=Xz-uH7G_baw&feature=related
Behind blue eyes: http://www.youtube.com/watch?v=avVi4rdjUXk&feature=plcp
Smells like teenspirit: http://www.youtube.com/watch?v=z9GquVO_HH0
....etc. Kan ni gissa vilka som är live? :)
 
Men ja, det är som sagt inte metal. Jämför det med hur de burkar (läs: ska ;)) låta.
Ice Queen: 
 。◕‿◕。 Helt okej liksom.
 
 
 
 
Åh, nostalgikick. ♥
 
Annars sitter jag här hemma i bästa staden med hunden och katten i famnen, allt är vitt av frost ute och jag är glad att jag har saker och ting (läs: livet) under kontroll, haha. :) Ha en toppenbra måndag! Vi kickstartar veckan med positiv energi, eller hur??

Måndag, invägning och allmänna tankar

Ja, jag har nått mina 76 kilo. :) Det är totalt 8 kilo sedan i somras. Det är ganska mycket egentligen. Mamma och systser sa att det syntes att jag gått ner i vikt nu då jag träffade dem. Det sa även granntanten. Och det är innan jag sagt att jag försöker/har gjort det. Så det känns väl bra faktiskt. 
 
Men ja, jag har fortfarande massa kvar att gå ner. Dessa 10 grymma veckor flyger iväg. Jag har tappat 2,5 kg på ganska många veckor. Inte bra alls. Men jag ska väl vara glad för att det går neråt alls, eller hur? ;) Vad som stör mig mest är att jag inte kunnat träna som jag vill. MEN alltså, nya målet är 70 kilo till jul. Det är exakt 9 veckor bort. DET ska jag ju fixa, inget snack om saken. Jag ska kämpa stenhårt. Nu eller aldrig liksom. Jag brukar tänka att det är bäst att ta tag i skiten nu, innan man blir äldre. Det blir så mycket svårare då. ;)
 
Hur ska jag göra detta då? Ja, det är väl den stora frågan. Efter flera veckor av laborerande för att hitta vad som fungerar för MIN kropp har jag kommit fram till vad jag trodde från början. Långsamma kolhydrater och rätt fettsnålt. That's the key for me liksom, hur funkar ni bäst? 
Skulle jag äta LCHF skulle jag inte kunna träna och känna mig fett uppsvälld och inte tappa ett endaste kg. Min kropp är så himla van att bara sno åt sig allt den får och spara i reserver, sedan mina dagar som jävligt vältränad och träningsfreak nummer 1. Men nog ska jag hitta dit igen. Har aldrig lämnat det stället mentalt, bara skador och skit som ställt sig i vägen. Just a couple of bumps on the road, so to speak...
 
Eh ja, vars var jag? Jo, jag kommer även veckohandla för en viss budget varje månad. Då den handlingen är klar blir det inga mer besök på affären. Done and done. Det betyder att jag kommer få väldigt många mindre chanser att handla onödig mat som jag ändå kommer få kasta bort. 
 
Jag ska laga GOD och nyttig mat för att inte tappa suget, träna så ofta jag kan och inspirera mig med bloggar och medmänniskor i samma sits. 
 
Jag ska ta tid varje dag till att bara MYSA med mig själv, en bok och en kopp te. Jag ska sova tidigt och gå upp tidigt. En morgonpromenad varje dag? 
 
 
Peppar mig själv med bilder från ett av de bästa ställena i världen. Stugan vid havet. :) Snart är vintern här. ♥

Bönsallad

Du behöver:
Ett paket svarta bönor, avsköljda
En halv röd chili
En halv/en vitlöksklyfta
Olivolja
Rödlök
En liten bit äpple

Gör såhär:
Lägg bönorna i en skål. Rensa och finhacka chili och vitlök. Hacka rödlök och äpple. Blanda ihop allt med lite olivolja. Sååå gott, det behöver inte ens kryddas!

Jag serverade med stekta färska champinjoner. Galet gott!


Pust

Det blev en alldeles för sen kväll. Eller blev och blev, det är fortfarande skulle man väl kunna säga. Lägenheten är halvstädad, allt är packat och disken är genomdiskad. Tog aslänge då jag varit lat och samlat på mig ett helt berg. Inte att rekomendera liksom. Inte alls. Nåja, det är borta nu iallafall, och ska INTE komma tillbaka. 
 
Kvar på schemat för ikväll står avsminkning, kvällsprommis och sopslängning. Hanterbart ändå.
Hejs!

Förberedelser

Hej igen! Hoppar fortfarande omkring och städar. Med hög musik kan det bli riktigt kul. Här är det metal som dunkar i högtalarna. Myspys.


~


Sköna onsdag

Hej på er, mina vänner i Internetvärlden. :) Precis hemma från dagens skola. Helt galet vad det regnar ute. Då föredrog jag snön igår alla gånger. Skitmysigt!
 
Nåja, tillbringat dagen med att slita med massagearbetet, samt redovisat belastningsergonomin. Vi gjorde ett arbete om marklyft. Dock bailade mina kära gruppmedlemmar, så jag redovisade ensam. Tur att jag är bekväm i sådana situationer. Det gick asbra och jag fick fina ord från lärarna. :) Tjoho till mig! Och surt för mina gruppmedlemmar som föredrog att slöa hemma framför att prestera fint i skolan. Inte mitt problem, det gör ju bara så att jag ser bättre ut på papper. ;) Och det vill väl alla som vill ha en fin karriär göra?
 
Alltså, idag har jag lite projekt på G. Det ena är HANDLA MIDDAG. Jag ska även fetstäda läggan och diska. OCH färga håret om jag får tummen ur. Saknar att ha svart hår sjukt mycket. 

Fortfarande inte frisk, så det känns som att träningen går bort idag med. 
 
MEN mina vänner. Det bästa idag var nog ändå att favorittidningen BUFFÉ damp ner i brevlådan. Ja, kvällens läsning är fixad! Hurra!
 
Nej, nu är det alldeles för mycket stora bokstäver och utropstecken. Ska tagga ner med en kopp te först. ;)
Baibai~!

Onsdag!

vågen stod på 76,5 i morse. Går åt rätt håll! Tjoho!
 
Annars har jag tillbringat morgonen med att leta reda på mina åhörarkopior så jag kan tentaplugga då jag är i Luleå.  Härligt, kommer bli så bra där. :) Är aspeppad! Långa promenader med hunden i snön, som förhoppningsvis kommer ligga kvar ett par dagar. Älskar snö. Iallafall i måttlig mängd och några månader. Där i februari mars paril börjar det bli tungt.. ;)

Nya naglarna

Dålig bild, men de är fan så snygga. Score!


Ni kan aldrig gissa vad!

Jag är helt klarmed dagens plugg! Själv är jag extremt förvånad, det har nog aldrig hänt tidigare. ;) Har skrivit review-artiklar, referenslistor, gjort mätningsscheman och skrivit protokoll för förberedelse av smärttröskelmätningslaborationer. Wow, fan vad grym jag har varit!! (︶ω︶)~♥

Tisdag!

Tisdag här, och jag är dagavill, mosig i hjärnan och stört förkyld. Men humöret är fortfarande på topp! Jag ser slutet på plugget (även om det fortfarande är långt borta i horistonten), och på torsdag far jag hem till den bästa familjen i världen: min! Har saknat dem som AS, och det är förtsta gången på länge nu som hela familjen kommer vara samlad.
 
Annars är jag inne i ett flow nu, pluggar hårt dagarna i ända, och däckar då jag kommer hem och når sängen, för att försöka sova bort förkylning och feber. Men idag blir det lite ändring, har massa plugg att göra här hemma också. Jag tänkte svänga ihop en tidig middag och köra järnet alltså, sedan satsa på att gå och sova vid typ sju, haha! Imorgon blir även ännu en tung och jobbig dag, och jag vill vara så pigg som möjligt då. :)
 
Naturligtvis blir det ju ingen träning i veckan, det förstår nog alla. Ja, förutom att vända båten då, det tar ju lite på musklerna. ;)
 
Vikten ja, 77 fortfarande. Fan fan faaan tiden börjar rinna ut och jag står still då jag är sjuk och inte kan träna. Skiiiiiit!

Pust! + utvärdering av veckan

Hemma från en riktigt härlig och rolig eftermiddag+kväll. Utbytte tjänster. En massage mot naglar. Så ni ska ni veta är mina naglar så shiny och sparkly och bara sjukt fina. :) Tänk vad bra med networking!
 
Men alltså, nu till något allvarligt. Jag har slarvat något fruktansvärt med maten idag. Det enda jag har ätit har varit några bitar kladdkaka och ett glas te. Under hela dagen alltså! Fy på mig, så himla hemskt. Skärpning. Sms:ade en vän och bad henne köpa med något i middagsväg på hemvägen, så förhoppningsvis kan jag klämma en macka innan jag somnar. :)
 
Har inte så mycket att säga om veckan, den har varit kantas av dans, sjukdom och migrän. Oeffektiv och mycket plugg = en låg och trött tjej.

PeppSöndag!

Tjoho alla härliga människor. :) Jag springer runt som en yr höna, har hela dagen planerad med saker, bland annat ska jag fixa mina naglar hos en kompis som jobbar med shellack, och så ska jag på jobbmöte (+ en hel hög med andra saker). Ska bli sjukt kul!
 
Har en kladdkaka i ugnen och sminkborsten i ena handen. Hur kommer det sig att man alltid har som mest att göra då man inte mår 100? ;) Tur att humöret är på topp iallafall. 
 
Ha en bra söndag, hörs ikväll vid nio/tio någerst!

Dagens snacks!

Lördagskvällens snacks är nu förberedda och inkörda i ugnen. Små färska rödbetor i ugn, oskalade och på en bädd av salt. Sjuhuhuuuuukt gott. Rödbetor är bland det godaste jag vet, och då de görs i ugn.... mmmhm! De ska bakas riktigt länge, flera timmar, tills de krympt ihop och fått en såndär otroligt koncentrerad smak. Skalen får göra vara på i ugnen, så att smakerna inte försvinner ut. 
 
Serveras skalade som de är med lite olivolja och salt.
 
Vad äter ni till middag ikväll? Själv äter jag ingenting alls nästan, då mitt skafferi fortfarande ekar tomt. Jag lever på typ gröt, couscous, köttbullar och flingor, haha. :) Förhoppningsvis åker jag hem till sköna Luleå på onsdag kväll och är borta en och en halv vecka. Det känns onödigt att handla massa mat då jag egentligen har så att jag klarar mig. Dessutom har jag gjort en stor sats köttsoppa (blev sjukt gott) som jag betat av under veckan. Fantastiskt gott! Och jag har kvar massa rotsaker som ska ätas upp innan jag åker. Hej massiva (ofrivilliga) kolhydratsladdning! Men är man fattig student (som fokuserar på dyra dansklasser, tatueringar och datorer) så är man!
Så förutom rödbetorna ikväll blir det nog en stekt hamburgare med coleslaw. Gott!

Det här med kolhydrater

Jag vill verkligen trycka på hur himla viktigt det är med kolhydrater, och särskillt då man tränar. Dock äter en del människor för mycket kolhydrater i sin vardag, och då kan det vara vettigt att dra ner på detta, och framförallt "tomma" snabba kolhydrater som gör att blodsockret peakar snabbt, men sedan faller lika snabbt igen, och gör oss trötta och hungriga. 
 
Kolhydrater är egentligen mer eller mindre det effektivaste bränslet vår kropp använder. Två andra bränsleämnen är fett och protein, men kolhydrater är det som används oftast och snabbast. 
 
1 g fett =            9 kcal
1 g alkohol =       7 kcal
1 g protein =       4 kcal
1 g kolhydrater = 4 kcal
1 g fibrer =          2 kcal
 
Som ni ser i denna lilla egensnickrade tabell är fett det bränslet som är energitätast. Dock används alltså kolhydrater som främsta energikälla. Detta resonemang kan ju få en att tänka i banorna att utesluta fett. GÖR INTE DET. Rätt fett (ex. nötter, fet fisk och avocado) är nyttigt och vi behöver det så fantastiskt mycket. Människor behöver fett, liksom vi behöver protein och kolhydrater. För mycket fett- och kolhydratsintag för dock att vi kan lagra det i kroppen. Kolhydrater lagrar vi som ex glykogen, som sedan används då vi behöver glukos till musklerna. Dock kan kolhydrater även lagras som fett. Fett lagras givetvis också som fett. Protein däremot kan inte lagras i kroppen, men jag återkommer till det senare i inlägget. 
 
Skriften ovan kan få oss att återigen börja tänka i banorna med fördelarna hos en lågkcal-kost. NEJ. Nej och åter nej. LAGOM är bäst. Att träna ger inte bra resultat om du inte äter kolhydrater, och det känns dumt att inte äta vårat kanske främsta bränsle. Särskillt efter träning är kolhydrater otroligt viktiga för att vi ska kunna bygga upp ordentligt med muskler. 
 
Vad händer då om vi inte äter kolhydrater? Jo, kroppen kommer bryta ner protein från våra muskler för att bilda glukos, som vi i vanliga fall får från kolhydrater. Kroppen kommer alltså bryta ner våra MUSKLER för att den BEHÖVER kolhydrater. Ja, vi klarar oss utan, men det är ju såååå dumt att inte äta kolisar då kroppen uppenbarligen visa på att de behöver det. Eller? :) Det är ju min åsikt bara, baserad på kunskap och egna funderingar. Då jag är utbildad inom träning är det även naturligt att jag är för kolhydrater som en del i våran vanliga kost. 
 
Det här med kroppsbyggare som äter flera kg protein då? Det är också rätt dumt. De behöver absolut mer protein än vanliga människor, men mängden protein överdrivs väldigt ofta, vilket leder till att proteinet som vi betalat dyra pengar för hamnar i toaletten. ;) Det går att räkna ut rätt okej vad man behöver för mängd protein, eller avläsa i en tabell.
 
Slutsats: Är både fett, kolhydrater och protein, i vettiga mängder. Fokusera på bra kvalité (bra fettsyror, bra råvaror, långsamma fullkorns kolisar etc) och fördela mängden bränsle som just du behöver under dagen. Det sista målet behöver kanske inte jättemycket kolhydrater, så dessa lägger du merparten av i frukosten och lunchen. 
 
Bra mellanmål efter träning: Ett stort glas mjölk och blåbärssoppa blandat. Jättebra! Och en middag inte alltför långt efter. :)
 
Hur ser ni på kolhydrater och våra kära bränsleämnen? :)

Halloj!

Min svacka är finally över! Humöret är på topp då jag äntligen ser ett avslut på denna terror som skolarbetet har varit den senaste tiden. Missförstå mig rätt, jag har väldigt mycket arbete kvar, men det mesta är påbörjat och planerat. Så det känns faktiskt ta mig fan asbra. :)
 
Något som inte känns fullt så bra är min hals. Typ ett rivjärn där nere. ;) Jävla skit. Jag brukar aldrig ha ONT i halsen, utan snarare blir jag snuvig eller får hosta. Men inte denna gång. Ont på riktigt. Misstänker att gårdagen hade något med skiten att göra. Jag har nämligen kännt av halsen några dagar, men igår gick jag två timmar totalt till och från stan i kylan, plus en timmes promenad på morgonen, och en timmes dans i stan. Haha, what..? Inte konstigt att halsen sa ifrån? Så nu ska jag kurera mig en stillasittande, tända ljus och te med honung. Förhoppningsvis ger detta med sig då, och relativt snabbt. 
 
Anyways, mitt mål är att ta mig till Luleå så snabbt som möjligt. Kanske hade jag kunnat fara dit redan på onsdag kväll?? Fan, det hade varit drömmen. Nästan två veckor i Luleå! Älskade Luleå. ♥
 
Nå, hur går det med mat och vikt och hela den skiten? Bra. :) Jag har inte vägt mig på ett tag, men det känns som det går neråt. Jag har liksom den feelingen i kroppen. Vi får se på måndag under invägningen. Jag ska hålla tummarna. :) Dock är jag trött på denna eviga sjuka, vill bli frisk så jag kan träna hårt och ordentligt!
 
Anyways, har massa planer, de dyker upp här under dagen och morgondagen. Pepphelg!
 

Hemma!

Hemma från en långis med hunden! Hon har somnat gott och jag ska göra detsamma.

Godnatt!


Hej mina vänner!

Förlåt för radiotystnaden, har plugg upp över öronen. Idag har jag äntligen fixt min massageexamination med fin lovord och betyg. Bara ett fett stort arbete kvar att göra, och eventuellt lite triggerpunktslära, sedan är diplomet mitt. :) sjukt kul!!

Men ja, jag är sjukt stressad, vilket gör mig rätt mentalt trött. Har i princip dykt ner under täcket vid åtta varje kväll nu i veckan, utan någon intention att kliva upp förrän morgonen efter. ;)

Trots detta har jag hunnit med ett härligt danspass i veckan, det blir ett till på fredag. I morgon blir det gymmet (eventuellt SH'BAM) efter plugget, samt på lördag. Plus en till två timmars rask promenad varje dag. Så det går helt okej ändå.

Nu: kvällspromenad!


Utvärdering vecka 5 av 10

Först och främst vill jag bara säga att jag var på jobbmöte nu på kvällen, och jäääklar vilket roligt jobb jag har. Blev peppad så det finns hur mycket energi som helst i min kropp. Riktigt jävla kul! :) Sjukt taggad! Tog vara på energin och planerade upp veckan med massager och dylikt. Kul! Känns riktigt jäkla bra det här. Och ska fixa examinationen utan problem. Finns liksom inget annat alternativ. 
 
Nu dåå, veckan som varit... :) Hm. Har hunnit med ett par träningspass och liknande, men inget extremt. Många promenader. Har slvarvat med maten. Åh, vet inte vad det är för fel på mig. Men idag har jag tagit ett ryck, städat läggan och känner mig okej och fresh igen. Har egentligen inte så mycket att utvärdera.
 
Nya SH'BAM koreografin är förresten sjukt kul. Jag kommer absolut fortsätta gå på passet. Ju mer man lär sig låtarna, desto roligare blir det ju också. :) Så jag ska försöka hinna med två sådna pass i veckan, och ett spinningpass. Ett danspass imorgon är ju givet, längtar så sjukt mycket. Veckans höjdpunkt. Men det blir ingen träning på tisdag och onsdag, då jag måste fokusera helt på massagen och skolan. Däremot blir det IKSU på torsdag, fredag och ett pass i helgen. Då hinner jag med alla planerade. 
 
Det är inte ofta jag har så fullspäckade veckor som den som ligger framför mig. Men jag är grymt taggad. Jag sparkar mig själv i baken och kör igång med ett leende på läpparna.
 
Jaa, nu blev detta inlägg mest om veckan som kommer, men det är det enda som snurrar i mitt huvud just nu. Hur ska jag få ihop detta på bästa sätt? Det blir att utnyttja tiden till max, det är ett som är säkert. Har varit tvungen att lägga upp ett schema över min fritid för att allt ska gå ihop, haha. Kommer inte fixa detta utan ett glatt humör. 
 
Nej, åter till veckan som har varit. Ska jag vara ärlig? Jag gick ner mig lite. Jag har tagit mig ut på promenader varje dag, och en del träningspass. Resten av tiden har jag tillbringat i soffan med ett täcke över huvudet. Det var en sån vecka. Allt kändes hopplöst och jävligt. Därför är jag extra tacksam över peppen jag fick på mötet idag. Jag har typ inte velat visa mig ute i veckan, och var så nära att ställa in alla dagens möten. Men jag gav mig själv en bitchslap och reste mig ur sängen och tog tag i livet. Tackar mig själv för det. :)
 
Man ska tillåta sig ha dåliga veckor, men man ska även kunna ta sig ur dem. Så nu är jag redo för allt livet har att erbjuda igen. Känns bra att hitta tillbaka till sitt vanliga positiva jag. 
 
Tagg & pepp! ♥ Nu ska jag avnjuta söndagskvällen med bok och te!
 

Sköna söndag

Helluuuu, hur är det med alla? Själv har jag tagit sovmorgon, jobbat med massage, haft huvudvärk och lagat lunch... :) Ikväll har jag en till massage och ett möte med jobbet. Kul!

Är liiiiiiiiite stressad då vi har massageexamination i veckan. Huvva. ;)

Ingen direkt inspiration att skriva just nu.


Regniga dagar

Har hunnit med ett träningspass och en timmes promenad på förmiddagen/lunchtid. En god lunch och en varm dusch. Myskläder, böcker, te och ett par godisar gör en superbra fredag. :)


Thorsday so far...

Har hunnit med 30 minuters lektion, 80 minuters promenad och middag. :) Ska alldeles snart traska till affären och hämta ut ett paket = 80 minuters promenad till, samt en timmes massage ikväll. Eller ja, masserande blir det ju. :)
 
Då jag inte är helt frisk än får 160 minuters promenad duga som motion. 
Ha en trevlig kväll. :)

Sköna torsdag

Så fort jag hör "torsdag" spelas typ detta upp i mitt huvud:
 
 
 
 
Mmm, bästa dagen i veckan alltså. Eller? ;) Lite ögongodis är ju dock aldrig fel. 
 
Forfarande risig men ska nog dra mig iväg på våran 30 minuters lektion ändå. Som länge för att krya så mycket som möjligt, så det enda jag har hunnit göra idag är att duscha och sätta lunchen på plattan. ;) Kände att det var onödigt att äta frukost och lunch samtidigt. Vegfärs! Gott, snabbt och enkelt. :)
 
TIll detta... NYA AVSNITTET AV SUPERNATURAL. Alltså sista säsongen slutade så jävla konstigt att jag redan fasar för vad som kommer att ske. Omg, to much feelings...
 
 
 
Japp, så jag och mitt nörderi ska hoppa ner i soffan och fira att det snart är helg!
Ha en bra dag!

Godnatt

Nu hoppar jag och hunden till sängs och hoppas på att vara feberfria imorgon!


Sjuk

Febrig och jävlig, ska begrava mig under täcket med massa te och böcker innan jag taggar middag.


För att spinna vidare...

... på det förra inlägget om rotfrukter så sitte rjag och funderar på att planera om veckans matlista. Jag har med rätt mycket rotfrukter, men nu blev jag så himla sugen då det var så billigt i affären. Bäst att ladda upp ordentligt med en massa goda rötter i kylskåpet, inför sämre tider liksom. ;)
 
Tänk vad gott med rödbetsbiffar, morotssoppa, ugnsrostad palsternacka, fransk löksoppa och stekt vitkål. Aaah, jag kan knappt vänta, jag vill bara sätta igång nu. :) Bara en riktigt mustig gryta till som fattas. Kanske har ICA något extrapris på kött? Värt att kolla iallafall. 
 
En av mina favorithöstgrytor ser ut ungefär såhär (jag höftar och improviserar): ett gott nötkött, lök, timjan, fond/buljong (helst hemmagjord), liite fransk senap, ev kryddor (ev någon dutt soja, brukar dock inte behövas då man använder bacon), rödvin, bacon och champinjoner. Löt grytan med köttet puttra i några timmar så köttet blir riktigt riktigt mört. He i tillbehören eftersom och servera med ugnsrostade rotfrukter. 
 
Idag tror jag det blir en rotfruktasgratäng ändå, gjorde ingen igårkväll. Jag tänker mig lite potatis, lök. morot och palsternacka. Dessutom hittade jag en milda ost i kylskåpet som ska få pröva åka med. Spännande! Jag uppdaterar naturligtvis med reslutat. ;)

Det bästa med hösten

Detta måste vara det bästa med hösten... Billiga rotsaker och dylikt!

Allt detta på ca 30 kr. Vi snackat morötter, palsternacka, rödbeta, vitkål och lök.

Billigt och sjukt gott. Mitt bästa tips är att äta efter årstiderna, om man vill komma billigast undan och äta bra mat. :)


Godnatt

Feber och lite snurrig. Har sovit större delen av dagen så dygnsrytmen är lite sabbad. Ska dock gå och lägga mig på riktigt efter att jag släpat med mig min sömntuta till hund på en kort kvällsrunda. Hon har sovit hela dagen typ, tillsammans med mig. Bästa sällskapet ever. Alla mina hundar har sovit i sängen. Gör era det med? För mig är det en självklarhet.

Godnatt!


Tisdag

Gmorgon mina vänner! Taggad för tisdag? Själv har jag träningsvärk sedan dansen igår. Känns asbra. :) Det var förresten riktigt kul på passet igår. Vi började med en ny koreografi som verkligen passar mig. Längtar redan till nästa vecka!
 
Idag taggar jag för ett spinningpass i eftermiddag.

Träningsschema vecka 5

Måndag:
  • Sakta jogg ca 30 min 
  • Dans 90 min
Jag hatar att jogga/springa/löpning så sakta 30 minuter är bra komigång. :)
 
Tisdag: 
  • Spinning
Onsdag:
  • Indoor walking
 
Torsdag:
  • Vilodag
 
Fredag:
  • SH'BAM
 
Lördag:
  • Vilodag
 
Söndag:
  • Vilodag

Matschema vecka 5

Då det är tight om pengar, REDAN, så kommer matschemat vara ihoppusslat och trixat med för att komma så billigt undan som möjligt.
Det som står på handlingslistan är:
  • Rotsaker
  • Tonfisk
  • Protein
  • Lättmjölk
Sedan ska jag nog klara mig bra. :)
 
Måndag
Frukost: Ryvita multigrain med leverpastej och proviva (ca 150 kcal)
Lunch: Färsk kronärtskockpasta (ca 300 kcal)
Middag: Zucchini med vegfärssås ( ca 210 kcal)
Tot: 660 kcal 
Stort spann för mellanmål och att öka på till en lite större lunch! :) Jättebra!
 
Tisdag
Frukost: Lättyoghurt med musli och proviva
Lunch: Rester vegfärssås
Middag: Rotfruktsgratäng
 
Onsdag
Frukost: Proviva, ryvita multigrain, philadelphia lätt och skinka
Lunch: Rotfruktsgratäng
Middag: Couscous med tonfiskgryta
 
Torsdag
Frukost: Proviva, ryvita multigrain, philadelphia lätt och skinka
Lunch: Couscous med tonfiskgryta
Middag: Rotsaker i ugn
 
Fredag
Frukost: Gröt och proviva
Lunch: Potatis och purjolökssoppa
Middag: Stekt ris med ägg och lök
 
Lördag
Frukost: Proviva, ryvita med leverpastej
Lunch: Potatis och purjolökssoppa
Middag: Rotsaker i ugn
 
Söndag
Frukost: Proviva, ryvita med leverpastej
Lunch: Gröt
Middag: ??

Utvärdering vecka 4 av 10

Wow, vecka fyra är avklarad. Inte alls lite halvt panik och stressad. Känner fortfarande att läget är under kontroll, men jag har absolut släppt efter lite på prioriteringar. Jag måste ta tag i detta nu, jag tänker liksom inte svika mig själv.
 
I veckan har jag skött mig bra, tills helgen då jag ätit massa skit. Som jag redan skrivit. Är dock rätt säker på att jag inte gått upp något, utan snarare stannat på samma nivå. Men jag vågar inte ställa mig på vågen denna vecka. Inte idag iallafall. Det kanske kommer imorgon. 
 
Första delen av veckan gick jättebra, rent matmässigt. Har ju inte kunnat träna pga den jäkla förkylningen som smyger omkring i kroppen och lurar. Det känns jättejobbigt då jag enbart är beroende av mat för att gå ner i vikt, och det går helt emot mina värderingar. Jag vill att träning ska vara det största hjälpmedlet. Men vad gör man?
 
Nåja, trots detta är mitt humör på topp, och modet är gott. :)
 

Måndag!

Måndagen här. En ny vecka och nya utmaningar. :) Själv är jag typ asrädd och vågar inte ställa mig på vågen denna vecka. Det har varit alldeles för mycket skräpmat i helgen, och pengar har försvunnit. Det riktigt kryper i skinnet för att jag VET hur mycket onyttigt jag ätit, pga min lillebror som varit här. Det var värt det! Men nu ska det bort igen. Denna vecka blir det hårdkörning. Jag ska inleda skiten med en kopp te och sedan sätta igång med tränings och matschema. En utvärdering av veckan kommer upp också. :)
 
 
Hur går det för er?
 
Tillsist vill jag bara säga FÖRLÅT (ja, det var ett å, det ser bara ut som ett a, tydligen) för min jättedåliga uppdatering. Jag ser på statistiken att ni har varit och kikat varje dag iallafall, trots att jag bara har skrivit små skitsaker. Nu blir det ändring då lillebror har farit och min vardag är normal. Hejja mig. :)

Frukost!

Proviva jordgubbar och rabarber, ryvita multigrain, leverpastej mustig och smakrik.

Kcal: 150


RSS 2.0